Χωρίστρα: Τι ταιριάζει στο σχήμα προσώπου σας και 10 διαφορετικά είδη

Χωρίστρα

Η χωρίστρα μπορεί να αποτελέσει ένα βασικό όπλο για να μεταμορφώσετε τα μαλλιά σας με τον πιο απλό τρόπο. Μια κίνηση είναι ικανή να σας βοηθήσει να αποκτήσετε ένα εντελώς διαφορετικό χτένισμα χωρίς να κουρευτείτε. Ποιο είναι όμως το ιδανικό είδος χωρίστρας για το σχήμα του προσώπου σας;

Οι περισσότερες γυναίκες επιλέγουν το που θα κάνουν την χωρίστρα τους όταν κουρεύονται και δεν δοκιμάζουν να πειραματιστούν μετά. Αν όμως της αλλάξετε θέση και σχέδιο, μπορείτε να αλλάξετε εντελώς την εμφάνιση σας και να δημιουργήσετε ένα εκπληκτικό χτένισμα σε 1 μόλις λεπτό.

Δοκιμάστε λοιπόν να παίξετε με τα μαλλιά σας. Να τα κάνετε όλα πίσω, στο πλάι, στη μέση ή να σχεδιάσετε ζιγκ ζαγκ. Αυτός είναι ο πιο απλός και εύκολος τρόπος να ανανεώσετε τα μαλλιά σας.

Επιλέξτε το σχέδιο της χωρίστρας ανάλογα με το σχήμα προσώπου

Το πρώτο και σημαντικότερο βήμα για να επιλέξτε το ιδανικό σχήμα χωρίστρας, είναι να βρείτε πιο στυλ ταιριάζει στο σχήμα του προσώπου σας.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι κατηγορίες στα σχήματα των προσώπων είναι ενδεικτικές και σχεδόν κανένας μας δεν ανήκει σε μια εξ αυτών. Βρείτε όμως το σχήμα που περιγράφει καλύτερα το πρόσωπο σας και εκμεταλλευτείτε το. Είναι στρογγυλό, οβάλ, τετράγωνο, σε σχήμα καρδιάς;

Οβάλ πρόσωπο: Το οβάλ είναι το ιδανικό σχήμα προσώπου σύμφωνα με τους ειδικούς. Μια γυναίκα με οβάλ πρόσωπο είναι πολύ τυχερή, διότι τις ταιριάζουν σχεδόν όλα τα είδη. Έτσι μπορεί να έχει πολλά διαφορετικά χτενίσματα με μία απλή κίνηση.

Στρογγυλό πρόσωπο: Η ιδανική χωρίστρα για μια γυναίκα με στρογγυλό πρόσωπο είναι η deep side. Αυτή δηλαδή που γίνεται πολύ πλάγια και τονίζει ένα από τα δυο μέρη του προσώπου. Επιλέξτε λοιπόν το καλύτερο σας προφίλ και τονίστε το κάνοντας μια deep side χωρίστρα. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν μπορείτε να πειραματιστείτε και με τα άλλα είδη χωρίστρας. Απλά αποφασίστε πιο μέρος του προσώπου σας θέλετε να τονίσετε και παίξτε με τα διαφορετικά είδη. Καλύψτε το ένα μέρος του προσώπου με την φράντζα σας όσο το επιθυμείτε (πολύ ή λίγο) και αφήστε το άλλο να φαίνεται.

Τετράγωνο πρόσωπο: Σε περίπτωση που το πρόσωπο σας είναι τετράγωνο τότε θα πρέπει να επιλέξετε ένα είδος χωρίστρας που θα απαλύνει τις γωνίες του προσώπου. Το ιδανικό λοιπόν σχήμα για εσάς είναι η βαθιά πλάγια χωρίστρα. Αν ωστόσο δεν σας αρέσει να χωρίζετε τα μαλλιά σας πολύ πλάγια, μπορείτε να κάνετε μια απλή πλάγια χωρίστρα που ξεκινάει πάνω από την αψίδα του φρυδιού σας.

Πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς: Αν το πρόσωπο σας είναι πολύ φαρδύ στα ζυγωματικά και το πηγούνι σας είναι πολύ στενό, τότε έχει το σχήμα καρδιάς. Αν λοιπόν έχετε μακριά μαλλιά, το ιδανικό σχήμα χωρίστρας είναι στη μέση. Αν όμως έχετε κοντά μαλλιά, τότε ίσως θα ήταν καλύτερα να προτιμήσετε μια πλάγια χωρίστρα, η οποία θα φέρει ισορροπία στα χαρακτηριστικά του προσώπου σας. Επίσης, αν το πηγούνι σας είναι μυτερό, θα πρέπει να τραβήξετε την προσοχή μακριά από αυτό. Επομένως, επιλέξτε και πάλι μια πλάγια χωρίστρα.

Πρόσωπο σε σχήμα διαμαντιού: Όπως καταλαβαίνετε, το σχήμα αυτό έχει στενό μέτωπο και πηγούνι, ενώ το πλάτος στα ζυγωματικά είναι μεγάλο. Σε αυτή την περίπτωση, ιδανικό χτένισμα είναι αυτό που διαθέτει αφέλειες και χωρίστρα στη μέση. Επίσης, για τις γυναίκες με κοντά μαλλιά, μια ακόμη ενδιαφέρουσα επιλογή είναι η πλάγια χωρίστρα.

Μερικά ακόμη μυστικά σχετικά με την χωρίστρα και το σχήμα προσώπου

Χωρίστρα στη μέση για να επιμηκύνετε το πρόσωπο σας: Αν θέλετε να κάνετε το πρόσωπο σας να δείχνει πιο μακρύ, επιλέξτε να κάνετε μια χωρίστρα στη μέση. Αυτού του είδους το χώρισμα των μαλλιών είναι ιδανικό για ανθρώπους με μικρό πρόσωπο και μακριά μαλλιά. Αν όμως το πρόσωπο σας είναι μικρό, αλλά έχετε κοντά μαλλιά, καλό θα είναι να προτιμήσετε μια πλάγια χωρίστρα, η οποία θα κάνει το πρόσωπο σας να δείχνει λεπτότερο.

Η πλάγια χωρίστρα μπορεί να δημιουργήσει ισορροπία στα χαρακτηριστικά ενός προσώπου: Η δημιουργία ενός βαθιού πλάγιου χωρίσματος στα μαλλιά σας μπορεί να εξισορροπήσει πολύ καλά τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας, ιδιαίτερα αν έχετε στρογγυλό πρόσωπο. Επίσης, τα μακριά μαλλιά δίνουν την ευκαιρία να τονίσετε την μια πλευρά του προσώπου σας.

Δείτε ακόμη: 20+1 στυλάτα γυναικεία χτενίσματα με χωρίστρα στο πλάι.

Πότε να κάνετε μια ζιγκ ζαγκ χωρίστρα; Κάνοντας ένα ζιγκ ζαγκ χώρισμα των μαλλιών σας μπορείτε να τους προσθέσετε όγκο. Η χωρίστρα αυτή μπορεί επίσης να κρύψει τις ρίζες ή απλά να δώσει έναν ενδιαφέρον αέρα στα μαλλιά σας. Δοκιμάστε την…

10 τρόποι για να κάνετε χωρίστρα

Η αλλαγή της χωρίστρας μπορεί να μεταμορφώσει πλήρως το χτένισμα και το πρόσωπο σας. Έτσι, μπορείτε με μια πολύ απλή κίνηση να μεταμορφωθείτε και να κλέψετε τις εντυπώσεις, χωρίς να χρειαστεί να κουρευτείτε ή να κάνετε κάποιο ιδιαίτερο χτένισμα. Δείτε λοιπόν 10 διαφορετικούς τρόπους για να φτιάξετε τη χωρίστρα σας:

1. Στη μέση
2. Off-center
3. «Τ» (η χωρίστρα στη μέση που σταματάει στο μέσο του κεφαλιού και συνεχίζει ενιαία)
4. Deep side, η πολύ πλάγια χωρίστρα
5. Μυστηριώδης πλάγια χωρίστρα
6. Hollywood soft
7. «W», θυμίζει την ζιγκ ζαγκ χωρίστρα αλλά δίνει περισσότερο όγκο στις ρίζες και μεγαλύτερη κίνηση
8. Ζιγκ ζαγκ
9. «7», πλάγια και κάθετη στο πίσω μέρος χωρίστρα
10. Διαγώνια

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τον τρόπο δημιουργίας των 10 αυτών διαφορετικών χωριστρών, καθώς και μερικά μυστικά για κάθε μία: