Πως να φτιάξετε κρέμα προσώπου με γλυκερίνη

Κρέμα με γλυκερίνη (1)

Ενυδατώστε σε βάθος την επιδερμίδα του προσώπου σας, προλαμβάνοντας τις ρυτίδες, με μια ενυδατική σπιτική κρέμα με γλυκερίνη.

Το βασικό συστατικό της, η γλυκερίνη, είναι ένα φυσικό προϊόν με πολλά οφέλη για το δέρμα που χρησιμοποιείται από πολλές επώνυμες εταιρείες καλλυντικών.

Αν αναρωτιέστε πως να φτιάξετε μια κρέμα προσώπου με γλυκερίνη μόνη σας, δείτε παρακάτω 2 εύκολες σπιτικές συνταγές. Πρώτα όμως ανακαλύψτε τις ευεργετικές ιδιότητες της γλυκερίνης, καθώς και το τι πρέπει να προσέξετε κατά τη χρήση της.

Ευεργετικές ιδιότητες γλυκερίνης για το πρόσωπο:

Η γλυκερίνη χρησιμοποιείται σε πολλά καλλυντικά προϊόντα ως υγραντικός παράγοντας, δηλαδή συγκρατεί την υγρασία. Βέβαια έχει πολλές ακόμη ευεργετικές ιδιότητες για την επιδερμίδα. Πιο συγκεκριμένα, έχει ισχυρές μαλακτικές και ενυδατικές ιδιότητες όταν διαλύεται στο νερό, ενώ είναι γνωστή και για τις αντισηπτικές της ιδιότητες.

Κρέμα με γλυκερίνη (4)

Επίσης, η γλυκερίνη έχει αντιγηράντικες ιδιότητες, αφού διατηρεί την υγρασία της επιδερμίδας. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος και στην πρόληψη των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών. Φτιάξτε λοιπόν το δικό σας αντιγηραντικό σπρέι γλυκερίνης, κατάλληλο για κάθε τύπο δέρματος, αναμειγνύοντας 1 κουταλιά της σούπας γλυκερίνη με 10 κουταλιές της σούπας νερό. Αποθηκεύστε το μείγμα σε ένα δοχείο με σπρέι και κάθε φορά μετά τον καθαρισμό του προσώπου σας, ψεκάστε το.

Τέλος, μπορείτε να τονώσετε την επιδερμίδα σας και να την κάνετε λεία, αντλώντας νερό στην επιφάνεια του δέρματος και διατηρώντας την υγρασία με ένα τονωτικό από γλυκερίνη. Απλά αναμείξτε 1 μέρος γλυκερίνη και 3-4 μέρη ροδόνερο και απλώστε το στο δέρμα σας.

Τι πρέπει να προσέχουμε όταν χρησιμοποιούμε γλυκερίνη:

1. Η γλυκερίνη πρέπει πάντα να διαλύεται πριν την χρήση της με νερό σε αναλογία 1 μέρος γλυκερίνης με 3-4 μέρη νερού. Αν δεν διαλυθεί ξηραίνει και ερεθίζει το δέρμα, ενώ αν διαλυθεί αποκτά μαλακτικές και ενυδατικές ιδιότητες.

2. Θα πρέπει πάντα να φυλάσσετε την γλυκερίνη σε σκουρόχρωμο μπουκάλι, το οποίο να είναι πολύ καλά κλεισμένο. Η γλυκερίνη είναι ευαίσθητη στο φως και απορροφά εύκολα την υγρασία της ατμόσφαιρας με αποτέλεσμα να αλλοιώνεται η σύσταση της.

3. Χρησιμοποιήστε φυτική γλυκερίνη για τις σπιτικές κρέμες σας.

Εύκολη, θρεπτική και ενυδατική κρέμα με γλυκερίνη για το πρόσωπο:

Κρέμα με γλυκερίνη (2)

Θα χρειαστείτε:

– 2 κουταλιές της σούπας γλυκερίνη
– 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

Τρόπος παρασκευής:

Βάλτε σε ένα μπολ τα δυο υλικά και ανακατέψτε τα πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αυτό ήταν! Η σπιτική κρέμα με γλυκερίνη για το πρόσωπο είναι έτοιμη. Αποθηκεύστε τη σε ένα βαζάκι και χρησιμοποιήστε τη σαν κρέμα νυκτός, αφού καθαρίσετε καλά το πρόσωπο σας.

Ενυδατική σπιτική κρέμα προσώπου με γλυκερίνη:

Κρέμα με γλυκερίνη (3)

Θα χρειαστείτε:

– 1/4 κουταλάκι του γλυκού βιταμίνη Ε
– 1 κουταλιά της σούπας στεαρίνη
– 2 κουταλιές της σούπας υγρή φυτική γλυκερίνη
– 2 κουταλιές της σούπας κερί ομογενοποίησης
– 175 ml αποσταγμένο νερό ή ανθόνερο
– 1/4 της κούπας ηλιέλαιο ή αμυγδαλέλαιο
– Προαιρετικά προσθέστε 12-15 σταγόνες από το αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σας

Τρόπος παρασκευής:

Αρχικά ζεστάνετε το λάδι, τη στεαρίνη και το κερί ομογενοποίησης στον φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να λιώσουν και να γίνουν ενιαίο μείγμα. Στη συνέχεια, αναμείξτε τη γλυκερίνη με το νερό και ζεστάνετε τα στην ίδια θερμοκρασία. Έπειτα, ρίξτε το μείγμα του νερού με τη γλυκερίνη στο μείγμα των ελαίων, ανακατεύοντας γρήγορα μέχρι να πάρετε μια αφράτη κρέμα. Τέλος, αφήστε το μείγμα να κρυώσει και προσθέστε αν θέλετε το αιθέριο έλαιο που έχετε επιλέξει.

Μπορείτε αν το επιθυμείτε να αντικαταστήσετε το αποσταγμένο νερό ή το ανθόνερο με πράσινο τσάι. Σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστεί να βάλετε 1 φακελάκι πράσινο τσάι σε βραστό νερό για 5 λεπτά. Στη συνέχεια σουρώστε το καλά και χρησιμοποιήστε το. Απλά σε περίπτωση που χρησιμοποιήσετε το τσάι, θα πρέπει να αποθηκεύσετε την κρέμα προσώπου με γλυκερίνη στο ψυγείο.