Η δίαιτα CiCo υπόσχεται αδυνάτισμα τρώγοντας τα πάντα

Δίαιτα Cico (2)

Θέλετε να χάσετε βάρος και να αποκτήσετε το σώμα των ονείρων σας; Η νέα μόδα στο αδυνάτισμα είναι η δίαιτα CiCo. Έχει κάνει πάταγο στο διαδίκτυο και πολλοί είναι αυτοί που την δοκίμασαν και δηλώνουν πως είναι αποτελεσματική.

Πρόκειται για μια δίαιτα που σαν βασικό της στόχο έχει την κατανάλωση συγκεκριμένου αριθμού θερμίδων. Σε αντίθεση με την χημική δίαιτα, θα πρέπει λοιπόν οι θερμίδες που καταναλώνετε σε ημερήσια βάση να εξισορροπούνται με αυτές που καταναλώνει ο οργανισμός σας καθημερινά από τις δραστηριότητες και τις ζωτικές λειτουργίες του.

Ποια είναι όμως η αλήθεια πίσω από την πολλά υποσχόμενη δίαιτα CiCo; Ας δούμε περισσότερα σχετικά με το τι είναι η δίαιτα αυτή και τι λένε οι ειδικοί σχετικά με την αποτελεσματικότητα της και το πόσο υγιεινή είναι.

Τι είναι η δίαιτα CiCo;

Η CiCo diet έχει ως βασικό της κανόνα αυτό που δηλώνει και το όνομα της: «calories in, calories out». Πιο συγκεκριμένα, είναι μια θερμιδική δίαιτα που βασίζεται στις θερμίδες που λαμβάνετε από την διατροφή σας και μετατρέπονται σε ενέργεια. Οι θερμίδες αυτές θα πρέπει να είναι λιγότερες από όσες καταναλώνετε με την άσκηση, αλλά και όλες τις καθημερινές σας δραστηριότητες.

Επομένως, σύμφωνα με την CiCo μπορείτε να τρώτε ότι θέλετε. Πίτσα, σουβλάκι, γλυκά κλπ, αρκεί οι θερμίδες τους να μην ξεπερνούν αυτές που καίτε.

Ακούγεται ιδανική και εύκολη δίαιτα, ωστόσο έχει και αυτή τα μειονεκτήματα της.

Τι λένε οι ειδικοί;

Σύμφωνα με τους διατροφολόγους, μπορεί η δίαιτα αυτή να έχει αποτελέσματα ωστόσο δεν είναι πάντα υγιεινή. Ο λόγος που πολλοί ειδικοί δεν εγκρίνουν την εφαρμογή της δίαιτας CiCo είναι απλός: Δεν βασίζεται στην ποιότητα των τροφών που θα καταναλώσετε, αλλά στην ποσότητα.

Μπορεί δηλαδή κάποιος να τρώει συνεχώς junk food και να χάνει βάρος, αλλά να προκαλεί άλλα προβλήματα στον οργανισμό του. Πρόκειται για μια δίαιτα που δεν διδάσκει την υγιεινή και σωστή διατροφή.

Δίαιτα Cico (3)

Εξάλλου, μπορεί οι θερμίδες που καταναλώνετε να είναι λίγες, αλλά να μην είναι ευεργετικές. Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο οργανισμός δεν αντιδρά το ίδιο με κάθε τροφή. Υπάρχει περίπτωση να καταναλώσετε φαγητά που να μην βοηθούν στην αύξηση του μεταβολισμού και στην σωστή λειτουργία του, με αποτέλεσμα να μην χάνετε σωστά και γρήγορα κιλά. Επίσης, μπορεί να μην προκαλούν κορεσμό, αλλά να αυξάνουν την όρεξη. Αν όμως επιλέξετε τροφές που βοηθούν στο αδυνάτισμα θα έχετε πιο καλά αποτελέσματα.

Για παράδειγμα η κατανάλωση ζάχαρης προκαλεί την έκκριση ινσουλίνης, μιας ορμόνης που βοηθά στην αποθήκευση λίπους. Όπως επίσης, δεν προκαλεί κορεσμό με αποτέλεσμα να γίνεται υπερφαγία. Αντίθετα, η κατανάλωση πολλών λαχανικών, φρούτων και φυτικών πρωτεϊνών, θα βελτιώσει την υγεία σας και θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος.

Επίσης, η μεγάλη μείωση των θερμίδων που καταναλώνετε μπορεί να θέσει τον οργανισμό σε κατάσταση πείνας, κάτι που θα έχει ως συνέπεια την μείωση της μυικής μάζας και όχι του λίπους. Αυτό συμβαίνει διότι επιβραδύνεται ο μεταβολισμός σας σε μια προσπάθεια να συντηρηθούν τα αποθέματα λίπους στο σώμα.

Εν κατακλείδι, εφαρμόζοντας με σύνεση τον βασικό κανόνα που θέτει η δίαιτα CiCo, δηλαδή τον υπολογισμό των θερμίδων, μπορείτε να χάσετε εύκολα βάρος. Αρκεί να φροντίσετε να αλλάξετε τον τρόπο διατροφής σας. Να τρώτε γενικά υγιεινά και η κατανάλωση λιχουδιών να γίνεται αραιά και που.