Το τζίντζερ στην υπηρεσία της ομορφιάς

Ginger (2)

Το τζίντζερ είναι ένα από τα φυσικά συστατικά που τα τελευταία χρόνια βλέπουμε να χρησιμοποιείται κατά κόρον τόσο στον τομέα της ομορφιάς, όσο και στην μαγειρική και την ζαχαροπλαστική. Ο λόγος είναι πως έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες που βοηθούν τόσο στην όμορφη, όσο και στην υγιή εμφάνιση.

Περιέχει πολλές βιταμίνες, μικροθρεπτικά συστατικά και αιθέρια ελαία που έχουν ενισχυτικά, αναζωογονητικά και αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα για τον οργανισμό.

Δοκιμάστε λοιπόν να δημιουργήσετε υπέροχες φυσικές μάσκες με βάση το τζίντζερ, καθώς και να το εισάγετε στην διατροφή σας, έτσι ώστε να επωφεληθείτε από τα θρεπτικά συστατικά του.

Προσοχή:

1. Βεβαιωθείτε αρχικά ότι δεν είστε αλλεργική στο τζίντζερ πριν εφαρμόσετε οποιαδήποτε μάσκα που το περιέχει. Είναι επομένως απαραίτητο να κάνετε αρχικά μια δοκιμή στο εσωτερικό μέρος του αγκώνα σας και αν δεν υπάρξει κάποια αλλεργική αντίδραση, τότε να προχωρήσετε στην εφαρμογή του οποιουδήποτε μείγματος με πιπερόριζα στο πρόσωπο, το σώμα ή το κεφάλι.

2. Αν έχετε πρόβλημα με την καρδιά ή το συκώτι σας, αν η θερμοκρασία του σώματος σας είναι αυξημένη ή οι μεμβράνες των βλεννογόνων σας είναι κατεστραμμένες, δεν θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το ginger. Επίσης, αποφύγετε το αν έχετε πληγές που αιμορραγούν ή είστε έγκυος στο 2ο ή 3ο τρίμηνο.

3. Τέλος, το τζίντζερ σε μορφή σκόνης, φρέσκο ή σε αιθέριο έλαιο είναι πολύ ευεργετικό. Χρησιμοποιήστε το στο φαγητό, την ζαχαροπλαστική ή στα ροφήματα σας.

Μάσκες με τζίντζερ για το πρόσωπο:

1. Αντιγήρανση: Το τζίντζερ έχει την ικανότητα να επιταχύνει τις διαδικασίες ανανέωσης στο σώμα και να απομακρύνει τις τοξίνες και τις ελεύθερες ρίζες. Και όλα αυτά λόγω της μεγάλης περιεκτικότητας του σε αντιοξειδωτικά.

2. Λαμπερή και όμορφη επιδερμίδα: Αναζωογονήστε την επιδερμίδα σας και κάντε τη να λάμψει με μια απλή φυσική μάσκα προσώπου βασισμένη στην πιπερόριζα (ginger). Αναμείξτε λοιπόν ίσες ποσότητες τριμμένου τζίντζερ, χυμό λεμονιού και μέλι. Απλώστε το μείγμα στο πρόσωπο για 30 λεπτά και μετά ξεπλυθείτε με άφθονο χλιαρό νερό.

Ginger (3)

3. Αντιμετώπιση ακμής: Για να καταπολεμήσετε τα σπυράκια με την βοήθεια του τζίντζερ υπάρχουν δυο φυσικές μάσκες. Μια με τοπική εφαρμογή απευθείας στο σπυράκι που απομακρύνει την φλεγμονή και την κοκκινίλα γρήγορα και μια για όλο το πρόσωπο. Στην πρώτη θα πρέπει να αναμείξετε 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο ginger και 1 κουταλάκι του γλυκού μηλόξυδο και να το βάλετε πάνω στο σπυράκι. Στην μάσκα προσώπου θα χρειαστείτε 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη πιπερόριζα, 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι και λίγο γάλα. Απλώστε το μείγμα σε όλο το πρόσωπο και αφήστε το να δράσει για 10-15 λεπτά. Τέλος, ξεπλυθείτε με άφθονο νερό.

Γερά νύχια:

Το τζίντζερ μπορεί να κάνει τα νύχια πιο δυνατά και να τα βοηθήσει να μακρύνουν γρηγορότερα.

Φτιάξτε λοιπόν ένα μείγμα από τζίντζερ που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μάσκα ή σε συνδυασμό με μια κρέμα χεριών, προσθέτοντας σε 1-2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο καριτέ, 1-2 κουταλάκια του γλυκού έλαιο αβοκάντο, 3-5 σταγόνες αιθέριο έλαιο πατσουλί, 3-5 σταγόνες αιθέριο έλαιο ginger και 5-6 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού. Αποθηκεύστε το μείγμα σε ένα αποστειρωμένο βαζάκι.

Προσοχή όμως, επειδή το μείγμα αυτό μπορεί να προκαλέσει αλλεργίες, δοκιμάστε το αρχικά στο εσωτερικό του αγκώνα σας.

Εναλλακτικά, δημιουργήστε μια πάστα για να διορθώσετε τα θαμπά και εύθραυστα νύχια. Καταναλώνοντας λίγες κουταλιές της σούπας από αυτό το μείγμα πριν το πρωινό σας 2-3 φορές την εβδομάδα θα δείτε τα θαυματουργά αποτελέσματα του. Για να φτιάξετε την πάστα θα πρέπει να βάλετε 1 χούφτα καρύδια Βραζιλίας και 2 πρέζες αποξηραμένα φύλλα μαϊντανού στο μπλέντερ και να τα χτυπήσετε. Στη συνέχεια, προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού οργανικό φυσικό μέλι, 5-6 σταφίδες και 1 πρέζα αλεσμένο ginger. Τέλος, αν το μείγμα σας είναι κολλώδες, προσθέστε λίγο μη ζαχαρούχο γάλα αμυγδάλου.

Φυσικές μάσκες για τα μαλλιά με τζίντζερ:

Το υπέροχο αυτό φυσικό προϊόν μπορεί επίσης να ενισχύσει την ανάπτυξη της τρίχας, να αντιμετωπίσει την τριχόπτωση και να καταπολεμήσει την πιτυρίδα. Αυτό συμβαίνει διότι το ginger αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής, τροφοδοτεί τις ρίζες των μαλλιών με θρεπτικά συστατικά και διεγείρει την ανάπτυξη των τριχών, αποτρέποντας έτσι την τριχόπτωση. Χρησιμοποιώντας το μπορείτε να δημιουργήσετε τρεις βασικές φυσικές μάσκες μαλλιών.

Ginger (4)

1. Ενδυνάμωση μαλλιών: Αναμείξτε τζίντζερ με αιθέριο έλαιο jojoba και κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά. Αφήστε το να δράσει για 30 λεπτά και ξεπλυθείτε με άφθονο χλιαρό νερό.

2. Ενίσχυση ανάπτυξης της τρίχας: Αναμείξτε λίγη τριμμένη πιπερόριζα, λίγο σκόρδο και νερό και αφήστε το για λίγη ώρα. Προσθέστε ελαιόλαδο ή έλαιο καρύδας και κάντε μασάζ στις ρίζες.

3. Κατά της πιτυρίδας: Αναμείξτε 2 μέρη φρεσκοτριμμένου τζίντζερ και 3 μέρη ελαιόλαδου ή σησαμέλαιου. Απλώστε το μείγμα στο τριχωτό της κεφαλής και αφήστε το να δράσει για 15-25 λεπτά. Κάντε αυτή τη μάσκα 2 φορές την εβδομάδα και επωφεληθείτε από τα ευεργετικά της αποτελέσματα.

Σώμα:

1. Καταπολέμηση κυτταρίτιδας: Δημιουργώντας ένα scrub σώματος με πιπερόριζα μπορείτε να βελτιώσετε την κυκλοφορία του αίματος και να αυξήσετε την θερμοκρασία του σώματος. Παράλληλα μειώνεται το πρήξιμο και αποτρέπεται η δημιουργία κυτταρίτιδας.

Αναμείξτε λοιπόν 1 κουταλιά της σούπας τριμμένο τζίντζερ, 1/2 λίτρο χυμό ginger και 1-1,5 ποτήρι χοντρό θαλασσινό αλάτι. Εφαρμόστε το μείγμα στο σώμα με ένα σφουγγάρι σε όλες τις προβληματικές περιοχές.

2. Επιτάχυνση μεταβολισμού και ενίσχυση απώλειας βάρους: Το ginger διαθέτει πολλά στοιχεία που επιταχύνουν τον μεταβολισμό και βοηθούν στις καύσεις, μειώνοντας παράλληλα την όρεξη. Προσθέστε λοιπόν την πιπερόριζα στο πρώτο ή το δεύτερο γεύμα σας, όπως και σε όλα τα ροφήματα ή ποτά σας. Η κατανάλωση τσαγιού με τζίντζερ μισή ώρα πριν από το φαγητό θα μειώσει την όρεξη σας και θα φάτε λιγότερο.