Μακιγιάζ για αφέλειες: Μυστικά για τέλειο αποτέλεσμα

Μακιγιάζ για αφέλειες (2)

Οι αφέλειες μπορούν να μεταμορφώσουν πλήρως ένα πρόσωπο και να τραβήξουν την προσοχή στα μάτια. Γι’ αυτό τον λόγο, το ιδανικό μακιγιάζ για αφέλειες είναι αυτό που τονίζει το βλέμμα και κρατά ένα φυσικό look στο υπόλοιπο πρόσωπο.

Η ιδανική βάση μακιγιάζ για αφέλειες:

Η βάση του μακιγιάζ θα πρέπει να είναι φυσική και απλή. Αποφύγετε την έντονη εφαρμογή ρουζ και bronzer που θα κάνουν το πρόσωπο πιο σκούρο, γιατί τα χτενίσματα με αφέλειες δημιουργούν από μόνα τους σκιές στο πρόσωπο και το σκουραίνουν. Αν λοιπόν προσθέσετε και άλλες σκιές με το μακιγιάζ, το αποτέλεσμα θα είναι πολύ έντονο. Φροντίστε να διατηρήσετε τις ισορροπίες δημιουργώντας μια φυσική και φωτεινή βάση, αφήνοντας τις αφέλειες να αποτελούν το πιο έντονο σημείο του προσώπου.

Η χρήση ενός ελαφριού water-based makeup και όχι ενός oil-based, θα κάνει ακόμη πιο φυσικό το αποτέλεσμα. Η εφαρμογή του γίνεται πιο εύκολα, εφαρμόστε το ταμποναριστά με ένα βρεγμένο σφουγγαράκι μέχρι να πετύχετε την πλήρη κάλυψη. Έπειτα, για να σταθεροποιήσετε το makeup και να απομακρύνετε τη γυαλάδα, απλώστε μια διάφανη πούδρα. Τέλος, χρησιμοποιήστε ένα ελαφρύ και φωτεινό χρώμα ρουζ (παλ ροζ ή ανοιχτό καφέ) για τα ζυγωματικά σας.

Μακιγιάζ ματιών για αφέλειες:

Το καλύτερο μακιγιάζ ματιών για τις γυναίκες με αφέλειες είναι αυτό που κάνει τα μάτια άκρως εντυπωσιακά. Ένα από τα βασικότερα καλλυντικά για να το πετύχετε, είναι μια πλούσια και σκούρα μάσκαρα. Η εφαρμογή της θα κάνει το βλέμμα εκθαμβωτικό και σαγηνευτικό.

Ιδανική επίσης επιλογή αποτελεί η χρήση μια σκιάς ματιών με glitter ή η έντονη γραμμή eyeliner που θα κάνει τα μάτια να δείχνουν μεγαλύτερα. Εναλλακτικά, για τις βραδινές σας εμφανίσεις δοκιμάστε ένα smokey eyes look.

Ανάλογα με το μήκος των αφελειών σας θα πρέπει να επιλέξετε και το κατάλληλο μακιγιάζ, τονίζοντας το ιδανικό σημείο των ματιών. Αν οι αφέλειες καλύπτουν το πάνω μέρος των ματιών, θα πρέπει να εστιάσετε στο μακιγιάζ του κάτω βλεφάρου. Εφαρμόστε λοιπόν αρκετή μάσκαρα στις κάτω βλεφαρίδες ή δημιουργήστε ένα smokey look στην γραμμή των κάτω βλεφαρίδων. Αν όμως οι αφέλειες είναι πιο κοντές, μπορείτε να επιλέξετε ένα υπέροχο cat eye look ή ένα εντυπωσιακό smokey eyes που θα κάνει τα μάτια σας καθηλωτικά.

Δείτε μερικές απίθανες ιδέες για καρέ μαλλιά με αφέλειες.

Η καλύτερη απόχρωση κραγιόν στο μακιγιάζ για αφέλειες:

Μιας και οι αφέλειες τραβούν την προσοχή στα μάτια και κάνουν το πρόσωπο μικρότερο, οι ιδανικές αποχρώσεις για τα χείλη είναι οι nude και οι απαλές ροζ. Υπέροχη επιλογή για έντονα χείλη αποτελεί και η all time classic απόχρωση του κόκκινου. Αποφύγετε ωστόσο τα υπόλοιπα έντονα και σκούρα χρώματα. Σε περίπτωση βέβαια που επιλέξετε να φορέσετε κόκκινο κραγιόν, καλό θα είναι να προτιμήσετε ένα απαλό μακιγιάζ ματιών.

Ακολουθώντας όλες τις παραπάνω απλές, αλλά σημαντικές συμβουλές μπορείτε να εντυπωσιάσετε σε κάθε σας εμφάνιση.