Απλά μυστικά ομορφιάς για τέλεια επιδερμίδα

Απλά μυστικά ομορφιάς για τέλεια επιδερμίδα (1)

Η φροντίδα και η περιποίηση του προσώπου αποτελούν ένα από τα βασικά σημεία που θα πρέπει να δίνει βάση μια γυναίκα. Αν το δέρμα σας είναι απαλό, καθαρό και σφριγηλό μπορείτε να φαίνεστε πιο νέα. Αν όμως δεν του δίνετε την προσοχή που χρειάζεται, μπορεί να προσθέσει στην εμφάνιση σας ακόμη και 10 χρόνια.

Οι ρυτίδες, οι διχρωμίες και τα μαύρα στίγματα είναι μόνο μερικά από τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσετε. Γι’ αυτό θα πρέπει να ακολουθείτε την ρουτίνα του καθαρισμού και της περιποίησης της επιδερμίδας σας προκειμένου να την διατηρήσετε νεανική και όμορφη.

Δείτε μια λίστα με μερικά από τα βασικά μυστικά ομορφιάς για τέλεια επιδερμίδα και ανακαλύψτε αν φροντίζετε ή όχι σωστά το πρόσωπο σας.

Καθαρισμός – περιποίηση προσώπου:

1. Καθημερινά πριν τον ύπνο πλύντε το πρόσωπο σας με ένα ήπιο καθαριστικό ή ζεστό νερό για να αφαιρέσετε τους ρύπους, τη λιπαρότητα και το μακιγιάζ. Πρόκειται για ένα βήμα που δεν πρέπει να αμελείτε ποτέ. Κατά την διάρκεια της νύχτας η επιδερμίδα αναζωογονείται και χρειάζεται να είναι καθαρή για να γίνει σωστά η συγκεκριμένη διαδικασία. Θα πρέπει οι πόροι του δέρματος να είναι ανοιχτοί και άδειοι.

2. Όταν καθαρίζετε το πρόσωπο σας φροντίστε να κάνετε αφρό με το καθαριστικό προϊόν στα χέρια σας πριν το απλώσετε στην επιδερμίδα σας. Με αυτό τον τρόπο αυξάνεται η κυκλοφορία του αίματος και ενισχύονται οι διαδικασίες αποκατάστασης και η αναζωογόνηση.

Απλά μυστικά ομορφιάς για τέλεια επιδερμίδα (2)

3. Μην ξεχνάτε να κάνετε μια περιποίηση προσώπου με φυσικές μάσκες ομορφιάς μια φορά στις 15 μέρες, αν όχι κάθε εβδομάδα.

4. Αν έχετε λιπαρή επιδερμίδα συνίσταται να χρησιμοποιείτε συχνά μια μάσκα αργίλου στην Τ-ζώνη του προσώπου σας. Δηλαδή στο μέτωπο, τη μύτη και το πηγούνι.

5. Το αγγούρι είναι ένας πολύ καλός σύμμαχος και ένα από τα μυστικά ομορφιάς για τέλεια επιδερμίδα που δεν πρέπει να παραλείπετε. Ο χυμός του ανακουφίζει και αναζωογονεί το δέρμα, κάνοντας το φρέσκο και λαμπερό.

6. Βάλτε κάτω από τα μάτια σας υγρά φακελάκια τσαγιού και καταπολεμήστε τους μαύρους κύκλους.

7. Εναλλακτικά, απλώστε πράσινο τσάι σε όλο σας το πρόσωπο ως toner 2 φορές την εβδομάδα. Πρόκειται για ένα από τα μυστικά ομορφιάς για τέλεια επιδερμίδα με σφιχτούς πόρους, που έχει αντιβακτηριδιακά και αντιγηραντικά αποτελέσματα.

9. Κάθε 15 μέρες χρησιμοποιήστε μια μάσκα προσώπου με ζελατίνη για να αφαιρέσετε τα μαύρα στίγματα. Φτιάξτε την ανακατεύοντας 1 κουταλιά της σούπας ζελατίνη χωρίς άρωμα και 2 κουταλιές της σούπας γάλα, το οποίο έχετε βάλει στο φούρνο μικροκυμάτων για 10 δευτερόλεπτα. Εφαρμόστε τη μάσκα στο πρόσωπο σας, αφήστε τη να στεγνώσει για 10 λεπτά και ξεφλουδίστε την απαλά.

10. Τέλος, μην ξεχνάτε να κάνετε κάθε 15 μέρες απολέπιση. Χρησιμοποιήστε ένα scrub προσώπου από το εμπόριο ή φτιάξτε ένα δικό σας και κάντε απολέπιση στο δέρμα σας για να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα.

Πίλινγκ προσώπου: Οι καλύτερες φυσικές συνταγές για τέλεια απολέπιση στο σπίτι

Φροντίδα προσώπου:

1. Μην ξεχνάτε να εφαρμόζετε πρωί και βράδυ μια ενυδατική κρέμα προσώπου ή μια λοσιόν.

Απλά μυστικά ομορφιάς για τέλεια επιδερμίδα (3)

2. Ακόμη κι αν είναι χειμώνας, το αντιηλιακό προσώπου αποτελεί ένα προϊόν που δεν θα πρέπει να αμελείτε. Η μη χρήση του προκαλεί πρόωρη γήρανση του δέρματος και αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου. Πρόκειται για ένα από τα βασικά μυστικά ομορφιάς για τέλεια επιδερμίδα.

3. Εφαρμόστε 3 φορές την εβδομάδα μια μικρή ποσότητα από gel αλόης κάτω από τα μάτια και γύρω από το στόμα ώστε να προλάβετε την δημιουργία ρυτίδων και γραμμών έκφρασης.

4. Η μέντα και το πράσινο τσάι θα πρέπει να κατέχουν μια εξέχουσα θέση στα καλλυντικά σας. Διαθέτουν σημαντικά στοιχεία για την επιδερμίδα σας, γι’ αυτό και αποτελούν βασικά συστατικά σε μάσκες προσώπου, αντιγηραντικές κρέμες, γαλακτώματα κλπ. Χρησιμοποιώντας συστηματικά μέντα και τσάι θα κάνετε το δέρμα σας πολύ πιο υγιές και θα του προσθέσετε λάμψη.

5. Αν πλένετε το πρόσωπο σας συστηματικά με νερό ρυζιού θα το κάνετε απαλό και εύπλαστο, ενώ θα βελτιωθεί επίσης το χρώμα και ο τόνος του.

6. Όταν εφαρμόζετε το άρωμα σας, αποφύγετε να ψεκάσετε το πρόσωπο σας. Το άρωμα περιέχει κάποια συστατικά που μπορούν να προκαλέσουν σπάσιμο του κολλαγόνου που βρίσκεται κάτω από την επιδερμίδα.

7. Φροντίστε να χρησιμοποιείτε ποιοτικά και όχι απαραίτητα ακριβά προϊόντα μακιγιάζ, διότι η επιδερμίδα σας απορροφά ότι εφαρμόσετε πάνω της.

Μυστικά ομορφιάς για τέλεια επιδερμίδα:

Απλά μυστικά ομορφιάς για τέλεια επιδερμίδα (4)

1. Πιείτε άφθονο νερό για να διατηρήσετε την επιδερμίδα σας ενυδατωμένη. Όταν το δέρμα είναι αφυδατωμένο χάνει την ελαστικότητα και μειώνεται η καθαρότητα του.

2. Όταν κοιμάστε τα κύτταρα σας αναζωογονούνται και το δέρμα σας ανακτά την ελαστικότητα και τη σφριγηλότητα του.

3. Η άσκηση μπορεί επίσης να βοηθήσει στην διαδικασία ανανέωσης των κυττάρων της επιδερμίδας σας. Πρόκειται για ένα ακόμη από τα μυστικά ομορφιάς για τέλεια επιδερμίδα που λίγες γυναίκες γνωρίζουν.

4. Τέλος, αποφύγετε το άγχος όσο περισσότερο μπορείτε. Έχει καταστροφικές συνέπειες ακόμη και για το δέρμα σας.