Μακιγιάζ για γάμο: Προτάσεις ανάλογα με το χρώμα μαλλιών και την εποχή

Μακιγιάζ για γάμο (1)

Είστε καλεσμένη σε γάμο και ψάχνετε το ιδανικό μακιγιάζ που θα σας κάνει να εντυπωσιάσετε; Μάθετε τι σας ταιριάζει ανάλογα με το χρώμα μαλλιών σας, καθώς και τι είναι ιδανικό για κάθε εποχή.

Πριν δείτε όμως τις συλλογές με τις φωτογραφίες που παρουσιάζουν εντυπωσιακά μακιγιάζ για γάμο, δείτε τα βασικά μυστικά για να κάνετε το τέλειο βάψιμο.

1. Φροντίστε από την προηγούμενη μέρα να έχετε καθαρίσει καλά το πρόσωπο σας κάνοντας ένα πήλινγκ για να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα. Αυτό θα βοηθήσει να κάνετε το πρόσωπο σας πιο λείο για να απλωθεί καλύτερα το μακιγιάζ και να κρατήσει περισσότερο.

2. Μην αμελήσετε τον καθαρισμό και την καλή ενυδάτωση της επιδερμίδας πριν το μακιγιάζ.

3. Εφαρμόστε σαν βάση ένα καλό make up που προσφέρει κάλυψη των ατελειών. Από πάνω βάλτε λίγη πούδρα για να το σταθεροποιήσετε και να κρατήσετε μακριά τη λιπαρότητα για περισσότερο χρόνο.

4. Αν είστε κοντινή συγγενής του ζευγαριού, κουμπάρα ή η ίδια η νύφη μην ξεχάσετε να απλώστε ένα Primer τόσο στα μάτια ή στο πρόσωπο για να διατηρηθεί καλύτερα το μακιγιάζ σας.

► Δείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το βραδινό μακιγιάζ που φοριέται συνήθως στους γάμους

Μακιγιάζ γάμου για ξανθιές

Μακιγιάζ για γάμο (2)
Μακιγιάζ για γάμο (6)
Μακιγιάζ για γάμο (7)
Μακιγιάζ για γάμο (4)
Μακιγιάζ για γάμο (5)
Μακιγιάζ για γάμο (3)

Αν ψάχνετε το ιδανικό μακιγιάζ για καλεσμένη σε γάμο τότε πρώτον θα πρέπει να φροντίσετε να βάψετε όμορφα τα φρύδια (όχι πολύ έντονα) και τις βλεφαρίδες σας.

Αυτά τα δυο σημεία του προσώπου θα πρέπει να τονιστούν με όμορφο τρόπο στο μακιγιάζ γάμου για μια ξανθιά. Ο λόγος είναι πως τα ξανθά μαλλιά κάνουν το πρόσωπο να δείχνει άχρωμο όταν δεν είναι βαμμένο. Αν λοιπόν δώσετε μεγάλη σημασία σε αυτά τα δυο χαρακτηριστικά, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα εντυπωσιακό βάψιμο για γάμο που θα σας κάνει να λάμψετε.

Οι ιδανικές αποχρώσεις σκιών για μια ξανθιά καλεσμένη σε γάμο είναι ροζ, μωβ, απαλές χρυσές, γκρι και γήινες. Συνδυάστε τις με ένα έντονο κόκκινο ή φούξια κραγιόν και θα εντυπωσιάσετε τα πλήθη.

► Δείτε περισσότερες πληροφορίες για το μακιγιάζ με κόκκινο κραγιόν

Αν πάλι θέλετε να κάνετε ένα πιο απαλό μακιγιάζ για γάμο, διατηρήστε τα χείλη σε nude ροζ αποχρώσεις και είστε έτοιμη.

Μπορείτε να επιλέξετε ένα απλό nude – φυσικό μακιγιάζ με απαλούς ροζ ή γήινους χρωματισμούς, έντονες βλεφαρίδες και καλοσχηματισμένα φρύδια ή να κάνετε ένα εντυπωσιακό smokey eyes σε απαλούς τόνους. Προσέξτε όμως το μακιγιάζ σας να έχει μια δόση χρώματος και να μην είναι εντελώς άχρωμο. Μπορείτε επίσης, να κάνετε μια όμορφη γραμμή με μαύρο eyeliner για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Δείτε ακόμη: Τα μυστικά του μακιγιάζ για ξανθιές και ιδέες για τέλειο look

Μακιγιάζ γάμου για μελαχρινές / καστανές

Μακιγιάζ για γάμο (12)
Μακιγιάζ για γάμο (11)
Μακιγιάζ για γάμο (13)
Μακιγιάζ για γάμο (8)
Μακιγιάζ για γάμο (10)
Μακιγιάζ για γάμο (9)

Μια μελαχρινή ή καστανή έχει περισσότερες επιλογές στο μακιγιάζ της. Παίξτε με τα χρώματα των σκιών δημιουργώντας εντυπωσιακά μακιγιάζ για καλεσμένη σε γάμο.

Από το απλό μακιγιάζ για γάμο σε φυσικούς τόνους και γήινες αποχρώσεις μέχρι το έντονο smokey eyes και το νεανικό ηλιοκαμένο λουκ για το καλοκαίρι, οι επιλογές είναι πολλές.

► Ανακαλύψτε περισσότερα μακιγιάζ σε γήινες αποχρώσεις και ροζ μακιγιάζ ματιών

Δοκιμάστε λοιπόν να κάνετε ένα εύκολο μακιγιάζ για γάμο με απαλούς τόνους σκιών και μια μαύρη γραμμή eyeliner. Συνδυάστε το με έντονα κόκκινα, κοραλί ή φούξια χείλη και κλέψτε τις εντυπώσεις. Εναλλακτικά δημιουργήστε ένα απαλό smokey eyes για το καλοκαίρι ή ένα πιο σκούρο για το χειμώνα και συνδυάστε το με ένα nude χρώμα κραγιόν στα χείλη.

Πάρτε περισσότερες ιδέες μέσα από το άρθρο που παρουσιάζει ποια χρώματα κραγιόν ταιριάζουν σε μελαχρινές και καστανές.

Οι κατάλληλες αποχρώσεις για το τέλειο μακιγιάζ για μελαχρινές / καστανές είναι οι γήινες, όπως ροζ, μπεζ, καφέ, μόκα, σοκολατί και γκρι. Αν όμως θέλετε κάτι πιο ιδιαίτερο και εξίσου εντυπωσιακό για το μακιγιάζ γάμου που θα επιλέξετε, δοκιμάστε σκιές σε αποχρώσεις του burgundy, έντονου μωβ, δαμασκινί, βαθύ μπλε και πράσινο.

Τέλος, οι ιριδίζουσες σκιές σε γήινους τόνους μπορούν να δώσουν βάθος στο βλέμμα.

Δείτε ακόμη: Τι να φορέσω σε γάμο ως καλεσμένη;

Μακιγιάζ γάμου για κοκκινομάλλες

Μακιγιάζ για γάμο (18)
Μακιγιάζ για γάμο (15)
Μακιγιάζ για γάμο (16)
Μακιγιάζ για γάμο (17)
Μακιγιάζ για γάμο (14)
Μακιγιάζ για γάμο (19)

Λόγω της έντασης και της ιδιαιτερότητας του κόκκινου χρώματος στα μαλλιά, μια κοκκινομάλλα καλεσμένη θα πρέπει να κάνει ένα απαλό και ελαφρύ μακιγιάζ για γάμο.

Επιλέγοντας γήινες σκιές ματιών και ολοκληρώνοντας το μακιγιάζ με ένα κραγιόν σε κόκκινο, ροζ, φούξια ή μωβ χρώμα, το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό. Προσοχή όμως, αποφύγετε το κόκκινο στον τόνο των μαλλιών σας στα χείλη, καθώς και τα καφέ, πορτοκαλί ή nude κραγιόν.

Σε περίπτωση που θέλετε να κάνετε κάτι πιο λαμπερό και έντονο από το απαλό μακιγιάζ για γάμο, μπορείτε να δοκιμάσετε ένα smokey eyes με σκιές σε γήινες – καφέ αποχρώσεις ή μεταλλικές. Εξίσου ενδιαφέρουσα είναι και η επιλογή σκιών σε μπρονζέ, χρυσούς, μελιτζανί και burgundy χρωματισμούς.

Τέλος, μια όμορφη ιδέα για εκθαμβωτικό και σαγηνευτικό μακιγιάζ γάμου είναι και το απλό βάψιμο με την μαύρη γραμμή eyeliner.

Δείτε επίσης: Μυστικά και ιδέες μακιγιάζ για κοκκινομάλλες

Καλοκαιρινό μακιγιάζ για γάμο

Μακιγιάζ για γάμο (22)
Μακιγιάζ για γάμο (20)
Μακιγιάζ για γάμο (23)
Μακιγιάζ για γάμο (24)
Μακιγιάζ για γάμο (25)
Μακιγιάζ για γάμο (21)

Κορυφαία επιλογή για το καλοκαιρινό μακιγιάζ αποτελεί το ηλιοκαμένο look. Πρόκειται για το μακιγιάζ που κάνει ένα πρόσωπο πιο φυσικό, σα να έχει πάρει χρώμα από τον ήλιο. Για να το πετύχετε απαραίτητο είναι το bronzer και το ρουζ σας.

► Δείτε περισσότερα σχετικά με το ηλιοκαμένο look

Ολοκληρώνοντας το ηλιοκαμένο μακιγιάζ σας, μπορείτε να βάλετε ένα απαλό ή νουντ χρώμα στα χείλη. Με αυτό τον τρόπο θα διατηρήσετε μια ισορροπία, αποφεύγοντας την δημιουργία ενός υπερβολικού αποτελέσματος.

Η χρήση ενός έντονου χρώματος κραγιόν στα χείλη, όπως κόκκινο, κοραλλί, φούξια κλπ θα πρέπει να διατηρεί και πάλι μια ισορροπία με το μακιγιάζ των ματιών. Διατηρώντας τα βλέφαρα σε νουντ και απαλές
σκιές, είτε δημιουργώντας ένα απαλό smokey eyes, το look σας θα είναι εκθαμβωτικό. Εξίσου όμορφο θα είναι και το μακιγιάζ για να πάτε σε γάμο με μια γραμμή eyeliner και έντονα χρωματικά χείλη.

Αν θέλετε μπορείτε να κάνετε ένα πιο χρωματιστό μακιγιάζ που να ταιριάζει με το ντύσιμο για γάμο που έχετε επιλέξει. Υπάρχουν υπέροχα χρώματα σκιών για τα βλέφαρα. Χρησιμοποιήστε τα και δημιουργήστε λοιπόν ένα χρωματιστό smokey eyes μακιγιάζ για γάμο ή απλά προσθέστε λίγο χρώμα στα μάτια σας.

Όλες οι παραπάνω ιδέες με καλοκαιρινό μακιγιάζ για γάμο, μπορούν να φορεθούν επίσης σε έναν ανοιξιάτικο γάμο.

Μακιγιάζ για Φθινοπωρινό γάμο

Μακιγιάζ για γάμο (28)
Μακιγιάζ για γάμο (27)
Μακιγιάζ για γάμο (31)
Μακιγιάζ για γάμο (29)
Μακιγιάζ για γάμο (30)
Μακιγιάζ για γάμο (26)

Σε αντίθεση με το μακιγιάζ για καλοκαιρινό γάμο, το Φθινόπωρο και τον Χειμώνα τα χρώματα γίνονται πιο γήινα και πιο σκούρα. Οι έντονες και φωτεινές αποχρώσεις του ροζ, μωβ, αντικαθίστανται από σκούρες και παλ αποχρώσεις.

Τα σκούρα smokey eyes είναι η πιο κλασσική επιλογή για να πάτε σε έναν γάμο το Φθινόπωρο. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δεν μπορείτε και πάλι να επιλέξετε ένα φυσικό και νουντ μακιγιάζ γάμου.

Το απαλό αυτό μακιγιάζ για γάμο μπορεί να ολοκληρωθεί και να απογειωθεί με ένα wine red ή burgundy κραγιόν στα χείλη και μια μαύρη γραμμή eyeliner.