Φυσικό μακιγιάζ ματιών και προσώπου βήμα βήμα για τέλειο αποτέλεσμα

Φυσικό μακιγιάζ (26)

Ένα απλό και φυσικό μακιγιάζ είναι ιδανικό για τις πρωινές δραστηριότητες σας, ακόμη και για το σχολείο ή την σχολή. Πρόκειται για ένα απαλό βάψιμο ματιών και χειλιών που αναδεικνύει την φυσική ομορφιά μιας γυναίκας χωρίς να τονίζει υπερβολικά τα χαρακτηριστικά της.

Καλύπτει τις ατέλειες και αποπνέει φρεσκάδα, κάνοντας ένα πρόσωπο να δείχνει νεανικό και όμορφο. Όσο λιγότερα καλλυντικά προϊόντα χρησιμοποιείτε για το καθημερινό μακιγιάζ του προσώπου σας, τόσο πιο φυσικό και όμορφο θα είναι το αποτέλεσμα.

Μάλιστα το φυσικό βάψιμο έχει γίνει τις τελευταίες σεζόν κορυφαία τάση στο μακιγιάζ. Πολλοί είναι οι διάσημοι σχεδιαστές που προτείνουν την αποφυγή χρήσης της μάσκαρας, ακόμη και του κραγιόν. Πρόκειται για το top makeup trend που είναι γνωστό και ως no makeup μακιγιάζ ή natural look.

Ανακαλύψτε λοιπόν ποιες είναι οι ιδανικές αποχρώσεις για κάθε απόχρωση μαλλιών, καθώς και την διαδικασία για ένα εντυπωσιακό φυσικό μακιγιάζ.

Βήμα βήμα το απαλό φυσικό μακιγιάζ ματιών και χειλιών:

Φυσικό μακιγιάζ (27)

1. Φροντίστε να κάνετε μια φορά την εβδομάδα έναν καλό καθαρισμό προσώπου. Έτσι, δημιουργείτε γερά θεμέλια για αψεγάδιαστο και σωστό μακιγιάζ με μεγάλη διάρκεια.

2. Πριν ξεκινήσετε το βάψιμο ματιών και χειλιών θα πρέπει να πλύνετε καλά το πρόσωπο σας με ένα ήπιο καθαριστικό προσώπου.

3. Εφαρμόστε στη συνέχεια μια ενυδατική κρέμα προσώπου και ματιών και αφήστε τη να απορροφηθεί.

4. Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε makeup, επιλέξτε μια BB cream, δηλαδή μια ενυδατική κρέμα με χρώμα. Αλλιώς επιλέξτε ένα ελαφρύ makeup που καλύπτει τις ατέλειες.

5. Έπειτα απλώστε ένα ενυδατικό concealer για να κρύψετε τους μαύρους κύκλους ή άλλες δυσχρωμίες (κοκκινίλες, πανάδες, σημάδια ακμής και όχι μόνο) του προσώπου.

6. Προχωρήστε στην εφαρμογή μιας πούδρας σε μορφή σκόνης για να σταθεροποιήσετε τη βάση του φυσικού μακιγιάζ, εφαρμόζοντας την κυρίως στην περιοχή του Τ (μέτωπο, μύτη και πιγούνι). Επιλέξτε το σωστό προϊόν ανάμεσα σε πούδρες προσώπου κατά της λιπαρότητας ή με ελαφριά υφή για ξηρές επιδερμίδες.

7. Μετά βάλτε ρουζ ή μπρόνζερ με το ειδικό πινέλο. Εφαρμόστε το προϊόν δημιουργώντας ένα 3 ή ε ανάλογα με την μεριά του προσώπου. Η κίνηση που θα κάνετε ξεκινάει από το πηγούνι και περνώντας από τα ζυγωματικά, καταλήγει λίγο πάνω από τα φρύδια. Για πιο φυσικό βάψιμο προσώπου περάστε το πινέλο με όση ποσότητα έχει μείνει πάνω από το μέτωπο, κάθετα στη μύτη και στο πηγούνι.

No makeup μακιγιάζ (1)

8. Γεμίστε τα φρύδια με ένα χρώμα πολύ κοντά στο φυσικό τους και εφαρμόστε λίγο κονσίλερ από κάτω για να δώσετε φως στο βλέμμα. Για λαμπερά και μεγαλύτερα μάτια, εφαρμόστε λίγο μπεζ μολύβι στο εσωτερικό της γραμμής των κάτω βλεφαρίδων.

9. Τώρα προχωρήστε στο φυσικό μακιγιάζ ματιών. Χρησιμοποιήστε μια απαλή ανοιχτόχρωμη ματ σκιά (πχ μπεζ) και εφαρμόστε την σε όλο το κινητό βλέφαρο.

10. Αν θέλετε προσθέστε λίγη καφέ σκιά στην εξωτερική γωνία του ματιού σας για ένα πιο φυσικό, βαθύ και εκθαμβωτικό αποτέλεσμα. Φροντίστε όμως να αναμείξετε τις δυο σκιές καλά δημιουργώντας ένα πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

11. Προαιρετικά προσθέστε μια καφέ ή γκρι λεπτή γραμμή με μολύβι κατά μήκος των βλεφαρίδων. Έτσι θα τις κάνετε να δείχνουν πιο πυκνές και έντονες.

12. Ολοκληρώστε το απαλό βάψιμο των ματιών εφαρμόζοντας την μάσκαρα. Επιλέξτε μια καφέ απόχρωση για πιο φυσικό look ή μια μαύρη για πιο έντονο και σαγηνευτικό βλέμμα.

13. Τέλος, προσθέστε λίγο lip gloss σε διάφανη, ροζ ή nude απόχρωση στα χείλη. Αν προτιμάτε το κραγιόν, επιλέξτε ένα μολύβι χειλιών και ένα χρώμα σε nude ή ροζ αποχρώσεις. Βέβαια υπάρχει πάντα και η πρόταση των κερασί χειλιών για ένα πιο εντυπωσιακό φυσικό βάψιμο προσώπου.

Φυσικό μακιγιάζ (29)

Μυστικά για να απογειώσετε το απαλό φυσικό μακιγιάζ σας:

1. Η εφαρμογή του concealer μπορεί να γίνει με πινέλο ή με ταμποναριστές κινήσεις του δαχτύλου μέχρι να πάρετε ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Η ποσότητα που θα χρησιμοποιήσετε πρέπει να είναι τόση όση να καλύπτει τις ατέλειες. Όχι όμως περισσότερη για να μην τονίζει το προβληματικό σημείο. Είναι προτιμότερο να κάνετε 2-3 στρώσεις με το concealer, παρά να εφαρμόσετε από την αρχή πολύ μεγάλη ποσότητα.

2. Αν επιλέξετε την χρήση bronzer θα πρέπει να γνωρίζετε πως η απόχρωση του δεν θα πρέπει να ξεπερνά αυτήν της επιδερμίδας σας περισσότερο από 2 τόνους. Από την άλλη μεριά, το χρώμα του ρουζ μπορεί να έχει ροδακινί, βερυκοκί ή ροζ απόχρωση.

3. Κάντε τις βλεφαρίδες σας να δείχνουν ακόμη πιο εντυπωσιακές, μακριές και γυριστές, ακόμη κι αν δεν φορέσετε μάσκαρα, με το ειδικό ψαλίδι βλεφαρίδων.

4. Στα ανοιχτόχρωμα μάτια ή τα ξανθά μαλλιά είναι προτιμότερη η καφέ μάσκαρα, ενώ το φυσικό μακιγιάζ για κάστανα ματιά δείχνει καλύτερο με μαύρη.

Φυσικό μακιγιάζ για καστανές / μελαχρινές:

Φυσικό μακιγιάζ (1)
Φυσικό μακιγιάζ (2)
Φυσικό μακιγιάζ (3)
Φυσικό μακιγιάζ (4)
Φυσικό μακιγιάζ (5)
Φυσικό μακιγιάζ (6)

Το φυσικό μακιγιάζ για καστανές και μελαχρινές είναι απαλό και χρησιμοποιεί γήινους τόνους. Οι σκιές σε τόνους όπως μπεζ, καφέ και γκρι είναι οι πιο δημοφιλείς, ενώ το ιδανικό χρώμα ρουζ για καστανές είναι το ροζ ή ροζ με καφέ υποτόνους. Καλό θα είναι να αποφεύγετε τις ροδακινί ή βερυκοκί αποχρώσεις ρουζ, διότι σε συνδυασμό με τα καστανά μαλλιά οδηγούν σε ένα γκριζωπό αποτέλεσμα. Στα χείλη επιλέξτε όποια απόχρωση θέλετε σε nude χρωματισμούς, αλλά και σε πιο ροζ τόνους.

► Ανακαλύψτε περισσότερα μυστικά μακιγιάζ για μελαχρινές & καστανές.

Βήμα βήμα ένα φυσικό μακιγιάζ για καστανές / μελαχρινές:

Φυσικό μακιγιάζ για ξανθιές:

Φυσικό μακιγιάζ (7)
Φυσικό μακιγιάζ (8)
Φυσικό μακιγιάζ (9)
Φυσικό μακιγιάζ (10)
Φυσικό μακιγιάζ (11)
Φυσικό μακιγιάζ (12)

Οι γήινες αποχρώσεις σκιών αποτελούν όμορφη πρόταση στο φυσικό πρωινό μακιγιάζ για ξανθές, οι οποίες όμως μπορούν να χρησιμοποιηθούν και το βράδυ. Αν μάλιστα συνδυαστούν με την κατάλληλη απόχρωση ρουζ και χειλιών μπορούν να κάνουν το βάψιμο σας εκθαμβωτικό.

Αν τα μαλλιά σας έχουν χρυσούς τόνους, επιλέξτε ένα ροζ, ροδακινί ή χρυσαφί ρουζ, ενώ αν είναι πιο σκούρα ξανθά προτιμήστε το ροδακινί.

Παρά το γεγονός πως το φυσικό μακιγιάζ χειλιών γίνεται συνήθως με nude αποχρώσεις, μια ξανθιά θα πρέπει να προτιμά τους ροζ, ροδακινί ή σε σάπιο μήλο τόνους κραγιόν. Αυτό οφείλεται στο ότι οι νουντ χρωματισμοί τείνουν να «εξαφανίζουν» τα χείλη της.

Απαραίτητο στοιχείο για το τέλειο βάψιμο προσώπου σε φυσικούς τόνους αποτελεί η μάσκαρα σε καφέ αποχρώσεις και το απαλό γέμισμα των φρυδιών.

Ένα φυσικό μακιγιάζ για ξανθιές σε απλά βήματα:

Φυσικό μακιγιάζ για κοκκινομάλλες:

Φυσικό μακιγιάζ (13)
Φυσικό μακιγιάζ (14)
Φυσικό μακιγιάζ (15)
Φυσικό μακιγιάζ (16)
Φυσικό μακιγιάζ (17)
Φυσικό μακιγιάζ (18)

Τα κόκκινα μαλλιά είναι από μόνα τους έντονα και συνδυάζονται υπέροχα με ένα απαλό μακιγιάζ ματιών και χειλιών. Οι σκιές ματιών σε γήινες, νουντ, χρυσές, πορτοκαλί και απαλές παστέλ αποχρώσεις είναι ιδανικές.

Ολοκληρώστε με ένα ρουζ σε πορτοκαλί ή ροζ τόνους, καθώς και με ένα κραγιόν σε απαλό κόκκινο και ροζ. Οι καφέ, πορτοκαλί και nude αποχρώσεις στα χείλη θα πρέπει να αποφεύγονται, διότι δεν είναι ιδιαίτερα κολακευτικές για τις κοκκινομάλλες.

Φυσικό νυφικό μακιγιάζ:

Φυσικό μακιγιάζ (19)
Φυσικό μακιγιάζ (20)
Φυσικό μακιγιάζ (21)
Φυσικό μακιγιάζ (22)
Φυσικό μακιγιάζ (23)
Φυσικό μακιγιάζ (24)
Φυσικό μακιγιάζ (25)

Το νυφικό φυσικό μακιγιάζ έχει 2 βασικά στοιχεία. Η επιδερμίδα θα πρέπει να φαίνεται λαμπερή και ενυδατωμένη, χωρίς να είναι υπερβολικά ματ και το αποτέλεσμα θα πρέπει να είναι ένα απαλό μακιγιάζ προσώπου με διαχρονική αξία. Όσο πιο απλό βάψιμο κάνετε, τόσο πιο εντυπωσιακό και φυσικό θα είναι το τελικό νυφικό μακιγιάζ σας.

Η διαδικασία για το φυσικό νυφικό βάψιμο βήμα βήμα είναι:

1. Καθαρισμός του προσώπου και ενυδάτωση με κρέμα.

2. Αφού στεγνώσει, εφαρμόστε μια βάση μακιγιάζ προσώπου. Αυτό το καλλυντικό προϊόν θα αυξήσει την διάρκεια του βαψίματος, θα μειώσει την όψη των πόρων του δέρματος και θα δημιουργήσει μια πιο ομαλή βάση για το makeup.

3. Εφαρμόστε με ένα πινέλο τα υγρά προϊόντα, όπως concealer και foundation.

4. Απλώστε λίγη πούδρα για να ασφαλίσετε τη βάση και ψεκάστε με ένα σπρέι ενυδάτωσης και σταθεροποίησης του μακιγιάζ.

5. Γεμίστε τα φρύδια σας με ένα προϊόν σε μορφή κεριού ή μολυβιού, διατηρώντας πάντα μια φυσική εικόνα.

6. Βάλτε ένα primer ματιών στα βλέφαρα και εφαρμόστε σκιές σε φυσικές, γήινες αποχρώσεις, ανάλογα με το χρώμα των μαλλιών σας.

7. Βάψτε με λίγο καφέ ή μαύρο μολύβι την εσωτερική γραμμή των βλεφαρίδων σας.

8. Και ολοκληρώστε το φυσικό βάψιμο των ματιών σας με μάσκαρα.

9. Στη συνέχεια εφαρμόστε λίγο ρουζ και λίγο highlighter.

10. Τέλος, δώστε λάμψη και απαλό χρώμα στα χείλη με μολύβι, κραγιόν και lip gloss σε αποχρώσεις ροζ, νουντ ή σάπιο μήλο.

11. Προαιρετικά εφαρμόστε ψεύτικες βλεφαρίδες για να κάνετε το βλέμμα σας πιο έντονο, εφόσον πρόκειται για μια τέτοια ειδική περίσταση.

► Δείτε περισσότερες προτάσεις για νυφικό μακιγιάζ, καθώς και για φυσικό μακιγιάζ νύφης σε γήινους τόνους.