Ροκ ντύσιμο: Ένα διαχρονικό στυλ και προτάσεις για να το φορέσετε

Γυναικείο ροκ ντύσιμο (50)

Το rock δεν είναι απλά ένα είδος μουσικής, αλλά γενικότερα ένας τρόπος ζωής που επηρεάζει ακόμη και το ντύσιμο. Γι’ αυτό και το ροκ στυλ αποτελεί μια διαχρονική τάση της μόδας που φοριέται από όλες τις ηλικίες.

Επιλέγοντας κάποια κομμάτια κλειδιά της γυναικείας γκαρνταρόμπας, μπορείτε να δημιουργήσετε εντυπωσιακά σύνολα τόσο για τις χαλαρές βόλτες, το σχολείο και το γραφείο, όσο και για βραδινές ή επίσημες εμφανίσεις.

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται κατά κόρον για το ροκ ντύσιμο είναι το δέρμα, το βελούδο και η διαφάνεια (δαντέλα, τούλι κλπ). Επίσης, χαρακτηριστικά είναι τα μεταλλικά στοιχεία και οι στάμπες, όπως και τα καρό ή φλοράλ μοτίβα.

Δείτε λοιπόν πως μπορείτε να δημιουργήσετε εντυπωσιακά ροκ ντυσίματα για κάθε περίσταση.

Τα βασικά rock style ρούχα

Γυναικείο ροκ ντύσιμο (15)

Μαύρο skinny jean: Ασχέτως με το σχέδιο του (με σκισίματα, ξεβαμμένο κλπ) το μαύρο εφαρμοστό τζιν αποτελεί βασικό κομμάτι για την δημιουργία ενός ροκ στυλ ντυσίματος. Αν το μήκος του παντελονιού δεν είναι ακριβώς στο ύψος του αστραγάλου σας, μπορείτε να το διπλώσετε.

Καρό πουκάμισο: Το καρό πουκάμισο δεν είναι μόνο ένα ζεστό και πολύ στυλάτο κομμάτι της γκαρνταρόμπας μας, αλλά και ένα από τα βασικά rock γυναίκεια ρούχα. Μπορεί να φορεθεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Δείτε περισσότερα και ιδέες για συνδυασμούς με καρό πουκάμισο.

T-shirt με στάμπες ή γράμματα: Επιλέξτε ένα μπλουζάκι τύπου ροκ συναυλίας με στάμπες από διάσημα ροκ συγκροτήματα ή φράσεις με μηνύματα. Πρόκειται για ένα κομμάτι της γυναικείας γκαρνταρόμπας που μπορείτε να βρείτε σε όλα τα μαγαζιά με ροκ ρούχα και όχι μόνο.

Γυναικείο ροκ ντύσιμο (14)

Crop top: Τα μπλουζάκια που αφήνουν την κοιλίτσα να φαίνεται αποτελούν ένα ρούχο ιδανικό για ροκ σικ ντύσιμο που αποπνέει αυτοπεποίθηση.

Τζιν φθαρμένο σορτάκι: Το κοντό σορτσάκι που μοιάζει κομμένο και ξεφτισμένο στο τελείωμα του αποτελεί ένα must κομμάτι για ροκ στυλ ντυσίματα. Μπορεί να φορεθεί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Κατά τους θερμούς μήνες φοριέται σκέτο, ενώ στους πιο ψυχρούς συνδυάζεται με καλσόν, ψηλές κάλτσες πάνω από το γόνατο και γκέτες.

Grunge φόρεμα: Για τις θηλυκές σας ροκ εμφανίσεις επιλέξτε ένα grunge φουστάνι σε skater γραμμή είτε slip dress από βελούδο ή δαντέλα. Εναλλακτικά, επιλέξτε κάποιο με σκούρο φλοράλ print (κορυφαίο print για την εποχή).

Δερμάτινο μπουφάν: Σήμα κατατεθέν για το ροκ ντύσιμο είναι το δέρμα και συγκεκριμένα το δερμάτινο μπουφάν με φερμουάρ και τρουκς. Συνδυάζεται πολύ εύκολα με όλα τα ρούχα και δημιουργεί εκπληκτικά σύνολα.

Τζιν μπουφάν: Πρόκειται για ένα ακόμη διαχρονικό ροκ κομμάτι της γυναικείας γκαρνταρόμπας ιδανικό για casual ντυσίματα. Φοριέται τόσο με παντελόνι και φούστα, όσο και με φουστάνια.

Παπούτσια και αξεσουάρ με ροκ στυλ

Γυναικείο ροκ ντύσιμο (16)

Sneakers: Τα αθλητικά παπούτσια αυτού του τύπου είναι ιδανικά για να δώσετε στο ντύσιμο σας τον χαλαρό και ξέγνοιαστο αέρα που αποπνέει το ροκ στυλ. Δείτε περισσότερες προτάσεις για ντύσιμο με sneakers.

Μποτάκια με τρουκς: Must have παπούτσι για να ολοκληρώσετε ένα rock style ντύσιμο είναι τα μποτάκια με τρουκς. Συνδυάζεται όμορφα με όλα τα υπόλοιπα κομμάτια της λίστας.

Αρβύλες με κορδόνια τύπου Dr. Martens: Τα μποτάκια τύπου αρβύλας που δένουν με κορδόνια και έχουν ελάχιστο τακούνι είναι ένα από τα διαχρονικά παπούτσια που θα απογειώσει το rock σύνολο σας.

Ροκ κοσμήματα: Όπως σε κάθε ντύσιμο, έτσι και σε αυτού του ύφους, τα κοσμήματα παίζουν καθοριστικό ρόλο, καθώς στολίζουν το σύνολο και το απογειώνουν.

Καπέλο: Ένα ιδιαίτερο αξεσουάρ που μπορεί να μεταμορφώσει πλήρως την εμφάνιση σας είναι το καπέλο. Επιλέξτε ένα σχέδιο που να σας κολακεύει και να ταιριάζει στο ροκ στυλ ντυσίματος.

Casual ροκ ντύσιμο

Γυναικείο ροκ ντύσιμο (1)
Γυναικείο ροκ ντύσιμο (4)
Γυναικείο ροκ ντύσιμο (6)
Γυναικείο ροκ ντύσιμο (13)

Για να δημιουργήσετε ένα κάζουαλ ντύσιμο με ροκ στυλ για το σχολείο / σχολή ή μια χαλαρή πρωινή βόλτα, μπορείτε να συνδυάσετε το μαύρο skinny τζιν σας με ένα T-shirt που έχει στάμπα ή γράμματα. Ολοκληρώστε το σύνολο σας με sneakers και ένα δερμάτινο μπουφάν.

Εναλλακτικά φορέστε το τζιν παντελόνι σας με πουκάμισο και πουλόβερ ή σακάκι. Στις περιπτώσεις αυτές ιδανικά είναι τα παπούτσια τύπου αρβύλας, αλλά και τα χαμηλά ankle boots.

Γυναικείο ροκ ντύσιμο (10)
Γυναικείο ροκ ντύσιμο (9)
Γυναικείο ροκ ντύσιμο (12)
Γυναικείο ροκ ντύσιμο (17)
Γυναικείο ροκ ντύσιμο (18)

Αν επιλέξετε όμως να κάνετε ένα πιο θηλυκό ροκ ντύσιμο με φούστα ή φόρεμα, υπάρχουν πολλές εναλλακτικές ιδέες.

Η μακριά βελούδινη ή πλισέ φούστα συνδυάζεται όμορφα με ένα crop top ή ένα μπλουζάκι από μέσα. Αν όμως φορέσετε μια μίνι φούστα, προτιμήστε να την ταιριάξετε με καλσόν και ψηλές κάλτσες ή γκέτες. Βέβαια αν η φούστα είναι πιο κομψή μπορείτε να τη φορέσετε και με ψηλοτάκουνα ankle boots.

Γυναικείο ροκ ντύσιμο (2)
Γυναικείο ροκ ντύσιμο (7)

Από εκεί και πέρα, υπάρχει πάντα και η επιλογή του κοντού σορτς με t-shirt ή πουκάμισο.

Ροκ chic ντύσιμο

Γυναικείο ροκ ντύσιμο (21)
Γυναικείο ροκ ντύσιμο (19)
Γυναικείο ροκ ντύσιμο (22)
Γυναικείο ροκ ντύσιμο (23)
Γυναικείο ροκ ντύσιμο (20)

Το rock chic style είναι μια πιο θηλυκή και κομψή εκδοχή του ξεχωριστού αυτού ντυσίματος. Βασικά του στοιχεία είναι το δέρμα, το βελούδο, τα διακοσμητικά τρουκς και τα sneakers.

Μια όμορφη και άκρως θηλυκή επιλογή για το γραφείο, αλλά και για μια βάπτιση ή γάμο, είναι ο συνδυασμός crop top με μίντι δερμάτινη pencil φούστα. Αν μάλιστα ολοκληρωθεί με μια δερμάτινη γόβα με τρουκς, τότε το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

Εξίσου κομψό είναι όμως και το total black look με μαύρο τζιν και δερμάτινο μπουφάν που ολοκληρώνεται με μπεζ παπούτσια και τσάντα.

Ακόμη ένα εντυπωσιακό ροκ στυλ ντυσίματος, μπορεί να δημιουργηθεί συνδυάζοντας μια μακριά και φαρδιά λευκή μπλούζα με ένα δερμάτινο παντελόνι διακοσμημένο με μεταλλικές λεπτομέρειες και μποτάκια με τρουκς.

Γυναικείο ροκ ντύσιμο (24)
Γυναικείο ροκ ντύσιμο (25)
Γυναικείο ροκ ντύσιμο (26)
Γυναικείο ροκ ντύσιμο (27)
Γυναικείο ροκ ντύσιμο (28)
Γυναικείο ροκ ντύσιμο (29)

Η μακριά με πιέτες φούστα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για ένα σικ ροκ ντύσιμο. Φορέστε τη με ένα μπλουζάκι και τζιν πουκάμισο, ολοκληρώνοντας το σύνολο με δίπατα παπούτσια.

Επίσης, ένα μαύρο δερμάτινο παντελόνι από μόνο του μπορεί να προσδώσει στο ντύσιμο σας τον ροκ αέρα που θέλετε να πετύχετε. Συνδυάστε το με ένα μαύρο μπλουζάκι, μακριά πλεκτή ζακέτα και ψηλές μπότες πάνω από το γόνατο. Θα εντυπωσιάσετε!

► Ανακαλύψτε πολλούς ακόμη τρόπους για να φορέσετε ένα δερμάτινο παντελόνι.

Rock βραδινό ντύσιμο

Γυναικείο ροκ ντύσιμο (33)
Γυναικείο ροκ ντύσιμο (35)
Γυναικείο ροκ ντύσιμο (38)
Γυναικείο ροκ ντύσιμο (39)
Γυναικείο ροκ ντύσιμο (36)

Το βραδινό ροκ ντύσιμο συνήθως γίνεται με φούστες και φορέματα. Αγαπημένο υλικό αποτελεί η διαφάνεια τόσο σε μπλούζες και φούστες, όσο και σε φορέματα.

Δημιουργήστε λοιπόν βραδυνά ροκ ντυσίματα με τούλινες, δαντελένιες ή από διαφάνεια φούστες και θα σαγηνέψετε τα πλήθη. Φορέστε τις με κορμάκι ή crop top και ολοκληρώστε το ντύσιμο σας με ψηλοτάκουνα μποτάκια ή γόβες με λεπτό, είτε με χοντρό τακούνι.

Αν σας αρέσουν τα ιδιαίτερα στυλ, μπορείτε να φορέσετε ένα μακρύ φόρεμα από διαφάνεια πάνω από το τζιν σας. Προσθέστε στο σύνολο ψηλοτάκουνες γόβες και ένα δερμάτινο μπουφάν και είστε έτοιμη.

Γυναικείο ροκ ντύσιμο (30)
Γυναικείο ροκ ντύσιμο (32)
Γυναικείο ροκ ντύσιμο (34)
Γυναικείο ροκ ντύσιμο (31)
Γυναικείο ροκ ντύσιμο (37)
Γυναικείο ροκ ντύσιμο (11)

Όμορφη βέβαια είναι και η επιλογή μιας πλισέ ή δερμάτινης φούστας με ένα τοπ και δερμάτινο μπουφάν. Αν πάλι σας αρέσουν οι πιο skater style φούστες, επιλέξτε κάποια δερμάτινη και συνδυάστε τις με γόβες διακοσμημένες με τρουκς.

Τέλος, μπορείτε να κάνετε μια πιο σαγηνευτική εμφάνιση με μίνι βελούδινη φούστα και bralette. Είτε να φορέσετε μια μίντι δερμάτινη pencil φούστα με κροπ τοπ.

Ντύσιμο για ροκ συναυλία

Γυναικείο ροκ ντύσιμο (40)
Γυναικείο ροκ ντύσιμο (41)
Γυναικείο ροκ ντύσιμο (42)
Γυναικείο ροκ ντύσιμο (43)

Αν πρόκειται να πάτε σε μια ροκ συναυλία, ιδανικό τοπ είναι κάποιο με στάμπες, κατά προτίμηση του συγκροτήματος που θα ακούσετε. Από εκεί και πέρα, μπορείτε να φορέσετε ένα crop top ή ένα μίνι καρό φορεματάκι.

Συνδυάστε το διακοσμημένο με στάμπα ή φράσεις T-shirt με τζιν, δερμάτινο ή κολάν παντελόνι, είτε με μια μίνι φούστα.

Τα παπούτσια που ταιριάζουν περισσότερο στο ντύσιμο για ροκ συναυλία είναι τα αθλητικά, τα αρβυλάκια και τα ankle boots.

Γυναικείο ροκ ντύσιμο (44)
Γυναικείο ροκ ντύσιμο (46)
Γυναικείο ροκ ντύσιμο (47)
Γυναικείο ροκ ντύσιμο (48)
Γυναικείο ροκ ντύσιμο (49)