70 ιδέες με εντυπωσιακά χτενίσματα για μακριά μαλλιά

Χτενίσματα για μακριά μαλλιά

Πολλές είναι οι γυναίκες που προτιμούν ένα κούρεμα με μακριά μαλλιά. Ορισμένες επιλέγουν να διατηρήσουν ενιαίο το μακρύ μήκος και άλλες προσθέτουν φιλάρισμα, μύτες ή έστω φράντζα – αφέλειες. Όποιο κι αν είναι το κούρεμα όμως, οι επιλογές για εντυπωσιακά καθημερινά ή βραδινά χτενίσματα για μακριά μαλλιά είναι σχεδόν αμέτρητες.

Το μήκος των μακριών μαλλιών δίνει την δυνατότητα για μεγαλύτερη δημιουργικότητα, παίζοντας τόσο με τα ίσια, όσο και με τα σπαστά ή σγουρά μαλλιά.

Οι πλεξούδες, οι μπούκλες και τα κυματιστά μαλλιά είναι μόνο μερικές από τις βασικές ιδέες που μπορείτε να ακολουθήσετε. Υπάρχουν ένα σωρό ακόμη εύκολα χτενίσματα για μακριά μαλλιά ιδανικά για κάθε περίσταση και κάθε τύπο τρίχας. Δοκιμάστε για παράδειγμα τους κότσους, τις αλογοουρές ή άλλα πιασίματα και θα κλέψετε τις εντυπώσεις με hairstyles τόσο για την καθημερινότητα, όσο και για τις επίσημες εμφανίσεις σας.

Πάρτε ιδέες από την παρακάτω συλλογή με φωτογραφίες από εντυπωσιακά χτενίσματα για μακριά μαλλιά που καλύπτουν όλα τα γούστα και την εκάστοτε περίσταση. Μερικά από αυτά μάλιστα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως παιδικά χτενίσματα.

Χτενίσματα για μακριά μαλλιά μισά πάνω μισά κάτω:

Χτενίσματα για μακριά μαλλιά (1)

Χτενίσματα για μακριά μαλλιά (3)

Χτενίσματα για μακριά μαλλιά (4)

Χτενίσματα για μακριά μαλλιά (2)

Χτενίσματα για μακριά μαλλιά (5)

Χτενίσματα για μακριά μαλλιά (6)

Υπάρχει πληθώρα επιλόγων για να δημιουργήσετε όμορφα χτενίσματα με τα μισά μαλλιά πάνω και τα μισά κάτω, ασχέτως με τον τύπο των μαλλιών σας (ίσια, σπαστά, κυματιστά ή σγουρά). Η πιο βασική εκδοχή είναι το απλό πιάσιμο στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Αν όμως θέλετε κάτι λίγο πιο περίτεχνο και εντυπωσιακό, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα twisted δέσιμο ή να κάνετε δυο πλάγιες μικρές πλεξούδες που να ενώνονται πίσω.

Από εκεί και πέρα μπορείτε να συνδυάσετε το απλό half up χτένισμα, με έναν κότσο ή ένα topdo. Πιάστε λοιπόν τα μισά μακριά μαλλιά σας ψηλά δημιουργώντας έναν κότσο μπαλαρίνας ή κάντε μια πλεξούδα στο επάνω μέρος του κεφαλιού σας που να καταλήγει σε έναν κλασσικό κότσο.

Εξίσου όμορφο είναι όμως και το απλό ή twisted πιάσιμο των μισών μαλλιών πάνω, τα οποία συνεχίζουν σε μια όμορφη ανάλαφρη και ογκώδη πλεξούδα.

Χτενίσματα για μακριά μαλλιά με μπούκλες:

Χτενίσματα για μακριά μαλλιά (7)

Χτενίσματα για μακριά μαλλιά (8)

Χτενίσματα για μακριά μαλλιά (9)

Χτενίσματα για μακριά μαλλιά (10)

Χτενίσματα για μακριά μαλλιά (11)

Χτενίσματα για μακριά μαλλιά (12)

Οι μπούκλες από μόνες τους μπορούν να κάνουν τα μακριά μαλλιά να δείχνουν εκθαμβωτικά, ακόμη και όταν είναι λιτά. Η μορφή τους μάλιστα έχει μεγάλη ποικιλία.

Ξεκινούν από τις χαλαρές και ανάλαφρες μπούκλες ή τα σπαστά – κυματιστά μαλλιά και καταλήγουν στα φυσικά σγουρά μαλλιά ή τις πολύ μικρές και καλοσχηματισμένες μπούκλες με το ψαλίδι μαλλιών. Όποιο μέγεθος μπούκλας κι αν επιλέξετε, μπορεί να αποτελέσει μια θαυμάσια βάση για να δημιουργήσετε εύκολα, ανάλαφρα, αλλά και περίτεχνα χτενίσματα για μακριά μαλλιά με μπούκλες.

Δοκιμάστε να τα αφήσετε κάτω και να πιάσετε μόνο την φράντζα σας με όποιο τρόπο θέλετε. Ένα απλό και χαλαρό πιάσιμο της φράντζας μπορεί να είναι εξίσου εντυπωσιακό με ένα twisted ή σε πλεξούδα πιάσιμο.

Επίσης, μπορείτε να δημιουργήσετε εντυπωσιακά χτενίσματα σε κότσο ή αλογοουρά, όπως και πιασίματα σε πλεξούδα.

Εξαιρετικά είναι και τα χτενίσματα για μακριά μαλλιά με μπούκλες στο πλάι. Για να τα πετύχετε μπορείτε να φέρετε απλώς όλα τα μαλλιά προς τη μια μεριά. Εναλλακτικά, δοκιμάστε μια χαμηλή πλεξούδα στο σβέρκο που να ξεκινάει από την μια μεριά και να τραβάει όλα τα μαλλιά στην άλλη.

Ας μην ξεχνάμε βέβαια και τα ρετρό χτενίσματα για μακριά μαλλιά με μπούκλες τύπου Vang. Πρόκειται για τις ανάλαφρες κυματιστές μπούκλες που συνήθιζαν να κάνουν οι παλιές ηθοποιοί του Hollywood, ένα στυλ χτενίσματος το οποίο έχει κάνει δυναμικό come back τα τελευταία χρόνια στη μόδα.

Αυτό το vintage χτένισμα για μακριά μαλλιά μπορεί να φορεθεί όλες τις ώρες και σε όλες τις περιστάσεις. Επιλέξτε το για την βραδινή σας έξοδο, αλλά ακόμη και για τον γάμο σας και θα εντυπωσιάσετε τα πλήθη.

► Ανακαλύψτε περισσότερες ιδέες για χτενίσματα με μπούκλες, καθημερινά ή βραδινά.

Χτενίσματα για μακριά ίσια μαλλιά:

Χτενίσματα για μακριά μαλλιά (14)

Χτενίσματα για μακριά μαλλιά (18)

Χτενίσματα για μακριά μαλλιά (17)

Χτενίσματα για μακριά μαλλιά (16)

Χτενίσματα για μακριά μαλλιά (15)

Χτενίσματα για μακριά μαλλιά (13)

Σε περίπτωση που τα μαλλιά σας είναι μακριά και ίσια δεν χρειάζεται να κάνετε μπούκλες για να φτιάξετε εύκολα και εντυπωσιακά χτενίσματα. Υπάρχουν πολλές προτάσεις για να πιάσετε τα ίσια μαλλιά όλα ή τα μισά ψηλά.

Από τα πιο εύκολα χτενίσματα για ίσια μακριά μαλλιά είναι οι ψηλές ή χαμηλές αλογοουρές, απλές ή συνδυασμένες με πλάγιες πλεξούδες. Ιδιαίτερα απλοί είναι όμως και οι κότσοι τύπου μπαλαρίνας ή ελαφρώς πιο ανέμελοι που μπορούν εξίσου να συνδυαστούν με πλεξούδες.

Από την άλλη, αν δεν θέλετε ένα πιάσιμο όλων των μαλλιών πάνω, μπορείτε να κάνετε ένα χτένισμα για μακριά μαλλιά μισά πάνω μισά κάτω. Πιάστε λοιπόν μόνο ένα μέρος των μαλλιών σας από το πλάι και φέρτε το πίσω με ένα twisted ή απλό πιάσιμο και συνεχίστε με μια όμορφη κοτσίδα με πλεξούδα. Εναλλακτικά, δημιουργήστε ένα topdo με κότσο ή πλεξούδα. Πρόκειται για εντυπωσιακά και εύκολα χτενίσματα για μακριά μαλλιά που φοριούνται τόσο καθημερινά, όσο και σε πιο ιδιαίτερες περιστάσεις, ανάλογα πάντα και με το ντύσιμο σας.

Τέλος, όμορφη ιδέα για ένα εκθαμβωτικό χτένισμα με ίσια μαλλιά είναι και το slicked back. Τραβήξτε λοιπόν όλα σας τα μαλλιά πίσω και είστε έτοιμη. Το συγκεκριμένο κομψό χτένισμα μπορεί να φορεθεί όλες τις ώρες και να συνδυαστεί με ένα ελαφρώς wet look. Για να δώσετε στο συγκεκριμένο χτένισμα μια ακόμη πιο ενδιαφέρουσα νότα, μπορείτε να κάνετε δυο κρυφά πιασίματα στο πλάι.

Χτενίσματα με πλεξούδες για μακριά μαλλιά:

Χτενίσματα για μακριά μαλλιά (19)

Χτενίσματα για μακριά μαλλιά (24)

Χτενίσματα για μακριά μαλλιά (23)

Χτενίσματα για μακριά μαλλιά (22)

Χτενίσματα για μακριά μαλλιά (21)

Χτενίσματα για μακριά μαλλιά (20)

Ένα από τα βασικότερα είδη χτενισμάτων που μεταμορφώνει με απλό τρόπο τα μαλλιά σας είναι οι πλεξούδες. Αν επιλέξετε χτενίσματα για μακριά μαλλιά με πιάσιμο, τότε μια πλεξούδα στη φράντζα μπορεί να κάνει τη διαφορά. Δημιουργήστε όποιο είδος πλεξούδας θέλετε και το αποτέλεσμα θα σας κάνει να λάμψετε.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν και οι ανάλαφρες πλεξούδες για μακριά μαλλιά σε boho style. Το συγκεκριμένο απλό και αρκετά καλοκαιρινό χτένισμα για μακριά μαλλιά είναι μάλιστα μια από τις κορυφαίες επιλογές για νυφικό χτένισμα. Αποπνέει χαλαρότητα και ρομαντισμό και ταιριάζει απόλυτα με ένα boho νυφικό. Για να το κάνετε να μοιάζει ακόμη περισσότερο με ένα νυφικό χτένισμα για μακριά μαλλιά μπορείτε να προσθέσετε λουλουδάκια.

Τα boxer braids, από την άλλη μεριά, είναι ένα νεανικό, μοντέρνο και πολύ καλοκαιρινό χτένισμα για μακριά μαλλιά με πλεξούδες. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να χωρίσετε τα μαλλιά σας στη μέση και να τα πλέξετε. Δημιουργήστε λοιπόν δυο γαλλικές, ολλανδικές ή πλεξούδες σχοινί και είστε έτοιμες. Μάλιστα το συγκεκριμένο πιάσιμο των μαλλιών αποτελεί και ένα όμορφο χτένισμα παραλίας.

Δοκιμάστε επίσης να κάνετε αλογοουρές ή κότσους και να τους απογειώσετε με πλεξούδες. Φτιάξτε λοιπόν μια αλογοουρά και τυλίξτε το λαστιχάκι με μια πλεξούδα. Κάντε ένα topdo πλεξούδας που να καταλήγει σε αλογοουρά ή κότσο κ.ο. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να δημιουργήσετε εντυπωσιακά βραδινά χτενίσματα για μακριά μαλλιά με πλεξούδες.

► Ακόμη περισσότερες προτάσεις για χτενίσματα με πλεξούδα

Χτενίσματα για μακριά μαλλιά με κότσο:

Χτενίσματα για μακριά μαλλιά (45)

Χτενίσματα για μακριά μαλλιά (43)

Χτενίσματα για μακριά μαλλιά (46)

Χτενίσματα για μακριά μαλλιά (44)

Χτενίσματα για μακριά μαλλιά (48)

Χτενίσματα για μακριά μαλλιά (47)

Οι κότσοι αποτελούν ένα από τα πιο εύκολα χτενίσματα για μακριά μαλλιά. Είναι ιδανικοί για τους καλοκαιρινούς μήνες αφού κρατούν όλα τα μαλλιά μαζεμένα και δεν μας ζεσταίνουν.

Από τον απλό ψηλό κότσο μπαλαρίνας με μπομπάρι μέχρι τον περίτεχνο και συνδυασμένο με πλεξούδα νυφικό ή βραδινό κότσο, οι επιλογές είναι αρκετές.

Δημιουργήστε λοιπόν εντυπωσιακά και εύκολα χτενίσματα για μακριά μαλλιά με κότσο απλό ή συνδυασμένο με πλεξούδες και τραβήξτε τα βλέμματα.

Δοκιμάστε να κάνετε για παράδειγμα μια ανάποδη πλεξούδα από το σβέρκο προς τα πάνω που να καταλήγει σε έναν ψηλό και ατημέλητο κότσο. Εναλλακτικά, πλέξτε το μπροστινό κομμάτι του κεφαλιού σας ή το πλάι και ολοκληρώστε με έναν κότσο σε όποιο ύψος σας αρέσει.

Μάλιστα μπορείτε να κάνετε εντυπωσιακά αρχαιοελληνικά χτενίσματα για μακριά μαλλιά συνδυάζοντας έναν κότσο με μπούκλες και πλεξούδες. Πρόκειται για υπέροχες ιδέες χτενισμάτων που επιλέγει συνήθως μια νύφη. Αν προσθέσετε και μερικά αξεσουάρ αρχαιοελληνικού τύπου όπως οι μπαρέτες και τα μεταλλικά κοκαλάκια σε σχήματα φύλλων μπορείτε να μοιάζετε ακόμη περισσότερο σε Αρχαία Ελληνίδα.

► Δείτε μερικές ακόμη ιδέες για εντυπωσιακούς κότσους

Νυφικά χτενίσματα για μακριά μαλλιά:

Χτενίσματα για μακριά μαλλιά (25)

Χτενίσματα για μακριά μαλλιά (30)

Χτενίσματα για μακριά μαλλιά (29)

Χτενίσματα για μακριά μαλλιά (28)

Χτενίσματα για μακριά μαλλιά (27)

Χτενίσματα για μακριά μαλλιά (26)

Κάθε γυναίκα ονειρεύεται ένα εκθαμβωτικό νυφικό χτένισμα για την ημέρα του γάμου της. Μαλλιά μαζεμένα όλα πάνω σε κότσο, σινιόν, πλεξούδα ή λιτά σε ανάλαφρες μπούκλες με ένα μικρό πιάσιμο της φράντζας στο πλάι είναι οι πιο δημοφιλείς επιλογές.

Τα μακριά μαλλιά έχουν περισσότερες επιλογές για να πιαστούν και να διαθέτουν πλούσιο όγκο. Μάλιστα δεν είναι λίγες οι νύφες που καταλήγουν να κάνουν χτενίσματα για μακριά μαλλιά με τρέσα. Κάποιες την επιλέγουν για να δώσουν μάκρος στα μαλλιά τους και άλλες απλά για να κάνουν το νυφικό χτένισμα πιο ογκώδες και πλούσιο.

Τα νυφικά χτενίσματα για μακριά μαλλιά με πέπλο είναι συνήθως οι κότσοι, υπάρχουν όμως και γυναίκες που επιλέγουν ένα χτένισμα μισά πάνω μισά κάτω.

► Πάρτε περισσότερες ιδέες για νυφικά χτενίσματα

Χτενίσματα για μακριά μαλλιά με κορδέλα:

Χτενίσματα για μακριά μαλλιά (31)

Χτενίσματα για μακριά μαλλιά (35)

Χτενίσματα για μακριά μαλλιά (34)

Χτενίσματα για μακριά μαλλιά (33)

Χτενίσματα για μακριά μαλλιά (32)

Χτενίσματα για μακριά μαλλιά (36)

Μια κορδέλα στα μαλλιά μπορεί να προσθέσει μια πιο ρομαντική, νεανική και παιχνιδιάρικη νότα σε ένα χτένισμα. Μπορεί να φορεθεί για να δέσει τα μαλλιά, να πλεχτεί ανάμεσα τους ή να μπει σαν στέκα.

Το συγκεκριμένο αξεσουάρ μαλλιών είναι συνήθως σατέν ή βελούδινο και φοριέται από όλες τις ηλικίες. Μάλιστα η χρήση του, ως στέκα μπορεί να μετατρέψει ένα απλό χτένισμα για μακριά μαλλιά σε vintage.

Χρησιμοποιήστε λοιπόν μια λεπτή κατά προτίμηση κορδέλα για να δέσετε την αλογοουρά ή το half up χτένισμά σας. Φορέστε την σαν στέκα μονή, διπλή ή τριπλή και συνδυάστε την με τα μαλλιά λιτά κάτω, είτε μαζεμένα σε κότσο. Ακόμη, μπορείτε να την πλέξετε μέσα στην πλεξούδα σας για να της δώσετε χρώμα και παιχνιδιάρικη όψη.

Αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχουν επίσης εντυπωσιακά νυφικά χτενίσματα για μακριά μαλλιά με κορδέλα.

► Όμορφες προτάσεις για ακόμη πιο εντυπωσιακά χτενίσματα με κορδέλα

Βραδινά χτενίσματα για μακριά μαλλιά ή για βάπτιση / γάμο:

Χτενίσματα για μακριά μαλλιά (39)

Χτενίσματα για μακριά μαλλιά (42)

Χτενίσματα για μακριά μαλλιά (41)

Χτενίσματα για μακριά μαλλιά (40)

Χτενίσματα για μακριά μαλλιά (38)

Χτενίσματα για μακριά μαλλιά (37)

Είστε καλεσμένη σε γάμο ή βάπτιση; Μήπως έχετε την τιμή να είστε κουμπάρα ή νονά και ψάχνετε πως να κάνετε τα μαλλιά σας; Οι παραπάνω φωτογραφίες αποτελούν μόνο μερικά από τα χτενίσματα για μακριά μαλλιά που μπορείτε να κάνετε.

Το βασικό στοιχείο για την τέλεια επιλογή χτενίσματος είναι το ντύσιμο σας. Ανάλογα με το στυλ, ύφος και σχέδιο του συνόλου που θα φορέσετε, θα κάνετε και το αντίστοιχο χτένισμα.

Υπάρχουν μοντέρνα, νεανικά, boho και ροκ χτενίσματα για μακριά μαλλιά, όπως και πιο κομψά, αρχαιοελληνικά και περίτεχνα πιασίματα. Ασχέτως με τον τύπο των μαλλιών σας (ίσια, σγουρά ή σπαστά) υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε ιδέες που μπορείτε να δοκιμάσετε.

Οι κότσοι και οι πλεξούδες είναι οι πιο κλασσικές επιλογές, χωρίς αυτό να σημαίνει πως οι αλογοουρές και τα μισά πάνω μισά κάτω χτενίσματα για μακριά μαλλιά δεν είναι εξίσου όμορφα. Παίξτε με την φαντασία σας ώστε να δημιουργήσετε εύκολα και εντυπωσιακά βραδινά χτενίσματα για επίσημες ή πιο χαλαρές εξόδους.

► Περισσότερα χτενίσματα για γάμο ή βάπτιση

Δείτε επίσης την βήμα βήμα δημιουργία 10 εύκολων updo σε μακριά μαλλιά για επίσημες εμφανίσεις:

Βήμα βήμα 10 εύκολα και γρήγορα καθημερινά χτενίσματα για πιασμένα μακριά μαλλιά:

Στο βίντεο του YouTube που ακολουθεί θα δείτε 10 εύκολα και γρήγορα χτενίσματα για μακριά μαλλιά με πλάγια γαλλική πλεξούδα. Πρόκειται για μια συλλογή χτενισμάτων από updo – κότσους, μισά πάνω μισά κάτω και μαλλιά πιασμένα όλα πάνω.