Πως να κάνετε εντυπωσιακά τετράγωνα νύχια

Τα τετράγωνα νύχια αποτελούν το πιο δημοφιλές σχήμα, το οποίο μπορεί να γίνει σε όλα τα μήκη νυχιών και να δείχνει εξίσου εντυπωσιακό. Διαθέτει ευδιάκριτες και έντονες γωνίες, γι’ αυτό τον λόγο χρειάζεται πολύ συχνή συντήρηση.

Η ίσια κορυφή στα τετράγωνα νύχια κάνει την επιφάνεια τους να φαίνεται πιο φαρδιά, κι έτσι θεωρείται προτιμότερο να αποφεύγονται από τις γυναίκες με φαρδιά βάση νυχιού. Επίσης, λόγω του φάρδους που προσδίδουν τα νύχια σε τετράγωνο σχήμα, καλό θα είναι να αποφεύγονται και από τις γυναίκες με κοντά δάχτυλα, αφού το συγκεκριμένο σχήμα νυχιών δεν κολακεύει καθόλου τα δάχτυλα αυτού του τύπου. Στην περίπτωση κοντής βάσης νυχιού, είναι προτιμότερο να επιλέξετε σχήματα που θα δώσουν μάκρος στο νύχι και το δάχτυλο, όπως το αμυγδαλωτό και το στιλέτο.

Ενδιαφέρον όμως έχουν και τα τετράγωνα νύχια με στρογγυλέμενες άκρες, τα λεγόμενα squoval nails, που είναι ένας συνδυασμός τετράγωνου και οβάλ σχήματος (δείτε πως να κάνετε τέλειο οβάλ σχήμα στα νύχια). Το συγκεκριμένο σχήμα είναι πιο ανθεκτικό από τα τετράγωνα νύχια και πολύ κομψό. Είναι ιδανικό για γυναίκες με πλατιά βάση νυχιού, αν και ταιριάζει σε όλες. Συντηρείται πολύ εύκολα και μπορείτε να το κάνετε μόνη σας στο σπίτι.

► Αν αναρωτιέστε ποιο είναι το ιδανικό σχήμα για τα νύχια σας, τετράγωνο ή οβάλ, τότε δείτε το σχετικό άρθρο με το πως να επιλέξετε το σχήμα νυχιών που σας ταιριάζει.

Τετράγωνα νύχια (1)

Πως να λιμάρετε τα νύχια σας τετράγωνα;

Δείτε τα βήματα για να αποκτήσετε εντυπωσιακά τετράγωνα νύχια χωρίς να τα τραυματίσετε.

1. Ξεκινήστε κόβοντας τα νύχια σας με ένα πενσάκι ή νυχοκόπτη, αν χρειάζεται. Σημείο κλειδί που θα κάνει το έργο σας πιο εύκολο και σωστό είναι η χρήση ενός νυχοκόπτη με ίσιο κόψιμο και όχι καμπυλωτό. Αν δεν έχετε ίσιο νυχοκόπτη, χρησιμοποιήστε τον καμπυλωτό και φτιάξτε στη συνέχεια το τετράγωνο σχήμα των νυχιών σας με τη λίμα.

2. Πάρτε τη λίμα και αρχίστε να κάνετε ευθείες κινήσεις στο επάνω μέρος του νυχιού. Μόλις τελειώσετε το ένα χέρι, γυρίστε το ανάποδα για να βλέπετε την κάτω μεριά του νυχιού και συγκρίνετε τα μεταξύ τους. Αν οι κορυφές είναι παράλληλες, τότε προχωράτε παρακάτω. Αν δεν είναι, λιμάρετε λίγο όπου χρειάζεται διόρθωση.

3. Αφού επιτύχετε την ίσια κορυφή του νυχιού, λιμάρετε ελαφρώς τις άκρες για να τις ισιώσετε και να μην είναι πολύ κοφτερές. Με αυτό τον τρόπο έχετε δημιουργήσει εντυπωσιακά τετράγωνα νύχια.

– Σε περίπτωση που θέλετε τετράγωνα νύχια με στρογγυλεμένες άκρες (Squoval), θα πρέπει να λιμάρετε λίγο περισσότερο τις άκρες, στρογγυλεύοντας τις. Προσοχή όμως μην το παρακάνετε και χαλάσετε την τετραγωνισμένη κορυφή.

Μόλις επιτύχετε το ιδανικό τετράγωνο σχήμα νυχιών, περάστε τις άκρες με το buffer για να τις μαλακώσετε, ώστε να μην είναι πολύ κοφτερές.

Τέλος, μπορείτε να εφαρμόσετε και ένα ενυδατικό λαδάκι για τα πετσάκια.

► Ακολουθεί και σε βίντεο ο τρόπος για να κάνετε το τετράγωνο λιμάρισμα νυχιών βήμα βήμα:

Σχέδια για τετράγωνα νύχια:

Μπορεί τα τετράγωνα νύχια με γαλλικό να είναι πολύ δημοφιλή, αφού το συγκεκριμένο σχήμα νυχιών είναι ιδανικό για το συγκεκριμένο σχέδιο, ωστόσο υπάρχουν πολλές υπέροχες ιδέες για εντυπωσιακά μανικιούρ που μπορείτε να δοκιμάσετε. Δείτε μια συλλογή από τετράγωνα νύχια με σχέδια, όπως στρας, glitter, γραμμές, floral nails κλπ και πάρτε ιδέες!

Τετράγωνα νύχια (3)

Τετράγωνα νύχια (4)

Τετράγωνα νύχια (5)

Τετράγωνα νύχια (6)

Τετράγωνα νύχια (7)

Τετράγωνα νύχια (8)

Τετράγωνα νύχια (9)

Τετράγωνα νύχια (10)

Τετράγωνα νύχια (11)

Τετράγωνα νύχια (12)

Τετράγωνα νύχια (13)

Τετράγωνα νύχια (14)