Μυστικά για να κρύψετε την ελαφρά τριχοφυΐα του προσώπου

Μυστικά για να κρύψετε την ελαφρά τριχοφυΐα του προσώπου

Υπάρχουν γυναίκες που διαθέτουν στο πρόσωπο τους μια ελαφριά τριχοφυΐα σε σημεία όπως οι φαβορίτες, το πηγούνι, το μουστάκι κλπ. Οι τριχούλες αυτές είναι ανεπαίσθητες, αλλά πολλές φορές ενοχλητικές, όμως δεν χρειάζεται απαραίτητα να αφαιρεθούν με αποτρίχωση.

Αν λοιπόν αντιμετωπίζετε το συγκεκριμένο πρόβλημα, μπορείτε ακολουθώντας κάποια μικρά μυστικά μακιγιάζ να κρύψετε αυτή την ενοχλητική ελαφρά τριχοφυΐα του προσώπου σας.

Εξάλλου, αξίζει να σημειωθεί πως όταν το μουστάκι σας ή γενικότερα η τριχοφυΐα του προσώπου δεν είναι πολύ έντονη και άκρως ενοχλητική, καλό θα είναι να μην την πειράζετε. Γιατί πειράζοντας την, υπάρχει πιθανότητα να γίνει πιο έντονη και να χρειάζεται πιο συχνή αποτρίχωση.

Βήματα για να κρύψετε την ελαφρά τριχοφυΐα του προσώπου σας:

1. Όπως κάνετε πάντα πριν ξεκινήσετε το μακιγιάζ σας, εφαρμόστε την ενυδατική σας κρέμα. Αυτό που θα πρέπει να λάβετε υπόψιν σας είναι η φορά με την οποία θα απλώσετε την κρέμα σας στα σημεία με την ελαφρά τριχοφυΐα. Έχει μεγάλη σημασία να την εφαρμόσετε με φορά από τις ρίζες των τριχών προς τις άκρες. Με αυτό τον τρόπο θα αποφύγετε να τις ανασηκώσετε.

2. Αφού τελειώσετε με την εφαρμογή της ενυδατικής σας κρέμας, απλώστε ένα makeup primer. Είναι προτιμότερο να επιλέξετε ένα προϊόν σε μορφή σπρέι.

3. Έπειτα, με την βοήθεια ενός επίπεδου και όχι φουντωτού πινέλου, εφαρμόστε λίγο makeup σε όλο σας το πρόσωπο. Προσέξτε όμως να ακολουθήσετε και πάλι την φορά που φυτρώνουν οι τρίχες για να μην τις ανασηκώσετε.

4. Τέλος, μπορείτε, προαιρετικά πάντα, να ολοκληρώσετε την βάση του μακιγιάζ με λίγη πούδρα για να δώσετε ένα πιο ματ φινίρισμα στο πρόσωπό σας. Πάρτε λοιπόν λίγη πούδρα με το πινέλο, τινάξτε το ελαφρώς και απλώστε το προϊόν ακολουθώντας την φορά που έχουμε αναφέρει στα σημεία όπου υπάρχει η ελαφρά τριχοφυΐα του προσώπου.

Αυτά τα απλά κι όμως σημαντικά μυστικά θα κάνουν το μακιγιάζ σας να δείχνει τέλειο και θα κρύψει την ενοχλητική ελαφρά τριχοφυΐα του προσώπου.

Εναλλακτικά μπορείτε να ξανθύνετε την ελαφρά τριχοφυΐα του προσώπου σας:

1. Λεμόνι

Οι στυπτικές ιδιότητες του λεμονιού μπορούν να βοηθήσουν στο ξάνοιγμα του χρώματος μιας τρίχας. Χρησιμοποιήστε το λοιπόν για να ξανθύνετε την ελαφρά τριχοφυΐα του προσώπου φτιάχνοντας ένα διάλυμα με 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού και 2 κουταλιές της σούπας μέλι. Εφαρμόστε το μείγμα στα σημεία που επιθυμείτε, αφήστε το να δράσει για 15-20 λεπτά και ξεπλύντε το με άφθονο νερό. Αν το αποτέλεσμα δεν σας ικανοποιεί, δοκιμάστε και πάλι την μάσκα μέχρι να πετύχετε τον στόχο σας.

Αν νιώσετε οποιαδήποτε ενόχληση, όπως τσούξιμο ή δείτε κάποιον ερεθισμό, ξεπλύντε τη μάσκα αμέσως και μην την χρησιμοποιήσετε ξανά.

2. Τομάτα

Η τομάτα είναι ένας πολύ αποτελεσματικός λευκαντικός παράγοντας. Τρίψτε λοιπόν μια παχιά φέτα τομάτας στα σημεία που θέλετε να ανοίξετε το χρώμα των τριχών και αφήστε το ζουμί της να στεγνώσει μόνο του. Έπειτα, ξεπλυθείτε με άφθονο νερό και επαναλάβετε καθημερινά την διαδικασία μέχρι να πάρετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.