14 λάθος επιλογές στο ντύσιμο που καταστρέφουν το στυλ

14 λάθος επιλογές στο ντύσιμο που καταστρέφουν το στυλ (1)

Οι τάσεις της μόδας συνεχώς αλλάζουν και επηρεάζουν την γυναικεία γκαρνταρόμπα. Ωστόσο οι λάθος επιλογές στο ντύσιμο, με συνδυασμούς διαφορετικών trends από άλλες εποχές μπορούν να αποβούν καταστροφικές για την εμφάνιση μας.

Επομένως, θα πρέπει να προσέχουμε πολύ στο τι πρόκειται να φορέσουμε, έτσι ώστε να τονίζουμε τα δυνατά μας σημεία και να κρύβουμε τις ατέλειες. Να επιλέγουμε ρούχα που ναι μεν είναι στην μόδα, αλλά ταιριάζουν στον σωματότυπο μας και όχι απλά αυτά που μας προτείνουν οι κορυφαίοι σχεδιαστές.

Δείτε παρακάτω μερικές από τις λάθος επιλογές στο ντύσιμο που μπορεί να κάνουμε και να καταστρέφουν το στυλ μας χωρίς να το καταλαβαίνουμε.

Μακρύ μπλουζάκι πάνω από το Jean

14 λάθος επιλογές στο ντύσιμο που καταστρέφουν το στυλ (3)

Μια ακόμη από τις σημαντικότερες λάθος επιλογές στο ντύσιμο που καταστρέφουν το στυλ σας είναι και ο συνδυασμός μιας στενής μακριάς μπλούζας με ένα jean. Αυτό το σύνολο θα κάνει τον κορμό σας να δείχνει πιο μακρύς και το αποτέλεσμα θα είναι δυσανάλογο και περίεργο. Αν θέλετε να φορέσετε ένα στενό μπλουζάκι, επιλέξτε να το βάλετε μέσα από το παντελόνι σας. Αν δεν σας αρέσει το top από μέσα, επιλέξτε καλύτερα κάτι πιο ανάλαφρο και αέρινο για να συνδυάσετε το jean σας.

Οι μικρές ατέλειες κάνουν την διαφορά

14 λάθος επιλογές στο ντύσιμο που καταστρέφουν το στυλ (14)

Μπορεί μια κλωστή που κρέμεται ή ένα ελαφρώς ασιδέρωτο ρούχο να φαίνεται για κάποιες μικρή λεπτομέρεια, ωστόσο μπορεί να καταστρέψει τελείως την εικόνα σας. Επομένως, είναι προτιμότερο να αποφεύγετε τα υφάσματα που τσαλακώνουν εύκολα και δείχνουν ασιδέρωτα μετά από λίγο. Φροντίστε επίσης να έχετε στο πορτοφόλι σας ένα κιτ έκτακτης ανάγκης με ένα διάφανο βερνίκι και κλωστές στα χρώματα που φοράτε μαζί με μια βελόνα, έτσι ώστε να διορθώσετε το μικρό ατύχημα που μπορεί να σας συμβεί.

Φούστα τύπου τουλίπας

14 λάθος επιλογές στο ντύσιμο που καταστρέφουν το στυλ (8)

Οι φούστες τύπου τουλίπας είναι «ασφαλείς» για την εικόνα σας αν είναι χαμηλόμεσες. Όταν είναι ψηλόμεσες δείχνουν όμορφες μόνο όταν είστε όρθια και στέκεστε ίσια. Αν κουνηθείτε, δημιουργείται μια ψευδαίσθηση πως η κοιλιά σας είναι φουσκωμένη, ακόμη κι αν έχετε επίπεδη κοιλιά. Γι’ αυτό είναι προτιμότερο να επιλέγετε πιο κλασσικά κομμάτια, όταν δεν είστε σίγουρη για το αποτέλεσμα.

Πολλά φαρδιά ρούχα μαζί

14 λάθος επιλογές στο ντύσιμο που καταστρέφουν το στυλ (6)

Αν αναζητάτε ένα σύνολο που θα σας είναι άνετο και χαλαρό, δεν σημαίνει πως θα πρέπει να φορέσετε όλα τα φαρδιά κομμάτια της ντουλάπας σας. Αυτή θα είναι μια από τις πιο λάθος επιλογές στο ντύσιμο που θα μπορούσατε να κάνετε. Το σύνολο σας δεν θα έχει κάποιο «σχήμα», αφού δεν θα τονίζει καθόλου το σωματότυπο σας. Ίσα ίσα που θα τον κρύβει εντελώς. Μπορεί αυτό να ακούγεται ωραίο για μια γυναίκα που θέλει να κρύψει τα περιττά κιλά, ωστόσο δεν είναι λύση. Το σωστό είναι να επιλέξετε ρούχα που κρύβουν μεν τις ατέλειες, αλλά παράλληλα τονίζουν τα δυνατά σας σημεία. Επομένως επιλέξτε κάτι φαρδύ στο σημείο όπου υπάρχει η ατέλεια και κάτι στενό στο δυνατό σας σημείο. Και γενικότερα συνδυάστε κάτι φαρδύ πάντα με κάτι πιο στενό.

Ζιβάγκο

14 λάθος επιλογές στο ντύσιμο που καταστρέφουν το στυλ (10)

Μπορεί το ζιβάγκο να είναι ιδανικό για τις κρύες μέρες και να κρύβει τις ρυτίδες του λαιμού στις γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας, ωστόσο είναι μια επιλογή ρούχου που θα πρέπει να γίνεται με μεγάλη προσοχή. Αν δεν θέλετε να κάνετε το λαιμό σας να δείχνει πιο κοντός ή τη σιλουέτα σας να μοιάζει τετράγωνη, συνδυάστε το με ένα μπλουζάκι με V λαιμόκοψη. Όπως επίσης μπορείτε να απογειώσετε το σύνολο σας με ένα κασκόλ ή κάποιο μαντήλι. Με αυτά τα μικρά τρικ θα αποφύγετε άλλη μία από τις λάθος επιλογές στο ντύσιμο που μπορεί να καταστρέψει την εικόνα σας.

Κολάν και σορτσάκι

14 λάθος επιλογές στο ντύσιμο που καταστρέφουν το στυλ (7)

Τα σορτσάκια είναι ένα από τα καθαρά καλοκαιρινά κομμάτια της γυναικείας γκαρνταρόμπας, τα οποία θα πρέπει να αποφεύγετε τις υπόλοιπες εποχές. Ο συνδυασμός τους με ένα χοντρό κολάν θα δημιουργήσει ένα περίεργο και μάλλον άβολο σύνολο.

Ρούχα σε λάθος μέγεθος ή ακατάλληλα για την σιλουέτα σας

14 λάθος επιλογές στο ντύσιμο που καταστρέφουν το στυλ (15)

Επιλέξτε τα ιδανικά ρούχα για τον σωματότυπο σας, επιλέγοντας τόσο το σωστό μέγεθος, όσο και το κατάλληλο σχέδιο που κολακεύει την σιλουέτα σας. Μια από τις πιο συνηθισμένες λάθος επιλογές στο ντύσιμο είναι τα στενά πουκάμισα που δείχνουν ασφυκτικά και έτοιμα να σπάσουν τα κουμπιά τους, όπως και τα παντελόνια που ξεχειλίζουν. Αποφύγετε λοιπόν να φοράτε κάτι που δεν σας κάνει πλέον γιατί θα δείχνετε ακόμη πιο παχιά.

Jean που δεν σου κάνουν ακριβώς

14 λάθος επιλογές στο ντύσιμο που καταστρέφουν το στυλ (11)

Τα jean τείνουν να ξεχειλώνουν και να σακουλιάζουν, γι’ αυτό θα πρέπει να επιλέξετε το ιδανικό νούμερο και σχέδιο jean ανάλογα με το σωματότυπο σας. Δοκιμάστε το τζιν και επιλέξτε αυτό που σας είναι ελαφρώς στενό και όχι αυτό που σας είναι εντάξει από την πρώτη στιγμή. Με αυτό τον τρόπο θα του δώσετε την ευκαιρία να πάρει την φόρμα του σώματος σας και να μην σακουλιάσει μετά από λίγο. Προσέξτε όμως, μην επιλέξετε ένα τζιν που σας είναι πολύ στενό, δηλαδή ένα νούμερο μικρότερο.

Μεγάλα σε μέγεθος παπούτσια

14 λάθος επιλογές στο ντύσιμο που καταστρέφουν το στυλ (9)

Η σωστή επιλογή ενός παπουτσιού πρέπει να γίνεται με σύνεση. Δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ στενά, δηλαδή μικρά, αλλά ούτε μεγάλα και να επιπλέουν. Υπάρχουν μυστικά για να επιλέξετε τα σωστά παπούτσια που πρέπει να έχετε πάντα υπόψιν σας. Για παράδειγμα, τα πόδια σας τις απογευματινές ώρες είναι πιο πρησμένα απ’ ότι το πρωί που είναι ξεκούραστα. Φροντίστε λοιπόν να επιλέξετε ένα νούμερο που να μην σας είναι στενό το απόγευμα, αλλά ούτε φαρδύ το πρωί.

Λάθος επιλογή νούμερου εσωρούχου

14 λάθος επιλογές στο ντύσιμο που καταστρέφουν το στυλ (12)

Το εσώρουχο σας μπορεί να μην φαίνεται, αλλά η λάθος επιλογή του μπορεί να καταστρέψει τελείως την εικόνα σας. Μπορεί να σας προκαλέσει δυσφορία αν είναι στενό, ή να κάνει το στήθος σας να δείχνει πεσμένο αν είναι μεγάλο. Επιλέξτε λοιπόν το σωστό νούμερο σουτιέν για να έχετε το καλύτερο αποτέλεσμα.

Ankle boots με κοντή φούστα

14 λάθος επιλογές στο ντύσιμο που καταστρέφουν το στυλ (5)

Τα ankle boots αποτελούν ένα από τα αγαπημένα παπούτσια των γυναικών τα τελευταία χρόνια. Συνδυάζονται σχεδόν με τα πάντα και δείχνουν εκπληκτικά. Ωστόσο, ένα από τα μειονεκτήματα τους είναι πως κάνουν το πόδι να δείχνει πιο κοντό. Επομένως, είναι προτιμότερο να αποφεύγονται με τις κοντές φούστες, εκτός αν είναι στο χρώμα του δέρματος. Η επιλογή ενός ankle boots σε nude απόχρωση κάνει το πόδι να δείχνει ενιαίο και επομένως πιο μακρύ. Αν όμως δεν έχετε κάποιο μπεζ κλπ μποτάκι, προτιμήστε μια κλασσική γόβα για να συνδυάσετε την κοντή φούστα σας.

Ίσια παπούτσια με κουστούμι

14 λάθος επιλογές στο ντύσιμο που καταστρέφουν το στυλ (2)

Τα κουστούμια με φούστα ή παντελόνι δείχνουν πολύ πιο κομψά και θηλυκά με ένα τακούνι σε οποιοδήποτε ύψος σας βολεύει. Το να φορέσετε ένα ίσιο παπούτσι είναι μια από τις λάθος επιλογές στο ντύσιμο που μπορεί να σας κάνει να δείχνετε περίεργη και καθόλου ελκυστική.

Τεράστια τσάντα

14 λάθος επιλογές στο ντύσιμο που καταστρέφουν το στυλ (4)

Η επιλογή μιας τεράστιας τσάντας είναι ιδανική για κάθε γυναίκα, διότι μπορεί να κουβαλήσει οτιδήποτε επιθυμεί μαζί της. Ωστόσο, δεν είναι μια επιλογή που ταιριάζει σε κάθε περίσταση. Όσο βολική μπορεί να είναι, τόσο άκομψη μπορεί να δείχνει σε μια βραδινή έξοδο ή σε μια επίσημη εκδήλωση. Επομένως, φροντίστε να φοράτε την τεράστια τσάντα σας με τα casual και business σύνολα σας και αποφύγετε την με τα πιο επίσημα που ταιριάζουν οι πιο μικρές και κομψές τσάντες.

Δεν φοράτε αξεσουάρ

14 λάθος επιλογές στο ντύσιμο που καταστρέφουν το στυλ (13)

Η επιλογή αξεσουάρ στο σύνολο σας μπορεί να απογειώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ακόμη και το πιο απλό σύνολο. Επιλέξτε λοιπόν να στολίσετε την κάθε σας εμφάνιση με κοσμήματα, φουλάρια, ζώνη κλπ, αλλά μην το παρακάνετε. Παν μέτρον άριστον!