Τα 12+1 απαραίτητα πανωφόρια για κάθε γυναίκα και πως συνδυάζονται

Απαραίτητα πανωφόρια (1)

Εσείς γνωρίζετε ποια είναι τα απαραίτητα πανωφόρια που πρέπει να έχει κάθε γυναίκα στην γκαρνταρόμπα της; Η λίστα με τα 12+1 πανωφόρια που ακολουθεί θα σας λύσει την απορία.

Πρόκειται για διαχρονικά κομμάτια μιας γυναικείας ντουλάπας που όσο κι αν αλλάξουν οι τάσεις της μόδας, αυτά αποτελούν πάντα μια σταθερή αξία. Το κλασσικό παλτό, η καμπαρντίνα, το φουσκωτό και ζεστό μπουφάν είναι μόνο μερικά από τα πασπαρτού ρούχα που ταιριάζουν με όλα σας τα ρούχα και μπορούν να συνδυαστούν πολύ εύκολα και με πολλούς τρόπους.

Ανακαλύψτε λοιπόν όλα τα απαραίτητα πανωφόρια για μια γυναίκα. Δείτε ποια από αυτά διαθέτετε, ποια θέλετε να αποκτήσετε και βέβαια με τι μπορούν να φορεθούν και σε ποιες περιστάσεις.

Παλτό

Απαραίτητα πανωφόρια (2)

Το παλτό σε όλα του τα μήκη αποτελεί ένα πολύ κλασσικό πανωφόρι που κάθε γυναίκα διαθέτει. Οι πιο συνηθισμένοι χρωματισμοί του είναι το μαύρο, το μπλε σκούρο και το καμηλό παλτό. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν παλτό σε όλες τις αποχρώσεις. Πέρα από το μήκος του, που μπορεί να είναι πολύ μακρύ, μίντι ή κοντό, το παλτό μπορεί να είναι φτιαγμένο από διάφορα υλικά. Το μαλλί, το βελούδο, το κοτλέ και το δέρμα είναι μερικά εξ αυτών.

Το μάλλινο παλτό μπορεί να φορεθεί όλες τις ώρες και σε όλες τις περιστάσεις. Συνδυάζεται υπέροχα τόσο με παντελόνια ή κολάν, όσο και με φούστες ή φορέματα. Επομένως, μπορείτε να το φορέσετε στο σχολείο, τη δουλειά, τη βόλτα ή την βραδινή – επίσημη έξοδο σας. Απλά βρείτε το ιδανικό σχέδιο παλτό για τον σωματότυπο σας και φορέστε το.

Φουσκωτό μπουφάν

Απαραίτητα πανωφόρια (3)

Ένα ζεστό και casual πανωφόρι που δεν πρέπει να λείπει από καμία γυναίκα είναι το φουσκωτό μπουφάν. Σε μήκος μέχρι την μέση ή και πιο μακρύ που να φτάνει στον αστράγαλο, το φουσκωτό μπουφάν με διακοσμητική γούνα στην κουκούλα ή χωρίς μπορεί να συνδυαστεί πολύ εύκολα. Ταιριάζει με όλα τα ρούχα, από φόρμα και κολάν, μέχρι παντελόνια και φούστες ή φορέματα. Μπορεί να φορεθεί στην δουλειά, την βόλτα, τα ψώνια και τις εξορμήσεις σας δημιουργώντας υπέροχα θηλυκά ή αθλητικά χειμωνιάτικα σύνολα.

Κάπα

Απαραίτητα πανωφόρια (14)

Μια κομψή και ιδιαίτερη επιλογή που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια δυναμικό come back είναι η κάπα. Πρόκειται για ένα από τα μοδάτα πανωφόρια που αποπνέουν θηλυκότητα και μυστήριο. Έχει άνετη εφαρμογή, στερείται μανικιών και μπορεί να φορεθεί τόσο με φούστα και φόρεμα, όσο και με παντελόνια, κολάν ή τζην. Προσδίδει στο χειμωνιάτικο σύνολο θηλυκότητα και δείχνει εκπληκτική. Φορέστε την στην καθημερινότητα, αλλά και στις επίσημες εμφανίσεις σας και κλέψτε τις εντυπώσεις.

Καμπαρντίνα

Απαραίτητα πανωφόρια (4)

Η καμπαρντίνα αποτελεί ένα ακόμη από τα κλασσικά πανωφόρια που διαθέτει μια γυναικεία γκαρνταρόμπα. Δεν είναι το ίδιο ζεστή με το παλτό, γι’ αυτό και φοριέται συνήθως το Φθινόπωρο και την Άνοιξη που χρειαζόμαστε ένα πιο ελαφρύ πανωφόρι. Μπορεί να συνδυαστεί με όλα σας τα ρούχα και να φορεθεί σε όλες τις περιστάσεις. Από την χαλαρή σας βόλτα και το γραφείο, μέχρι τις επίσημες ή επαγγελματικές εξόδους. Επιλέξτε λοιπόν μια καμπαρντίνα σε όποιο χρωματισμό προτιμάτε και φορέστε την. Τα κλασσικά της χρώματα είναι το μπεζ, το μαύρο, το μπλε σκούρο και το καφέ, ωστόσο υπάρχουν και χρωματιστές καμπαρντίνες για πιο εντυπωσιακές και παιχνιδιάρικες εμφανίσεις.

Parka

Απαραίτητα πανωφόρια (5)

Τα σύνολα με parka μπουφάν είναι πολύ συνηθισμένα τα τελευταία χρόνια. Πρόκειται για ένα μπουφάν με κουκούλα που συνήθως έχει γούνα και ενδέχεται να διαθέτει επένδυση προβάτου ή γούνινη. Είναι ένα από τα casual πανωφόρια που ταιριάζει απόλυτα με το jean ή το παντελόνι σας, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν μπορεί να φορεθεί με κάποιο φόρεμα, μια φούστα, ένα δερμάτινο παντελόνι ή κολάν. Επιλέξτε το ιδανικό μήκος για εσάς και φορέστε το από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Jean μπουφάν

Απαραίτητα πανωφόρια (6)

Το all time classic jean μπουφάν στην φαρδιά ή την εφαρμοστή εκδοχή του έχει αγαπηθεί πολύ από τις γυναίκες κάθε ηλικίας. Είναι ένα από τα λεγόμενα λεπτά πανωφόρια, ιδανικό για την Άνοιξη και το Φθινόπωρο, είτε για τα βράδια του καλοκαιριού που η υγρασία αυξάνεται. Ωστόσο, υπάρχουν και jean μπουφάν με επένδυση γούνας προβάτου, τα οποία είναι πιο ζεστά και μπορούν να φορεθούν ακόμη και τις κρύες μέρες του Χειμώνα. Επίσης, το ρούχο αυτό συνηθίζεται πλέον να φοριέται κάτω από το παλτό ή την χοντρή πλεκτή ζακέτα και να ολοκληρώνει ένα casual winter look. Φορέστε το με όλα σας τα ρούχα και δημιουργήστε υπέροχα σύνολα για όλες τις ώρες.

Δερμάτινο μπουφάν

Απαραίτητα πανωφόρια (7)

Ενδιαφέρον επιλογή για πιο chic ή ροκ ανοιξιάτικες και φθινοπωρινές εμφανίσεις αποτελεί το δερμάτινο μπουφάν. Εφαρμοστό και μέχρι την μέση, το μπουφάν αυτού του τύπου μπορεί να φορεθεί και να δημιουργήσει εκπληκτικά σύνολα. Ταιριάζει με φούστες και φορέματα, αλλά και με κολάν, παντελόνια ή δερμάτινα. Το total leather look συνήθως παραπέμπει σε πιο ροκ outfit, ωστόσο μπορεί να συντελέσει και στη δημιουργία ενός σαγηνευτικού θηλυκού συνόλου.

Σακάκι

Απαραίτητα πανωφόρια (8)

Το σακάκι είναι ένα ακόμη από τα αγαπημένα πανωφόρια των γυναικών. Φοριέται καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου και μπορεί να ολοκληρώσει πολλά διαφορετικά στυλ ντυσίματος. Από τα casual μέχρι τα επίσημα και bussiness look, το σακάκι μπορεί να δώσει χάρη και μια υπέροχη νότα στο σύνολο. Τα χρώματα, αλλά και τα κοψίματα που διαθέτουν τα σακάκια, τα κάνουν ιδανικά για όλες τις γυναίκες και όλες τις περιστάσεις. Μάθετε περισσότερα σχετικά με το υπέροχο αυτό πανωφόρι, όπως και πως να το συνδυάσετε στο σχετικό άρθρο: «Σακάκι: Πως να το φορέσετε σε κάθε περίσταση».

Military

Απαραίτητα πανωφόρια (9)

Το κλασσικό Military σχέδιο είναι αυτό που διαθέτει δυο κάθετες σειρές από διακοσμητικά κουμπιά ή έχει το print της παραλλαγής. Ωστόσο, πλέον έχει καθιερωθεί να θεωρείται και οποιοδήποτε χακί λεπτό πανωφόρι. Αν διαλέξετε ένα military σχέδιο φορτωμένο με διακοσμητικά στοιχεία, θα πρέπει να διατηρήσετε το υπόλοιπο σύνολο σε ήπιους τόνους. Αν όμως επιλέξετε απλά ένα πανωφόρι σε χακί απόχρωση, τότε δεν έχετε ιδιαίτερους περιορισμούς. Ταιριάζει με όλες τις γήινες και nude αποχρώσεις, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν μπορεί να φορεθεί με το jean ή το μαύρο σας παντελόνι. Συνδυάζεται υπέροχα και με φούστα – φόρεμα, δημιουργώντας εκπληκτικά θηλυκά σύνολα.

Αξίζει να σημειωθεί πως το στρατιωτικό στυλ με τα κουμπιά, τα σιρίτια κλπ, δεν είναι αναγκαστικά σε χακί αποχρώσεις. Μπορεί να έχει μπλε, καφέ, μαύρο και άλλους χρωματισμούς, αρκεί να ακολουθεί το στρατιωτικό ύφος.

Αμάνικο μπουφάν

Απαραίτητα πανωφόρια (10)

Το αμάνικο μπουφάν αποτελεί ένα ακόμη από τα ιδανικά πανωφόρια για τα πρώτα κρύα ή τα τελευταία. Διατηρεί το σώμα ζεστό και προσθέτει υπέροχο στυλ στο casual και street style look. Συνδυάζεται με τα πάντα και μπορεί να φορεθεί από το πρωί ως το βράδυ. Επιλέξτε απλά το σχέδιο και το χρώμα που σας κολακεύει και κλέψτε τις εντυπώσεις.

Αμάνικο μακρύ παλτό

Απαραίτητα πανωφόρια (11)

Μια ακόμη ιδιαίτερη και ενδιαφέρουσα πρόταση για ένα κομψό πανωφόρι είναι το αμάνικο μακρύ παλτό. Πρόκειται για ένα παλτό, από χοντρό ή λεπτό ύφασμα, χωρίς μανίκια που ολοκληρώνει τα φθινοπωρινά και ανοιξιάτικα σύνολα με τον πιο όμορφο και σαγηνευτικό τρόπο. Είναι ιδανικό για τις γυναίκες που θέλουν να καλύψουν την περιφέρεια ή τα πόδια τους, αλλά και για όσες απλά θέλουν ένα εντυπωσιακό πανωφόρι για να ολοκληρώσουν την εμφάνιση τους. Συνδυάζεται εύκολα με όλα τα ρούχα, αλλά είναι προτιμότερο με ένα εφαρμοστό παντελόνι ή κολάν.

Γούνινο γιλέκο

Απαραίτητα πανωφόρια (12)

Φορέστε ένα γούνινο γιλέκο και δημιουργήστε εντυπωσιακά και ζεστά σύνολα με μοναδικό στυλ. Από το πρωί μέχρι το βράδυ, το γιλέκο από γούνα, σε όποια απόχρωση ή print προτιμάτε, μπορεί να απογειώσει ένα σύνολο.

Γούνινο μπουφάν

Απαραίτητα πανωφόρια (13)

Αντίστοιχα με το γιλέκο από γούνα, το μπουφάν μπορεί να αποτελέσει ένα ζεστό πανωφόρι για κάθε ώρα και στιγμή. Συνδυάζεται με τα πάντα και είναι πολύ εντυπωσιακό. Αν δεν θέλετε να προσθέσετε όγκο στην εικόνα σας, καλό θα είναι να προτιμήσετε ένα σχέδιο χωρίς μακρύ μαλλί ή πυκνή υφή. Οι ιδανικοί συνδυασμοί για ένα γούνινο μπουφάν είναι το εφαρμοστό παντελόνι, το δερμάτινο ή το κολάν. Δηλαδή ένα κομμάτι που δεν θα δίνει επιπλέον όγκο στο κάτω μέρος του σώματος.