Αποτρίχωση με κλωστή: Πως γίνεται – Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Αποτρίχωση με κλωστή (1)

Παρά το γεγονός πως η αποτρίχωση με κλωστή είναι μια μέθοδος αφαίρεσης της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας που έχει μεγάλη ιστορία, καθώς χρησιμοποιούταν από την αρχαιότητα, λίγες είναι οι γυναίκες που την επέλεγαν μέχρι πρόσφατα. Τα τελευταία χρόνια ωστόσο άρχισε να γίνεται πιο γνωστή και συνεχώς αυξάνονται τα κέντρα αισθητικής που την χρησιμοποιούν.

Πρόκειται για μια γρήγορη και με μεγάλη διάρκεια μέθοδο αποτρίχωσης, ιδανική για το πρόσωπο και πιο συγκεκριμένα τα φρύδια, το άνω χείλος κλπ.

Ανακαλύψτε τον τρόπο που γίνεται η αποτρίχωση με κλωστή, βλέποντας την διαδικασία βήμα βήμα σε βίντεο, καθώς και τα πλεονεκτήματα – μειονεκτήματα της μεθόδου αυτής. Επίσης, ενημερωθείτε για την τιμή της, τον ελάχιστο πόνο που προκαλεί, καθώς και τα σημεία στα οποία μπορεί να εφαρμοστεί.

Πως γίνεται η αποτρίχωση με κλωστή;

Μπορεί να γίνει είτε με μια απλή κλωστή από βαμβάκι, είτε με ειδική συσκευή για αποτρίχωση με κλωστή. Για την δεύτερη μέθοδο, υπάρχουν πολλές διαφορετικές συσκευές αποτρίχωσης με κλωστή στο εμπόριο, οι οποίες είναι ηλεκτρικές ή απλές.

Αποτρίχωση με κλωστή (2)

► Για την κλασσική μέθοδο με την απλή κλωστή θα χρειαστείτε: μια βαμβακερή κλωστή ραπτικής, λίγο οινόπνευμα ή λοσιόν καθαρισμού και ένα βαμβάκι.

Τα βήματα για να κάνετε την αποτρίχωση με κλωστή είναι τα εξής:

1. Αρχικά βάλτε λίγο οινόπνευμα ή λοσιόν σε ένα βαμβάκι και καθαρίστε καλά την περιοχή που πρόκειται να αποτριχώσετε.

2. Έπειτα, πάρτε μια κλωστή από βαμβάκι (όχι συνθετική διότι προκαλεί μεγαλύτερο πόνο) και κόψτε ένα κομμάτι, τόσο όσο χρειάζεται για να τυλιχθεί 3 φορές γύρω από την ανοιχτή παλάμη σας.

3. Μετά δέστε τις δυο άκρες της κλωστής μεταξύ τους με έναν κόμπο.

4. Βάλτε την στα δυο χέρια σας και κρατήστε την ανοιχτή και τεντωμένη.

Αποτρίχωση με κλωστή (3)

5. Κάντε 4 κύκλους με το ένα χέρι σας έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα μεγάλο Χ. Προσέξτε όμως ο κόμπος που ενώνει τις δυο άκρες της κλωστής να είναι στο ένα χέρι και όχι κοντά στο κέντρο του Χ. Είστε έτοιμη να ξεκινήσετε.

6. Κάντε αρχικά μερικές δοκιμές να κινήσετε το κέντρο του Χ δεξιά και αριστερά ανοιγοκλείνοντας τα δάχτυλα σας. Αυτή είναι η κίνηση που θα κάνει η κλωστή επάνω στο δέρμα σας για να αφαιρέσει τις τρίχες, οι οποίες μαγκώνουν και τραβιούνται.

7. Αν κατά την διάρκεια της αποτρίχωσης προσέξετε πως η κλωστή έχει σταματήσει να πιάνει τις τρίχες και να τις αφαιρεί, σημαίνει πως θέλει άλλαγμα, διότι έχει συσσωρεύσει μεγάλη ποσότητα λιπαρότητας.

► Δείτε το βίντεο που δείχνει τον τρόπο με την διαδικασία αφαίρεσης της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας στα φρύδια με την μέθοδο αποτρίχωσης με κλωστή:

Σε ποια σημεία του σώματος και του προσώπου γίνεται αποτρίχωση με κλωστή:

Η αποτρίχωση με κλωστή συνηθίζεται στα φρύδια, το μουστάκι και γενικότερα στην αφαίρεση της τριχοφυΐας του προσώπου. Ωστόσο, η συγκεκριμένη μέθοδος μπορεί να εφαρμοστεί και στο υπόλοιπο σώμα, με πιο σύνηθες σημείο τα χέρια και την περιοχή της κοιλιάς.

Αποτρίχωση με κλωστή (4)

Τα πλεονεκτήματα της αποτρίχωσης με κλωστή:

Τα υπέρ της μεθόδου αυτής, τόσο στο πρόσωπο όσο και στο σώμα, είναι πολλά.

1. Η αφαίρεση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας διαρκεί για περίπου 20 ημέρες, αφού γίνεται από την ρίζα της τρίχας.

2. Η προσωρινή αποτρίχωση μπορεί να μετατραπεί σε μόνιμη με την πάροδο του χρόνου, αφού η συνεχής εφαρμογή αυτής της μεθόδου μπορεί να προκαλέσει ζημιά στον θύλακα των τριχών και να σταματήσει την ανάπτυξη της τρίχας. Βέβαια αυτό το πλεονέκτημα της αποτρίχωσης με κλωστή δεν είναι πάντα εφικτό.

3. Οι τρίχες ξαναβγαίνουν πιο μαλακές και πιο αδύναμες από πριν.

4. Δεν καταπονεί το δέρμα και δεν προκαλείται πρήξιμο ή κοκκινίλα. Αν δείτε κάποιον μικροερεθισμό ή ερυθρότητα μετά την εφαρμογή της μεθόδου αυτής μην ανησυχήσετε, μετά από λίγα λεπτά θα έχει εξαφανιστεί.

5. Είναι μια οικονομική μέθοδος αποτρίχωσης.

6. Η διάρκεια της αποτρίχωσης με κλωστή στο κάθε φρύδι είναι 3-5 λεπτά και γενικότερα η μέθοδος αυτή είναι πολύ γρήγορη σε μικρές επιφάνειες. Σε αντίθεση με τον σχηματισμό φρυδιών με τσιμπιδάκι, η αποτρίχωση με κλωστή αφαιρεί περισσότερες τρίχες ταυτόχρονα, οπότε η όλη διαδικασία ολοκληρώνεται πιο γρήγορα.

7. Δεν χρησιμοποιούνται χημικά προϊόντα, επομένως δεν υπάρχει φόβος αλλεργικής αντίδρασης.

8. Είναι μια πολύ υγιεινή μέθοδος αφαίρεσης της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας, αφού μόνο η κλωστή ακουμπάει το δέρμα, η οποία κόβεται εκείνη την στιγμή. Δεν επαναχρησιμοποιείται όπως γίνεται με άλλα εργαλεία που χρειάζονται απολύμανση μετά την χρήση.

9. Η αποτρίχωση με κλωστή στα φρύδια είναι η ιδανικότερη επιλογή. Όχι μόνο αφαιρεί ταυτόχρονα πολλές τρίχες, αλλά βοηθάει στον σωστό σχηματισμό του φρυδιού. Ο λόγος είναι πως οι κινήσεις που γίνονται με την κλωστή ακολουθούν ίσια γραμμή και δίνουν σωστή κατεύθυνση στις τρίχες.

Αποτρίχωση με κλωστή (5)

Τα μειονεκτήματα της αποτρίχωσης με κλωστή:

Τα κατά της αποτρίχωσης με κλωστή είναι λιγότερα απ’ ότι τα υπέρ αυτής της μεθόδου.

1. Αν η αποτρίχωση με κλωστή γίνει με λάθος τρόπο ή από κάποιον μη έμπειρο, τότε η τρίχα μπορεί να σπάσει εξωτερικά ή εσωτερικά από το δέρμα και το αποτέλεσμα να μην έχει τόσο μεγάλη διάρκεια, όσο αν γινόταν σωστά.

2. Οι τρίχες θα πρέπει να έχουν μήκος τουλάχιστον 1,5 χιλιοστό για να μπορέσουν να αφαιρεθούν με την κλωστή.

3. Η εφαρμογή της αποτρίχωσης με κλωστή στα πόδια και γενικότερα στο σώμα μπορεί να γίνει, αλλά είναι μια χρονοβόρα διαδικασία. Γι’ αυτό τον λόγο, οι περισσότερες γυναίκες δεν το επιλέγουν.

4. Είναι μια ιδιαίτερη μέθοδος αφαίρεσης της τριχοφυΐας, η οποία χρειάζεται αρκετή εξάσκηση για να εφαρμοστεί σωστά.

Η αποτρίχωση με κλωστή πονάει;

Η ένταση του πόνου που μπορεί να προκληθεί με την αφαίρεση τριχών με κλωστή εξαρτάται από κάποιους παράγοντες. Ποιοι είναι αυτοί;

1. Η εμπειρία και η ικανότητα του ατόμου που εκτελεί την αποτρίχωση με κλωστή.

2. Το σημείο από το οποίο γίνεται η αφαίρεση των τριχών.

3. Η προσωπική ανοχή του ατόμου.

4. Τις ημέρες της περιόδου, καθώς και την προηγούμενη ή την επόμενη εβδομάδα από αυτήν, το δέρμα γίνεται πιο ευαίσθητο και επομένως ο πόνος είναι πιο έντονος. Αποφύγετε λοιπόν να κάνετε αποτρίχωση εκείνες τις ημέρες, κάντε την καλύτερα μια εβδομάδα μετά το τέλος της περιόδου σας.

► Αξίζει βέβαια να σημειωθεί πως υπάρχουν πολλοί τρόποι για να περιορίσετε την ενόχληση που προκαλεί η αφαίρεση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας. Δείτε πως να κάνετε αποτρίχωση χωρίς πόνο ακολουθώντας έξυπνα μυστικά.

Τιμή για αποτρίχωση με κλωστή:

Η αποτρίχωση με κλωστή στο πρόσωπο και πιο συγκεκριμένα στα φρύδια, στο μουστάκι και σε άλλα σημεία του σώματος είναι οικονομική, καθώς οι τιμές ξεκινούν από τα 5 ευρώ. Ωστόσο, κάθε ινστιτούτο έχει τον δικό του τιμοκατάλογο, καθώς και τις δικές του συμφέρουσες προσφορές σε πακέτα υπηρεσιών ομορφιάς.