Βρείτε το ιδανικό τζιν που ταιριάζει στον σωματότυπο σας

Βρείτε το ιδανικό τζιν που ταιριάζει στον σωματότυπο σας (1)

Το τζιν είναι ένα είδος παντελονιού που λατρεύουν όλες οι γυναίκες, ανεξαρτήτου ηλικίας. Μπορεί να συνδυαστεί με τα πάντα και να φορεθεί σχεδόν σε κάθε περίσταση. Φορέστε το δημιουργώντας υπέροχα χαλαρά, καθημερινά και casual ντυσίματα ή επιλέξτε το για την βραδινή σας έξοδο, ταιριάζοντας το με το κατάλληλο μπλουζάκι.

Ποιο είναι όμως το ιδανικό τζιν για τον σωματότυπο σας; Ποιο σχέδιο ταιριάζει στις καμπύλες σας και μπορεί να σας κάνει να δείχνετε πιο αδύνατη;

Πριν δείτε τα καλύτερα jean για σωματότυπο κλεψύδρα, αχλάδι, μήλο κλπ, όπως επίσης σε ποιες γυναίκες πηγαίνουν τα ψηλόμεσα παντελόνια, ανακαλύψτε μερικά απλά, αλλά πολύ σημαντικά fashion tricks για να επιλέξετε το ιδανικό.

Στυλιστικά μυστικά για τζιν:

Βρείτε το ιδανικό τζιν που ταιριάζει στον σωματότυπο σας (2)

1. Τα ψηλόμεσα τονίζουν την περιφέρεια, αλλά κάνουν τα πόδια να δείχνουν μακρύτερα.

2. Τα χαμηλοκάβαλα κάνουν τους γλουτούς να φαίνονται φαρδύτεροι και τα πόδια πιο κοντά.

3. Τα μεσαίου καβάλου δεν κάνουν κάποια διαφορά.

4. Τα σκούρα χρώματα αδυνατίζουν τους γοφούς, τα οπίσθια και την περιφέρεια.

5. Τα έντονα χρώματα και τα ξεβαμμένα προσθέτουν όγκο στην σιλουέτα.

6. Τα κλασσικά χρώματα, ταιριάζουν σε όλες.

7. Αν θέλετε να τονίσετε τα οπίσθια σας ή να τα κάνετε να φαίνονται πιο γεμάτα, επιλέξτε μεγάλες τσέπες στο πίσω μέρος του παντελονιού, με διακοσμητικά στοιχεία ή όχι.

8. Για να ανασηκώσετε φαινομενικά το οπίσθια, επιλέξτε λοξές τσέπες με κλίση προς τα μέσα ή ψηλόμεσα παντελόνια.

9. Τα τζιν σχήματος V σηκώνουν τα οπίσθια, ενώ τα Α τα φαρδαίνουν.

10. Όσα δεν είναι ελαστικά δεν χρειάζονται συχνό πλύσιμο.

11. Για να διατηρήσετε τα χρώματα τους αναλλοίωτα για περισσότερο καιρό, φροντίστε να τα πλένετε από την ανάποδη.

12. Αν χρειάζεστε πάνω από 1 λεπτό για να το φορέσετε, τότε δεν είναι ιδανικό για εσάς.

Δείτε ακόμη: 60 τέλειοι συνδυασμοί με τζιν παντελόνι για καθημερινό ή βραδινό ντύσιμο

Τζιν για σώμα κλεψύδρα:

Βρείτε το ιδανικό τζιν που ταιριάζει στον σωματότυπο σας (3)

Στον σωματότυπο κλεψύδρα το πλάτος στο στήθος είναι παρόμοιο με την περιοχή των γοφών, ενώ η μέση είναι λεπτότερη.

Τα ιδανικά τζιν για σωματότυπο κλεψύδρα είναι τα skinny jean που θα τονίσουν τα λεπτά πόδια και θα αναδείξουν τις υπέροχες καμπύλες σας. Αν μάλιστα επιλέξετε ένα ψηλόμεσο τζιν, τότε μπορείτε να κάνετε τον κορμό σας να δείχνει ψηλόλιγνος.

Επίσης, τα παντελόνια καμπάνα ή bootcut που ανοίγουν από το γόνατο και κάτω (λιγότερο από την κλασσική καμπάνα), έρχονται σε πλήρη συμμετρία με το σώμα και τις υπέροχες καμπύλες των γοφών, κάνοντας σας να δείχνετε εκπληκτική.

– Δείτε επίσης: Στυλιστικά μυστικά και συνδυασμοί για να φορέσετε παντελόνι καμπάνα

Τα jean που θα πρέπει να αποφεύγετε είναι όσα δεν είναι καθόλου ελαστικά, διότι δεν ακολουθούν τις καμπύλες του σώματος σας και δημιουργούν κενό στο σημείο της μέσης.

Τζιν για σωματότυπο αχλάδι:

Βρείτε το ιδανικό τζιν που ταιριάζει στον σωματότυπο σας (4)

Το σώμα αχλάδι διαθέτει μεγάλη περιφέρεια και στενό κορμό, επομένως καλό είναι να μην τονίσετε περισσότερο την περιφέρεια σας. Φροντίστε λοιπόν να βρείτε ένα τζιν που θα κολακεύει την σιλουέτα σας, κάνοντας τα πόδια να δείχνουν μακρύτερα. Τα χαμηλοκάβαλα ή μεσαίου καβάλου τζιν είναι ιδανικά για έναν σωματότυπο αχλάδι.

Αποφύγετε τα skinny jean και προτιμήστε κάποιο με ίσια γραμμή, που θα σας κάνει να φαίνεστε λεπτότερη, χωρίς να τραβάει την προσοχή στο σημείο των γοφών.

Εναλλακτικά, επιλέξτε τζιν τύπου καμπάνα ή bootcut, τα οποία τείνουν να δημιουργούν μια ισορροπία με τις έντονες καμπύλες της περιφέρειας.

Τα jean σε ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις θα τονίσουν την περιφέρεια, ενώ τα σκουρόχρωμα θα σας κολακεύσουν περισσότερο. Ωστόσο, αν θέλετε να φορέσετε ένα τζιν με διακοσμητικές λεπτομέρειες, φροντίστε να υπάρχουν από το γόνατο και κάτω, έτσι ώστε να μην τονιστεί περισσότερο η περιφέρεια σας.

Τζιν για σώμα μήλο:

Βρείτε το ιδανικό τζιν που ταιριάζει στον σωματότυπο σας (5)

Έχοντας στρογγυλεμένο κορμό, λίγη κοιλίτσα, αλλά λεπτά πόδια, ανήκετε στον σωματότυπο μήλο. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να δώσετε βάση στα πόδια και να απομακρύνετε την προσοχή από την κοιλιά.

Επιλέγοντας ένα κλασσικό τζιν σε ίσια γραμμή, αγκαλιάζετε την κοιλιά χωρίς να την τονίζετε και να την πιέζετε. Εναλλακτικά, το bootcut jean θα αγκαλιάσει τους γοφούς και την μέση σας, ανοίγοντας ελαφρώς κάτω από το γόνατο και δημιουργώντας μια συμμετρία στο σώμα σας.

Επίσης, η επιλογή ενός ψηλόμεσου τζιν θα κάνει τον σωματότυπο μήλο να έχει υπέροχες καμπύλες με μακριά πόδια, χωρίς να τονίζει την περιοχή της κοιλιάς.

Τζιν για σωματότυπο σωλήνα:

Βρείτε το ιδανικό τζιν που ταιριάζει στον σωματότυπο σας (6)

Πρόκειται για τον σωματότυπο που στερείται καμπυλών. Η μέση είναι ίσια και έχει το ίδιο φάρδος με τους ώμους και την περιφέρεια. Στην περίπτωση του σωματότυπου σωλήνα το ιδανικό τζιν είναι αυτό που θα κάνει το σώμα πιο θηλυκό και με περισσότερες καμπύλες.

Επιλέξτε λοιπόν ένα άνετο boyfriend jean που θα δώσει όγκο στους γοφούς, τονίζοντας παράλληλα τη μέση και κάνοντας πιο θηλυκό το σώμα. Από την άλλη, τα χαμηλοκάβαλα skinny jeans τονίζουν τα πόδια και κάνουν την μέση να ξεχωρίζει.

Η επιλογή ενός κάπρι παντελονιού θα δώσει επίσης την ψευδαίσθηση ότι το σώμα σας είναι πιο γεμάτο και με περισσότερες καμπύλες. Αν μάλιστα το συνδυάσετε με ένα μπλουζάκι από μέσα, θα δημιουργήσετε ακόμη περισσότερες καμπύλες στο σώμα σας.

Τζιν για petite σιλουέτα:

Βρείτε το ιδανικό τζιν που ταιριάζει στον σωματότυπο σας (7)

Η επιλογή του jean για μια μικρόσωμη γυναίκα είναι πολλές φορές δύσκολη όσον αφορά το μήκος του. Επιλέγοντας όμως ένα cropped cut τζιν σε σκούρα απόχρωση θα κάνετε τα πόδια σας να δείχνουν μακρύτερα. Ειδικά αν προτιμήσετε ένα ψηλόμεσο jean παντελόνι.

Εξίσου αποτελεσματική είναι και η επιλογή ενός super skinny jean που θα κάνει και πάλι τα πόδια σας να δείχνουν μακρύτερα. Αν μάλιστα είναι και ψηλοκάβαλο, το αποτέλεσμα θα είναι πολύ πιο εντυπωσιακό.

– Δείτε ακόμη: 7 μυστικά για να δείχνει ψηλότερη και λεπτότερη μια μικρόσωμη γυναίκα

Τζιν για ψηλά πόδια:

Βρείτε το ιδανικό τζιν που ταιριάζει στον σωματότυπο σας (8)

Οι γυναίκες με ψηλά πόδια θα πρέπει να αποφεύγουν τα ψηλοκάβαλα jean, διότι έχουν την τάση να κάνουν τα πόδια να φαίνονται ακόμη μακρύτερα. Προτιμήστε λοιπόν ένα χαμηλοκάβαλο ή μεσαίου καβάλου jean προσθέτοντας έτσι ένα εφέ καμπύλης στους γοφούς και το κάτω μέρος του σώματος σας.

Ιδανική επιλογή jean για τα ψηλά πόδια είναι η ίσια γραμμή ή τα τύπου bootcut που αναδεικνύουν τα μακριά πόδια σας χωρίς να είναι εφαρμοστά.

Από την άλλη μεριά, θα πρέπει να αποφεύγετε τα super skinny jean και τα χαλαρά boyfriend style, όπως και τα τζιν που φτάνουν στον αστράγαλο. Προτιμήστε κάποιο που να τελειώνει στο μέσο της γάμπας.

Τζιν για μεγάλους μηρούς:

Βρείτε το ιδανικό τζιν που ταιριάζει στον σωματότυπο σας (9)

Μια γυναίκα με γεμάτους μηρούς χρειάζεται ένα τζιν που δεν θα τους τονίζει, έτσι ώστε να φαίνονται ακόμη μεγαλύτεροι. Μια εξαιρετική επιλογή είναι τα jean με φαρδιά μπατζάκια που δεν κολλάνε στα μπούτια. Επίσης, πολύ κολακευτικό είναι το boyfriend ψηλόμεσο τζιν το οποίο τονίζει την μέση και κρύβει τους μεγάλους μηρούς, το skinny boyfriend ή το tomboy jean.

Από την άλλη, τα τζιν παντελόνια καμπάνα ή τα τύπου bootcut σε σκούρα απόχρωση βοηθούν στη δημιουργία μια ισορροπίας στις αναλογίες ενός σώματος.

Το straight jean (ίσιο) δημιουργεί εξίσου ένα εφέ αδυνατίσματος, τραβώντας την προσοχή μακριά από τους μηρούς.

Τέλος, τα πολύ ελαστικά τζιν παρέχουν άνετη εφαρμογή, ενώ παράλληλα λεπταίνουν τα πόδια.

Τζιν για μεγάλους γοφούς:

Βρείτε το ιδανικό τζιν που ταιριάζει στον σωματότυπο σας (10)

Οι μεγάλοι γοφοί είναι το στοιχείο που χαρακτηρίζει τον σωματότυπο σας; Τότε θα πρέπει να αποφύγετε τα χαμηλοκάβαλα skinny jean, διότι θα κόψουν την σιλουέτα σας. Αντ’ αυτού επιλέξτε ένα ψηλόμεσο cropped style jean που είναι αρκετά ελαστικό, για να δώσετε μια ισορροπία στην εικόνα σας.

Εναλλακτικά επιλέξτε ένα straight jean (με ίσιο κόψιμο), το οποίο τείνει να κάνει τους γοφούς και τους μηρούς να δείχνουν λεπτότεροι. Ενδιαφέρουσα επιλογή είναι και αυτή του μαύρου τζιν καμπάνα που δημιουργεί μια ισορροπία στις καμπύλες του σωματότυπου σας.

Τζιν για φουσκωτή κοιλίτσα:

Βρείτε το ιδανικό τζιν που ταιριάζει στον σωματότυπο σας (11)

Αν η μεγαλύτερη σας ανησυχία είναι η φουσκωτή κοιλίτσα, τότε επιλέξτε ένα ψηλόμεσο, ελαστικό τζιν ή ένα boot-cut style που καλύπτει και παράλληλα σμιλεύει το σώμα.

Τζιν για πλούσια οπίσθια:

Βρείτε το ιδανικό τζιν που ταιριάζει στον σωματότυπο σας (12)

Έχετε πλούσιες καμπύλες στο πίσω μέρος του σώματος σας; Τότε θα πρέπει να επιλέξετε ένα ψηλόμεσο τζιν καμπάνα, ένα τύπου boyfriend ή κάποιο που είναι ελαφρώς ελαστικό.

Επίσης, ένα ψηλοκάβαλο skinny jean τονίζει τη μέση και κολακεύει τα πλούσια οπίσθια, αναδεικνύοντας τις καμπύλες σας.

Φροντίστε όμως οι τσέπες στο πίσω μέρος του παντελονιού να μην είναι απομακρυσμένες μεταξύ τους, να μην έχουν έντονα ξεβάμματα, κεντήματα και σχέδια για να μην τραβούν την προσοχή. Αν μπορείτε να τις αποφύγετε εντελώς, ακόμη καλύτερα.

Τζιν για επίπεδα οπίσθια:

Βρείτε το ιδανικό τζιν που ταιριάζει στον σωματότυπο σας (13)

Σε περίπτωση που τα οπίσθια δεν είναι το δυνατό σας σημείο και δεν έχουν ιδιαίτερες καμπύλες, τα jean με μεγάλες τσέπες στο πίσω μέρος είναι ιδανικά για εσάς. Τονίζουν τον ποπό σας και τον καλύπτουν. Εξίσου αποτελεσματικά είναι και τα τζιν με τσέπες τοποθετημένες πιο ψηλά από το συνηθισμένο ή τα ψηλόμεσα skinny jean.

Άλλη μια υπέροχη επιλογή για μια γυναίκα με επίπεδα οπίσθια είναι και τα μακριά τζιν καμπάνα, διότι τραβούν την προσοχή στο κάτω μέρος των ποδιών και τα κάνουν να δείχνουν πιο μακριά.

Τέλος, η επιλογή ενός φαρδιού ίσιου jean που δεν αγκαλιάζει το σώμα, μπορεί να καμουφλάρει τα επίπεδα οπίσθια σας.

Τζιν για κοντό κορμό:

Βρείτε το ιδανικό τζιν που ταιριάζει στον σωματότυπο σας (14)

Αν ο κορμός του σώματος σας είναι κοντός θα πρέπει να επιλέξετε ένα χαμηλοκάβαλο τζιν παντελόνι. Αυτή η επιλογή jean θα κάνει το σώμα σας να δείχνει πιο μακρύ.

Ενδιαφέρουσα επιλογή αποτελούν και τα cropped jean, τα γνωστά και ως κάπρι, που φτάνουν μέχρι την μέση περίπου της γάμπας, διότι δημιουργούν την ψευδαίσθηση πως ο κορμός σας είναι πιο μακρύς. Φροντίστε μόνο να τα συνδυάσετε με nude γόβες ή παπούτσια γενικότερα για να κάνετε τα πόδια σας να δείχνουν ψηλότερα λόγω του ενιαίου χρώματος στο κάτω μέρος.

Επίσης, ένα χαμηλοκάβαλο τζιν καμπάνα ή ένα boyfriend style παντελόνι με χαμηλό καβάλο, μπορούν να σας κάνουν να δείχνετε ψηλότερη. Εξίσου αποτελεσματικό είναι και το skinny jean ή το ψηλόμεσο παντελόνι με πολύ φαρδιά μπατζάκια.

Τζιν για μακρύ κορμό σώματος:

Βρείτε το ιδανικό τζιν που ταιριάζει στον σωματότυπο σας (15)

Μια γυναίκα που έχει μακρύ κορμό, δεν σημαίνει πως είναι οπωσδήποτε ψηλή. Απλά το σώμα της έχει μεγάλο μήκος και κάνει την επιλογή του ιδανικού τζιν λίγο δύσκολη υπόθεση.

Συνήθως τα jean που βρίσκουν οι συγκεκριμένες γυναίκες δεν εφαρμόζουν με άνεση στους γοφούς. Γι’ αυτό αν το σώμα σας έχει μακρύ κορμό, επιλέξτε ένα ψηλόμεσο τζιν ή κάποιο με μακριά μπατζάκια. Στα καταστήματα εξάλλου υπάρχουν συνήθως jean με διαφορετικά μήκη στα μπατζάκια.

– Δείτε πως να φορέσετε ένα ψηλόμεσο τζιν και τι να αποφύγετε