10 ασκήσεις για σφιχτά και όμορφα μπράτσα χωρίς χαλάρωση

Ασκήσεις για σφιχτά και όμορφα μπράτσα χωρίς χαλάρωση (1)

Πολλές φορές όταν μεγαλώνουμε ή αδυνατίζουμε, τα μπράτσα μας χαλαρώνουν και χρειάζονται σύσφιξη για να δείχνουν όμορφα. Πέρα από τις κρέμες σύσφιξης, φυσικές ή του εμπορίου, υπάρχουν απλές ασκήσεις που μπορούν να μας βοηθήσουν να αποκτήσουμε μπράτσα χωρίς χαλάρωση.

Αν λοιπόν αναρωτιέστε «Τι να κάνω για τη χαλάρωση στα μπράτσα;», δείτε δυο απλά προγράμματα γυμναστικής με ή χωρίς βαράκια και αντιμετωπίστε την με απλό τρόπο.

Μην αμελείτε την εκγύμναση των χεριών και ασχολείστε μόνο με το πως θα αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά και καλοσχηματισμένα οπίσθια. Είναι εξίσου σημαντικό να έχετε σφριγηλά και όμορφα μπράτσα όταν φοράτε κοντομάνικα ή τιραντάκια.

Δείτε λοιπόν τα δυο διαφορετικά προγράμματα ασκήσεων για μπράτσα χωρίς χαλάρωση και λύστε το πρόβλημα σας.

Ασκήσεις για σφιχτά και όμορφα μπράτσα χωρίς χαλάρωση:

Αντιμετωπίστε την χαλάρωση στα μπράτσα με ένα απλό πρόγραμμα γυμναστικής που μπορείτε να κάνετε ακόμη και στο σπίτι. Πρόκειται για απλές ασκήσεις που δεν χρειάζονται βαράκια ή κάποιο άλλο βοήθημα. Γίνονται πολύ απλά και σε ελάχιστο χρόνο, αλλά τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά.

Σταθείτε λοιπόν όρθια και ακολουθήστε τα βήματα που θα δείτε στη συνέχεια.

Κυκλικές ασκήσεις στα χέρια:

Ασκήσεις για σφιχτά και όμορφα μπράτσα χωρίς χαλάρωση (2)

Σταθείτε όρθια έχοντας τα πόδια σας σε διάσταση ίση με το πλάτος των ώμων σας. Ανοίξτε τα χέρια σας παράλληλα με το έδαφος τεντώνοντας στα πλάγια και ξεκινήστε να τα στριφογυρίζετε γρήγορα στην φορά των δεικτών του ρολογιού. Αφού ολοκληρώσετε 20 κύκλους, χαλαρώστε για 15 δευτερόλεπτα και επαναλάβετε την άσκηση 10-15 φορές.

Ψαλιδάκια:

Ασκήσεις για σφιχτά και όμορφα μπράτσα χωρίς χαλάρωση (3)

Όντας σε όρθια θέση με τα πόδια σε διάσταση, ανοίξτε στα πλάγια τα χέρια σας και στη συνέχεια σταυρώστε τα μπροστά, δημιουργώντας ένα Χ. Έπειτα, φέρτε τα πάλι σε διάσταση και κάντε 20 επαναλήψεις. Μετά χαλαρώστε για 15 δευτερόλεπτα και επαναλάβετε την άσκηση 10-20 φορές.

Μπάλα:

Ασκήσεις για σφιχτά και όμορφα μπράτσα χωρίς χαλάρωση (4)

Σταθείτε και πάλι όρθια με τα χέρια και τα πόδια σε διάσταση στο πλάι και αρχίστε να κάνετε κυκλικές κινήσεις στα χέρια σας με την φορά του ρολογιού, σα να προσπαθείτε να κυλήσετε μια μπάλα. Κάντε την κίνηση 20 φορές και χαλαρώστε κατεβάζοντας τα χέρια σας για 10-15 δευτερόλεπτα. Κάντε 8-10 επαναλήψεις της άσκησης.

Σπρώξιμο και τέντωμα του αγκώνα:

Ασκήσεις για σφιχτά και όμορφα μπράτσα χωρίς χαλάρωση (5)

Καθίστε σε όρθια στάση με τα πόδια σας ανοιχτά στο πλάτος των ώμων. Ανοίξτε τα χέρια σας ώστε να είναι τεντωμένα σε κάθε πλευρά του σώματός σας, παράλληλα με το πάτωμα. Κλείστε τα δάχτυλα σας και δημιουργήστε δυο γροθιές. Στη συνέχεια λυγίστε τους αγκώνες σας και φέρτε τις γροθιές στις μασχάλες. Τεντώστε και πάλι τα χέρια στο πλάι και επαναλάβετε την κίνηση 20 φορές. Χαλαρώστε για 15 δευτερόλεπτα και κάντε 10-15 επαναλήψεις της άσκησης.

Ανάποδη άσκηση «Namaste»:

Ασκήσεις για σφιχτά και όμορφα μπράτσα χωρίς χαλάρωση (6)

Σταθείτε ίσια και σηκώστε τα χέρια σας ψηλά. Λυγίστε τους αγκώνες σας έτσι ώστε να φέρετε τα χέρια πίσω από το κεφάλι, ενώνοντας παράλληλα τις παλάμες μεταξύ τους. Έπειτα, μετακινήστε προς τα κάτω τις παλάμες σας και μετά σηκώστε τις μέχρι το μισό ύψος του κεφαλιού σας. Επαναλάβετε 20 φορές γρήγορα την κίνηση. Μετά χαλαρώστε τα χέρια σας για 15 δευτερόλεπτα και επαναλάβετε την άσκηση 10-15 φορές.

Σπρώξιμο και τράβηγμα:

Ασκήσεις για σφιχτά και όμορφα μπράτσα χωρίς χαλάρωση (7)

Σταθείτε με τα πόδια σε διάσταση και ελαφρώς λυγισμένα γόνατα, ενώ παράλληλα γύρτε το σώμα σας προς τα εμπρός. Σηκώστε ψηλά και διαγώνια τα χέρια σας μπροστά και στη συνέχεια λυγίστε τους αγκώνες. Κάντε μια κίνηση σαν να σπρώχνετε και να τραβάτε κάτι, επαναλαμβάνοντας την 20 φορές. Μετά σηκωθείτε όρθια με ίσιο το σώμα και ξεκουράστε τα χέρια σας για 20 δευτερόλεπτα. Επαναλάβετε την άσκηση 5-10 φορές.