Πουά νύχια: 60 προτάσεις για εντυπωσιακά μανικιούρ με τελείες

Πουά νύχια (1)

Αν ψάχνετε εύκολα και όμορφα παιχνιδιάρικα σχέδια για νύχια που θα μπορείτε να φτιάξετε ακόμη και μόνη σας, επιλέξτε τα πουά. Οι τελείες που θα κάνετε μπορούν να έχουν όποιο μέγεθος επιθυμείτε ή να συνδυάζουν διαφορετικά μεγέθη για την δημιουργία ενός υπέροχου μανικιούρ.

Το πουά σχέδιο μπορεί να καλύπτει όλη την επιφάνεια του ενός ή περισσοτέρων νυχιών, είτε να κοσμεί ένα μέρος αυτής. Οι βούλες στα νύχια συνδυάζονται υπέροχα με τις ρίγες, αλλά και με μονόχρωμα μανικιούρ. Ενδιαφέρουσα είναι και η επιλογή ενός πουά σχεδίου στα νύχια σε συνδυασμό με λουλούδια ή μια παραλλαγή πουά γαλλικού.

Ο τρόπος δημιουργίας του είναι πάρα πολύ απλός και το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένα αξεσουάρ για πουά νύχια. Το συγκεκριμένο εργαλείο μανικιούρ μπορείτε να το βρείτε σε όλα τα καταστήματα καλλυντικών ή να το φτιάξετε μόνη σας με αντικείμενα που υπάρχουν σε κάθε σπίτι.

► Δείτε το σχετικό άρθρο με το πως να φτιάξετε ένα απλό εργαλείο για πουά νύχια

Το τσιμπιδάκι των μαλλιών για παράδειγμα εκτός από την κλασσική του χρήση σε ένα χτένισμα, έχει 5 ακόμη ενδιαφέρουσες εφαρμογές. Μία εξ αυτών είναι η χρήση του ως αυτοσχέδιο εργαλείο για πουά νύχια.

Επίσης, μπορείτε να κάνετε υπέροχα πουά σχέδια στα νύχια με μια οδοντογλυφίδα.

Ακολουθούν 10 συλλογές με φωτογραφίες για εντυπωσιακά πουά νύχια, ώστε να πάρετε ιδέες για το επόμενο μανικιούρ σας!

Πουά σχέδια στα νύχια:

Πουά νύχια (2)

Πουά νύχια (5)

Πουά νύχια (7)

Πουά νύχια (6)

Πουά νύχια (3)

Πουά νύχια (4)

Ξεκινήστε βάφοντας τα νύχια σε όποια απόχρωση μανό θέλετε να έχει η βάση και στη συνέχεια αρχίστε να ζωγραφίζετε τις τελείες. Το πουά σχέδιο μπορεί να είναι μονόχρωμο ή πολύχρωμο, χρησιμοποιώντας βερνίκια νυχιών σε διαφορετικούς τόνους του ίδιου χρώματος (πχ ροζ) ή εντελώς διαφορετικούς χρωματισμούς (για παράδειγμα κόκκινο με μπλε κλπ).

Χρησιμοποιήστε επίσης διαφορετικά μεγέθη του εργαλείου για πουά νύχια προκειμένου να παίξετε με τα μεγέθη στις βούλες και σχεδιάστε μαργαρίτες, μπουρμπουλήθρες κλπ.

Πουά και ριγέ σχέδια μανικιούρ:

Πουά νύχια (8)

Πουά νύχια (9)

Πουά νύχια (10)

Πουά νύχια (11)

Πουά νύχια (12)

Πουά νύχια (13)

Ενδιαφέρον και πολύ εύκολο σχέδιο που μπορεί να συνδυαστεί υπέροχα με τα πουά νύχια είναι οι ρίγες. Ζωγραφίστε λοιπόν σε κάποια νύχια γραμμές κάθετες, οριζόντιες ή διαγώνιες και σε άλλα πουά σχέδια. Το αποτέλεσμα είναι τόσο εντυπωσιακό και κλέβει τις εντυπώσεις.

Πρόκειται για ένα σχέδιο στα νύχια πουά που δεν χρειάζεται κάποιον ειδικό για να το φτιάξει. Μπορείτε να το κάνετε μόνη σας στο σπίτι ακολουθώντας πολύ απλά βήματα και ελάχιστα εργαλεία μανικιούρ. Θα χρειαστείτε σίγουρα το αξεσουάρ για πουά σχέδια και ένα λεπτό πινελάκι ή αυτοκόλλητες ταινίες μανικιούρ.

Βάλτε λοιπόν την φαντασία σας να δουλέψει και δημιουργήστε υπέροχα σχέδια για νύχια με πουά και ρίγες που θα τραβήξουν τα βλέμματα.

Ματ πουά νύχια:

Πουά νύχια (14)

Πουά νύχια (15)

Πουά νύχια (16)

Πουά νύχια (17)

Πουά νύχια (18)

Πουά νύχια (19)

Αν πάλι είστε φαν της ματ υφής στα νύχια, μπορείτε να κάνετε οποιοδήποτε πουά σχέδιο. Επιλέξτε ένα απλό ή κάποιον συνδυασμό με άλλα nail art και ολοκληρώστε το μανικιούρ σας με ένα ματ top coat.

Πέρα από την χρήση διαφορετικών χρωμάτων βερνικιού για την δημιουργία χρωματιστών πουά νυχιών, μπορείτε να παίξετε και με τις υφές. Τι σημαίνει αυτό; Χρησιμοποιήστε ένα βασικό χρώμα μανό και κάντε την επιφάνεια του ματ με γυαλιστερά σχέδια της ίδια απόχρωσης ή το αντίστροφο. Ο πιο απλός τρόπος για να το πετύχετε αυτό είναι να ολοκληρώσετε την εφαρμογή των δυο στρώσεων χρωματιστού βερνικιού και να παίξετε με τα διαφορετικής υφής top coat (ματ και γυαλιστερό).

Ροζ πουά νύχια:

Πουά νύχια (20)

Πουά νύχια (21)

Πουά νύχια (22)

Πουά νύχια (23)

Πουά νύχια (24)

Πουά νύχια (25)

Τα ροζ νύχια αποτελούν μια από τις κορυφαίες επιλογές των γυναικών για ένα ρομαντικό, girly μανικιούρ. Οι αποχρώσεις του ροζ στα βερνίκια νυχιών είναι πολλές και κυμαίνονται από το νουντ παλ μέχρι το φούξια. Χρησιμοποιώντας λοιπόν δυο ή και περισσότερους ροζ χρωματισμούς, είτε συνδυάζοντας μια απόχρωση με άλλα χρώματα όπως το μαύρο, το μωβ κλπ μπορείτε να κάνετε υπέροχα πουά νύχια.

Ένας από τους κορυφαίους χρωματικούς συνδυασμούς είναι τα άσπρα ροζ νύχια. Κάντε λοιπόν μια ροζ βάση και παίξτε με τις λευκές τελείες ή το αντίστροφο. Βάψτε τα νύχια σας λευκά και ζωγραφίστε βούλες με ροζ αποχρώσεις.

Κόκκινο πουά νύχια:

Πουά νύχια (26)

Πουά νύχια (27)

Πουά νύχια (29)

Πουά νύχια (28)

Πουά νύχια (30)

Πουά νύχια (31)

Για πιο σαγηνευτικά και έντονα μανικιούρ επιλέξτε τα κόκκινα νύχια. Μονόχρωμα ή με πουά σχέδια, τα κόκκινα βαμμένα νύχια κλέβουν τις εντυπώσεις και τραβούν τα βλέμματα των ανδρών και όχι μόνο.

Επιλέξτε λοιπόν να βάψετε την βάση των νυχιών σας με μία κόκκινη απόχρωση μανό και να σχεδιάσετε τελείες με λευκό, μαύρο ή χρωματιστό βερνίκι.

Εναλλακτικά δοκιμάστε να κάνετε ένα πουά γαλλικό στα νύχια σας, με κόκκινη γραμμή διακοσμημένη με λευκές τελείες και ντουντ νύχια.

Για τις γυναίκες που λατρεύουν τα παιχνιδιάρικα μανικιούρ, τα κόκκινο πουά νύχια με μαύρες βούλες που δημιουργούν μια πασχαλίτσα είναι μια υπέροχη ιδέα.

Άσπρο – μαύρο πουά στα νύχια:

Πουά νύχια (32)

Πουά νύχια (33)

Πουά νύχια (34)

Πουά νύχια (36)

Πουά νύχια (35)

Πουά νύχια (37)

Τα ασπρόμαυρα μανικιούρ αποτελούν μια πολύ ωραία ιδέα αντίθεσης για τα νύχια. Χρησιμοποιήστε το ένα χρώμα ως βάση και το άλλο για να δημιουργήσετε εντυπωσιακά σχέδια για νύχια που θα ξεχωρίσουν.

Δοκιμάστε να κάνετε πουά νύχια με μαύρη βάση και άσπρες βούλες ή το αντίστροφο, είτε να κάνετε ένα άσπρο μαύρο πουά σχέδιο σε νύχια βαμμένα ροζ, nude κλπ.

Κάντε τις τελείες διάσπαρτες σε όλο το νύχι ή σε ένα μέρος του, είτε δημιουργήστε ένα συμμετρικό σχέδιο με πουά νύχια.

Πουά γαλλικό στα νύχια:

Πουά νύχια (38)

Πουά νύχια (43)

Πουά νύχια (42)

Πουά νύχια (41)

Πουά νύχια (40)

Πουά νύχια (39)

Μπορεί το κλασσικό γαλλικό στα νύχια με ροζ ή γαλακτερή βάση και άσπρη γραμμή να αποτελεί μια υπέροχη ιδέα που επιλέγουν πολλές γυναίκες στην καθημερινότητα ή τις επίσημες εμφανίσεις τους, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν και υπέροχες παραλλαγές του. Μία εξ αυτών είναι και το πουά γαλλικό στα νύχια.

Η δημιουργία του είναι πολύ απλή και ξεκινάει κάνοντας ένα απλό γαλλικό μανικιούρ σε όποια χρώματα θέλετε. Στη συνέχεια στολίστε την γραμμή ή την βάση του νυχιού με πουά σχέδια και απογειώστε το. Εναλλακτικά μπορείτε να κάνετε την γραμμή του γαλλικού με τελείες και όχι με μια πουά διακοσμημένη ευθεία στην άκρη του νυχιού.

Πουά με glitter στα νύχια:

Πουά νύχια (44)

Πουά νύχια (48)

Πουά νύχια (47)

Πουά νύχια (46)

Πουά νύχια (45)

Πουά νύχια (49)

Για πιο λαμπερό αποτέλεσμα, επιλέξτε να προσθέσετε στα πουά νύχια σας βερνίκια με glitter. Βάψτε ένα νύχι ολόκληρο με γκλίτερ μανό και διακοσμήστε με τελείες τα υπόλοιπα νύχια σας.

Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε το glitter βερνίκι για να κάνετε το πουά σχέδιο στα νύχια σας.

► Δείτε περισσότερες ιδέες για νύχια με γκλίτερ.

Πουά νύχια με φιόγκο:

Πουά νύχια (50)

Πουά νύχια (55)

Πουά νύχια (54)

Πουά νύχια (53)

Πουά νύχια (52)

Πουά νύχια (51)

Για να κάνετε ακόμη πιο παιχνιδιάρικα τα πουά νύχια σας μπορείτε να προσθέσετε ζωγραφιστούς ή τρισδιάστατους φιόγκους.

Τα πουά νύχια με φιόγκο είναι πολύ εντυπωσιακά και ιδανικά για όλες τις ώρες. Μπορείτε να επιλέξετε την δημιουργία ενός απλού πουά σχεδίου στα νύχια με φιόγκο ή ενός γαλλικού μανικιούρ. Ότι κι αν σχεδιάσετε, το αποτέλεσμα θα είναι πολύ ξεχωριστό και όμορφο.

Πουά νύχια με λουλούδια:

Πουά νύχια (56)

Πουά νύχια (57)

Πουά νύχια (58)

Πουά νύχια (59)

Πουά νύχια (60)

Πουά νύχια (61)

Τα floral nails, γνωστά και ως νύχια με λουλούδια αποπνέουν τον αέρα της Άνοιξης, αλλά πλέον φοριούνται καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου. Μπορούν να δημιουργηθούν με πουά σχέδια ή να ολοκληρωθούν από αυτά. Τι σημαίνει αυτό;

Χρησιμοποιήστε το εργαλείο για πουά νύχια και σχεδιάστε υπέροχες μαργαρίτες. Πρόκειται για ένα πολύ απλό, εντυπωσιακό και εύκολο σχέδιο για νύχια που μπορεί να κάνει ακόμη και η πιο αρχάρια στο μανικιούρ.

Εναλλακτικά, κάντε μια πουά βάση στα νύχια σας και σχεδιάστε από πάνω υπέροχα τριαντάφυλλα, τουλίπες κλπ. Αν το χέρι σας δεν πιάνει, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτοκόλλητα νυχιών σε σχέδια με λουλούδια.

Τέλος, μπορείτε να σχεδιάσετε λουλούδια σε κάποια νύχια και να κάνετε στα υπόλοιπα πουά σχέδια ή ρίγες.