Προτάσεις για σμαραγδί φόρεμα και πως να το συνδυάσετε

Σμαραγδί φόρεμα

Το σμαραγδί χρώμα στα φορέματα αποτελεί μια από τις πιο κλασικές επιλογές για ένα γάμο, μια βάπτιση, ενώ είναι επίσης πολύ όμορφο για καθημερινές εμφανίσεις. Έχει υπέροχες αποχρώσεις που καλύπτουν όλα τα γούστα και μπορούν να φορεθούν σε όλες τις περιστάσεις.

Υπάρχουν πολλά εντυπωσιακά σχέδια σε σμαραγδί φορέματα για αγορά που μπορείτε να βρείτε. Αρκετά από αυτά είναι βραδινά και άλλα πιο καθημερινά. Υπάρχουν βέβαια και τα φορέματα που μπορούν να φορεθούν όλες τις ώρες, τα λεγόμενα πασπαρτού, που μεταμορφώνονται πλήρως ανάλογα με τους συνδυασμούς σε κοσμήματα και παπούτσια.

Ρίξτε μια ματιά σε μια συλλογή από εντυπωσιακά σμαραγδί φορέματα για κάθε περίσταση, καθώς και τι παπούτσια ή αξεσουάρ να επιλέξετε για να τα συνδυάσετε. Επίσης, μάθετε με τι μακιγιάζ μπορείτε να συνδυάσετε ένα πράσινο φόρεμα σε σμαραγδί απόχρωση.

Με τι χρώμα παπούτσια ταιριάζει ένα πράσινο σμαραγδί φόρεμα:

Nude παπούτσια για σμαραγδί φόρεμα
Nude παπούτσια για σμαραγδί φόρεμα

Οι επιλογές είναι πολλές και το βασικό πριν επιλέξετε τα παπούτσια, είναι να σκεφτείτε το στυλ ντυσίματος που θέλετε να δημιουργήσετε.

Η πιο ασφαλής επιλογή παπουτσιών για τα φορέματα σε πράσινο σμαραγδί χρώμα είναι τα νουντ. Παπούτσια σε αποχρώσεις μπεζ, απαλό ροζ κλπ ταιριάζουν απόλυτα με ένα σμαραγδί φόρεμα. Ειδικά αν πρόκειται για κάποιο κοντό σχέδιο φορέματος, η επιλογή στην απόχρωση του δέρματος θα κάνει τα πόδια σας να δείχνουν πιο μακριά και λεπτά.

Όμορφοι συνδυασμοί είναι και αυτοί του ταμπά ή καφέ παπουτσιού, που συνήθως παραπέμπει σε πιο chic casual εμφανίσεις.

Μίνι φόρεμα σμαραγδί

Άλλες δυο κλασσικές επιλογές για παπούτσια με ένα σμαραγδί φόρεμα είναι τα μαύρα ή τα λευκά. Πρόκειται για χρώματα που υπάρχουν σε κάθε γυναικεία γκαρνταρόμπα και μπορούν να συνδυαστούν εύκολα με όλα τα χρώματα.

Από εκεί και πέρα, τα σμαραγδί φορέματα ταιριάζουν τόσο με ασημί, όσο και με χρυσά παπούτσια. Σκεφτείτε τα κοσμήματα που θα φορέσετε και αποφασίστε πιο από τα δυο αυτά μεταλλικά χρώματα ταιριάζει. Εξίσου εντυπωσιακή είναι βέβαια και η επιλογή παπουτσιών σε ροζ χρυσό.

Αν όμως θέλετε να κάνετε μια πιο ξεχωριστή εμφάνιση, δημιουργώντας αντίθεση χρωμάτων ή ένα color block style, μπορείτε να συνδυάσετε το πράσινο σμαραγδί φόρεμα με χρώμα. Τα κίτρινα, κοραλί (προς ροζ και όχι πορτοκάλι) ή μωβ παπούτσια είναι μια θαυμάσια λύση. Σε ροζ απόχρωση καλύτερα να επιλέξετε κάτι φούξια και όχι τόσο girly.

Για ένα total green look θα πρέπει να προσέξετε η απόχρωση των παπουτσιών να είναι διαφορετική από αυτή του φορέματος, έτσι ώστε το αποτέλεσμα να μην είναι υπερβολικό.

Η επιλογή ενός κόκκινου παπουτσιού με ένα πράσινο φόρεμα παραπέμπει στα Χριστούγεννα, οπότε είναι προτιμότερο να το αποφύγετε. Όπως επίσης και ο συνδυασμός πράσινου με πορτοκαλί που θυμίζει κολοκύθα.

Τέλος, ο συνδυασμός φορέματος σε πράσινο σμαραγδί με μπλε παπούτσια είναι λίγο μονότονος. Οπότε, αν θέλετε να κάνετε εντυπωσιακή εμφάνιση καλό θα είναι να τον αποφύγετε.

Τουαλέτα σμαραγδί

Εντυπωσιακοί συνδυασμοί αξεσουάρ με πράσινο σμαραγδί φόρεμα:

Τα αξεσουάρ και τα κοσμήματα που θα φορέσετε με ένα φόρεμα σε σμαραγδί χρώμα ακολουθούν πάνω κάτω τους ίδιους κανόνες με την επιλογή παπουτσιού.

Επιλέξτε κοσμήματα ασημί, χρυσά ή ροζ χρυσά, συνδυάζοντας τα με τα αντίστοιχα παπούτσια ή δημιουργήστε αντιθέσεις χρωμάτων. Ότι κι αν αποφασίσετε θα είναι εξίσου εντυπωσιακό.

Συνήθως όμως για ένα βραδινό πράσινο σμαραγδί φόρεμα επιλέγονται οι μεταλλικές αποχρώσεις που χαρίζουν στο σύνολο μια πιο κομψή και πολυτελή όψη. Οι χρωματιστές επιλογές αξεσουάρ ωστόσο είναι πιο καλοκαιρινές και ανάλαφρες. Μπορούν να φορεθούν τόσο στις καθημερινές σας εμφανίσεις, όσο και σε μια βάπτιση που το ύφος του ντυσίματος είναι πιο χαλαρό απ’ ότι σε έναν γάμο.

► Δείτε περισσότερες ιδέες για ντύσιμο σε γάμο ή βάπτιση

Τι μακιγιάζ να κάνετε με πράσινο σμαραγδί φόρεμα:

Μακιγιάζ για σμαραγδί φόρεμα
Μακιγιάζ για σμαραγδί φόρεμα

Η πιο δημοφιλής επιλογή στο μακιγιάζ είναι το φυσικό, γήινο και nude makeup. Επιλέξτε λοιπόν γήινες ή χρυσές αποχρώσεις σκιών στα μάτια και ολοκληρώστε το μακιγιάζ σας με ένα απαλό κραγιόν σε ροζ ή μπεζ χρώμα. Με αυτό τον τρόπο θα διατηρήσετε μια ισορροπία ανάμεσα στο εντυπωσιακό σμαραγδί χρώμα του φορέματος σας.

► Περισσότερες προτάσεις μακιγιάζ σε γήινες αποχρώσεις

Αν πάλι θέλετε να δώσετε χρώμα στα χείλη, επιλέξτε ένα κοραλί ή σκούρο κόκκινο – burgundy κραγιόν.

Από εκεί και πέρα, για τις πιο βραδινές σας εμφανίσεις, υπάρχει και η επιλογή ενός καφέ ή μαύρου smokey eyes με απαλές αποχρώσεις στα χείλη.

Τέλος, ειδικά για τις γυναίκες με πράσινα μάτια, αλλά και όχι μόνο, υπέροχη πρόταση αποτελεί και το μακιγιάζ σε πράσινες απαλές αποχρώσεις. Προσέξτε όμως να διατηρήσετε μια ισορροπία με το σμαραγδί φόρεμα και να αποφύγετε τις υπερβολές.

Εντυπωσιακές προτάσεις για σμαραγδί φόρεμα σε κάθε περίσταση:

Δείτε ιδέες με εντυπωσιακά και κομψά σμαραγδί φορέματα για γάμο, αλλά και για καθημερινές εμφανίσεις που μπορείτε να αγοράσετε από γνωστά καταστήματα ή online.

Σμαραγδί φόρεμα (2)
Μίνι φόρεμα με ώμους έξω, λεπτό τιραντάκι και βολάν σε Α γραμμή σε σμαραγδί χρώμα – Celestino
Σμαραγδί φόρεμα (11)
Μίνι πράσινο σμαραγδί πουκαμισοφόρεμα με κουμπιά και βολάν ζωνάκι – Lynne
Σμαραγδί φόρεμα (12)
Σπορ σικ εφαρμοστό κοντό σμαραγδί φόρεμα με άσπρη γραμμή στο πλάι – Bershka
Σμαραγδί φόρεμα (1)
Μακρύ βαμβακερό καθημερινό σμαραγδί φόρεμα από βαμβάκι και λαιμόκοψη – Celestino
Σμαραγδί φόρεμα (10)
Μάξι φόρεμα πράσινο σμαραγδί κροσέ με V ντεκολτέ και κοντό μανίκι – ZARA
Σμαραγδί φόρεμα (6)
Εφαρμοστό bandage φόρεμα με λαιμόκοψη χαμόγελο – Perfectdress
Σμαραγδί φόρεμα (9)
Ζακάρ κοντό φόρεμα σε πράσινο σμαραγδί με μανίκι – ZARA
Σμαραγδί φόρεμα (13)
Μακρυμάνικο απλό πασπαρτού σμαραγδί φόρεμα σε Α γραμμή – MANGO
Σμαραγδί φόρεμα (4)
Κομψό φόρεμα σε σμαραγδί χρώμα με ζώνη στη μέση και V λαιμόκοψη – Moutaki
Σμαραγδί φόρεμα (8)
Σατέν μακρύ σμαραγδί slip dress φόρεμα με ανοιχτή πλάτη, χιαστί τιράντες και σκίσιμο στο πλάι – Lynne
Σμαραγδί φόρεμα (14)
Σατέν κοντό σμαραγδί φόρεμα με βολάν στον έναν ώμο και τιραντάκι στον άλλο – MANGO
Σμαραγδί φόρεμα (3)
Σμαραγδί φόρεμα για γάμο σε γοργονέ στυλ με δαντέλα, ανοιχτή πλάτη και halter ντεκολτέ – Pronovias
Σμαραγδί φόρεμα (5)
Vintage δαντελένιο βραδινό φόρεμα μέχρι το γόνατο σε πράσινο σμαραγδί χρώμα – Lightinthebox
Σμαραγδί φόρεμα (7)
Κομψό πράσινο σμαραγδί φόρεμα δεξίωσης σε ίσια γραμμή με εφαρμοστή μέση και σκίσιμο – Pronovias