Σχήματα νυχιών: Βρες ποιο σου ταιριάζει και πως να δώσεις το σωστό σχήμα

Σχήματα νυχιών (2)

Ένα βασικό στοιχείο για πετυχημένο και όμορφο μανικιούρ είναι το σχήμα των νυχιών. Τα πιο κλασσικά και δημοφιλή είναι τα οβάλ, τα τετράγωνα και τα αμυγδαλωτά νύχια. Ωστόσο υπάρχουν πολλά ακόμη trendy σχήματα νυχιών που μπορείτε να δοκιμάσετε, όπως τα στιλέτο, τα νύχια μπαλαρίνα και άλλα.

Ποιο είναι όμως το ιδανικό για εσάς; Είναι αυτό που ταιριάζει περισσότερο όχι μόνο στο σχήμα των δαχτύλων σας, αλλά και στις καθημερινές σας συνήθειες!

Είναι προτιμότερο να επιλέξετε κάποιο κατάλληλο για την καθημερινότητα και τις δραστηριότητες σας, παρά να υπάρχει ένας μόνιμος φόβος μην χαλάσει το μανικιούρ ή μην σπάσει κάποιο νύχι.

Ακολουθεί μια λίστα με τα βασικά, αλλά και τα πιο ιδιαίτερα σχήματα νυχιών που υπάρχουν.

Οβάλ νύχια

Οβάλ νύχια

Ένα από τα πιο πρακτικά και παραδοσιακά σχήματα νυχιών που ταιριάζει τόσο σε πλατιές, όσο και σε στενές βάσεις είναι το οβάλ. Αν και μια πλατιά βάση δίνει την δυνατότητα στο συγκεκριμένο σχήμα να ξεχωρίσει περισσότερο.

Το κομψό αυτό λιμάρισμα με τις στρογγυλεμένες άκρες συντηρείται εύκολα και είναι ιδανικό για γυναίκες γραφείου, αλλά και για όσες χειρίζονται αρκετά τον υπολογιστή. Λόγω του στρογγυλού του σχήματος είναι πιο ανθεκτικό και αποτελεί την τέλεια επιλογή για τις γυναίκες που λατρεύουν τα μεσαία ή μακριά νύχια.

Η βασική του διαφορά από τα στρογγυλά νύχια είναι το πλάγιο λιμάρισμα και η πιο έντονη και στενή στρογγυλή μύτη. Επίσης, τα round nails είναι πιο κοντά.

Από εκεί και πέρα, παρά το στρογγυλεμένο σχέδιο, το οβάλ έχει την ικανότητα να επιμηκύνει και να λεπταίνει τα δάχτυλα. Για τον λόγο αυτό είναι ιδανικό ακόμη και για κοντά ή χοντρά δάχτυλα. Θυμίζει αρκετά το φυσικό σχήμα νυχιών, αλλά και τα αμυγδαλωτά νύχια, με την διαφορά πως η κορυφή τους είναι πιο στρογγυλή.

Ανακαλύψτε πως να κάνετε οβάλ νύχια και πάρτε ιδέες.

Στρογγυλά νύχια

Στρογγυλά νύχια

Θυμίζουν πολύ τα οβάλ αλλά είναι πιο κοντά και η μύτη τους είναι πιο πλατιά και πιο στρογγυλή. Τα πλάγια του νυχιού λιμάρονται κάθετα και οι άκρες τους ακολουθούν την γενικότερη καμπύλη της μύτης του δαχτύλου.

Είναι ένα πρακτικό σχήμα νυχιών ιδανικό για γυναίκες με κοντά ή παχουλά δάχτυλα, καθώς και για όσες έχουν πλατιά βάση. Παρόλ’ αυτά, ταιριάζει σε όλες. Τείνει να επιμηκύνει οπτικά τα νύχια, έχει μεγάλη αντοχή και μικρό μήκος, γεγονός που το καθιστά κατάλληλο για όσες χρησιμοποιούν αρκετά τα χέρια τους.

Τετράγωνα νύχια

Τετράγωνα νύχια

Ίσως το πιο δημοφιλές από τα σχήματα νυχιών να είναι το τετράγωνο. Ασχέτως με το αν προτιμάτε τα κοντά, μεσαία ή μακριά νύχια, το τετράγωνο λιμάρισμα με τις έντονες και ευδιάκριτες γωνίες του δείχνει εκθαμβωτικό. Προσοχή όμως επειδή οι γωνίες του είναι αρκετά έντονες και μυτερές, θα χρειαστεί να τις απαλύνετε λίγο με τη λίμα, χωρίς όπως να χάσουν το έντονα τετράγωνο σχήμα τους και να γίνουν squoval.

Βέβαια δεν προτείνεται για γυναίκες με κοντά δάχτυλα ή φαρδιά βάση νυχιού, καθώς δεν φαίνονται καθόλου κολακευτικά. Η πλατιά και ίσια κορυφή του σχήματος αυτού στα νύχια κάνει την βάση τους να φαίνεται πιο πλατιά, ενώ είναι και πιο ευάλωτα στη θραύση.

Από εκεί και πέρα, το τετράγωνο σχήμα νυχιών είναι το κατεξοχήν κατάλληλο για γαλλικό μανικιούρ.

Δείτε πως να κάνετε εντυπωσιακά τετράγωνα νύχια και εμπνευστείτε για εντυπωσιακά nail art σχέδια.

Squoval nails (Τετράγωνα νύχια με στρογγυλεμένες άκρες)

Squoval nails (Τετράγωνα νύχια με στρογγυλεμένες άκρες)

Το συγκεκριμένο σχήμα νυχιών είναι κάτι ενδιάμεσο στα οβάλ και τα τετράγωνα. Πλησιάζει πολύ στα square nails, αλλά οι γωνίες του είναι πιο καμπυλωτές και λιγότερο αιχμηρές.

Αν λοιπόν σας αρέσουν τα τετράγωνα νύχια, αλλά αναζητάτε κάτι πιο ανθεκτικό, το squoval είναι ιδανικό για εσάς. Είναι εξίσου κομψό και με τα δυο σχήματα νυχιών που συνδυάζονται για τη δημιουργία του και ταιριάζει σε όλα τα δάχτυλα, αλλά ιδιαίτερα σε νύχια με πλατιά βάση, ασχέτως με το μήκος που θα επιλέξετε.

Αμυγδαλωτά νύχια

Αμυγδαλωτά νύχια

Τα νύχια σε σχήμα αμύγδαλο είναι κάτι ενδιάμεσο στα οβάλ και τα στιλέτο. Το όνομα δεν είναι τυχαίο, καθώς μοιάζει πολύ με το αμύγδαλο, το οποίο έχει πλατιά βάση και κωνική στρογγυλεμένη μύτη. Ουσιαστικά είναι πιο μυτερά από τα οβάλ και πιο στρογγυλεμένα από τα στιλέτο.

Πρόκειται για ένα σχήμα που επιμηκύνει τα δάχτυλα και είναι ιδανικό για όσες λατρεύουν τα μεσαία ή μακριά νύχια, αλλά και για εκείνες που έχουν κοντά δάχτυλα. Δυστυχώς όμως είναι αρκετά εύθραυστο και ευαίσθητο λόγω της λεπτής του μύτης, γι’ αυτό και συνήθως εφαρμόζεται σε τεχνητά νύχια (ακρυλικά ή τζελ).

Ανακαλύψτε πως να κάνετε αμυγδαλωτά νύχια και πάρτε ιδέες για όμορφα σχέδια μανικιούρ.

Νύχια στιλέτο, γνωστά και ως μυτερά

Νύχια στιλέτο, γνωστά και ως μυτερά

Τα stiletto nails θυμίζουν αρκετά τα αμυγδαλωτά, αλλά είναι πολύ πιο μυτερά. Συνήθως δημιουργούνται σε μακριά νύχια με την βοήθεια του τζελ ή του ακρυλικού, αλλά μπορούν να δημιουργηθούν και σε μεσαίου μήκους.

Το τόσο λεπτό και μυτερό τους σχήμα τα καθιστά εύθραυστα. Γι’ αυτό δεν θα είναι καθόλου κατάλληλα για εσάς σε περίπτωση που κάνετε πολλές χειρωνακτικές εργασίες ή αν φοράτε φακούς επαφής.

Πρόκειται για ένα μοντέρνο και κομψό σχήμα νυχιών που επιμηκύνει τα δάχτυλα του χεριού και ταιριάζει σε όλες.

Δείτε επίσης 43 εκπληκτικά σχέδια για νύχια στιλέτο και με ποια τεχνική γίνονται.

Coffin nails / Νύχια μπαλαρίνα

Coffin nails / Νύχια μπαλαρίνα

Ένα ακόμη από τα ιδιαίτερα, αλλά trendy σχήματα νυχιών που δημιουργούνται κυρίως με χτιστά νύχια είναι τα ballerina nails. Πρόκειται για ένα παρεμφερές σχήμα με τα στιλέτο με την διαφορά πως έχουν φλατ και όχι μυτερή μύτη.

Τα μακριά αυτά ξεχωριστά νύχια δεν είναι ιδιαίτερα πρακτικά για την καθημερινότητα, όμως έχουν την τάση να επιμηκύνουν και να λεπταίνουν οπτικά τα δάχτυλα. Μπορούν να δημιουργηθούν και σε πιο κοντά νύχια, αλλά το σχήμα τους αναδεικνύεται καλύτερα όταν έχουν μήκος.

Έχουν πάρει το όνομα τους από τις πουέντ της μπαλαρίνας, αλλά πολλές φορές αποκαλούνται και coffin nails, αφού θυμίζουν λίγο και αυτό το σχήμα. Κάποιοι θεωρούν πως τα νύχια μπαλαρίνα και τα κόφιν έχουν μια μικρή – υποτυπώδη διαφορά. Τα coffin έχουν ελαφρώς πιο μυτερές γωνίες, ενώ τα ballerina πιο στρογγυλεμένες.

Ανακαλύψτε 48 απίθανα σχέδια για νύχια μπαλαρίνα και πως να πετύχετε το τέλειο σχήμα.

Lipstick nails

Lipstick nails

Αν ψάχνετε για ένα ξεχωριστό σχήμα νυχιών που θα τραβήξει τα βλέμματα, το lipstick αποτελεί μια πολύ καλή πρόταση. Το ιδιαίτερο αυτό λιμάρισμα, όπως λέει και το όνομα του, έχει την μορφή ενός ολοκαίνουργιου κραγιόν το οποίο είναι διαγώνιο στη μύτη και έχει την ικανότητα να επιμηκύνει τα δάχτυλα.

Λόγω όμως του εύθραυστου σχήματος του είναι προτιμότερο να γίνεται με τεχνητά νύχια, δηλαδή ακρυλικά ή τζελ. Δεν συνίσταται για όσες φορούν φακούς επαφής λόγω του μυτερού του σχήματος, αλλά ούτε για όσες χρησιμοποιούν πολύ τα χέρια τους.

Σχήμα νυχιών Flare

Σχήμα νυχιών Flare

Το περίεργο αυτό σχήμα νυχιών δημιουργείται και πάλι με τζελ ή ακρυλικό για να είναι ανθεκτικό, αλλά και αρκετά πλατύ. Θυμίζει το στόμα ή τα πόδια μιας πάπιας, αλλά και τα παντελόνια καμπάνα.

Τα χαρακτηριστικά του γνωρίσματα είναι η πιο φαρδιά άκρη σε σχέση με την βάση, αλλά και η επίπεδη μύτη του, όπως είναι και αυτή στα τετράγωνα νύχια.

Edge nails

Edge nails

Ένα ίσως από τα πιο ιδιαίτερα σχήματα νυχιών είναι και το edge. Είναι αρκετά μυτερό και μακρύ και μπορεί να γίνει μόνο με ακρυλικά νύχια, καθώς έχει ένα πολύ ξεχωριστό γνώρισμα.

Ποιο είναι αυτό; Πέρα από το μυτερό του σχήμα, το οποίο δεν είναι τόσο έντονο όσο στα στιλέτο, η μύτη του έχει μια κωνική μορφή με μια κορυφή στην μέση. Ουσιαστικά μοιάζει σα να έχει τσακιστεί το νύχι στη μέση.

Mountain peak nails

Mountain peak nails

Πρόκειται για ένα σχήμα νυχιών αντίστοιχο με τα stiletto nails μόνο που είναι πιο κοντό σε μήκος. Αυτό βέβαια το καθιστά πιο βολικό και εύχρηστο.

Ωστόσο, το πολύ μυτερό σχήμα είναι ευάλωτο στην θραύση. Γι’ αυτό και δημιουργούνται με χτιστά νύχια (τζελ ή ακρυλικό).

Πως να κάνετε το λιμάρισμα για τα βασικά σχήματα νυχιών

Το βίντεο που ακολουθεί θα σας δείξει πως να δώσετε το σχήμα που επιθυμείτε στα νύχια σας. Παρουσιάζει τα βήματα για τη δημιουργία των βασικών σχημάτων, έτσι ώστε να μπορέσετε να τα λιμάρετε μόνη σας.