Οι 16 κορυφαίες τάσεις στα γυαλιά ηλίου για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2018

Οι κορυφαίες τάσεις στα γυαλιά ηλίου για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2018 (1)

Οι διάσημοι οίκοι μόδας παρουσίασαν τις τάσεις της σεζόν σε όλους τους τομείς. Πέρα λοιπόν από τα ρούχα, τα αξεσουάρ, τα χτενίσματα κλπ, είδαμε και τις κορυφαίες τάσεις στα γυαλιά ηλίου.

Ποια σχέδια και σχήματα γυαλιών ηλίου θα κυριαρχήσουν την Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2018; Ποια χρώματα σκελετών και φακών θα είναι must για την εποχή;

Δείτε αναλυτικότερα όλες τις κορυφαίες τάσεις στα γυαλιά ηλίου για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2018 και επιλέξτε την ιδανική για το στυλ και το γούστο σας.

1. Μεγάλα γυαλιά ηλίου τύπου pilot

Οι κορυφαίες τάσεις στα γυαλιά ηλίου για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2018 (2)

Τα γυαλιά ηλίου τύπου pilot είναι πολύ συνηθισμένα και αγαπημένα, οπότε δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τις κορυφαίες τάσεις στα γυαλιά ηλίου για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2018. Πρόκειται για έναν unisex σκελετό που φοριέται τόσο από γυναίκες, όσο και από άνδρες.

Οι φακοί τους έχουν μεγάλη ποικιλία στα χρώματα και μπορεί να είναι απλοί ή καθρέφτης. Φέτος όμως θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους τα μεγάλα γυαλιά τύπου pilot, γνωστά και ως aviator.

2. Μικρά και τεράστια στρογγυλά γυαλιά

Οι κορυφαίες τάσεις στα γυαλιά ηλίου για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2018 (3)

Τα μικροσκοπικά στρογγυλά γυαλιά που θυμίζουν Beatles και συγκεκριμένα John Lennon θα αποτελέσουν μια ακόμη πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή για φέτος. Απλά ή περίτεχνα, τα σχέδια των γυαλιών με μικρό στρογγυλό φακό θα είναι must, δημιουργώντας ένα ιδιαίτερο και μοντέρνο look.

Στην άλλη άκρη όμως των στρογγυλών γυαλιών, θα έρθει η φετινή τάση των τεράστιων και oversized φακών. Πρόκειται για ένα υπέροχο σχέδιο γυαλιών ηλίου που καλύπτει και προστατεύει από τον ήλιο μια μεγάλη επιφάνεια των ματιών.

3. Μεγάλα, έντονα και τετραγωνισμένα cat eye γυαλιά ηλίου

Οι κορυφαίες τάσεις στα γυαλιά ηλίου για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2018 (4)

Τα cat eye γυαλιά έχουν ένα ιδιαίτερο σχήμα, μεγάλη ποικιλία σχεδίων και δημιουργούν ένα υπέροχο, κομψό στυλ στις γυναίκες που τολμούν να τα φορέσουν. Φέτος κυρίαρχα σχέδια θα είναι τα μεγάλα, τα έντονα και τα πιο τετραγωνισμένα cat eye γυαλιά ηλίου.

Το συγκεκριμένο σχέδιο σκελετού γυαλιών έχει την ικανότητα να μακραίνει το πρόσωπο με όμορφο τρόπο. Γι’ αυτό το λόγο, είναι ιδανικά για τις γυναίκες με στρογγυλό πρόσωπο ή σχήμα διαμαντιού.

Η εκδοχή τους με τεράστιους φακούς δημιουργεί ένα ρετρό και όμορφο στυλ. Αν όμως θέλετε ένα πιο έντονο look επιλέξτε ένα γωνιώδες και κοφτό σχήμα.

Τέλος, για όσες θέλουν να δοκιμάσουν αυτό το ρετρό σχήμα γυαλιών, αλλά δεν είναι έτοιμες να κάνουν μια ριζική και extreme αλλαγή, υπάρχουν και οι τετραγωνισμένοι cat eye σκελετοί.

4. Μακρόστενα γυαλιά ηλίου

Οι κορυφαίες τάσεις στα γυαλιά ηλίου για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2018 (5)

Σε αντίθεση με τα γενικότερα oversized σχέδια στα γυαλιά ηλίου έρχεται η τάση των μακρόστενων σκελετών. Πρόκειται για μια από τις ιδιαίτερες κορυφαίες τάσεις στα γυαλιά ηλίου για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2018 που θα φορεθεί πολύ. Σε σχέδια cat eye, αλλά και πιο ορθογώνια, τα γυαλιά αυτού του τύπου δημιουργούν ένα μοντέρνο και ξεχωριστό στυλ σε όποια γυναίκα τα επιλέξει.

Βέβαια λόγω του μακρόστενου σχεδίου τους, τα γυαλιά αυτά είναι ιδανικά για συγκεκριμένα σχήματα προσώπου, όπως το μακρόστενο. Δείτε αναλυτικότερα πως να επιλέξετε τον ιδανικό σκελετό γυαλιών για το πρόσωπο σας.

5. Η επιστροφή των τετράγωνων γυαλιών ηλίου

Οι κορυφαίες τάσεις στα γυαλιά ηλίου για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2018 (6)

Μπορεί να μην πήραν πρωτεύουσα θέση στις κορυφαίες τάσεις στα γυαλιά ηλίου για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2018, ωστόσο οι τετράγωνοι σκελετοί θα συνεχίσουν να φοριούνται και αυτή τη σεζόν. Πρόκειται για μια πιο συγκρατημένη επιλογή που έχει όμως κάτι το ιδιαίτερο.

6. Σκελετοί γυαλιών ηλίου με διπλή γέφυρα

Οι κορυφαίες τάσεις στα γυαλιά ηλίου για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2018 (7)

Τα γυαλιά ηλίου με διπλή γέφυρα που φορέθηκαν πολύ στα τέλη της δεκαετίας του ’60 θα αποτελέσουν μια ακόμη πολύ ωραία επιλογή για την σεζόν. Διαθέτουν μεγάλη ποικιλία σε unisex σχέδια γυαλιών ηλίου, αλλά και σε πιο γυναικεία σχήματα.

7. Γυαλιά ηλίου τύπου tortoiseshell

Οι κορυφαίες τάσεις στα γυαλιά ηλίου για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2018 (8)

Τα γυαλιά τύπου tortoiseshell έχουν την ικανότητά να μαλακώνουν κάθε εμφάνιση. Διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία σχημάτων σκελετών και χρώματα. Επομένως είναι μια από τις κορυφαίες τάσεις στα γυαλιά ηλίου για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2018 που μπορεί να ακολουθήσει κάθε γυναίκα, αρκεί να βρει το ιδανικό σχέδιο για το πρόσωπο της.

8. Σπορ γυαλιά ηλίου

Οι κορυφαίες τάσεις στα γυαλιά ηλίου για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2018 (9)

Για πιο casual εμφανίσεις, αλλά και για πιο αθλητικές στιγμές, τα sport σχέδια γυαλιών ηλίου είναι μια πολύ καλή επιλογή. Τα σχέδια τους είναι ποικίλα και τα χρώματα τους υπέροχα για τις καλοκαιρινές σας εξορμήσεις.

9. Σκελετοί γυαλιών ηλίου του μέλλοντος

Οι κορυφαίες τάσεις στα γυαλιά ηλίου για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2018 (10)

Για τις γυναίκες όμως που θέλουν να ξεχωρίζουν και να πηγαίνουν μπροστά, τα σχέδια γυαλιών ηλίου που είναι εμπνευσμένα από το μέλλον είναι ιδανικά. Φουτουριστικά ή ρετρο-φουτιριστικά σχέδια μπορούν να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε μοναδικές εμφανίσεις αυτή την περίοδο.

10. Γυαλιά ηλίου χωρίς ή με μισό σκελετό

Οι κορυφαίες τάσεις στα γυαλιά ηλίου για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2018 (11)

Μια ακόμη από τις κορυφαίες τάσεις στα γυαλιά ηλίου για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2018 είναι τα γυαλιά χωρίς ή με μισό σκελετό. Τα σχέδια αυτά είναι πολύ μοντέρνα και φουτουριστικά, αλλά παράλληλα κομψά. Θα τα δούμε τόσο με χρωματιστούς φακούς, όσο και με διάφανους. Ότι κι αν επιλέξετε, το look σας θα είναι εντυπωσιακό.

11. Κομψοί μεταλλικοί σκελετοί γυαλιών ηλίου

Οι κορυφαίες τάσεις στα γυαλιά ηλίου για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2018 (12)

Τα γυαλιά ηλίου με μεταλλικό λεπτό σκελετό είναι μια πολύ κομψή και κλασσική επιλογή. Τα σχέδια τους είναι τόσο διαχρονικά, όσο και πιο ιδιαίτερα, δημιουργώντας έτσι μια μεγάλη ποικιλία επιλογών για να μπορέσετε να επιλέξετε το ιδανικό για τις ανάγκες και το γούστο σας.

12. Γυαλιά ηλίου με χαμηλά μπράτσα

Οι κορυφαίες τάσεις στα γυαλιά ηλίου για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2018 (13)

Μπορεί σε γενικές γραμμές το κάθε ζευγάρι γυαλιών ηλίου να είναι μοναδικό λόγω του σχήματος του φακού και του σκελετού τους στο μπροστινό μέρος, ωστόσο μερικοί διάσημοι οίκοι μόδας θέλησαν να κάνουν την διαφορά σε ένα άλλο σημείο. Ποιο είναι αυτό; Τα μπράτσα του σκελετού που χαμηλώνουν προς τα εμπρός. Πρόκειται για μια υπέροχη ιδέα που απογείωσε το απλό και συνηθισμένο ζευγάρι γυαλιών δημιουργώντας ένα πιο μοντέρνο και περίτεχνο σχέδιο.

13. Γυαλιά ηλίου με μάρκες

Οι κορυφαίες τάσεις στα γυαλιά ηλίου για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2018 (14)

Μια ακόμη από τις κορυφαίες τάσεις στα γυαλιά ηλίου για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2018 που είχε την δική της ιδιαιτερότητα ήταν και τα ζευγάρια που αναδείκνυαν με πολύ εμφανή τρόπο την φίρμα του οίκου.

Δείτε για παράδειγμα την D&G. Ο διάσημος οίκος μόδας θέλησε να δημιουργήσει ένα περίτεχνο και πολύ ιδιαίτερο σκελετό γυαλιών ηλίου. Έκανε λοιπόν τον ένα φακό στο σχήμα του γράμματος D και τον άλλο στο G.

14. Γυαλιά ηλίου με διακοσμητικά στοιχεία (πέρλες, στρας κλπ)

Οι κορυφαίες τάσεις στα γυαλιά ηλίου για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2018 (15)

Αν πάλι σας αρέσουν τα λαμπερά και διακοσμημένα ζευγάρια γυαλιών, τότε αυτή την σεζόν μπορείτε να τα φορέσετε άφοβα.

Πρόκειται για μια ακόμη από τις κορυφαίες τάσεις στα γυαλιά ηλίου για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2018 που είναι ιδανική για λαμπερές και glamorous εμφανίσεις.

15. Πολύχρωμοι, χρωματιστοί, με μοτίβα και διάφανοι σκελετοί γυαλιών ηλίου

Οι κορυφαίες τάσεις στα γυαλιά ηλίου για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2018 (16)

Πέρα όμως από το σχήμα του σκελετού, μεγάλη σημασία έχει και η επιλογή του χρώματος του σκελετού. Φέτος την Άνοιξη και το Καλοκαίρι, οι πολύχρωμοι και οι printed σκελετοί γυαλιών ηλίου είναι must.

Αν όμως θέλετε κάτι πιο ήσυχο και όχι τόσο πολύχρωμο, μπορείτε να επιλέξετε έναν απλά χρωματιστό σκελετό ή κάποιον διάφανο σε όποια απόχρωση σας αρέσει. Δοκιμάστε λοιπόν και επιλέξτε τον ιδανικό χρωματισμό γυαλιών που αναδεικνύει την επιδερμίδα και τα μαλλιά σας.

16. Φακοί γυαλιών ηλίου σε κίτρινο, καφέ, ροζ και καθρέφτη

Οι κορυφαίες τάσεις στα γυαλιά ηλίου για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2018 (17)

Τέλος, τα χρώματα φακών είναι επίσης πολύ σημαντικά στην επιλογή ενός ζευγαριού γυαλιών ηλίου. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί χρωματισμοί, αλλά οι κορυφαίοι για την σεζόν θα είναι οι κίτρινοι, καφέ ή ροζ φακοί. Αν βέβαια θέλετε μια πιο εντυπωσιακή επιλογή, μπορείτε να επιλέξετε τα γυαλιά καθρέφτη που αποτελούν επίσης μια από τις κορυφαίες τάσεις στα γυαλιά ηλίου για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2018.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι κίτρινοι φακοί γυαλιών είναι μια αρκετά τολμηρή επιλογή, που όμως ζεσταίνει το πρόσωπο.

Από την άλλη μεριά, οι καφέ φακοί ταιριάζουν σε όλους σχεδόν τους ανθρώπους και προστατεύουν πολύ καλά τα μάτια από τον ήλιο. Επίσης, το συγκεκριμένο χρώμα φακού τείνει να χαρίζει μια πιο «γλυκιά» όραση, δημιουργώντας έναν σέπια τόνο.