Μάσκαρα που έχει πήξει: Πως να την κάνετε σαν καινούργια

Μάσκαρα που έχει πήξει

Η μάσκαρα αποτελεί ένα από τα βασικότερα καλλυντικά μακιγιάζ που πρέπει να έχει κάθε γυναίκα στο νεσεσέρ της. Μπορεί από μόνη της να κάνει τα μάτια να δείχνουν υπέροχα, δημιουργώντας εκθαμβωτικό και σαγηνευτικό βλέμμα.

Βάφοντας τις βλεφαρίδες σας, ολοκληρώνετε με τον καλύτερο τρόπο το τέλειο μακιγιάζ, ακόμη κι αν πρόκειται για ένα no makeup look. Επομένως, δεν πρέπει να λείπει από καμία!

Τι γίνεται όμως αν ξεραθεί η μάσκαρα που έχετε; Είτε πρόκειται για κάποια χειροποίητη μάσκαρα που φτιάξατε στο σπίτι, είτε για κάποιο προϊόν του εμπορίου, το μόνο σίγουρο είναι πως δεν χρειάζεται να την πετάξετε. Μπορείτε να διορθώσετε μια μάσκαρα που έχει πήξει με απλό τρόπο και να την κάνετε σαν καινούργια. Μάθετε παρακάτω όλα τα μυστικά για να το πετύχετε.

Ο λόγος που συνήθως μια μάσκαρα ξεραίνεται είναι η εισροή αέρα στο μπουκαλάκι κάθε φορά που την χρησιμοποιούμε ή η αποθήκευση της σε κάποιο ζεστό σημείο. Καλό θα είναι λοιπόν να αποθηκεύετε την μάσκαρα σε κάποιο σκιερό ντουλάπι για να μην ξεραθεί.

Επίσης, μην ξεχνάτε πως η μάσκαρα θα πρέπει να αλλάζεται κάθε 6 μήνες, αφού όλα τα καλλυντικά έχουν ημερομηνία λήξης.

Τρόποι για να ανανεώσετε τη μάσκαρα που έχει πήξει:

Η μάσκαρα έπηξε και δεν βάφει ή δεν μπορείτε να την εφαρμόσετε καλά στις βλεφαρίδες σας; Κανένα πρόβλημα, οι παρακάτω απλές μέθοδοι για να ανανεώσετε τη μάσκαρα σας θα σας δώσουν την λύση.

1. Ζεστό νερό:

Το ζεστό νερό μπορεί να γίνει ο αγαπημένος σας σύμμαχος για να σώσετε την πηγμένη μάσκαρα. Υπάρχουν τρεις διαφορετικοί μέθοδοι που θα σας βοηθήσουν να επαναφέρετε την μάσκαρα στο φυσιολογικό της με την βοήθεια του ζεστού νερού.

– Βάλτε το μπουκαλάκι με την μάσκαρα κάτω από τρεχούμενο ζεστό νερό για μερικά λεπτά. Φροντίστε όμως πρώτα να έχετε κλείσει πολύ καλά το καπάκι, έτσι ώστε να μην μπει καθόλου νερό μέσα στο δοχείο. Το τρεχούμενο ζεστό νερό θα «λιώσει» την ξερή μάσκαρα και θα την κάνει σαν καινούργια.

– Εναλλακτικά βράστε σε ένα κατσαρολάκι λίγο νερό και βυθίστε μέσα το μπουκαλάκι με την ξεραμένη μάσκαρα, αφού το έχετε κλείσει πολύ καλά. Αφήστε το για ένα λεπτό να σταθεί και αφαιρέστε το. Το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο με το τρεχούμενο ζεστό νερό. Η πηγμένη μάσκαρα θα έχει ανανεωθεί και θα βάφει κανονικά τις βλεφαρίδες, κάνοντας τις εκθαμβωτικές και πάλι.

– Τέλος, μπορείτε να βγάλετε το βουρτσάκι της μάσκαρας που έχει πήξει, να το βουτήξετε σε ζεστό νερό και να το αφήσετε για λίγα λεπτά. Έπειτα, αφαιρέστε το βουρτσάκι από το νερό και τοποθετήστε το και πάλι μέσα στο δοχείο, αποφεύγοντας να κάνετε την κίνηση μέσα έξω για να μην μπει αέρας και πάλι στο μπουκαλάκι.

2. Ελαιόλαδο ή καστορέλαιο:

Αν έπηξε η μάσκαρα μπορείτε πολύ απλά να προσθέσετε 2-3 σταγόνες ελαιόλαδο ή καστορέλαιο μέσα στο μπουκαλάκι. Στη συνέχεια, ανακινήστε το καλά και ανακατέψτε ελαφρώς. Και τα δυο έλαια θα μαλακώσουν το χρώμα και θα το ρευστοποιήσουν, κάνοντας την ξεραμένη μάσκαρα σαν καινούργια.

Εξάλλου, τόσο το ελαιόλαδο, όσο και το καστορέλαιο διαθέτουν πολλά ευεργετικά στοιχεία για την τρίχα. Την βοηθούν να παραμείνει υγιής, να δυναμώσει και να μακρύνει. Αν λοιπόν βάλετε λίγο από αυτά τα έλαια στην μάσκαρα μπορείτε να την κάνετε όχι μόνο και πάλι σαν καινούργια, αλλά και πιο θρεπτική.

3. Οφθαλμολογικές σταγόνες:

Πολλοί θεωρούν πως αυτή η μέθοδος για να επαναφέρετε την μάσκαρα που έχει πήξει είναι ο καλύτερος τρόπος. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ρίξετε περίπου 10 σταγόνες για τα μάτια μέσα στο δοχείο. Στη συνέχεια κλείστε το και ανακινήστε το καλά. Έπειτα, στριφογυρίστε το βουρτσάκι μέσα στο μπουκαλάκι με την ξερή μάσκαρα για να πάνε οι σταγόνες παντού και χρησιμοποιήστε την ανανεωμένη μάσκαρα σας.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι οφθαλμολογικές σταγόνες είναι καλύτερες από το νερό για να κάνετε μια μάσκαρα που έχει ξεραθεί σαν καινούργια. Αυτό ισχύει καθώς ο τρόπος με το νερό που αναφέραμε νωρίτερα δεν έχει την ίδια αποτελεσματικότητα σε μια αδιάβροχη μάσκαρα.

Και τώρα που είδαμε πως μπορούμε να επαναφέρουμε μια μάσκαρα που έχει πήξει, καλό θα ήταν να γνωρίζουμε και ορισμένα μυστικά για να μην κάνει κομπάκια η μάσκαρα κατά την εφαρμογή της στις βλεφαρίδες.