30 κορυφαίες τάσεις της μόδας για το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2018 – 2019

Οι 30 κορυφαίες τάσεις της μόδας για το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2018 - 2019

Τα crop top, τα βολάν, τα κρόσσια και οι διαφάνειες είναι μερικές μόνο από τις κορυφαίες τάσεις στη μόδα για το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2018 – 2019. Τι άλλο θα φορεθεί όμως αυτή τη σεζόν; Ποια είναι τα fashion trends που πρότειναν οι διάσημοι οίκοι μόδας στις πασαρέλες και πως μπορείτε να τα υιοθετήσετε;

UPDATE: Δείτε τις νέες τάσεις στη μόδα Φθινόπωρο / Χειμώνας 2019 – 2020

Ανακαλύψτε τα βασικά είδη υφασμάτων που θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους, όπως είναι το βελούδο, το δέρμα, αλλά και το tweed. Δείτε επίσης ποια trends συνεχίζουν να κατέχουν μια από τις κορυφαίες θέσεις και ποια δεν βρίσκονται καθόλου στις φετινές τάσεις.

Η λίστα που ακολουθεί, παρουσιάζει όλες τις τάσεις που θα κυριαρχήσουν αυτή την εποχή. Πρόκειται για trends που μπορείτε να ακολουθήσετε ακόμη και με ρούχα που έχετε ήδη στη ντουλάπα σας. Ρούχα απλά και καθημερινά που διατηρούνται για χρόνια στην κορυφή των επιλογών, αλλά και πιο ιδιαίτερα ή βραδινά κομμάτια ρουχισμού.

Φορέστε τα ακολουθώντας την τελευταία λέξη της μόδας και δημιουργήστε εκπληκτικά ντυσίματα με εντυπωσιακούς φθινοπωρινούς και χειμωνιάτικους συνδυασμούς.

Λεοπάρ και άλλα animal prints

Οι κορυφαίες τάσεις της μόδας για το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2018 - 2019 (31)

Τα animal print με κορυφαίο το λεοπάρ σε κλασσικές, αλλά και πρωτότυπες neon αποχρώσεις θα αποτελέσουν ένα από τα κορυφαία prints για το Φθινόπωρο αλλά και τον Χειμώνα 2019. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο μοτίβο που έχουν αγαπήσει πολύ οι γυναίκες. Κάποιες προτιμούν να το φορούν σε αξεσουάρ ή σε μικρές δόσεις στο ντύσιμο τους, ωστόσο υπάρχουν και αυτές που επιλέγουν ακόμη και ένα total animal print – leopard look.

► Δείτε μερικές καταπληκτικές ιδέες και συνδυασμούς για να φορέσετε το λεοπάρ.

Φθινοπωρινά φλοράλ

Οι κορυφαίες τάσεις της μόδας για το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2018 - 2019 (32)

Αν και σε γενικές γραμμές το φλοράλ μοτίβο παραπέμπει στην Άνοιξη, επί της ουσίας είναι ένα σχέδιο που φοριέται όλο το χρόνο. Ειδικά όταν το φόντο του print είναι σκούρο, δηλαδή μαύρο, καφέ ή μπλε, τότε το αποτέλεσμα είναι περισσότερο φθινοπωρινό και χειμωνιάτικο. Σε αυτές τις περιπτώσεις τα λουλούδια είναι αυτά που προσθέτουν χρώμα στο ντύσιμο, δημιουργώντας μια όμορφη αντίθεση με το σκούρο φόντο της εποχής.

Καρό / Glen Plaid, Plaids & Tartans

Οι κορυφαίες τάσεις της μόδας για το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2018 - 2019 (34)

Το καρό σε όλες του τις εκδοχές θα είναι ένα από τα κορυφαία μοτίβα για τη σεζόν. Μικρά ή μεγάλα τετράγωνα σε πολλά διαφορετικά χρώματα θα κοσμήσουν κάθε είδος στα ρούχα αλλά και τα παπούτσια φέτος το Χειμώνα.

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά καρό σχέδια θα είναι το glen plaid, το οποίο συνδυάζει τα μικρά τετράγωνα με τα μεγάλα και είναι πολύ ιδιαίτερο. Οι αποχρώσεις που θα δούμε το συγκεκριμένο print είναι κυρίως γκρι και ουδέτερες, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν θα το δούμε και με άλλα χρώματα.

► Λατρεύετε τα καρό σχέδια; 40 τέλειοι συνδυασμοί ρούχων με καρό πουκάμισο, παντελόνι ή φούστα.

Τα tartans και τα κλασσικά σκοτσέζικα μοτίβα, είναι δυο ακόμη από τα prints που θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Θα τα δούμε σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και συνδυασμών.

Τα λογότυπα βάζουν την σφραγίδα τους στη μόδα του Χειμώνα 2019

Οι κορυφαίες τάσεις της μόδας για το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2018 - 2019 (35)

Μια εξίσου κορυφαία τάση του Χειμώνα 2019 στα μοτίβα, η οποία έχει επηρεάσει όχι μόνο τα ρούχα, αλλά και τις τσάντες της σεζόν είναι τα μεγάλα λογότυπα. Πρόκειται για λέξεις, όπως τα ονόματα των διάσημων οίκων μόδας, αλλά και χαρακτηριστικά μοτίβα που επαναλαμβάνονται.

Pop art και αφηρημένα μοτίβα

Οι κορυφαίες τάσεις της μόδας για το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2018 - 2019 (33)

Τα αφηρημένα έργα τέχνης που κοσμούν τα ρούχα, καθώς και τα cartoon style σχέδια τύπου pop art είναι μερικές από τις πιο ιδιαίτερες τάσεις στα prints για την εποχή. Πρόκειται για πολύχρωμα σχέδια που θα χαρίσουν χρώμα και παιχνιδιάρικο στυλ στο φθινοπωρινό και χειμωνιάτικο ντύσιμο σας.

Ντύσιμο με επίπεδα (Layering)

Οι κορυφαίες τάσεις της μόδας για το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2018 - 2019 (2)

Ένα από τα κορυφαία στυλ ντυσίματος για το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2018 – 2019 είναι τα επίπεδα. Συνδυάστε λοιπόν περισσότερες από δυο φαρδιές μπλούζες (συνήθως 3-5) η μία πάνω από την άλλη. Το λεγόμενο και ντύσιμο κρεμμύδι.

Το συγκεκριμένο στυλ ντυσίματος δημιουργεί ένα πολύ ζεστό αποτέλεσμα, ιδανικό για τις υπερβολικά κρύες ημέρες του χρόνου.

Μπορείτε λοιπόν να συνδυάσετε ένα πουκάμισο ή μια τουνίκ με ένα πουλόβερ, μια ζακέτα και το παλτό σας.

Ρομαντικό ντύσιμο και διακοσμητικά βολάν

Οι κορυφαίες τάσεις της μόδας για το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2018 - 2019 (4)

Αν πάλι είστε φαν του ρομαντικού ντυσίματος, τα βολάν που θα διατηρήσουν και αυτή τη σεζόν μια από τις κορυφαίες θέσεις στις τάσεις της μόδας μπορούν να σας βοηθήσουν να το επιτύχετε. Βολάν στα φορέματα, τις φούστες και τις μπλούζες, καθώς και στα μανίκια θα φορεθούν πολύ αυτή την εποχή, χαρίζοντας σας ένα ρομαντικό στυλ.

Εξίσου εντυπωσιακά και μοδάτα θα είναι όμως και τα αέρινα ρομαντικά φορέματα σε έντονα, φωτεινά και σκούρα πολλές φορές χρώματα. Το μήκος τους ποικίλει, με τα μακριά και τα μίντι να αποτελούν τις πιο δημοφιλείς επιλογές.

Ρούχα που τονίζουν το εσώρουχο ή lingerie type

Οι κορυφαίες τάσεις της μόδας για το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2018 - 2019 (6)

Τα crop top μπλουζάκια με μπανέλα που κρατούν το στήθος στη θέση του χωρίς να χρειάζονται σουτιέν θα φορεθούν πολύ το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2018 – 2019. Πρόκειται για μια τάση στη μόδα που θα κάνει αισθητή την παρουσία της, μαζί με τα lingerie ρούχα που τα τελευταία χρόνια έχουν αγαπηθεί κατά κόρον.

Μέχρι τώρα βλέπαμε τα lingerie – «εσώρουχα» να φοριούνται ως ρούχα ή να αποτελούν μέρος ενός συνόλου. Φέτος όμως φορέθηκαν ως μπουστάκια σε συνδυασμό με φορέματα, αναδεικνύοντας την ομορφιά του γυναικείου σώματος.

Ανοιχτοί ώμοι ή καλυμμένοι με διαφορετικού είδους ύφασμα

Οι κορυφαίες τάσεις της μόδας για το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2018 - 2019 (7)

Τα ρούχα με ανοίγματα στους ώμους θα αποτελέσουν μια ακόμη από τις κορυφαίες τάσεις στη μόδα για το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2018 -2019. Το ιδιαίτερο αυτό κόψιμο θα το δούμε τόσο σε μπλούζες και φορέματα, όσο και σε ολόσωμες φόρμες.

Το ίδιο όμως μοδάτα θα είναι και τα ρούχα που διαθέτουν σχέδια με κόψιμο ενός ώμου σε συνδυασμό με ένα top, πουλόβερ ή κορμάκι με ψηλή λαιμόκοψη και μανίκι. Αυτός ο συνδυασμός θα προσφέρει προστασία από το κρύο, αλλά και ένα ιδιαίτερο στυλ ρουχισμού.

Ρούχα με κάθετο άνοιγμα στο σημείο του στήθους

Οι κορυφαίες τάσεις της μόδας για το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2018 - 2019 (8)

Έχουμε δει ρούχα με σκίσιμο στο πλάι, στην πλάτη κλπ, φέτος όμως στη μόδα είναι οι μπλούζες και τα φορέματα με κάθετο σκίσιμο – άνοιγμα στο στήθος. Το άνοιγμα αυτό είναι ικανό να αναδείξει το στήθος χωρίς σουτιέν. Παράλληλα όμως καλύπτει αρκετά σημεία για να είναι ευπρεπές και κατάλληλο για τους κρύους μήνες της εποχής.

Τα γυναικεία κουστούμια με παντελόνι είναι κορυφαία τάση της σεζόν Φθινόπωρο / Χειμώνας 2019

Οι κορυφαίες τάσεις της μόδας για το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2018 - 2019 (11)

Τα γυναικεία κουστούμια με παντελόνι αποτελούν κυρίαρχη τάση στη μόδα για τον Χειμώνα 2019.

Αυτό όμως που κάνει μοναδικά τα φετινά γυναικεία κουστούμια με παντελόνι είναι οι παγιέτες που κοσμούν όλη τους την επιφάνεια. Τα κουστούμια αυτά είναι λαμπερά και εντυπωσιακά, ιδανικά ακόμη και για επίσημες βραδινές εμφανίσεις.

Πέρα όμως από τις παγιέτες, τα κοστούμια μπορούν να αποτελούνται από παντελόνι μέχρι τον αστράγαλο, σακάκι με βαθύ ντεκολτέ και γενικότερα να έχουν όποιο σχέδιο και στυλ επιθυμείτε. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν μάλιστα και τα animal print κουστούμια που αποτελούν κορυφαία τάση για τη σεζόν.

Πως να φορέσετε παγιέτες: Εντυπωσιακοί συνδυασμοί με φούστα, φόρεμα και άλλα ρούχα.

Βελούδο

Οι κορυφαίες τάσεις της μόδας για το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2018 - 2019 (13)

Το βελούδο είναι ένα είδος πολυτελούς υφάσματος ιδανικό για τη σεζόν Φθινόπωρο / Χειμώνα, το οποίο όπως τα τελευταία χρόνια, έτσι και φέτος θα αποτελέσει μια από τις κορυφαίες τάσεις της μόδας.

Μπορεί να φορεθεί τόσο σε μπλουζάκια και tops, όσο και σε παντελόνια, φούστες και φορέματα. Εξίσου εντυπωσιακό είναι βέβαια και σαν παλτό.

Τα χρώματα του βελούδου είναι πολλά και όλα τους είναι ξεχωριστά. Τα πιο δημοφιλή είναι το κόκκινο, το burgundy, το μπλε, το πράσινο και το nude, αυτό όμως δεν αποκλείει πχ την ύπαρξη κίτρινου ή πορτοκάλι βελούδου.

Δερμάτινα ρούχα και το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2018 – 2019

Οι κορυφαίες τάσεις της μόδας για το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2018 - 2019 (14)

Το δέρμα θα αποτελέσει και φέτος μια από τις κορυφαίες τάσεις στη μόδα για Φθινόπωρο / Χειμώνα 2018 – 2019.

Τα δερμάτινα παντελόνια και κολάν είναι μια δημοφιλής επιλογή ρούχου που λατρεύουν οι γυναίκες. Αυτό όμως δεν είναι το μόνο ρούχο από δέρμα που θα φορεθεί. Σύμφωνα με τους διάσημους οίκους μόδας, το δέρμα σε όλους τους χρωματισμούς θα κάνει πάταγο. Θα φορεθεί σε πανωφόρια, σορτς, φούστες και φορέματα, αλλά και σε μπλούζες ή ολόσωμες φόρμες.

► Πάρτε ιδέες για το πως να φορέσετε το δερμάτινο παντελόνι.

Διακοσμημένα με φτερά, κρόσσια ή γούνινες μανσέτες

Οι κορυφαίες τάσεις της μόδας για το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2018 - 2019 (15)

Μια μικρή, είτε μεγάλη διακοσμητική λεπτομέρεια μπορεί να απογειώσει και να μεταμορφώσει πλήρως ένα απλό ρούχο. Στις κορυφαίες τάσεις για φέτος θα δούμε τα φτερά, τα κρόσσια και τις γούνινες μανσέτες να έχουν την τιμητική τους.

Τα μεν φτερά θα τα δούμε να διακοσμούν κάθε είδους ρούχο και να το κάνουν πολύ πιο ιδιαίτερο. Μάλιστα θα δούμε ρούχα που είναι καλυμμένα πλήρως με φτερά και άλλα που έχουν μικρές διακοσμητικές λεπτομέρειες.

Από την άλλη μεριά, τα κρόσσια που αποτελούσαν και την Άνοιξη / Καλοκαίρι κορυφαία τάση, παραμένουν στα must της εποχής, αλλά παίρνουν άλλη μορφή, τα λεγόμενα jellyfish fringe. Πρόκειται για κρόσσια που καλύπτουν το κάτω μέρος φορεμάτων, φουστών και γενικότερα ρούχων, σχηματίζοντας ένα εφέ μέδουσας.

Τέλος, οι γούνινες μανσέτες που κοσμούν την άκρη των μανικιών σε μπλούζες, πουκάμισα, πουλόβερ κλπ θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Μάλιστα στα καταστήματα μπορείτε να βρείτε τόσο ξεχωριστές μανσέτες που μπορούν να φορεθούν με τα πάντα, όσο και ενσωματωμένες σε tops.

Το Φθινόπωρο / Χειμώνας 2019 ανήκει στα ρούχα με παγιέτες

Οι κορυφαίες τάσεις της μόδας για το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2018 - 2019 (18)

Οι διακοσμητικές παγιέτες σε όλα τα χρώματα και τα μεγέθη είναι επίσης στις κορυφαίες τάσεις του Φθινοπώρου / Χειμώνα. Φορέματα, φούστες, μπλούζες και παντελόνια μπορούν να είναι εξ’ ολοκλήρου στολισμένα με παγιέτες ενός ή περισσοτέρων αποχρώσεων.

Μάλιστα υπάρχουν ρούχα που διαθέτουν σχήματα και prints ζωγραφισμένα με διαφορετικά χρώματα παγιέτας.

Από εκεί και πέρα, αν δεν σας αρέσουν τα ρούχα που είναι γεμάτα με παγιέτες, μπορείτε να επιλέξετε κάποιο με μικρές λεπτομέρειες.

Η μόδα προστάζει διαφάνεια παντού

Οι κορυφαίες τάσεις της μόδας για το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2018 - 2019 (16)

Η διαφάνεια που φορέθηκε πολύ την προηγούμενη σεζόν, παραμένει στην κορυφή των τάσεων. Την είδαμε και θα την δούμε να αποτελεί κομμάτια ρούχων, αλλά και ολόκληρα μπλουζάκια, φορέματα κλπ σε πολλούς χρωματισμούς. Ορισμένα κομμάτια διέθεταν εσωτερική φόδρα και άλλα χρειάζονταν κάτι επιπλέον για να φορεθούν.

Ρούχα επηρεασμένα από την Βικτοριανή εποχή και το ρομαντικό στυλ με βολάν και δαντέλα προσθέτουν στο ιδιαίτερο αυτό ύφασμα έναν ακόμη πιο σαγηνευτικό αέρα.

Υφάσματα σε ασημί και άλλες μεταλλικές αποχρώσεις

Οι κορυφαίες τάσεις της μόδας για το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2018 - 2019 (17)

Μια από τις πιο ιδιαίτερες και ενδιαφέρουσες κορυφαίες τάσεις της μόδας για το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2018 – 2019 είναι και τα υφάσματα σε μεταλλικές αποχρώσεις. Ρούχα ασημί, χρυσά, ροζ χρυσά και γενικότερα χρώματα με μεταλλική λάμψη θα φορεθούν πολύ. Πρόκειται για υλικά που έχουν ιριδίζουσα λάμψη και holographic όψη.

Επομένως όποιο ρούχο κι αν επιλέξετε με αυτό το ύφασμα θα ακολουθείτε την τελευταία λέξη της μόδας.

Φούστες και φορέματα από μετάξι – scarf print

Οι κορυφαίες τάσεις της μόδας για το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2018 - 2019 (3)

Τα μεταξένια φορέματα και οι φούστες αποτελούν ένα από τα κομμάτια της γυναικείας γκαρνταρόμπας που θα φορεθεί πολύ αυτό το Φθινόπωρο / Χειμώνα. Πρόκειται για ένα ρούχο με αέρινο στυλ που γλιστράει πάνω στο σώμα χωρίς να μαρκάρει. Μπορεί να φορεθεί τόσο το πρωί, όσο και σε βραδινές ή επίσημες εμφανίσεις, ανάλογα πάντα με το σύνολο του ντυσίματος που θα δημιουργήσετε.

Χαρακτηριστικό μοτίβο στα μεταξωτά φορέματα που θα φορεθεί πολύ φέτος είναι το scarf print. Το γνωστό σε όλες μας σχέδιο που αποτυπώνεται στα μεταξωτά μαντήλια, θα κοσμήσει φουστάνια πολύχρωμα και κομψά, ιδανικά για όλες τις ώρες της ημέρας. Η μεγάλη τους ποικιλία σε σχέδια μεσάτα, αλλά και αέρινα θα σας κάνει να τα λατρέψετε.

Tweed για τον Χειμώνα 2019

Οι κορυφαίες τάσεις της μόδας για το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2018 - 2019 (19)

Πέρα από το καρό και το animal print, που θα αποτελέσουν μια από τις κορυφαίες τάσεις της μόδας για το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2018 – 2019, θα κάνει αισθητή την παρουσία του και το ύφασμα tweed. Το μάλλινο αυτό ύφασμα που έκανε πάταγο κατά τη δεκαετία του ’80 κάνει δυναμικό come back.

Χαρακτηριστικό ρούχο από tweed είναι το σακάκι του οίκου Chanel που αγαπήθηκε πολύ από τις γυναίκες της εποχής του. Ωστόσο, πλέον το συγκεκριμένο ύφασμα φοριέται και σε παλτό, παντελόνια, φούστες, ταγιέρ και κουστούμια. Οι χρωματισμοί του είναι πολλοί, προσφέροντας έτσι μια μεγάλη γκάμα ρούχων για να επιλέξετε.

Συνδυάστε το tweed με πουκάμισο και δημιουργήστε εντυπωσιακά σύνολα για το γραφείο ή τις επαγγελματικές σας εμφανίσεις. Επίσης, φορέστε το με μια απλή μπλούζα για οποιαδήποτε περίσταση. Πρόκειται για ένα ύφασμα που ταιριάζει εύκολα με άλλες υφάνσεις και μπορεί να φορεθεί όλες τις ώρες.

Αν πάλι επιλέξετε ένα παλτό με ύφασμα tweed, τότε μπορείτε να κάνετε έναν υπέροχο συνδυασμό με δερμάτινο παντελόνι ή φούστα.

Εμπνευσμένα από την δεκαετία των ’80s

Οι κορυφαίες τάσεις της μόδας για το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2018 - 2019 (21)

Πολλές από τις κορυφαίες τάσεις της μόδας για το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2018 – 2019 είναι εμπνευσμένες και βασισμένες στην δεκαετία του ’80.

Οι μεγάλες τετράγωνες βάτες, το δέρμα, τα animal print (λεοπάρ κλπ), αλλά και τα παντελόνια καμπάνα ή τα τζιν θα είναι must την σεζόν αυτή. Εξίσου πολύ θα φορεθεί η διαφάνεια και το πλισέ – καπιτονέ σχέδιο στα ρούχα.

Δημιουργήστε λοιπόν εντυπωσιακά ντυσίματα εμπνευσμένα από την δεκαετία του ’80, προσθέτοντας παράλληλα μια πιο μοντέρνα νότα και τραβήξτε τα βλέμματα.

Παντελόνια καμπάνα

Οι κορυφαίες τάσεις της μόδας για το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2018 - 2019 (22)

Άλλο ένα στοιχείο της δεκαετίας του ’80 που θα φορεθεί κατά κόρον φέτος το Φθινόπωρο / Χειμώνα είναι τα παντελόνια καμπάνα. Τα πολυαγαπημένα αυτά παντελόνια με το μικρό ή μεγάλο άνοιγμα στο κάτω μέρος του ποδιού θα αποτελέσουν κορυφαία τάση για τη σεζόν.

Η τζιν καμπάνα, αλλά και τα παντελόνια από οποιοδήποτε ύφασμα με αυτό το κόψιμο, μπορούν να φορεθούν από όλες τις γυναίκες ασχέτως ηλικίας και σώματος. Αρκεί πάντα να βρείτε το ιδανικό σχέδιο που κολακεύει την σιλουέτα σας.

► Ανακαλύψτε ποιο είναι το ιδανικό σχέδιο και πως να φορέσετε ένα παντελόνι καμπάνα.

Συνδυάστε το παντελόνι καμπάνα με ένα μπλουζάκι, ένα πουκάμισο ή ένα πουλόβερ και είστε έτοιμη για τις καθημερινές σας δραστηριότητες. Βέβαια αυτού του είδους τα παντελόνια μπορούν να φορεθούν ακόμη και σε επίσημες εμφανίσεις, αρκεί να κάνετε τον κατάλληλο συνδυασμό με παπούτσια, αξεσουάρ κλπ.

Κολάν κάθε είδους

Οι κορυφαίες τάσεις της μόδας για το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2018 - 2019 (23)

Ένα ακόμη στοιχείο της δεκαετίας του ’80 που θα φορεθεί φέτος είναι το κολάν παντελόνι. Το αθλητικό αυτό κατά βάση ρούχο που προσφέρει άνεση έχει πλέον μετατραπεί και σε κανονικό παντελόνι. Πέρα από τα κλασσικά αθλητικά κολάν, υπάρχουν τα διακοσμημένα με παγιέτες, γκλίτερ, δαντέλα, animal print, βελούδο ή δέρμα.

Για να κάνετε ένα εντυπωσιακό αθλητικό ντύσιμο με κολάν επιλέξτε ένα μακρυμάνικο μπλουζάκι, ένα πουλοβεράκι ή κάποιο φούτερ. Αν όμως θέλετε να κάνετε ένα πιο chic casual ή βραδινό ντύσιμο, επιλέξτε ένα μπλουζοφόρεμα, ένα αέρινο μπλουζάκι ή κάποιο μακρύ πουλόβερ.

Βικτοριανού τύπου και Ρουστίκ – Folklore ρούχα

Οι κορυφαίες τάσεις της μόδας για το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2018 - 2019 (24)

Το Βικτοριανό και το ρουστίκ – folklore στυλ ντυσίματος θα αποτελέσουν ακόμη μια από τις κορυφαίες τάσεις της μόδας για το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2018 – 2019.

Σύμφωνα λοιπόν με το στυλ της Βικτοριανής εποχής τα ρούχα θα είναι διακοσμημένα με δαντέλα, βολάν και όμορφες καρφίτσες. Το ρομαντικό αυτό ύφος της μόδας θα αποτυπωθεί τόσο στον ρουχισμό, όσο και στα αξεσουάρ, παπούτσια και κοσμήματα.

Εξίσου όμως in στη μόδα θα είναι και τα folklore ρούχα. Φορέματα μακριά μέχρι το πάτωμα, κορσέδες, πλεκτά με βελονάκι και καπιτονέ θα φορεθούν κατά κόρον αυτή την περίοδο. Επίσης, τα ρούχα με ψηλή λαιμόκοψη, τα μακριά φορέματα σε συνδυασμό με μακριά γάντια που φτάνουν πάνω από τον αγκώνα θα φέρουν το folklore στυλ και πάλι στην κορυφή των τάσεων.

Καπιτονέ και πλισέ ρούχα

Οι κορυφαίες τάσεις της μόδας για το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2018 - 2019 (26)

Το καπιτονέ σχέδιο έχουμε συνηθίσει να το βλέπουμε σε πανωφόρια, παπούτσια και τσάντες. Φέτος όμως, τάση της μόδας θα είναι και τα ρούχα με καπιτονέ υφή. Πρόκειται για υφάσματα που είναι επενδυμένα με βαμβακερό ή άλλο ύφασμα και διαθέτουν γαζιά ή πτυχώσεις, οι οποίες σχηματίζουν διάφορα σχέδια.

Φορέστε λοιπόν παντελόνια, μπλούζες και φούστες βασισμένες στο ξεχωριστό αυτό ανάγλυφο σχέδιο και κλέψτε τις εντυπώσεις. Εξάλλου, η επένδυση που διαθέτουν τα καπιτονέ ρούχα τα καθιστά ζεστά και ιδανικά για τις κρύες ημέρες του χρόνου.

Εξίσου όμως trendy είναι και το πλισέ σχέδιο στα ρούχα. Μπορεί να είναι πιο συνηθισμένο να το βλέπουμε σε φορέματα και φούστες, ωστόσο το πλισέ σχέδιο μπορεί να κοσμεί με ανάλογο όμορφο τρόπο και ένα παντελόνι ή μια ολόσωμη φόρμα.

Υιοθετήστε λοιπόν αυτό το fashion trend της εποχής σε όλες σας τις εμφανίσεις. Ρούχα πλισέ από βαμβάκι, πολυεστέρα, αλλά και διάφανη μουσελίνα και σιφόν είναι τα πιο δημοφιλή.

Το πλισέ σχέδιο ταιριάζει υπέροχα με τα φθινοπωρινά ή χειμωνιάτικα πουλόβερ σας για τις καθημερινές και χαλαρές σας εμφανίσεις.

Cowgirl… Με αέρα Άγριας Δύσης

Οι κορυφαίες τάσεις της μόδας για το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2018 - 2019 (27)

Η Άγρια Δύση με τα δερμάτινα και τζιν ρούχα της, διακοσμημένα με κρόσσια και τις καουμπόικες μπότες θα παραμείνει στην κορυφή των fashion trends και το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2018 – 2019.

Δώστε λοιπόν στην εμφάνιση σας το στοιχείο αυτό που θα σας μεταφέρει στην εποχή των καουμπόηδων και κάντε ένα ξεχωριστό casual καθημερινό ντύσιμο.

Οι δερμάτινες μπότες, τα μεγάλα καπέλα και οι ρουστίκ ζώνες με μεταλλικές αγκράφες είναι μερικές λεπτομέρειες που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε ένα cowboy look.

Δερμάτινα πανωφόρια με εσωτερική επένδυση γούνας προβάτου

Οι κορυφαίες τάσεις της μόδας για το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2018 - 2019 (28)

Και επειδή ο καιρός κατά τις εποχές του Φθινοπώρου / Χειμώνα αρχίζει να γίνεται πιο δροσερός, δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τις πασαρέλες τα πανωφόρια.

Μια από τις κορυφαίες τάσεις της μόδας για το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2018 – 2019 για να ζεσταθείτε θα είναι και πάλι τα δερμάτινα παλτό, ημίπαλτο ή μπουφάν με επένδυση γούνας προβάτου. Δεν χρειάζεται να είναι φτιαγμένα από αληθινό δέρμα και γούνα, αφού στο εμπόριο μπορείτε να βρείτε πολλές οικολογικές παραλλαγές για το συγκεκριμένο είδος πανωφοριού.

Κάπες, πανωφόρια με μανίκια τύπου κάπας και τύπου blanket

Οι κορυφαίες τάσεις της μόδας για το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2018 - 2019 (29)

Ένα ακόμη από τα κορυφαία πανωφόρια για την εποχή θα είναι και οι κάπες. Κάπες κοντές ή μακριές που προσδίδουν στην θηλυκή σιλουέτα αέρα και μυστήριο, καλύπτοντας παράλληλα κάθε σωματότυπο και αναδεικνύοντας ή κρύβοντας συγκεκριμένα χαρακτηριστικά του.

Αν πάλι δεν είστε φαν της κάπας, μπορείτε να προτιμήσετε ένα μακρύ ή κοντό παλτό με φαρδιά μανίκια τύπου κάπας. Πρόκειται για μια εξίσου εντυπωσιακή ιδέα που είδαμε στις κορυφαίες τάσεις της μόδας για το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2018 – 2019.

Από εκεί και πέρα, στις πασαρέλες των διάσημων οίκων είδαμε να φοριούνται πολύ και οι κάπες – πανωφόρια τύπου blanket. Πρόκειται για ρούχο ζεστό που αγκαλιάζει και τυλίγει το σώμα.

Η μόδα στα πανωφόρια για τον Χειμώνα 2019

Οι κορυφαίες τάσεις της μόδας για το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2018 - 2019 (30)

Φαρδιά – oversized πανωφόρια: Και φέτος, τα πανωφόρια παραμένουν ογκώδη και φαρδιά σε ποικιλία χρωμάτων, έντονων και μη. Επίσης, πολλοί ήταν οι οίκοι που θέλησαν αυτή τη σεζόν Φθινόπωρο / Χειμώνας να συνδυάσουν ένα oversize πανωφόρι με πολλαπλά επίπεδα. Δηλαδή τα μοντέλα φόρεσαν το παλτό αυτού του είδους πάνω από ένα ντύσιμο που αποτελούταν από πολλά επίπεδα μπλούζας ή το συνδύασαν με περισσότερα εκ του ενός παλτό, το ένα πάνω στο άλλο.

Με τετράγωνες βάτες: Ως ένα επιπλέον κομμάτι του oversize παλτού παρουσιάστηκαν οι μεγάλες τετράγωνες και ογκώδεις βάτες που θα το κάνουν ακόμη πιο ξεχωριστό.

Ανδρικού τύπου: Εξίσου αισθητή έκανε την παρουσία του το παλτό ανδρικού τύπου. Μεγάλοι ώμοι, ίσια φαρδιά γραμμή και πολύ μακρύ μήκος είναι τα βασικά χαρακτηριστικά αυτού του κορυφαίου είδους παλτού.

Φουσκωτά μπουφάν: Τα φουσκωτά μπουφάν θα αποτελέσουν και φέτος μια από τις κορυφαίες τάσεις της μόδας. Βέβαια στις πασαρέλες του Φθινόπωρου / Χειμώνα 2018 – 2019 τα φουσκωτά αυτά μπουφάν παρουσιάστηκαν πιο φουτουριστικά.

Διπλά πανωφόρια: Το στυλ των πολλών επιπέδων στα ρούχα διαδέχεται και τα διπλά πανωφόρια. Αν λοιπόν δεν ξέρετε ποιο πανωφόρι να διαλέξετε, κανένα πρόβλημα! Βάλτε και τα δυο. Πρόκειται για μια από τις κορυφαίες τάσεις της μόδας για το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2018 – 2019 που μπορείτε να δοκιμάσετε. Ιδανικά βέβαια μπορείτε να φορέσετε ένα τζιν μπουφάν ή ένα σακάκι και από πάνω το παλτό σας.

Πανωφόρια με λάμψη: Γενικότερα φέτος θα δούμε πως η λάμψη στα ρούχα αποτελεί κορυφαία τάση. Δεν θα μπορούσε λοιπόν να μην επηρεάσει και τα πανωφόρια. Τα λαμπερά δερμάτινα πανωφόρια θα είναι in στη μόδα για τη σεζόν.