Μυστικά μακιγιάζ για μάτια με μεγάλη απόσταση μεταξύ τους

Μυστικά μακιγιάζ για μάτια με μεγάλη απόσταση μεταξύ τους (1)

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά σχήματα ματιών, καθένα εκ των οποίων για να αναδειχθεί χρειάζεται και το αντίστοιχο μακιγιάζ. Τα μάτια με μεγάλη απόσταση μεταξύ τους αποτελούν ένα σχήμα που είναι εύκολο να τονιστεί. Το μόνο που χρειάζεται είναι να γνωρίζετε ένα – δυο μυστικά που θα σας βοηθήσουν να πετύχετε το πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Λένε πως τα μάτια με μεγάλη απόσταση μεταξύ τους είναι γοητευτικά και αντικατοπτρίζουν την αίγλη και την ασυνήθιστη σεξουαλικότητα. Δημιουργώντας λοιπόν εκθαμβωτικά μακιγιάζ με πολλούς διαφορετικούς τρόπους μπορείτε να τα κάνετε να λάμψουν!

Ανακαλύψτε αν έχετε μάτια με μεγάλη απόσταση μεταξύ τους:

Για να δείτε αν τα μάτια σας έχουν μεγάλη απόσταση μεταξύ τους θα πρέπει να την μετρήσετε. Αν η απόσταση ανάμεσα στις δυο εσωτερικές γωνίες των ματιών σας είναι μεγαλύτερη από το μήκος ενός ματιού, τότε τα μάτια σας έχουν μεγάλη απόσταση μεταξύ τους. Τα μάτια με αυτό το σχήμα ονομάζονται αραιόφθαλμα ή στα αγγλικά «wide set eyes».

Συνήθως οι άνθρωποι με αραιόφθαλμα μάτια έχουν μεγάλη ράχη – γέφυρα μύτης. Αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος που μεγαλώνει και την απόσταση των ματιών μεταξύ τους.

Μυστικά μακιγιάζ για μάτια με μεγάλη απόσταση μεταξύ τους:

Καταρχήν θα πρέπει να έχετε υπόψιν σας πως το μακιγιάζ που θα επιλέξετε θα πρέπει να βοηθάει στην φαινομενική μείωση της απόστασης ανάμεσα στα δυο μάτια. Πως θα το πετύχετε αυτό;

Μυστικά μακιγιάζ για μάτια με μεγάλη απόσταση μεταξύ τους (2)

1. Έχει μεγάλη σημασία το πως θα γεμίσετε τα φρύδια σας. Τα γεμάτα και μεγάλα φρύδια μπορούν να μικρύνουν την απόσταση ανάμεσα στους οφθαλμούς. Επομένως, φροντίστε να διατηρήσετε ένα γεμάτο και παχύ σχήμα φρυδιών. Αν θέλετε, μπορείτε να ξεκινήσετε την εσωτερική γωνία του φρυδιού σας λίγο πιο κεντρικά, πιο κοντά δηλαδή στην μύτη. Έτσι θα δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση μιας ακόμη μικρότερης απόστασης.

2. Όπως αναφέραμε παραπάνω, τα άτομα με αραιόφθαλμα μάτια έχουν συνήθως μεγάλη γέφυρα μύτης. Δείτε πως μπορείτε να κάνετε ένα μακιγιάζ για να δείχνει η μύτη μικρότερη με την τεχνική του contοuring.

3. Ξεκινήστε εφαρμόζοντας μια ανοιχτόχρωμη φυσική σκιά ματιών ως βάση σε όλο το κινητό βλέφαρο. Επεκτείνετε την λίγο πιο πέρα από την εξωτερική γωνία του ματιού και την πτυχή του και προχωρήστε στα υπόλοιπα βήματα.

4. Στη συνέχεια χρησιμοποιήστε την ίδια απόχρωση σκιάς για να κάνετε μια λεπτή γραμμή κατά μήκος των κάτω βλεφαρίδων.

Μυστικά μακιγιάζ για μάτια με μεγάλη απόσταση μεταξύ τους (3)

5. Σε αντίθεση με το μακιγιάζ για μάτια με μικρή απόσταση μεταξύ τους, η σκούρα σκιά ματιών εφαρμόζεται στο 1/3 της εσωτερικής γωνίας και σταματάει πριν την πτυχή του ματιού. Ο λόγος είναι πως το σκούρο χρώμα τείνει να μειώνει οπτικά την απόσταση ανάμεσα στα μάτια.

6. Χρησιμοποιήστε ανοιχτόχρωμες σκιές ματιών για να γεμίσετε τα υπόλοιπα 2/3 του κινητού βλεφάρου. Φροντίστε όμως να αναμείξετε καλά τα χρώματα.

7. Αποφύγετε τις ιριδίζουσες σκιές στην εσωτερική γωνία του ματιού, διότι έχουν την ικανότητα να μεγαλώνουν την απόσταση των ματιών. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε κάποια shimmery σκιά, τοποθετήστε την στην εξωτερική γωνία του ματιού. Αυτό το μικρό κολπάκι θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε την απαραίτητη σκιά στην μέσα γωνία του ματιού. Έτσι θα καταφέρετε να μειώσετε την απόσταση ανάμεσα στα μάτια.

8. Σε περίπτωση που θέλετε να κάνετε μια γραμμή με μαύρο eyeliner, δώστε μεγαλύτερη προσοχή και έμφαση στην εσωτερική γωνία του ματιού. Τραβήξτε λοιπόν την γραμμή ελαφρώς προς την μύτη σας. Αποφύγετε την δημιουργία ενός τραβηγμένου προς τα έξω winged eye γιατί θα κάνει τα μάτια σας να δείχνουν ακόμη πιο μακριά. Φροντίστε να εφαρμόσετε το eyeliner μέχρι το μέσο του ματιού σας και όχι προς την εξωτερική γωνία.

Μυστικά μακιγιάζ για μάτια με μεγάλη απόσταση μεταξύ τους (4)

9. Χρησιμοποιώντας ένα πινέλο ανάμειξης ή σβησίματος μαλακώστε την όψη της γραμμής του eyeliner προς το κέντρο του ματιού. Αν δεν το κάνετε, το τελείωμα της γραμμής στο κέντρο του βλεφάρου θα είναι πολύ σκληρό. Αυτό θα οδηγήσει στη δημιουργία ενός βλέμματος με καθοδική πορεία προς τα έξω, κάνοντας έτσι τα μάτια σας να δείχνουν θλιμμένα.

10. Εφαρμόστε ένα highlighter ή μια φωτεινή σκιά ματιών κάτω από το κόκκαλο των φρυδιών, στο κέντρο με κατεύθυνση προς την κόρη του ματιού και αναμείξτε το με τη σκιά της πτυχής.

11. Τέλος, απλώστε την μάσκαρα στις βλεφαρίδες σας για να ολοκληρώσετε το μακιγιάζ για μάτια με μεγάλη απόσταση μεταξύ τους και είστε έτοιμη.