Χαμηλή αλογοουρά για μακριά μαλλιά: 40+ υπέροχες προτάσεις

Χαμηλή αλογοουρά για μακριά μαλλιά (1)

Οι γυναίκες με μακριά μαλλιά έχουν πολλές επιλογές για να δημιουργήσουν υπέροχα χτενίσματα. Υπάρχουν ένα σωρό εντυπωσιακά updo, κότσοι, πλεξούδες, κοτσίδες και half up, ωστόσο η χαμηλή αλογοουρά για μακριά μαλλιά είναι μια από τις πιο αγαπημένες, απλές και κομψές προτάσεις για πιάσιμο μαλλιών.

Μπορεί να αποτελέσει το χτένισμα που θα ολοκληρώσει ένα casual, επαγγελματικό, αλλά και ένα επίσημο ντύσιμο, ακόμη και για γάμο ή βάφτιση. Το μόνο που θα πρέπει να έχετε υπόψιν είναι να επιλέξετε την ιδανική παραλλαγή χαμηλής αλογοουράς ανάλογα με την περίσταση.

Χαμηλή αλογοουρά για μακριά μαλλιά (11)
Χαμηλή αλογοουρά για μακριά μαλλιά (13)
Χαμηλή αλογοουρά για μακριά μαλλιά (8)

Ορισμένες κοτσίδες είναι πιο χαλαρές και boho style, ενώ άλλες είναι πιο καλοσχηματισμένες και περίτεχνες. Σκεφτείτε λοιπόν το είδος της χαμηλής αλογοουράς που ταιριάζει με το σύνολο που θα φορέσετε και δημιουργήστε την.

Ακολουθούν 40+ υπέροχες προτάσεις με χαμηλή αλογοουρά για μακριά μαλλιά που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε την ιδανική για κάθε περίπτωση.

Χαμηλή αλογοουρά για μακριά μαλλιά σε υπέροχες παραλλαγές:

Οι παραλλαγές μιας χαμηλής αλογοουράς είναι αμέτρητες. Η πιο συνηθισμένη και η πιο κλασσική είναι αυτή του πιασίματος των μαλλιών με ένα λαστιχάκι στην βάση του κεφαλιού – στο σβέρκο. Αυτό το πιάσιμο μπορεί να γίνει τόσο σε ίσια, όσο και σε σγουρά – σπαστά μαλλιά.

Χαμηλή αλογοουρά για μακριά μαλλιά (2)
Χαμηλή αλογοουρά για μακριά μαλλιά (4)
Χαμηλή αλογοουρά για μακριά μαλλιά (3)

Για να απογειώσετε αυτή την απλή κοτσίδα μπορείτε να πιάσετε μια τούφα και να την στριφογυρίσετε γύρω από το λαστιχάκι, κρύβοντας το. Εναλλακτικά μπορείτε να δημιουργήσετε μια πλάγια χαμηλή αλογοουρά με καλυμμένο το λαστιχάκι.

Χαμηλή αλογοουρά για μακριά μαλλιά (6)
Χαμηλή αλογοουρά για μακριά μαλλιά (12)
Χαμηλή αλογοουρά για μακριά μαλλιά (5)

Ενδιαφέρουσες παραλλαγές της κλασσικής αλογοουράς είναι η bubble ponytail και η χαμηλή κοτσίδα που διπλώνει στο τελείωμα.

Χαμηλή αλογοουρά για μακριά μαλλιά (7)
Χαμηλή αλογοουρά για μακριά μαλλιά (9)
Χαμηλή αλογοουρά για μακριά μαλλιά (10)

Αλογοουρά πιασμένη με αξεσουάρ μαλλιών χαμηλά:

Τα αξεσουάρ μαλλιών μπορούν να μεταμορφώσουν πλήρως ακόμη και το πιο απλό χτένισμα, όπως είναι μια χαμηλή αλογοουρά για μακριά μαλλιά.

Χαμηλή αλογοουρά για μακριά μαλλιά (16)
Χαμηλή αλογοουρά για μακριά μαλλιά (15)
Χαμηλή αλογοουρά για μακριά μαλλιά (20)

Τα ponytail wraps τύπου δαχτυλιδιού από μέταλλο, πλαστικό ή δέρμα είναι μια πολύ ωραία ιδέα για να κρύψετε με μια κίνηση το λαστιχάκι της κοτσίδας σας.

Χαμηλή αλογοουρά για μακριά μαλλιά (14)
Χαμηλή αλογοουρά για μακριά μαλλιά (21)
Χαμηλή αλογοουρά για μακριά μαλλιά (19)

Εναλλακτικά μπορείτε να επιλέξετε ένα wrap κοτσίδας σαν δερμάτινο σχοινί που τυλίγεται γύρω από το λαστιχάκι, κρύβοντας το. Το wrap αυτό μπορεί να καλύπτει ένα παχύ μέρος της κοτσίδας ή να ολοκληρώνεται με έναν φιόγκο. Αν θέλετε, μπορείτε να καλύψετε όλο το μήκος της χαμηλής αλογοουράς με το τυλιγμένο σχοινί ή να δημιουργήσετε ένα ιδιαίτερο δέσιμο, όπως στην εικόνα παρακάτω.

Χαμηλή αλογοουρά για μακριά μαλλιά (17)
Χαμηλή αλογοουρά για μακριά μαλλιά (18)
Χαμηλή αλογοουρά για μακριά μαλλιά (22)

Τέλος, μπορείτε να προσθέσετε ένα headband και να δώσετε λίγο όγκο στο επάνω πίσω μέρος του κεφαλιού σας, δημιουργώντας ένα κομψό και εντυπωσιακό απλό χτένισμα.

Χτενίσματα με κορδέλα για μακριά μαλλιά:

Για ένα πιο ρομαντικό και boho style μπορείτε να επιλέξετε την δημιουργία ενός φιόγκου με μια κορδέλα (λεπτή ή παχιά). Η κορδέλα αυτή μπορεί να είναι σατέν, βελούδινη, είτε από οποιοδήποτε υλικό επιθυμείτε.

Χαμηλή αλογοουρά για μακριά μαλλιά (26)
Χαμηλή αλογοουρά για μακριά μαλλιά (23)
Χαμηλή αλογοουρά για μακριά μαλλιά (28)

Δημιουργήστε λοιπόν υπέροχα χτενίσματα με κορδέλα σε μακριά μαλλιά πιάνοντας τα χαμηλά με χαλαρό τρόπο στον σβέρκο. Εναλλακτικά μπορείτε να δημιουργήσετε ένα twist πριν από το πιάσιμο της κοτσίδας ή να πλέξετε την κορδέλα σε όλο το μήκος της.

Χαμηλή αλογοουρά για μακριά μαλλιά (27)
Χαμηλή αλογοουρά για μακριά μαλλιά (24)
Χαμηλή αλογοουρά για μακριά μαλλιά (25)

Χαμηλή αλογοουρά με πλεξούδες για μακριά μαλλιά:

Η πλεξούδα είναι ένα είδος χτενίσματος που συνδυάζεται υπέροχα με μια χαμηλή αλογοουρά. Πως γίνεται αυτό; Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι.

Ο πιο απλός είναι η δημιουργία μιας πλεξούδας οποιουδήποτε είδους, η οποία στριφογυρίζεται γύρω από το λαστιχάκι κρύβοντας το.

Χαμηλή αλογοουρά για μακριά μαλλιά (35)
Χαμηλή αλογοουρά για μακριά μαλλιά (31)
Χαμηλή αλογοουρά για μακριά μαλλιά (36)

Επίσης, μπορείτε να κάνετε μια κάθετη πλεξούδα, γαλλικού τύπου ή ολλανδικού που να φτάνει μέχρι την αρχή της κοτσίδας.

Χαμηλή αλογοουρά για μακριά μαλλιά (32)
Χαμηλή αλογοουρά για μακριά μαλλιά (34)
Χαμηλή αλογοουρά για μακριά μαλλιά (29)

Η πλάγια πλεξούδα που οδηγεί στην αλογοουρά είναι μια ακόμη υπέροχη ιδέα για να απογειώσετε την κοτσίδα σας.

Χαμηλή αλογοουρά για μακριά μαλλιά (33)
Χαμηλή αλογοουρά για μακριά μαλλιά (37)
Χαμηλή αλογοουρά για μακριά μαλλιά (30)

Τέλος, μπορείτε να δημιουργήσετε ακόμη πιο περίτεχνα χτενίσματα που συνδυάζουν την πλεξούδα με την χαμηλή αλογοουρά για μακριά μαλλιά, αρκεί να βάλετε την φαντασία σας να δουλέψει.

Twisted χαμηλή κοτσίδα σε μακριά μαλλιά:

Τα twisted χτενίσματα είναι επίσης μια πολύ εντυπωσιακή πρόταση για casual αλλά και επίσημες εμφανίσεις. Συνδυάζοντας ένα twist με μια χαμηλή αλογοουρά μπορείτε να δημιουργήσετε απλά και εύκολα χτενίσματα που θα σας κάνουν να ξεχωρίσετε.

Χαμηλή αλογοουρά για μακριά μαλλιά (41)
Χαμηλή αλογοουρά για μακριά μαλλιά (42)
Χαμηλή αλογοουρά για μακριά μαλλιά (38)

Δοκιμάστε λοιπόν να στριφογυρίσετε τα μαλλιά σας και να τα φέρετε στη μια πλευρά, δημιουργώντας μια χαμηλή αλογοουρά. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε ένα twist πιάσιμο πριν την κοτσίδα σας.

Χαμηλή αλογοουρά για μακριά μαλλιά (40)
Χαμηλή αλογοουρά για μακριά μαλλιά (43)
Χαμηλή αλογοουρά για μακριά μαλλιά (39)

Τέλος, υπέροχη ιδέα είναι και το σταυρωτό πιάσιμο με δυο τούφες μαλλιών γύρω από το λαστιχάκι της κοτσίδας.