Πως να μακρύνετε μια φούστα ή ένα φόρεμα

Πως να μακρύνω μια φούστα ή ένα φόρεμα; (1)

Αγοράσατε μια φούστα ή ένα φόρεμα που σας άρεσε πολύ, αλλά τελικά είναι κοντή για τα γούστα σας; Ή μήπως θέλετε να ανανεώσετε μια παλιά φούστα ή φόρεμα, κάνοντας την πιο μακριά; Όποιος κι αν είναι ο λόγος για τον οποίο θέλετε να μακρύνετε την φούστα ή το φόρεμα σας, μπορείτε να το κάνετε πολύ εύκολα ακολουθώντας πολλούς διαφορετικούς τρόπους, με ή χωρίς ράψιμο.

Προσθέστε μήκος χωρίς ράψιμο:

Αρχικά ας δούμε πως μπορούμε να μακρύνουμε μια φούστα ή ένα φουστάνι χωρίς να χρειαστεί να ράψουμε κάτι. Με αυτό τον τρόπο, θα μπορέσουμε να προσθέσουμε μήκος χωρίς την μεταποίηση του ρούχου. Έτσι, θα μπορεί να φορεθεί και στο αρχικό του μήκος.

Πως γίνεται λοιπόν αυτό; Υπάρχουν διάφοροι τρόποι που θα μακρύνουν μια φούστα ή ένα φόρεμα χωρίς ράψιμο.

Ο ένας εξ αυτών είναι με την βοήθεια μιας φόδρας με λάστιχο στη μέση που φοριέται μέσα από την φούστα ή το φόρεμα προσθέτοντας του μήκος. Αυτές οι φόδρες – φούστες έχουν συνήθως στο τελείωμα τους επίπεδα, βολάν ή δαντέλα και στολίζουν ακόμη περισσότερο ένα σύνολο.

Πως να μακρύνω μια φούστα ή ένα φόρεμα; (2)

Επίσης, μπορείτε να μετατρέψετε μια μίνι μαύρη εφαρμοστή φούστα ή ένα κολλητό κοντό μαύρο φόρεμα σε μάξι, φορώντας από μέσα μια μάξι φούστα που ανοίγει ελαφρώς. Το αποτέλεσμα θα είναι άκρως εντυπωσιακό και θα μοιάζετε σα να έχετε γυρίσει από το κόκκινο χαλί. Το τρικ αυτό μπορεί να γίνει με όλα τα χρώματα.

Πως να μακρύνω μια φούστα ή ένα φόρεμα; (3)

Πως να μακρύνετε μια φούστα ή ένα φόρεμα με ράψιμο:

Αν θέλετε να κάνετε μόνιμη την αλλαγή του μήκους, μπορείτε να το κάνετε με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Ο πιο απλός και ο πιο συνηθισμένος είναι ράβοντας κάτι στο τελείωμα. Επιλέξτε ένα ύφασμα στο ίδιο χρώμα, σε άλλη απόχρωση ή σε κάποιο print της επιλογής σας. Μπορείτε ακόμη να επιλέξετε και διαφορετικό είδος υφάσματος, όπως σατέν, βελούδο ή δαντέλα. Στη συνέχεια, ράψτε το στο στρίφωμα, ακολουθώντας τις οδηγίες που θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί.

Πως να μακρύνω μια φούστα ή ένα φόρεμα; (5)

Πριν όμως προχωρήσετε στο ράψιμο, είναι καλό να γνωρίζετε πως το ύφασμα που θα προσθέσετε μπορεί να αποτελεί συνέχεια του ρούχου. Εναλλακτικά, μπορεί να είναι σε άλλο επίπεδο, κάνοντας το αρχικό να δείχνει πως πέφτει πάνω από το νέο ύφασμα. Επίσης, μπορείτε να ράψετε την δαντέλα πάνω από το στρίφωμα της φούστας ή του φορέματος, κάνοντας το να φαίνεται κάτω από αυτήν. Είτε να δοκιμάσετε ένα peplum εφέ ή βολάν.

Ας δούμε τον βασικό τρόπο για να μακρύνετε ένα κοντό φόρεμα ή μια μίνι φούστα προσθέτοντας κάποιο ύφασμα.

Εναλλακτικοί τρόποι για να μακρύνετε μια φούστα ή φόρεμα:

Αν θέλετε να δημιουργήσετε πιο ενδιαφέροντα σχέδια και να δώσετε μήκος σε μια φούστα ή ένα φόρεμα μπορείτε να προσθέσετε το ύφασμα ενδιάμεσα στην μέση του μήκους ή να δημιουργήσετε ένα εφέ ρίγας.

Δείτε μερικές υπέροχες ιδέες για να μακρύνετε μια φούστα ή ένα φόρεμα δημιουργώντας εντυπωσιακά σχέδια.

Πως να μακρύνω μια φούστα ή ένα φόρεμα; (4)