Τα κορυφαία χρώματα για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2018

Τα κορυφαία χρώματα για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2018 (1)

Έχοντας ήδη πάρει μια γεύση από τις κορυφαίες τάσεις της μόδας για την σεζόν, ήρθε η ώρα να δούμε και τα κορυφαία χρώματα για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2018. Τις αποχρώσεις δηλαδή που θα φορεθούν κατά κόρον τόσο σε ρούχα, αλλά και σε αξεσουάρ, τσάντες, παπούτσια κλπ.

Οι παστέλ χρωματισμοί, καθώς και άλλες απαλές και θηλυκές αποχρώσεις του μωβ και του ροζ αποτέλεσαν κορυφαία επιλογή πολλών διάσημων οίκων. Στην άλλη άκρη όμως της χρωματικής παλέτας παρουσιάστηκαν το ultra violet, αλλά και κάποια πιο έντονα χρώματα όπως το κόκκινο, το royal blue και το κίτρινο, τα οποία έκαναν αισθητή την παρουσία τους στις πασαρέλες.

Ρίξτε μια ματιά στη λίστα με τα κορυφαία χρώματα για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2018 και εισάγετε τα στο ντύσιμο σας, δημιουργώντας υπέροχους μοντέρνους συνδυασμούς.

1. Υπέροχοι μωβ χρωματισμοί

Τα κορυφαία χρώματα για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2018 (2)

Οι κορυφαίοι οίκοι μόδας χρησιμοποίησαν πολλές διαφορετικές αποχρώσεις του μωβ στα ρούχα και τα αξεσουάρ τους.

Στην κορυφή των επιλογών βρισκόταν το Ultra Violet, το κορυφαίο χρώμα του 2018. Η συγκεκριμένη σκούρα μωβ απόχρωση στόλισε τόσο τα ρούχα και τα αξεσουάρ, όσο και τα παπούτσια της σεζόν, δημιουργώντας εκπληκτικούς συνδυασμούς με μερικά από τα κορυφαία χρώματα για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2018 και όχι μόνο.

Στις πασαρέλες είδαμε επίσης μια μεγάλη ποικιλία σε χρωματικούς τόνους του Lavender (μωβ της λεβάντας) ή του λιλά που πραγματικά έκλεψαν τις εντυπώσεις. Αυτό το υπέροχο παστέλ χρώμα χρησιμοποιήθηκε σε κουστούμια, μπλουζάκια, φούστες και φορέματα με παγιέτες σχεδόν από κάθε οίκο.

Τέλος, μια ακόμη ενδιαφέρουσα μωβ απόχρωση ήταν η Spring Crocus, ένα πιο ζωηρό ροζ – μωβ χρώμα σε σχέση με το Pink Lavender που θα δούμε στην συνέχεια.

2. Οι θηλυκές αποχρώσεις του ροζ

Τα κορυφαία χρώματα για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2018 (3)

Στις πασαρέλες των μεγάλων οίκων είδαμε μια μεγάλη ποικιλία θηλυκών και girly ροζ χρωματισμών να κοσμεί τόσο τα ρούχα και τα παπούτσια τους, όσο και τις τσάντες ή τα αξεσουάρ τους. Πρόκειται για υπέροχες παστέλ, αλλά και πιο σκούρες αποχρώσεις που θα φορεθούν πολύ αυτή την περίοδο. Ποια είναι όμως τα ροζ κορυφαία χρώματα για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2018;

Το Almost Mauve, είναι μια αρκετά απαλή και σχεδόν άχρωμη απόχρωση που έχει μια ανεπαίσθητη ροζ χροιά. Θυμίζει πολύ το ανοιχτό μπεζ ή το off-white και είναι ιδανικό για σύνολα που αποπνέουν αγνότητα.

Από την άλλη μεριά, το Pink Lavender είναι ένα πιο girly, αλλά και πολύ θηλυκό χρώμα που εμφανίστηκε σε πολλές από τις πασαρέλες. Είναι ο συνδυασμός του Lavender και του Powdery Millennial Pink, δυο αποχρώσεων που επίσης αποτελούν κορυφαία χρώματα για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2018. Είναι ο τέλειος ψυχρός τόνος του ροζ για την φλοράλ σεζόν που αναδεικνύει την θηλυκή αυτοπεποίθηση της γυναίκας.

Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζει η απόχρωση Ash Rose, ένας άτονος χλωμός μωβ φυσικός χρωματισμός που χαρακτηρίστηκε από την Pantone ως «εκλεπτυσμένος αλλά γήινος». Θυμίζει περισσότερο ροζ παρά μωβ και συνδυάζεται υπέροχα με τα neon και έντονα χρώματα.

Τέλος, το Rapture Rose είναι το ροζ χρώμα που έχει την πιο νεανική και girlish απόχρωση της σεζόν. Είναι το ιδανικό ροζ για κάθε γυναίκα που νιώθει πριγκίπισσα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δημιουργήσετε παραμυθένια σύνολα.

3. Blooming Dahlia

Τα κορυφαία χρώματα για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2018 (4)

Πρόκειται για μια ζεστή απόχρωση μεταξύ ροδακινί και nude. Είναι το ιδανικό χρώμα για όσες γυναίκες έχουν βαρεθεί το κλασσικό ροζ και ψάχνουν μια μικρή ανανέωση. Οι διάσημοι οίκοι μόδας παρουσίασαν υπέροχες ιδέες με αυτό το χρώμα σε φορέματα, αλλά και τσάντες για την σεζόν.

4. Ποικιλία κόκκινων χρωματισμών

Τα κορυφαία χρώματα για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2018 (6)

Το σαγηνευτικό κόκκινο σε όλες του τις αποχρώσεις έχει λατρευτεί κατά κόρον από τις γυναίκες, αλλά και τους άνδρες. Θα ήταν λοιπόν μεγάλη παράλειψη να μην υπάρχει στην λίστα με τα κορυφαία χρώματα για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2018. Και όχι μόνο δεν έλειψε, αλλά το είδαμε σε 3 υπέροχες αποχρώσεις.

Η πρώτη είναι το Cherry Tomato, ένα έντονο και αυστηρό κόκκινο χρώμα που θα κλέψει τις εντυπώσεις.

Μαζί όμως με αυτόν τον ζωηρό τόνο του κόκκινου, κυρίαρχη θέση είχε και το Chili Oil, ένα βαθύ και σαγηνευτικό κοκκινωπό καφέ χρώμα. Είναι λίγο πιο ζεστό από το Spiced Apple που είναι επίσης μια από τις κορυφαίες αποχρώσεις και ιδανικό για όσους προτιμούν ένα χρώμα που είναι πιο γήινο, αλλά έχει μέσα του το κόκκινο. Είναι μια απόχρωση, εξαιρετικά κολακευτική για γυναίκες με πιο ζεστό τόνο δέρματος και συνδυάζεται υπέροχα τόσο με τα ουδέτερα όσο και με πιο έντονα χρώματα.

Τέλος, το Spiced Apple είναι μια απόχρωση ανάμεσα σε ένα καφετί κόκκινο και ένα κοκκινωπό καφέ. Ιδανική για όσες δεν μπορούν ή δεν θέλουν να υποστηρίξουν το έντονο κόκκινο χρώμα. Είναι ένας πολύ ουδέτερος χρωματισμός, γι’ αυτό συνδυάζεται υπέροχα τόσο με ψυχρές, όσο και με θερμές αποχρώσεις.

5. Έντονα καλοκαιρινά χρώματα (Κίτρινο – Πορτοκαλί)

Τα κορυφαία χρώματα για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2018 (10)

Δυο ακόμη από τα κορυφαία χρώματα για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2018 είναι τα Meadowlark Yellow και το Safety Orange.

Το Meadowlark Yellow είναι ένα έντονο κίτρινο χρώμα ιδανικό για τις καλοκαιρινές σας εμφανίσεις. Αποπνέει μια απλή και φυσική αύρα χαράς που δύσκολα αγνοεί κανείς.

Από την άλλη μεριά το Safety Orange είναι επίσης ένα πολύ χαρούμενο χρώμα για τη σεζόν. Είναι εξίσου έντονο και κλέβει τις εντυπώσεις.

6. Ανοιξιάτικα πράσινα χρώματα

Τα κορυφαία χρώματα για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2018 (5)

Το πράσινο ήταν επίσης ένα χρώμα που είδαμε σε ποικιλία αποχρώσεων στην πασαρέλα.

Το Military Green είναι μια υπέροχη σχετικά ουδέτερη απόχρωση με έναν ελαιώδη τόνο. Από την άλλη μεριά, το Nile Green είναι ένα φρέσκο και φυσικό χρώμα που αντιπροσωπεύει την ανανέωση. Ένας χρωματισμός θερμού πράσινου με χαμηλό κορεσμό που θυμίζει τα παστέλ χρώματα.

Ενδιαφέρουσα επίσης ιδέα για να φορέσετε πράσινο αυτή τη σεζόν αποτελεί και το Lime Punch. Ένα πιο έντονο και πιο ανοιχτό neon πράσινο που τραβάει τα βλέμματα.

Τέλος, πολλοί ήταν οι οίκοι που επέλεξαν μια πρασινωπή απόχρωση του τιρκουάζ, το Arcadia, για να παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους. Πρόκειται για έναν χρωματισμό που αποπνέει δυναμισμό.

7. Χρωματισμοί του μπλε για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι

Τα κορυφαία χρώματα για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2018 (8)

Οι κορυφαίες μπλε αποχρώσεις για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι θα είναι οι Little Boy Blue, Palace Blue και Sailor Blue. Πρόκειται για τρία χρώματα που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα μπλε χρωματισμών.

Το Little Boy Blue είναι ένα παλ γαλάζιο χρώμα που θυμίζει τον καταγάλανο καθαρό ουρανό. Είναι ιδανικό για την Άνοιξη και έχει την τάση να ηρεμεί την ψυχή και να σπάει την μονοτονία των ζωηρών χρωμάτων.

Σε έναν λίγο πιο σκούρο τόνο από το Little Boy Blue, το Palace Blue που έχει το χρώμα του βαθύ ωκεανού ταιριάζει απόλυτα στην παλέτα με τα κορυφαία χρώματα για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2018. Πρόκειται για μια απόχρωση που συνδυάζεται υπέροχα με τα πιο σκούρα μπλε, αλλά και τις απαλές αποχρώσεις του μωβ.

Τέλος, το Sailor Blue είναι ένας λίγο πιο άτονος navy χρωματισμός, που συνδυάζεται υπέροχα με τα ανοιχτόχρωμα και θερμά χρώματα της σεζόν.

8. Γήινες και φυσικές αποχρώσεις

Τα κορυφαία χρώματα για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2018 (9)

Αφού η φυσική ομορφιά αποτελεί μια από τις κορυφαίες τάσεις του μακιγιάζ για την σεζόν, θα ήταν άδικο να μην αποτελεί και κορυφαίο χρώμα στη μόδα. Οι γήινες και φυσικές αποχρώσεις έκαναν αισθητή την παρουσία τους τόσο στο ρουχισμό και τις τσάντες, όσο και στα παπούτσια ή τα αξεσουάρ.

Ο πιο απαλός γήινος τόνος που χρησιμοποιήθηκε από τους διάσημους οίκους ήταν το Coconut Milk. Μια απόχρωση σπασμένου λευκού με φωτεινό και ουδέτερο τόνο που θα φορεθεί πολύ την περίοδο αυτή και συνδυάζεται υπέροχα με τα υπόλοιπα color trends της εποχής.

Το Harbor Mist, μια απαλή γκρι απόχρωση, θυμίζει ανοιξιάτικο τοπίο των πιο ψυχρών χωρών με την πρωινή ομίχλη που καλύπτει την πλάση. Είναι ψυχρό και ταιριάζει υπέροχα με τα υπόλοιπα καλοκαιρινά χρώματα, δημιουργώντας άνετους και χαλαρωτικούς συνδυασμούς.

Μιας και οι καμπαρντίνες αποτελούν κορυφαία τάση της μόδας για την περίοδο αυτή, δεν θα μπορούσε να λείπει από την λίστα με τα κορυφαία χρώματα για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2018 το Warm Sand. Πρόκειται για την πιο συνηθισμένη απόχρωση στο απαραίτητο πανωφόρι για την σεζόν που είναι ουδέτερη και συνδυάζεται υπέροχα με τα υπόλοιπα χρώματα της παραλίας, όπως το μπλε και το ροδακινί (Blooming Dahlia).

Τέλος, η καφέ σοκολατί απόχρωση Emperador αποτελεί έναν εντυπωσιακό ουδέτερο γήινο θερμό τόνο. Φοριέται υπέροχα σε συνδυασμό με ανοιχτότερες αποχρώσεις όπως το κίτρινο και το ροζ.

9. Μεταλλικές αποχρώσεις

Τα κορυφαία χρώματα για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2018 (7)

Για τις πιο λαμπερές και glamorous εμφανίσεις της Άνοιξης και του Καλοκαιριού οι οίκοι μόδας παρουσίασαν μια σειρά από μεταλλικές αποχρώσεις.

Το ιριδίζον μεταλλικό χρώμα του ανοιχτόχρωμου ασημί αποτελεί μια υπέροχη ιδέα για ένα βραδινό ή επίσημο φόρεμα. Πρόκειται για ένα χαρούμενο και γεμάτο ενέργεια χρώμα που αποπνέει νεανικότητα, σε αντίθεση με το χρυσό και το χάλκινο που επίσης θα φορεθούν πολύ φέτος.

Το χρυσό που αποτέλεσε μια κορυφαία τάση στα κοσμήματα για την σεζόν, δεν περιορίστηκε μόνο εκεί. Το είδαμε να χρησιμοποιείται εξίσου στα ρούχα αναδεικνύοντας την πολυτέλεια που το διακατέχει.

Τέλος, η απόχρωση του Gunmetal είναι ένας πιο σκούρος μεταλλικός ασημένιος χρωματισμός που φορέθηκε πολύ στις πασαρέλες.