Πως να φτιάξετε ένα μανό που έχει πήξει

Πως να φτιάξετε ένα μανό που έχει πήξει

Τα παλιά μανό και καλλυντικά δεν είναι πάντα για πέταμα. Πολλές φορές μπορούν να σωθούν και να γίνουν σαν καινούργια, αρκεί να γνωρίζετε τον τρόπο για να το πετύχετε.

Αξιοποιήστε λοιπόν τα παλιά σας καλλυντικά για να τους ξαναδώσετε ζωή ή για να δημιουργήσετε κάτι νέο.

Μπορείτε για παράδειγμα να φτιάξετε ένα χαλασμένο μανό, αλλάζοντας του απόχρωση ή μετατρέποντας το σε ματ βερνίκι.

Απλοί τρόποι για να σώσετε ένα μανό που έχει πήξει:

Nail Polish Thinner – Διαλυτικό μανό:

Ο καλύτερος και ο πιο σωστός τρόπος για να αραιώσετε ένα μανό είναι αυτός που χρησιμοποιούν οι μανικιουρίστ. Πρόκειται για το διαλυτικό βερνικιού νυχιών, γνωστό και ως nail polish thinner, ένα προϊόν που θα βρείτε σε όλα τα καταστήματα καλλυντικών. Είναι ειδικό για να δίνει νέα ζωή στο πηγμένο μανό σας. Η τιμή για ένα διαλυτικό μανό ξεκινάει από τα 4 περίπου ευρώ και διατίθεται από πολλές γνωστές εταιρείες. Μόλις το αγοράσετε, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ακολουθήσετε σωστά τις οδηγίες χρήσης και έτσι η διάρκεια ζωής του μανό σας θα επεκταθεί.

Με άλλο μανό ίδιας ή διαφορετικής απόχρωσης:

Μια ενδιαφέρουσα και δημιουργική λύση για να φτιάξετε ένα χαλασμένο μανό είναι η ανάμειξη του με κάποιο άλλο ίδιου ή διαφορετικού χρώματος. Αν επιλέξετε το ίδιο χρώμα, απλά θα αραιώσετε το βερνίκι που ήδη έχετε. Αν όμως επιλέξετε να κάνετε ανάμειξη διαφορετικών αποχρώσεων, μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας μοναδικό χρώμα και παράλληλα να σώσετε το μανό που έχει πήξει. Λίγες σταγόνες από το καινούργιο βερνίκι αρκούν!

Ασετόν:

Η πιο γνωστή σε όλους λύση για να φτιάξετε ένα μανό που έχει πήξει είναι το ασετόν. Όλοι γνωρίζουν πως ρίχνοντας μια δυο σταγόνες ασετόν μέσα στο μανό μπορούν να το κάνουν σαν καινούργιο. Ρίξτε λοιπόν λίγο ασετόν μέσα στο βερνίκι σας, ανακινήστε το και αφήστε το να σταθεί για λίγο, έτσι ώστε να μην υπάρχουν καθόλου φυσαλίδες όταν το χρησιμοποιήσετε.

Ωστόσο, αυτή η λύση δεν είναι απολύτως σωστή. Πρόκειται για μια παροδική και όχι μόνιμη λύση στο πρόβλημα, διότι το ασετόν καταστρέφει την σύσταση του βερνικιού νυχιών. Ενώ αρχικά το αραιώνει για να απλωθεί όμορφα πάνω στο νύχι, μετά από λίγο καιρό θα έχει πήξει και πάλι.

Η σωστή χρήση του ασετόν για να σώσετε το παλιό μανό σας είναι να καθαρίσετε με αυτό το πινελάκι του. Τι σημαίνει αυτό; Βγάλτε το πινελάκι του βερνικιού και καθαρίστε το βουτώντας το σε ασετόν. Προσοχή όμως μην βάλετε το ασετόν σε πλαστικό δοχείο, διότι το λιώνει. Προτιμήστε ένα μεταλλικό, γυάλινο ή πορσελάνινο μπολ. Βουτήξτε λοιπόν το πινελάκι στο ασετόν μέχρι να ξεπλυθεί πλήρως και στη συνέχεια σκουπίστε το με μια χαρτοπετσέτα. Μην το σκουπίσετε με βαμβάκι, διότι μπορεί να κολλήσει στο πινέλο και στη συνέχεια να μεταφερθεί στο μανό σας. Μόλις καθαρίσετε και σκουπίσετε το πινέλο, βυθίστε το και πάλι στο μπουκαλάκι με το βερνίκι και αφήστε το να κάνει την δουλειά του. Το ασετόν που έχει παραμείνει μέσα στο πινέλο είναι αρκετό για να φτιάξει ένα μανό που έχει πήξει.

Οινόπνευμα:

Μια ακόμη λύση για το πηγμένο μανό σας είναι το καθαρό οινόπνευμα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ρίξετε λίγες σταγόνες οινοπνεύματος στο παλιό μανό που έχει πήξει και να το ανακινήσετε. Προσοχή όμως, φροντίστε να ρίχνετε λίγο λίγο το οινόπνευμα έτσι ώστε να μην αραιώσετε πολύ το πηγμένο βερνίκι σας. Διότι αν είναι ακόμα πηχτό το μανό μπορείτε να το αραιώσετε περισσότερο, αν όμως έχει αραιώσει πολύ δεν μπορείτε να το κάνετε και πάλι πηχτό.

Βραστό νερό:

Όταν αναφερόμαστε στο βραστό νερό, δεν εννοούμε να αραιώσετε το μανό με αυτό. Απλά βράστε λίγο νερό σε ένα κατσαρολάκι για 10-15 λεπτά, αφήστε το να κρυώσει λίγο, περίπου 15 λεπτά, έτσι ώστε η θερμοκρασία του να είναι υποφερτή και βυθίστε το μανό που έχει πήξει. Αφήστε το για 15-20 λεπτά και βγάλτε το από το ζεστό νερό.

Αυτό που θα πρέπει να προσέξετε με την συγκεκριμένη μέθοδο αραίωσης του βερνικιού νυχιών είναι να έχετε κλείσει πολύ καλά το καπάκι του για να μην μπει καθόλου νερό μέσα στο μπουκαλάκι. Ακόμη και μια σταγόνα μπορεί να καταστρέψει την σύσταση του μανό.

Για να μην πήξει το μανό σας θα πρέπει:

– Να προσέχετε και να κλείνετε καλά το καπάκι όταν δεν το χρησιμοποιείτε. Ακόμη και όταν περιμένετε να στεγνώσει το πρώτο χέρι για να περάσετε το δεύτερο ή χρησιμοποιείτε κάποιο άλλο χρώμα για να κάνετε σχέδια στα νύχια σας. Ο αέρας μπορεί να ξεράνει και να χαλάσει το μανό.

– Να αποθηκεύετε τα βερνίκια νυχιών σε σημεία που δεν έχει πολύ ήλιο και ζέστη για να μην αλλοιωθούν.

– Να αποθηκεύετε το μανό στο ψυγείο τον περισσότερο χρόνο. Το κρύο και το σκοτάδι θα τα βοηθήσουν να παραμείνουν για περισσότερο χρονικό διάστημα σαν καινούργια. Απλά φροντίστε να το βγάζετε 15 λεπτά πριν το χρησιμοποιήσετε από το ψυγείο, για να απλώνεται πιο σωστά. Αξίζει βέβαια να σημειωθεί πως η μέθοδος αποθήκευσης στο ψυγείο είναι αμφιλεγόμενη. Υπάρχουν ειδικοί που το συνιστούν και άλλοι που πιστεύουν πως ο συγκεκριμένος τρόπος αποθήκευσης ενός μανό καταστρέφει την σύσταση του.