Χτενίσματα με πλεξούδα στέκα: 30+ υπέροχες παραλλαγές

Χτενίσματα με πλεξούδα στέκα (1)

Η πλεξούδα στέκα αποτελεί μια υπέροχη επιλογή χτενίσματος για κορίτσια αλλά και γυναίκες κάθε ηλικίας. Είναι εύκολη και μπορεί να δημιουργήσει εκπληκτικά χτενίσματα ιδανικά για κάθε περίσταση, ασχέτως με το μήκος των μαλλιών σας.

Δείτε στη συνέχεια πως να κάνετε μια ολλανδική πλεξούδα στέκα με ανάλαφρες μπούκλες, ο τρόπος δημιουργίας της οποίας είναι όμοιος με την πλεξούδα στεφάνι. Επίσης, πάρτε ιδέες από ένα φωτογραφικό αφιέρωμα με παραλλαγές του κλασσικού χτενίσματος με πλεξούδα στέκα για εντυπωσιακές casual, αλλά και επίσημες εμφανίσεις.

Βήμα βήμα πως να φτιάξετε ένα χτένισμα με ολλανδική πλεξούδα στέκα:

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε την δημιουργία μια πανεύκολης ολλανδικής πλεξούδας στέκα σε συνδυασμό με ανάλαφρες πλεξούδες. Πρόκειται για ένα υπέροχο χτένισμα ιδανικό για όλες τις περιστάσεις. Μπορείτε να το φορέσετε στην πρωινή σας βόλτα, στο σχολείο, την δουλειά, αλλά και στις βραδινές ή επίσημες εξόδους. Τα βήματα για να το φτιάξετε είναι τα εξής:

1. Αρχικά κάντε τα μαλλιά σας ανάλαφρες μπούκλες. Αν θέλετε βέβαια μπορείτε να τα αφήσετε ίσια.

2. Στη συνέχεια πιάστε μια τούφα μαλλιών από το πίσω μέρος, όπως θα δείτε στο βίντεο και στερεώστε την προσωρινά με ένα τσιμπιδάκι.

3. Μετά πάρτε μια τούφα από τα μπροστινά μαλλιά της άλλης πλευράς, η οποία ξεκινάει από τον κρόταφο και χωρίστε την σε 3 μέρη.

4. Σε αυτή την φάση θα αρχίσετε να πλέκετε την ολλανδική πλεξούδα στέκα παράλληλα με την γραμμή των μαλλιών σας. Για να το κάνετε αυτό θα ακολουθήσετε τα βήματα δημιουργίας της κλασσικής ολλανδικής πλεξούδας.

5. Περάστε δηλαδή το δεξί μέρος κάτω από το μεσαίο και προσθέστε λίγα μαλλιά στο αριστερό πριν το φέρετε επίσης κάτω από το μεσαίο. Συνεχίστε προσθέτοντας λίγα μαλλιά στο δεξί μέρος και βάζοντας το κάτω από το μεσαίο κ.ο.κ.

6. Μόλις φτάσετε στον άλλο κρόταφο και λίγο παρακάτω, στερεώστε την πλεξούδα προς τα πίσω και καλύψτε το σημείο αυτό με τα μαλλιά που έχετε πιάσει προσωρινά πίσω. Η πλεξούδα στέκα είναι έτοιμη.

Δείτε αναλυτικότερα τα βήματα για την δημιουργία της στο βίντεο:

Χτενίσματα με πλεξούδα στέκα και ίσια μαλλιά:

Χτενίσματα με πλεξούδα στέκα (2)

Χτενίσματα με πλεξούδα στέκα (4)

Χτενίσματα με πλεξούδα στέκα (3)

Χτενίσματα με πλεξούδα στέκα (6)

Χτενίσματα με πλεξούδα στέκα (5)

Χτενίσματα με πλεξούδα στέκα (7)

Ένα από τα πιο εύκολα και ιδανικά για κάθε περίσταση χτενίσματα με πλεξούδα στέκα είναι αυτό που συνδυάζεται με ίσια μαλλιά κάτω. Επιλέξτε την δημιουργία οποιουδήποτε είδους πλεξούδας κατά μήκος της γραμμής των μαλλιών.

Υπάρχει βέβαια και ένας πολύ πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος για να φτιάξετε μια πλεξούδα στέκα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πάρετε μια τούφα από τα μαλλιά σας στο κάτω πίσω μέρος του κεφαλιού και να την πλέξετε με όποιο σχέδιο θέλετε και όσο παχιά επιθυμείτε. Έπειτα, φέρτε την πλεξούδα αυτή πάνω από το κεφάλι σας και στερεώστε τη στην άλλη πλευρά με 2-3 τσιμπιδάκια μαλλιών.

Μπορείτε αν θέλετε να κάνετε διπλή ή τριπλή στέκα από πλεξούδα. Σε περίπτωση όμως που επιλέξετε να κάνετε δεύτερη πλεξούδα, κάνετε την από την άλλη μεριά του κεφαλιού. Για να δώσετε ένα πιο εντυπωσιακό look στο χτένισμα σας, προσθέστε όγκο στο πίσω μέρος του κεφαλιού σας, κρεπάροντας ελαφρώς τα μαλλιά σας.

Δείτε στο σχετικό άρθρο πως γίνεται το κρεπάρισμα μαλλιών για εντυπωσιακό όγκο.

Ανάλαφρες μπούκλες με πλεξούδα στέκα:

Χτενίσματα με πλεξούδα στέκα (11)

Χτενίσματα με πλεξούδα στέκα (8)

Χτενίσματα με πλεξούδα στέκα (16)

Χτενίσματα με πλεξούδα στέκα (12)

Χτενίσματα με πλεξούδα στέκα (13)

Χτενίσματα με πλεξούδα στέκα (14)

Χτενίσματα με πλεξούδα στέκα (15)

Χτενίσματα με πλεξούδα στέκα (9)

Χτενίσματα με πλεξούδα στέκα (10)

Αναβαθμίστε το απλό χτένισμα με πλεξούδα στέκα και ίσια μαλλιά, κάνοντας ανάλαφρες μπούκλες. Το πόσο έντονες θα είναι αυτές οι μπούκλες και το αν θα καλύπτουν όλο το μήκος των μαλλιών σας είναι δική σας επιλογή.

Το συγκεκριμένο απλό χτένισμα μαλλιών μπορεί να γίνει ακόμη και σε κοντά μαλλιά ή μεσαίου μήκους και να δείχνει εξίσου εντυπωσιακό. Μπορεί να φορεθεί όλες τις ώρες και να αποτελέσει ένα casual chic ή επίσημο χτένισμα ακόμη και για γάμο ή βάπτιση.

Πλεξούδα στέκα με αφέλειες ή φράντζα:

Χτενίσματα με πλεξούδα στέκα (18)

Χτενίσματα με πλεξούδα στέκα (19)

Χτενίσματα με πλεξούδα στέκα (17)

Χτενίσματα με πλεξούδα στέκα (25)

Χτενίσματα με πλεξούδα στέκα (20)

Χτενίσματα με πλεξούδα στέκα (23)

Χτενίσματα με πλεξούδα στέκα (24)

Χτενίσματα με πλεξούδα στέκα (21)

Χτενίσματα με πλεξούδα στέκα (22)

Αν το κούρεμα σας έχει αφέλειες ή φράντζα μπορείτε να μην την συμπεριλάβετε στην στέκα πλεξούδα και να τις αφήσετε να πέφτουν μπροστά.

Αυτό μπορείτε να το κάνετε τόσο σε ένα χτένισμα με τα μαλλιά κάτω, όσο και σε κάποιο με πιάσιμο των μαλλιών πάνω με την μορφή updo, κότσου ή half up.

Οι αφέλειες μπορούν να κρύβουν το κούτελο και να είναι ομοιόμορφα απλωμένες ή να πηγαίνουν πλάγια προς την μια πλευρά. Εναλλακτικά μπορείτε να τις τραβήξετε στο πλάι με την μορφή curtain bangs (αφέλειες κουρτίνα), οι οποίες είναι ένα από τα κορυφαία γυναικεία κουρέματα για το 2019.

Αντίστοιχα η φράντζα μπορεί να πέφτει ανέμελα στο ένα πλάι ή και στα δυο.

Updo ή πιάσιμο μαλλιών πάνω με πλεξούδα στέκα:

Χτενίσματα με πλεξούδα στέκα (28)

Χτενίσματα με πλεξούδα στέκα (31)

Χτενίσματα με πλεξούδα στέκα (30)

Χτενίσματα με πλεξούδα στέκα (26)

Χτενίσματα με πλεξούδα στέκα (29)

Χτενίσματα με πλεξούδα στέκα (27)

Για πιο επίσημες εμφανίσεις και όχι μόνο, ιδανική είναι η επιλογή του να πιάσετε τα μαλλιά σας πάνω σε συνδυασμό με μια ή περισσότερες πλεξούδες στέκα. Πρόκειται για χτενίσματα που μπορούν να φορεθούν ακόμη και από μια νύφη ή μια καλεσμένη σε γάμο / βάπτιση.

Είναι εντυπωσιακά και περίτεχνα, χωρίς να έχουν μεγάλο βαθμό δυσκολίας στην δημιουργία τους. Βάλτε λοιπόν την φαντασία σας να δουλέψει και δημιουργήστε εκπληκτικά χτενίσματα με updo, κότσο ή αλογοουρά συνοδευμένα από πλεξούδα στέκα.

Χτενίσματα με πλεξούδα στέκα και χωρίστρα στη μέση:

Χτενίσματα με πλεξούδα στέκα (32)

Χτενίσματα με πλεξούδα στέκα (34)

Χτενίσματα με πλεξούδα στέκα (33)

Για την δημιουργία ενός όμορφου χτενίσματος με στέκα από πλεξούδα δεν χρειάζεται να κρύψετε την χωρίστρα σας, ούτε να τραβήξετε προς τα πίσω όλα τα μαλλιά. Μπορείτε αν θέλετε να διατηρήσετε την χωρίστρα στην μέση και να κάνετε την πλεξούδα σε μορφή στέκας από πάνω.