Τι είναι το Multi Masking και ποιος ο σωστός τρόπος εφαρμογής του;

Multi Masking

Το Multi Masking είναι ο καλύτερος τρόπος για να ανανεώσετε την ρουτίνα της περιποίησης του προσώπου σας, προσφέροντας τα ιδανικά στοιχεία σε κάθε σημείο του προσώπου σας.

Εξάλλου, κάποια σημεία του προσώπου χρειάζονται περισσότερη ενυδάτωση, άλλα απολέπιση κλπ. Στοχεύστε λοιπόν σε κάθε περιοχή και καλύψτε με τον καλύτερο τρόπο τις ανάγκες της.

Επιλέξτε ανάμεσα σε μάσκες ενυδάτωσης, απολέπισης, καταπολέμησης διχρωμιών, ρυτίδων και γενικότερα κάθε λογής μάσκας προσώπου.

Δείτε παρακάτω τα είδη των multi masking προϊόντων, τον τρόπο εφαρμογής τους και τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσετε.

Τι είναι το Multi Masking;

Το Multi Masking είναι στην ουσία η εφαρμογή περισσότερων από μια μάσκες προσώπου. Ο σκοπός που γίνεται αυτό, είναι η στοχευμένη αντιμετώπιση δερματικών προβλημάτων σε διαφορετικές ζώνες του ίδιου προσώπου. Ο τρόπος εφαρμογής της συγκεκριμένης τεχνικής μπορεί να γίνει σε ζώνες, σε επίπεδα ή η μία μετά την άλλη και εξαρτάται από τον τύπο της επιδερμίδας και τις ανάγκες της.

Οι διαφορετικοί τύποι του Multi Masking:

Multi Masking (4)

1. Σε ζώνες

Η εφαρμογή μασκών προσώπου σε ζώνες είναι πολύ διαδεδομένη τον τελευταίο καιρό και ιδανική για τα μεικτά δέρματα. Χρησιμοποιώντας την συγκεκριμένη τεχνική μπορείτε να εφαρμόσετε ενυδατικές μάσκες στα ξηρά σημεία του προσώπου σας και πιο ματ μάσκες στα λιπαρά. Ουσιαστικά μπορείτε να εφαρμόσετε την ιδανική για κάθε σημείο του προσώπου σας μάσκα, έτσι ώστε να στοχεύσετε στην τοπική αντιμετώπιση ενός προβλήματος. Αξίζει να σημειωθεί πως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ταυτόχρονα όσες μάσκες χρειάζεστε.

2. Σε επίπεδα

Αυτός ο τρόπος εφαρμογής είναι πιο ιδιαίτερος και είναι ο καλύτερος για τις ξηρές επιδερμίδες. Εφαρμόζετε πρώτα μια μάσκα και στη συνέχεια μια δεύτερη πάνω από την πρώτη.

Προσοχή όμως, όταν χρησιμοποιείτε αυτή την τεχνική θα πρέπει οι μάσκες που θα συνδυάσετε να έχουν συστατικά που ταιριάζουν μεταξύ τους. Όπως επίσης, η πρώτη μάσκα δεν θα πρέπει να μπλοκάρει την απορρόφηση της δεύτερης μάσκας. Η τεχνική αυτή είναι κατάλληλη για κρεμόμασκες περιποίησης σε συνδυασμό με μάσκες σε φύλλο (sheet masks).

3. Μια μετά την άλλη μάσκα

Η εφαρμογή μασκών σε επίπεδα δεν λειτουργεί σωστά με τις μάσκες αργίλου. Προκειμένου λοιπόν να επωφεληθείτε σε όλο το πρόσωπο από την εφαρμογή μιας μάσκας αργίλου, αλλά και μιας πιο θρεπτικής ή ενυδατικής μάσκας, καλό θα είναι να τις κάνετε την μία μετά την άλλη. Ξεκινήστε με την μάσκα αργίλου, αφαιρέστε τη και στη συνέχεια εφαρμόστε την ενυδατική ή θρεπτική μάσκα της αρεσκείας σας.

Τα οφέλη του Multi Masking:

Το πιο προφανές όφελος της εφαρμογής του Multi Masking είναι πως μπορείτε να στοχεύσετε συγκεκριμένες περιοχές του προσώπου σας με μια συγκεκριμένη μάσκα.

Ιδιαίτερα για τις γυναίκες που έχουν ξηρό και αφυδατωμένο δέρμα, η εφαρμογή διαφορετικών μασκών σε επίπεδα μπορεί να βελτιώσει την διείσδυση του προϊόντος στο δέρμα.

Βήμα βήμα ο τρόπος για Multi Masking:

Multi Masking (1)

1. Βήματα για την εφαρμογή Multi Masking σε ζώνες

Ξεκινήστε καθαρίζοντας καλά το πρόσωπο σας με ένα απαλό, με ισορροπημένο pH προϊόν. Αν μάλιστα πλύνετε το πρόσωπο σας κατά την διάρκεια του μπάνιου σας, τότε οι πόροι του θα ανοίξουν από τον ατμό και θα προετοιμάσουν το πρόσωπο σας καλύτερα.

Προαιρετικά κάντε απολέπιση στο πρόσωπο σας.

Στη συνέχεια επιλέξτε τουλάχιστον δυο μάσκες που χρησιμοποιούνται για Multi Masking και εφαρμόστε τις ανάλογα με τις ανάγκες του προσώπου σας, κάνοντας ανοδικές κινήσεις. Η εφαρμογή της κάθε μάσκας μπορεί να γίνει με το χέρι ή με ένα καθαρό πινέλο.

Αξίζει να σημειωθεί πως αν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε μάσκες που έχουν διαφορετικό χρόνο αναμονής, εφαρμόστε πρώτα αυτή που χρειάζεται να μείνει περισσότερο. Μόλις σας απομένει το χρονικό διάστημα που θέλει να σταθεί η δεύτερη μάσκα σας, εφαρμόστε την. Με αυτό τον τρόπο θα αφαιρέσετε ταυτόχρονα και τις δυο μάσκες, ξεπλένοντας τις με άφθονο χλιαρό νερό.

Τέλος, εφαρμόστε ένα ενυδατικό τόνερ, face serum ή την ενυδατική σας κρέμα.

2. Βήματα για Multi Masking σε επίπεδα ή τη μία μετά την άλλη μάσκα

Ξεκινήστε και πάλι με τον καθαρισμό του προσώπου και κάντε μια απολεπιστική μάσκα. Αν έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα μπορείτε να παραλείψετε την απολέπιση.

Εφαρμόστε αρχικά την πιο ελαφριά μάσκα, δηλαδή τη μάσκα που απορροφάται πιο εύκολα. Θα πρέπει βέβαια να είναι η μάσκα που θα μείνει το περισσότερο.

Αν η συγκεκριμένη μάσκα δεν είναι κατάλληλη για multi masking σε επίπεδα, όπως είναι οι μάσκες αργίλου, ξεπλύντε τη και εφαρμόστε την δεύτερη. Διαφορετικά, αφήστε την πρώτη μάσκα να στεγνώσει λίγα λεπτά και εφαρμόστε την δεύτερη από πάνω. Περιμένετε όσο χρειάζεται για να δράσει και ξεπλύντε το πρόσωπο σας με άφθονο χλιαρό νερό.

Τέλος, εφαρμόστε ένα ενυδατικό τόνερ, face serum ή την ενυδατική σας κρέμα.

Πως να επιλέξετε τις σωστές μάσκες για Multi Masking ανάλογα με τον τύπο του δέρματος και τις ανάγκες του:

Multi Masking (2)

1. Μάσκες για τα λιπαρά μέρη

Το συστατικό κλειδί για την απορρόφηση της λιπαρότητας και την απολέπιση του δέρματος είναι ο πηλός. Ελαχιστοποιεί τους πόρους και εξαλείφει τη λιπαρότητα.

2. Μάσκες για περιοχές με ακμή

Το κλειδί για τη θεραπεία της ακμής είναι οι καταπραϋντικές μάσκες, που είναι πλούσιες σε αντιφλεγμονώδη όπως εκχυλίσματα φλοιού ιτιάς ή αιθέριο έλαιο αγριαψιθιάς.

3. Μάσκες για ξηρά σημεία

Επιλέξτε μάσκες πλούσιες σε μαλακτικά και ενυδατικά συστατικά. Αναζητήστε έλαια βοτάνων, βούτυρο καριττέ ή γλυκερίνη.

4. Μάσκες για αφυδατωμένο δέρμα

Ιδανικές για το αφυδατωμένο δέρμα είναι οι μάσκες με υαλουρονικό οξύ και βιταμίνη B5. Επίσης, ιδανικές είναι και οι μάσκες που έχουν ως βάση τους το gel, οι οποίες ενυδατώνουν σε βάθος την επιδερμίδα, ασχέτως αν είναι ξηρή ή λιπαρή.

Αν το πρόσωπο σας είναι αφυδατωμένο, κάντε ένα multi masking σε επίπεδα με μάσκες που έχουν ως βάση τους το έλαιο.

5. Μάσκες για την αντιμετώπιση της πρόωρης γήρανσης

Όλα τα είδη βιταμινών έχουν ισχυρές αναγεννητικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, ενώ τα απολεπιστικά μπορούν να βοηθήσουν στην επιτάχυνση της ανανέωσης των κυττάρων και στη μείωση της εμφάνισης λεπτών γραμμών και ρυτίδων.

6. Μάσκες για την καταπολέμηση της υπερχρωματοποίησης και των ουλών

Τα βασικά συστατικά για την καταπολέμηση της υπερχρωματοποίησης είναι εκείνα που ενεργοποιούν την αναγέννηση των κυττάρων, ενώ παράλληλα προάγουν την αποβολή νεκρών κυττάρων του δέρματος. Επίσης, πολύ ευεργετικά είναι και τα συστατικά που θα μειώσουν την παραγωγή μελανίνης στο δέρμα.

Επιλέξτε λοιπόν μάσκες με βιταμίνη C, βιταμίνη Α, εκχύλισμα ρίζας γλυκόριζας, άλφα λιποϊκό οξύ και πολλά άλλα. Και βέβαια μην αμελήσετε να τις συνδυάσετε με απολέπιση.

7. Μάσκες για πρήξιμο

Το σημείο που εμφανίζει συνήθως πρήξιμο είναι κάτω από τα μάτια. Επιλέξτε μια κρύα μάσκα που θα βάλετε στο ψυγείο πριν την εφαρμογή της για να το αντιμετωπίσετε. Τα ιδανικά συστατικά είναι τα ήπια, καταπραϋντικά στυπτικά όπως το εκχύλισμα κάστανου ή αγγουριού.

8. Μάσκες για ευαίσθητο δέρμα

Εάν το δέρμα σας ξεφλουδίζει εύκολα, κοκκινίζει, έχει φαγούρα ή τσούξιμο και πόνο, αναζητήστε αντιφλεγμονώδη συστατικά όπως το πράσινο τσάι ή η καλέντουλα, καθώς και συστατικά θρέψης και αποκατάστασης του δέρματος όπως τα έλαια βοτάνων και τα ενυδατικά.

Τα μυστικά του Multi Masking:

Multi Masking (3)

Η εφαρμογή μιας μάσκας στο ντους όχι μόνο θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρόνο, αλλά θα τραβήξει την υγρασία από τους υδρατμούς. Επίσης, το ξέπλυμα της είναι εξαιρετικά εύκολο.

Αν βιάζεστε και θέλετε να επωφεληθείτε από τα ευεργετικά στοιχεία δυο διαφορετικών μασκών, μπορείτε να τις αναμείξετε πριν τις εφαρμόσετε. Αρκεί βέβαια τα συστατικά τους να ταιριάζουν.