Σπρέι με αλατόνερο για τα μαλλιά: Συνταγές & tips για τέλεια beach waves

Σπρέι με αλατόνερο για τα μαλλιά (1)

Θα έχετε παρατηρήσει πως βγαίνοντας από την θάλασσα και αφήνοντας τα μαλλιά να στεγνώσουν φυσικά, σχηματίζονται υπέροχες κυματιστές μπούκλες. Αυτά τα εντυπωσιακά beach waves όμως δεν είναι εύκολο να δημιουργηθούν με το ψαλίδι των μαλλιών. Όσο κι αν προσπαθήσετε το αποτέλεσμα θα είναι περίπου το ίδιο, αλλά όχι ακριβώς αυτό.

Ένα μυστικό όπλο για να πετύχετε υπέροχα κυματιστά μαλλιά σαν αυτά της παραλίας είναι να χρησιμοποιήσετε ένα σπρέι αλατόνερου. Μόλις το ψεκάσετε στα μαλλιά σας και το αφήσετε να στεγνώσει, δημιουργεί ακριβώς το ίδιο εφέ με το αλατόνερο της θάλασσας. Πρόκειται για ένα προϊόν που μπορείτε να φτιάξετε μόνη σας ή να προμηθευτείτε έτοιμο από τα καταστήματα καλλυντικών.

Με την χρήση του αλατόνερου στα μαλλιά μπορείτε να δημιουργήσετε ανέμελα beach waves, ακόμα και το Χειμώνα.

Αν λοιπόν δεν θέλετε να ξοδέψετε χρήματα, προτιμάτε τα φυσικά προϊόντα ή απλά το χρειάζεστε άμεσα και δεν προλαβαίνετε να πάτε στα μαγαζιά, φτιάξτε το δικό σας αλατόνερο για τα μαλλιά.

Συνταγές με σπιτικό αλατόνερο για τα μαλλιά:

Σπρέι με αλατόνερο για τα μαλλιά (2)

Αν αναρωτιέστε πως φτιάχνεται το σπιτικό σπρέι αλατόνερου για τα μαλλιά, τότε οι παρακάτω συνταγές θα σας δώσουν την λύση. Υπάρχουν πολλές παραλλαγές, δοκιμάστε τις και βρείτε την ιδανική για τον τύπο των μαλλιών σας και για το κυματιστό αποτέλεσμα που θέλετε να πετύχετε.

Ακολουθούν 3 διαφορετικές συνταγές με αλατόνερο για τα μαλλιά, με την πιο απλή να αναφέρεται στην ανάμειξη νερού με αλάτι (απλό ή θαλασσινό).

Η πιο απλή συνταγή με αλατόνερο για τα μαλλιά:

Δημιουργήστε με γρήγορο τρόπο το δικό σας σπρέι αλατόνερου για τα μαλλιά χρησιμοποιώντας 2 βασικά συστατικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι. Ο λόγος για το νερό και το αλάτι, το οποίο δεν χρειάζεται να είναι οπωσδήποτε θαλασσινό, αν και είναι προτιμότερο.

Σε αυτό το απλό αλλά θαυματουργό μείγμα του αλατόνερου, μπορείτε να προσθέσετε και λίγο ελαιόλαδο ή έλαιο jojoba. Η συμμετοχή αυτού του υλικού θα διατηρήσει την τρίχα ενυδατωμένη, αποτρέποντας την ξήρανση που προκαλεί το αλάτι.

Χρόνος παρασκευής: 3 λεπτά

Θα χρειαστείτε:
– 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο ή έλαιο jojoba
– 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
– 3/4 φλιτζανιού νερό
– 1 μπουκαλάκι με σπρέι

Αν έχετε πολύ ίσια λιπαρά μαλλιά μπορείτε να μειώσετε την ποσότητα του ελαίου ή να το αποφύγετε εντελώς. Επίσης, αν πιστεύετε πως το μείγμα σας χρειάζεται περισσότερο αλάτι, προσθέστε λίγο ακόμη.

Τρόπος παρασκευής: Απλά βάλτε μέσα στο μπουκαλάκι το έλαιο που επιλέξατε, το αλάτι και το νερό και ανακατέψτε τα πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Τρόπος εφαρμογής: Ψεκάστε το αλατόνερο στα μαλλιά, όσο είναι ακόμη νωπά και αφήστε τα να στεγνώσουν μόνα τους. Αν βιάζεστε ή δεν μπορείτε να αφήσετε τα μαλλιά να στεγνώσουν φυσικά, χρησιμοποιήστε το πιστολάκι.

Αλατόνερο για κυματιστές μπούκλες στα μαλλιά:

Σπρέι με αλατόνερο για τα μαλλιά (3)

Διατηρώντας την βασική συνταγή του νερού με το αλάτι και προσθέτοντας μερικά ακόμη απλά και φυσικά συστατικά μπορείτε να κάνετε το δικό σας ευεργετικό αλατόνερο για τα μαλλιά.

Η προσθήκη του conditioner προσφέρει έξτρα ενυδάτωση στα μαλλιά, ενώ το τζελ ή ο αφρός, διατηρεί το κυματιστό χτένισμα για περισσότερο.

Θα χρειαστείτε:
– 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας ή δάφνης
– 1 κουταλιά της σούπας θαλασσινό αλάτι
– 1 κουταλιά της σούπας conditioner
– 250 ml χλιαρό νερό
– Λίγο τζελ (για να κάνετε τα ίσια μαλλιά κυματιστά) ή λίγο αφρό (για να μετατρέψετε τα σπαστά ή σγουρά μαλλιά σε κυματιστά)
– 1 μπουκάλι με σπρέι

Τρόπος παρασκευής: Πάρτε ένα μπουκαλάκι με σπρέι και βάλτε μέσα όλα τα υλικά. Ανακινήστε το καλά για να ομογενοποιηθούν και το αλατόνερο για τα μαλλιά σας είναι έτοιμο. Αν θέλετε μπορείτε να χτυπήσετε με το μιξεράκι του φραπέ το μείγμα για να το ομογενοποιήσετε και στη συνέχεια να το μεταγγίσετε στο μπουκαλάκι με το σπρέι.

Τρόπος εφαρμογής: Έχοντας νωπά μαλλιά, ψεκάστε με το αλατόνερο και αφήστε τα να στεγνώσουν φυσικά χωρίς την χρήση σεσουάρ. Σε περίπτωση που έχετε πολύ ίσια μαλλιά, βοηθήστε τις κυματιστές μπούκλες να σχηματιστούν καλύτερα στρίβοντας με τα δάχτυλα τις τούφες των μαλλιών σας.

Αλατόνερο μαλλιών για κυματιστές μπούκλες και ξάνοιγμα του χρώματος:

Σπρέι με αλατόνερο για τα μαλλιά (4)

Αν σας αρέσουν τα beachy waves και παράλληλα θέλετε να ανοίξετε φυσικά το χρώμα των μαλλιών σας, προτιμήστε αυτή τη συνταγή για σπρέι αλατόνερου. Περιέχει ένα συστατικό κλειδί που ανοίγει φυσικά τα μαλλιά, χωρίς να τα καταστρέφει. Πρόκειται για το χαμομήλι, γνωστό για την ιδιότητα του να ανοίγει το χρώμα των μαλλιών σε συνδυασμό με τον ήλιο.

Θα χρειαστείτε:
– 3-4 σταγόνες αμυγδαλέλαιο, έλαιο jojoba, αιθέριο έλαιο λεβάντας ή όποιο άλλο επιθυμείτε
– 1 κουταλιά του γλυκού χυμό λεμονιού είτε βότκα για να φωτίσετε περισσότερο τα μαλλιά σας
– 1/2 κουταλιά της σούπας conditioner
– 1 κουταλιά της σούπας τζελ μαλλιών με αλόη
– 3 κουταλιές της σούπας θαλασσινό αλάτι
– 1 κούπα με ζεστό χαμομήλι που ανοίγει το χρώμα των μαλλιών ή νερό αν δεν θέλετε να ανοίξει το χρώμα τους
– 1 μπουκαλάκι με σπρέι

► Τα αιθέρια έλαια προσφέρουν έξτρα ενυδάτωση και λάμψη στα ξηρά μαλλιά. Το χαμομήλι είναι ιδανικό για ξανθιές γυναίκες, ενώ για τις μελαχρινές πολύ καλή επιλογή αποτελεί το αιθέριο έλαιο δενδρολίβανου.

Τρόπος παρασκευής: Σε ένα καθαρό μπουκαλάκι σπρέι βάλτε το χαμομήλι και το θαλασσινό αλάτι και ανακινήστε το μέχρι να ομογενοποιηθούν. Το ζεστό χαμομήλι διευκολύνει την διάλυση του αλατιού. Έπειτα, προσθέστε στο μείγμα τα υπόλοιπα υλικά και ανακινήστε εκ νέου μέχρι να γίνει ομοιόμορφο. Το σπρέι αλατόνερου για τα μαλλιά είναι έτοιμο. Διατηρήστε το στο ψυγείο.

Τρόπος εφαρμογής: Πριν την χρήση ανακινήστε το μπουκάλι και μετά ψεκάστε τα ελαφρώς βρεγμένα μαλλιά σας. Στη συνέχεια, τυλίξτε το κεφάλι σας με μια πετσέτα, δίνοντας βάση στις ρίζες των μαλλιών για να αποκτήσουν όγκο και απαλή υφή. Μετά από λίγο, πλέξτε τα μαλλιά σε γαλλική πλεξούδα ή πιάστε τα σε έναν σφιχτό κότσο και αφήστε τα να στεγνώσουν. Μόλις τα λύσετε, θα έχουν δημιουργηθεί ανάλαφρες κυματιστές μπούκλες.

► Δείτε μερικούς ακόμη τρόπους για να κάνετε κυματιστά μαλλιά με ή χωρίς θερμότητα.