Αρχαιοελληνικά χτενίσματα μέσα από 45 εντυπωσιακές προτάσεις

Αρχαιοελληνικά χτενίσματα (1)

Αν ψάχνετε ένα κομψό, ρομαντικό και εντυπωσιακό χτένισμα, ιδανικό για κάθε περίσταση, τότε το αρχαιοελληνικό στυλ θα σας δώσει την λύση. Διαθέτει πάρα πολλές παραλλαγές που θα σας κάνουν να λάμψετε σε κάθε σας εμφάνιση, casual ή επίσημη.

Επιλέξτε λοιπόν να φτιάξετε ένα χαλαρό χτένισμα εμπνευσμένο από την Αρχαία Ελλάδα που αποτελείται από ανάλαφρες μπούκλες, πλεξούδες, κότσους και τον συνδυασμό αυτών. Για να το απογειώσετε μπορείτε να προσθέσετε διάφορα αξεσουάρ μαλλιών. Οι στέκες, οι τιάρες, οι κορδέλες, τα μεταλλικά κοκαλάκια και οι αλυσίδες αποτελούν μερικές από τις υπέροχες επιλογές που υπάρχουν.

Στη συνέχεια θα δείτε δυο tutorial με το πως να κάνετε ένα υπέροχο αρχαιοελληνικό χτένισμα, καθώς και φωτογραφικές συλλογές με παραλλαγές από αρχαιοελληνικά χτενίσματα για κάθε γούστο, στυλ και περίσταση.

Βήμα βήμα ο τρόπος δημιουργίας για ένα γρήγορο twisted αρχαιοελληνικό χτένισμα:

Για να το φτιάξετε, θα χρειαστεί κατά προτίμηση ένα headband με χρυσή πλεξούδα. Μπορείτε βέβαια να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε κορδέλα για να το πετύχετε, απλά κάποιο αξεσουάρ σε χρυσό ή ασημί θα βοηθήσει περισσότερο στο να δημιουργήσετε το αρχαιοελληνικό ύφος που επιθυμείτε.

1. Αρχικά κάντε τα μαλλιά σας μπούκλες. Το βήμα αυτό βέβαια είναι προαιρετικό, μπορείτε να προχωρήσετε κατευθείαν στο επόμενο.

2. Κρεπάρετε το πίσω επάνω μέρος του κεφαλιού σας προκειμένου να δώσετε όγκο στο χτένισμα σας. Δείτε στο σχετικό άρθρο πως γίνεται το σωστό κρεπάρισμα μαλλιών χωρίς να καταστραφεί η τρίχα.

3. Έπειτα τοποθετήστε το headband που έχετε επιλέξει πάνω από τα μαλλιά σας, όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί. Σε αυτή τη φάση έχετε δημιουργήσει ένα υπέροχο και απλό boho χτένισμα, αλλά για να κάνετε το αρχαιοελληνικό twisted updo σας θα χρειαστούν κάποιες επιπλέον κινήσεις.

4. Ξεκινήστε λοιπόν να τυλίγετε λίγα λίγα τα μαλλιά σας προς τα επάνω και μέσα από το headband, κάνοντας τους ένα χαλαρό πιάσιμο.

5. Μπορείτε να αφήσετε τις δυο μπροστινές τούφες να πλαισιώνουν το πρόσωπο σας ή να τις μαζέψετε κι αυτές με την κορδέλα.

Το χτένισμα σας είναι έτοιμο.

Πως να κάνετε ένα αρχαιοελληνικό χτένισμα με κορδέλα:

Τα χτενίσματα με κορδέλα αποτελούν μια πολύ όμορφη και ρομαντική επιλογή για κάθε γυναίκα. Αναδεικνύουν την θηλυκή μας πλευρά και μας κάνουν να δείχνουμε υπέροχες σε κάθε περίσταση, ακόμα και στο γάμο μας.

Επιλέγοντας ένα από τα πιο απλά, αλλά άκρως εντυπωσιακά αρχαιοελληνικά χτενίσματα με κορδέλα, όπως αυτό που θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, θαα ξεχωρίσετε με την εκθαμβωτική σας εμφάνιση.

Κοτσίδες – πλεξούδες με αρχαιοελληνικό ύφος:

Αρχαιοελληνικά χτενίσματα (5)

Αρχαιοελληνικά χτενίσματα (2)

Αρχαιοελληνικά χτενίσματα (3)

Αρχαιοελληνικά χτενίσματα (6)

Αρχαιοελληνικά χτενίσματα (4)

Αρχαιοελληνικά χτενίσματα (7)

Αν τα μαλλιά σας είναι μακριά ή μεσαίου μήκους μπορείτε να δημιουργήσετε εκπληκτικά αρχαιοελληνικά χτενίσματα με πλεξούδες ή αλογοουρές. Πιάστε λοιπόν τα μαλλιά σας σε ένα χαλαρό χτένισμα εμπνευσμένο από την Αρχαία Ελλάδα με μια ανέμελη και επιμελώς ατημέλητη πλεξούδα στο πίσω μέρος του κεφαλιού σας. Εναλλακτικά μπορείτε να κάνετε μια πλάγια πλεξούδα ή αλογοουρά σε αρχαιοελληνικό στυλ.

Ιδανικά ολοκληρώστε το χτένισμα σας με ένα χρυσό μεταλλικό στεφάνι από φύλλα ελιάς ή με ένα αξεσουάρ μαλλιών εμπνευσμένο από την τότε εποχή.

Αρχαιοελληνικά χτενίσματα με κότσο:

Αρχαιοελληνικά χτενίσματα (8)

Αρχαιοελληνικά χτενίσματα (12)

Αρχαιοελληνικά χτενίσματα (11)

Αρχαιοελληνικά χτενίσματα (10)

Αρχαιοελληνικά χτενίσματα (9)

Αρχαιοελληνικά χτενίσματα (13)

Αρχαιοελληνικοί κότσοι στολισμένοι με μικρές πλεξούδες και μπούκλες μπορούν να σας κάνουν να λάμψετε σε μια επίσημη εμφάνιση σας. Για να τους απογειώσετε, χρησιμοποιήστε διάφορα κοκαλάκια, στρας, μεταλλικές στέκες, μπαρέτες με φύλλα ελιάς ή άνθη, καθώς και headband από δαντέλα.

Πρόκειται για ένα είδος χτενίσματος της Αρχαίας Ελλάδας που αποπνέει ρομαντισμό, θηλυκότητα και κομψότητα. Για τις πιο casual όμως περιστάσεις μπορείτε να επιλέξετε ένα πιο ανέμελο και ατημέλητο χαλαρό πιάσιμο σε κότσο, με boho αέρα.

Δημιουργήστε αρχαιοελληνικά χτενίσματα ακόμη και με τα μαλλιά κάτω:

Αρχαιοελληνικά χτενίσματα (14)

Αρχαιοελληνικά χτενίσματα (18)

Αρχαιοελληνικά χτενίσματα (17)

Αρχαιοελληνικά χτενίσματα (16)

Αρχαιοελληνικά χτενίσματα (15)

Αρχαιοελληνικά χτενίσματα (19)

Τα αρχαιοελληνικά χτενίσματα δεν περιορίζονται μόνο στα πιασμένα πάνω μαλλιά. Μπορούν εξίσου όμορφα να αποδοθούν με τα μαλλιά σας κάτω. Δημιουργήστε λοιπόν ανάλαφρες μπούκλες και στολίστε τα μαλλιά σας με πολλούς εναλλακτικούς τρόπους.

Δοκιμάστε να κάνετε το πιο απλό αρχαιοελληνικό χτένισμα με στεφάνι από κλαδί ελιάς ή με ένα headband – κορδέλα στο μέτωπο. Εναλλακτικά, φέρτε τις μπούκλες σας στην μια μεριά και στολίστε το κεφάλι σας με μια μεταλλική χρυσή στέκα με φύλλα. Εξίσου εντυπωσιακό είναι και το αρχαιοελληνικό χτένισμα με διπλή στέκα πλεξούδα και κυματιστά μαλλιά.

Αρχαιοελληνικά χτενίσματα ιδανικά για σγουρά – σπαστά ή με μπούκλες μαλλιά:

Αρχαιοελληνικά χτενίσματα (21)

Αρχαιοελληνικά χτενίσματα (20)

Αρχαιοελληνικά χτενίσματα (23)

Αρχαιοελληνικά χτενίσματα (25)

Αρχαιοελληνικά χτενίσματα (22)

Αρχαιοελληνικά χτενίσματα (24)

Ενδιαφέρουσες επιλογές για αρχαιοελληνικά χτενίσματα με μπούκλες ή φυσικά σγουρά – σπαστά μαλλιά μπορούν να κλέψουν τις εντυπώσεις σε κάθε περίσταση.

Αν έχετε επομένως σγουρά μαλλιά δεν χρειάζεται να τα ισιώσετε για να δημιουργήσετε ένα εντυπωσιακό χτένισμα για το αρχαιοελληνικό φόρεμα που θέλετε να φορέσετε. Απλά πιάστε τα ψηλά σε έναν κότσο ή ένα υπέροχο updo και στολίστε τα με ένα εντυπωσιακό μεταλλικό αξεσουάρ μαλλιών ή μια υπέροχη κορδέλα.

Twisted αρχαιοελληνικά χτενίσματα:

Αρχαιοελληνικά χτενίσματα (28)

Αρχαιοελληνικά χτενίσματα (29)

Αρχαιοελληνικά χτενίσματα (31)

Αρχαιοελληνικά χτενίσματα (27)

Αρχαιοελληνικά χτενίσματα (26)

Αρχαιοελληνικά χτενίσματα (30)

Η δημιουργία ενός κλασσικού twisted αρχαιοελληνικού χτενίσματος είναι πολύ απλή και εύκολη. Την είδαμε και στο 1ο βιντεάκι του άρθρου. Για να το κάνετε θα χρειαστείτε απλά ένα headband ή μια κορδέλα της αρεσκείας σας.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν πολλές ακόμη παραλλαγές για να κάνετε ένα twisted αρχαιοελληνικό χτένισμα. Η τεχνική του βασίζεται στο στριφογύρισμα των τουφών των μαλλιών σας γύρω από τον εαυτό τους ή γύρω από ένα κοκαλάκι. Για να δώσετε ακόμη περισσότερη λάμψη και πολυτελή αέρα στο χτένισμα σας δοκιμάστε να προσθέσετε ένα υπέροχο αξεσουάρ για τα μαλλιά.

Updo με αρχαιοελληνικό ύφος:

Αρχαιοελληνικά χτενίσματα (33)

Αρχαιοελληνικά χτενίσματα (36)

Αρχαιοελληνικά χτενίσματα (35)

Αρχαιοελληνικά χτενίσματα (34)

Αρχαιοελληνικά χτενίσματα (37)

Αρχαιοελληνικά χτενίσματα (32)

Updo είναι το πιάσιμο των μαλλιών ψηλά με διάφορους τρόπους. Μπορεί να είναι ένα απλό ανέμελο πιάσιμο, twisted, με πλεξούδα ή με κότσο. Για να φτιάξετε όμως ένα αρχαιοελληνικό updo μπορείτε να συνδυάσετε τις ανάλαφρες μπούκλες με λεπτές πλεξούδες, είτε ένα ανέμελο πιάσιμο μαλλιών ψηλά, στολισμένο με υπέροχα μεταλλικά και όχι μόνο αξεσουάρ.

Νυφικά αρχαιοελληνικά χτενίσματα:

Αρχαιοελληνικά χτενίσματα (40)

Αρχαιοελληνικά χτενίσματα (43)

Αρχαιοελληνικά χτενίσματα (46)

Αρχαιοελληνικά χτενίσματα (45)

Αρχαιοελληνικά χτενίσματα (44)

Αρχαιοελληνικά χτενίσματα (42)

Αρχαιοελληνικά χτενίσματα (41)

Αρχαιοελληνικά χτενίσματα (39)

Αρχαιοελληνικά χτενίσματα (38)

Κάθε νύφη αναζητά ένα υπέροχο χτένισμα που θα την κάνει να λάμψει την ημέρα του γάμου της. Στις μέρες μας ένα boho χτένισμα ή ένα πιάσιμο με αρχαιοελληνικό ύφος αποτελούν συνήθως την τελική της επιλογή.

Πολλά από τα boho νυφικά χτενίσματα διαθέτουν τον αέρα της Αρχαίας Ελλάδας. Ο συνδυασμός αυτών των δυο στυλ μπορεί να δημιουργήσει το τέλειο χτένισμα για οποιοδήποτε ύφος νυφικού κι αν επιλέξει. Είναι ρομαντικό, κομψό και άκρως εντυπωσιακό, ενώ μπορεί να ανήκει σε όποια ομάδα χτενισμάτων μπορείτε να φανταστείτε. Πλεξούδες, updo, κότσοι και αλογοουρές κάθε λογής στολίζουν τα μαλλιά μιας νύφης με τον καλύτερο τρόπο.