Μπότες και μποτάκια κάλτσα: Εντυπωσιακοί συνδυασμοί και fashion tips

Sock boots (1)

Οι sock boots, γνωστές και ως καλτσομπότες, είναι οι μπότες και τα μποτάκια που αγκαλιάζουν το πόδι σφιχτά και εφαρμόζουν σαν κάλτσα. Το υλικό τους είναι ελαστικό, έτσι ώστε να προσαρμόζεται σε κάθε πόδι, κάνοντας το να δείχνει όμορφο και άκρως θηλυκό.

Κατασκευασμένες από πολυεστέρα, δερματίνη, ελαστικό καστόρι ή σουέτ, οι μπότες κάλτσα έχουν μεγάλη ποικιλία σε σχέδια και χρώματα. Το ύψος τους κυμαίνεται από τα χαμηλά ankle boots μέχρι τις ψηλές μπότες κάλτσα πάνω από το γόνατο.

Επίσης, κυκλοφορούν στο εμπόριο καλτσομπότες σε κάθε είδος αλλά και ύψος τακουνιού. Οι πιο συνηθισμένες και σαγηνευτικές sock boots όμως είναι αυτές που διαθέτουν ψηλό λεπτό τακούνι στιλέτο. Συνδυάζονται υπέροχα με όλα τα ρούχα και μπορούν να δημιουργήσουν τόσο ένα όμορφο και casual σύνολο, όσο και ένα επίσημο ντύσιμο.

Για πιο χαλαρές και ξεκούραστες εμφανίσεις μπορείτε να επιλέξετε μια μπότα κάλτσα με χαμηλό τετράγωνο τακούνι. Είναι εξίσου εντυπωσιακή και μπορεί να φορεθεί με φούστα, φόρεμα ή παντελόνι.

Δείτε ακόμη, 55 προτάσεις με εντυπωσιακά γυναικεία μποτάκια για κάθε στυλ και ντύσιμο.

Στυλιστικά μυστικά για να φορέσετε μπότες κάλτσα:

Sock boots (32)

1. Τα χαμηλά γυναικεία μποτάκια κάλτσα μπορούν να φορεθούν με όλα τα ρούχα. Δείχνουν υπέροχα τόσο με φούστα ή φόρεμα, όσο και με παντελόνι. Το ίδιο ισχύει και για τις ψηλές μπότες κάλτσα over the knee, δηλαδή πάνω από το γόνατο, τις λεγόμενες Thigh High Boots.

2. Αν θέλετε να κάνετε τα πόδια σας να δείχνουν πιο μακριά και λεπτά επιλέξτε ένα nude ζευγάρι χαμηλά μποτάκια κάλτσα για να συνδυάσετε τη φούστα ή το φόρεμα σας. Ο λόγος είναι πως δημιουργώντας ένα ενιαίο χρωματισμό από το πέλμα μέχρι το σημείο που ξεκινάει το ρούχο, κάνετε τα πόδια να δείχνουν ψηλόλιγνα και καλλίγραμμα.

3. Εναλλακτικά, μπορείτε να φορέσετε μπότες κάλτσα ψηλές πάνω από το γόνατο, οι οποίες δημιουργούν και πάλι την εικόνα των μακριών και λεπτών ποδιών.

4. Αν επιθυμείτε να τις συνδυάσετε με κάποιο παντελόνι, μπορείτε να φορέσετε τις μπότες ή τα μποτάκια κάλτσα τόσο από μέσα, όσο και από πάνω. Στην περίπτωση όμως που θέλετε να βάλετε το παντελόνι μέσα από την μπότα, θα πρέπει να είναι εφαρμοστό. Ιδανικά παντελόνια γι’ αυτή την περίπτωση είναι το κολάν, το skinny jean και το δερμάτινο παντελόνι – κολάν.

Sock boots (33)

5. Σε περίπτωση που επιλέξετε έναν συνδυασμό με παντελόνι και sock boots από πάνω, μπορείτε να κάνετε και πάλι τα πόδια σας να δείχνουν υπέροχα και μακριά. Για να πετύχετε αυτή την εικόνα, επιλέξτε ένα ζευγάρι μπότες κάλτσα στο χρώμα του παντελονιού. Ο ενιαίος χρωματισμός προσθέτει μήκος στα πόδια.

6. Επειδή οι καλτσομπότες αγκαλιάζουν πλήρως το πόδι, το κολακεύουν και αναδεικνύουν την θηλυκότητα σας. Μπορείτε επομένως να φορέσετε ακόμη και ένα χρωματικά έντονο sock booties ζευγάρι με μια μίνι, μίντι ή μακριά φούστα και να δημιουργήσετε εξίσου εντυπωσιακά σύνολα. Ειδικά αν το τακούνι τους είναι λεπτό, τότε το outfit σας θα είναι άκρως σαγηνευτικό και θηλυκό.

Φορέστε τις καλτσομπότες με φόρεμα:

Sock boots (2)

Sock boots (5)

Sock boots (6)

Sock boots (4)

Sock boots (7)

Sock boots (3)

Υπέροχοι συνδυασμοί με μπότες ή μποτάκια κάλτσα και φούστα:

Sock boots (10)

Sock boots (11)

Sock boots (13)

Sock boots (8)

Sock boots (12)

Sock boots (9)

Συνδυάστε το αγαπημένο σας jean με μποτάκια κάλτσα:

Sock boots (17)

Sock boots (14)

Sock boots (18)

Sock boots (16)

Sock boots (15)

Sock boots (19)

Ιδέες για να φορέσετε sock boots με παντελόνι:

Sock boots (29)

Sock boots (26)

Sock boots (27)

Sock boots (31)

Sock boots (30)

Sock boots (28)

Εντυπωσιακοί συνδυασμοί με μπότες κάλτσα πάνω από το γόνατο:

Sock boots (24)

Sock boots (23)

Sock boots (22)

Sock boots (20)

Sock boots (25)

Sock boots (21)