Τα πάντα για το τεχνητό μαύρισμα με αερογράφο (Spray Tan)

Μαύρισμα με αερογράφο (1)

Το μαύρισμα με αερογράφο αποτελεί μια από τις πιο γνωστές επιλογές τεχνητού μαυρίσματος στις μέρες μας. Είναι γρήγορο, φυσικό και σύμφωνα με τους ειδικούς ακίνδυνο.

Πολλές είναι εκείνες που καταφεύγουν στην γρήγορη απόκτηση σοκολατένιου – χρυσαφένιου χρώματος χωρίς να κάτσουν με τις ώρες στον ήλιο. Κάποιες το κάνουν σαν προετοιμασία για την περίοδο της παραλίας, ενώ άλλες το εφαρμόζουν σε κάθε κοινωνική εκδήλωση που θέλουν να λάμψουν.

Το σπρέι μαυρίσματος με ζαχαροκάλαμο (DHA), όπως αλλιώς λέγεται, εφαρμόζεται από εξειδικευμένο προσωπικό, το οποίο ψεκάζει με ακρίβεια σε όλα τα σημεία του σώματος, χωρίς να δημιουργεί μπαλώματα. Ο ψεκασμός με το σπρέι μαυρίσματος είναι εξατομικευμένος και επικεντρώνεται στα σημεία όπου θα ζητήσετε από τον αισθητικό.

Δείτε περισσότερα για τον τρόπο εφαρμογής του σπρέι μαυρίσματος, αλλά και τι πρέπει να κάνετε πριν και μετά το spray tan. Επίσης, ανακαλύψτε αν υπάρχουν κίνδυνοι, πόσο διαρκεί και ποιες είναι οι τιμές για το μαύρισμα με αερογράφο.

Μαύρισμα με αερογράφο (2)

Πόσο διαρκεί το μαύρισμα με αερογράφο:

Το spray tan κρατάει περίπου 10 ημέρες. Μπορεί περισσότερες, αλλά και λιγότερες. Αυτό εξαρτάται από την συντήρηση – φροντίδα (ενυδάτωση κλπ) που προσφέρετε στην επιδερμίδα σας, καθώς και από την ποιότητα του δέρματος. Το μαύρισμα με αερογράφο φεύγει μόνο του με την φυσική απολέπιση του δέρματος.

Τι πρέπει να κάνετε πριν και μετά το spray tan

Για να έχετε πιο αποτελεσματικό μαύρισμα με αερογράφο θα πρέπει να κάνετε μια προετοιμασία πριν την εφαρμογή και να ακολουθήσετε κάποιες συμβουλές μετά από αυτήν.

Πριν το spray tan:

1. Θα πρέπει να έχετε κάνει αποτρίχωση με όποια μέθοδο κι αν χρησιμοποιείτε (κερί, χαλάουα, ξυράφι κλπ).

2. Μια μέρα πριν το σπρέι μαυρίσματος, κάντε απολέπιση στο σώμα και το πρόσωπο για να διώξετε τα νεκρά κύτταρα. Δώστε μεγάλη σημασία στις φτέρνες, τους αγκώνες και τα γόνατα. Έτσι, το τεχνητό μαύρισμα με αερογράφο θα διαρκέσει περισσότερο.

3. Μετά την απολέπιση, ενυδατώστε καλά την επιδερμίδα σας.

4. Μπορείτε να κάνετε solarium πριν από το τεχνητό μαύρισμα με spray tan, αρκεί να μην προκληθεί κοκκίνισμα ή ξεφλούδισμα στο δέρμα. Μάθετε περισσότερα για το Solarium

5. Κατά την εφαρμογή του σπρέι μαυρίσματος δεν πρέπει να είστε βαμμένη, να φοράτε κρέμα σώματος, άρωμα, αξεσουάρ και κοσμήματα.

6. Φορέστε φαρδιά και άνετα σκούρα ρούχα για να μην κολλάνε πάνω σας και να μην βάψει το χρώμα του μαυρίσματος.

7. Αν έχετε μακριά μαλλιά, πιάστε τα ψηλά με ένα λαστιχάκι.

Μαύρισμα με αερογράφο (3)

Μετά το spray tan:

1. Αποφύγετε το μπάνιο για τις πρώτες 6 ώρες τουλάχιστον. Όσο πιο αργά το κάνετε, τόσο το καλύτερο. Το spray tan δεν σταματάει να μαυρίζει την επιδερμίδα μετά την εφαρμογή του, αλλά συνεχίζει για κάποιες ώρες.

2. Προσπαθήστε να μην ιδρώσετε φυσικά ή με σωματική άσκηση για τις πρώτες τουλάχιστον 6 ώρες.

3. Αν θέλετε να έχει μεγαλύτερη διάρκεια το μαύρισμα με αερογράφο, τότε μην βαφτείτε αμέσως μετά την εφαρμογή του και μην πάτε στο κομμωτήριο.

4. Αν κάνετε ντους την πρώτη μέρα, πλυθείτε μόνο με νερό και αποφύγετε το σαπούνι. Αν θέλετε οπωσδήποτε να χρησιμοποιήσετε, πάρτε ένα πολύ απαλό σαπούνι. Και προσοχή, μην τρίψετε την επιδερμίδα σας με σφουγγάρι ή την πετσέτα, γιατί θα φύγει γρηγορότερα το μαύρισμα σας.

5. Μετά το μπάνιο μην αμελήσετε να εφαρμόσετε μια καλή ενυδατική κρέμα σώματος. Η σωστή και βαθιά ενυδάτωση της επιδερμίδας αυξάνει την διάρκεια του μαυρίσματος με σπρέι.

6. Αποφύγετε όσο μπορείτε το μπάνιο στην πισίνα με χλώριο, διότι μειώνει την διάρκεια του spray tan.

7. Η απολέπιση, η αποτρίχωση με κερί, χαλάουα ή ξυράφι πρέπει να αποφεύγεται για να μην φύγει το μαύρισμα.

8. Παρά το σοκολατένιο – χρυσαφένιο χρώμα που έχει πάρει η επιδερμίδα σας, το αντιηλιακό είναι απαραίτητο μετά την εφαρμογή του σπρέι μαυρίσματος. Το spray tan δεν παρέχει αντηλιακή προστασία, είναι επιφανειακό τεχνητό μαύρισμα που δεν επιδρά στην παραγωγή της μελανίνης που προστατεύει το δέρμα φυσικά από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου.

Τεχνητό μαύρισμα με αερογράφο τιμές – προσφορές:

Στο εμπόριο θα βρείτε πολλές διαφορετικές τιμές για spray tan με πιο ενδεικτική αυτή των 30-35 ευρώ ανά συνεδρία. Ωστόσο, αν κάνετε κάποιο πακέτο εφαρμογών του σπρέι μαυρίσματος γίνονται ειδικές προσφορές. Για παράδειγμα υπάρχουν ινστιτούτα που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για 3 συνεδρίες στην τιμή των 70 ευρώ (2+1 δώρο), ενώ άλλα σας κάνουν δώρο μια εφαρμογή με spray tan αν πάτε μαζί με 2 φίλες σας.

Καλό θα είναι ωστόσο να επικοινωνήσετε ή να επισκεφθείτε το ινστιτούτο που σας ενδιαφέρει για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για τις δικές τους τιμές και προσφορές στο μαύρισμα με αερογράφο.

Μαύρισμα με αερογράφο (4)

Υπάρχουν κίνδυνοι από την εφαρμογή του spray tan;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το μαύρισμα με αερογράφο περιέχει ένα μη τοξικό συστατικό το DHA (διυδροξυακετόνη ή γλυκερόλη), όπως επίσης αλόη και βιταμίνη Ε. Προσφέρει στην επιδερμίδα ένα όμορφο σοκολατί – χρυσαφί χρώμα χωρίς να κιτρινίζει και έχει 5 διαφορετικούς τόνους μαυρίσματος.

Το DHA προέρχεται από την ζύμωση του ζαχαροκάλαμου με γλυκερίνη και είναι απολύτως ασφαλές. Έχει πιστοποιηθεί από τον FDA, (Food & Drug Administration, US Department of Health and Human Services) και τον TGA (Therapeutic Goods Administration, Department of Health, Australian Government).

Η αλληλεπίδραση του DHA με την επιδερμίδα γίνεται μόνο στην κερατοειδή στοιβάδα του δέρματος. Αυτό σημαίνει πως η χημική αντίδραση που πραγματοποιείται γίνεται ανάμεσα σε αυτό το συστατικό και στα αμινοξέα των επιφανειακών κυττάρων του δέρματος, ενεργοποιώντας τα μελανοσώματα.

Όσον αφορά τις αντενδείξεις για το μαύρισμα με αερογράφο, αυτό που πρέπει να γνωρίζετε είναι πως δεν συνίσταται η εφαρμογή της μεθόδου κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης.