Νυφικά 2019: Οι κορυφαίες τάσεις της χρονιάς για έναν ονειρεμένο γάμο

Νυφικά 2019 (17)

Ο γάμος αποτελεί για τις περισσότερες γυναίκες ένα όνειρο. Κάθε νύφη θέλει όλα να είναι στην εντέλεια εκείνη τη μέρα και η εμφάνιση της να είναι από την κορυφή ως τα νύχια εκθαμβωτική. Το φόρεμα που θα διαλέξει λοιπόν παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο να επιτύχει την αψεγάδιαστη εικόνα που θα μαγέψει τον αγαπημένο της, αλλά και τους καλεσμένους.

► Δείτε και το νέο άρθρο με τις τάσεις στα νυφικά 2020.

Οι τάσεις στα νυφικά για το 2019 που ακολουθούν θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε το ιδανικό.

Πρόκειται για νυφικά πριγκιπικά, απλά ή διακοσμημένα με κομψές και ρομαντικές λεπτομέρειες που θα σας κάνουν να λάμψετε, αλλά και για πιο ιδιαίτερες προτάσεις όπως είναι τα κοντά φορέματα και οι ολόσωμες φόρμες.

Όπως θα δείτε στη συνέχεια, στις πασαρέλες των διάσημων σχεδιαστών κυριάρχησε ο μινιμαλισμός, αλλά και τα λαμπερά νυφικά φορέματα, όπως επίσης και το boho – vintage style.

Ανακαλύψτε λοιπόν το νυφικό που θα σας κάνει να λάμψετε και ολοκληρώστε την εμφάνιση σας με τα κατάλληλα νυφικά παπούτσια.

Επειδή όμως η εμφάνιση μιας νύφης δεν έχει να κάνει μόνο με το τι θα φορέσει, αλλά και με την συνολική της εικόνα, ρίξτε μια ματιά στα νυφικά χτενίσματα και μακιγιάζ για νύφη που προτείνει το Beaute την Κυριακή.

Απλά νυφικά με μινιμαλιστικά στοιχεία:

Νυφικά 2019 (1)
Μίνιμαλ πριγκιπικό λευκό νυφικό – Nicole

Αν ανήκετε στις νύφες που λατρεύουν την απλότητα που θα αναδείξει τα φυσικά χαρακτηριστικά τους, τότε η τάση του μινιμαλισμού στα νυφικά του 2019 είναι ιδανική για εσάς.

Επιλέγοντας ένα απλό φόρεμα χωρίς πολλές και ιδιαίτερες λεπτομέρειες από δαντέλα και στρας, μπορείτε να κάνετε μια κομψή και εκθαμβωτική εμφάνιση που θα καθηλώσει τους καλεσμένους σας. Τα αέρινα και όμορφα υφάσματα που χρησιμοποιούνται για τα μίνιμαλ νυφικά δεν είναι άλλα από το μεταξωτό σατέν, τον ταφτά και την μουσελίνα.

Το μόνο που απομένει είναι να βρείτε το σχέδιο που θα αναδείξει τις καμπύλες σας με τον καλύτερο τρόπο. Εξάλλου, μίνιμαλ νυφικά μπορείτε να βρείτε τόσο σε πριγκιπικά, γοργονέ ή αρχαιοελληνικά σχέδια, όσο και σε νυφικά φορέματα με βαθύ V ντεκολτέ και ασύμμετρο κόψιμο.

Πριγκιπικά νυφικά 2019:

Νυφικά 2019 (2)
Πριγκιπικό νυφικό με δαντέλα στην πλάτη – Pronovias

Αν πάντα ονειρευόσασταν έναν παραμυθένιο γάμο, τότε το πριγκιπικό στυλ νυφικού είναι το ιδανικό για εσάς. Φορώντας το θα νιώθετε σαν την Σταχτοπούτα του παραμυθιού που παντρεύεται τον πρίγκιπα της.

Άλλωστε, το πριγκιπικό στυλ στο νυφικό αποτελεί διαχρονική αξία. Αποπνέει ρομαντισμό, μυστήριο και πολυτέλεια, κάτι που κάθε γυναίκα θέλει να νιώθει την ομορφότερη μέρα της ζωής της.

Οι φουσκωτές και ογκώδεις φούστες με τις μακριές ουρές αποτελούν σήμα κατατεθέν για τα πριγκιπικά νυφικά που είναι συνήθως φτιαγμένα από τούλι και δαντέλα. Υπάρχουν βέβαια και σχέδια που είναι δημιουργημένα από σατέν, μουσελίνα και άλλα παρόμοια υφάσματα.

Τα περισσότερα νυφικά αυτής της κατηγορίας διαθέτουν διακοσμητικά κεντήματα και λαμπερά στρας ή παγιέτες, χωρίς αυτό να είναι απαραίτητο.

Νυφικά με φουσκωτές φούστες για βασιλικούς γάμους:

Νυφικά 2019 (16)
Φουσκωτό νυφικό με δαντέλα και διακοσμητικά κοσμήματα στο λαιμό – Arka wedding / Ronald Joyce by Veni Infantino

Οι φουσκωτές φούστες είναι ένα στοιχείο που βλέπουμε πολύ στα πριγκιπικά νυφικά. Διακοσμημένα με κεντήματα, κοσμήματα ή άλλες όμορφες λεπτομέρειες, τα φορέματα αυτά θα σας μετατρέψουν έστω για μια μέρα σε Βασίλισσα. Ο μεγάλος όγκος στο κάτω μέρος του φορέματος κάνει την εμφάνιση μιας νύφης πολύ ξεχωριστή.

Ενδιαφέρουσα επιλογή αποτελούν και οι φούστες με επίπεδα που είναι εξίσου μια από τις κορυφαίες τάσεις στα νυφικά 2019.

Ασύμμετρα νυφικά φορέματα:

Νυφικά 2019 (3)
Ασύμμετρο νυφικό με διακοσμητική δαντέλα στο επάνω μέρος – Demetrios

Αν πάλι σας αρέσει να αναδεικνύετε τα πόδια σας και θέλετε να φορέσετε ένα πιο ιδιαίτερο νυφικό, δοκιμάστε κάποιο που να είναι κοντό μπροστά και μακρύ πίσω. Με αυτό τον τρόπο συνδυάζεται την μακρυά και εντυπωσιακή ουρά που έχει ένα μακρύ νυφικό φόρεμα, αλλά και την θηλυκή – σαγηνευτική όψη ενός κοντού.

Ασχέτως με τον τύπο της φούστας, τα ασύμμετρα νυφικά θα φορεθούν πολύ φέτος. Οι βασικές επιλογές είναι οι φουσκωτές τούλινες φούστες, οι τύπου μπαλαρίνας, αλλά και οι μίνιμαλ κομψές ασύμμετρες φούστες.

Δείτε επίσης 50+ εντυπωσιακές προτάσεις για νυφικά νύχια.

Κοντά νυφικά ή φορέματα δεξίωσης:

Νυφικά 2019 (4)
Κοντό νυφικό με δαντέλα στο μπούστο και λεπτή τιράντα – Arka wedding / MORILEE, by Madeline Gardner

Τα κοντά νυφικά φορέματα είναι ιδανικά για τις νύφες που θέλουν να αναδείξουν τα καλλίγραμμα πόδια τους, αλλά και για όσες θέλουν να απολαύσουν ανενόχλητες την δεξίωση του γάμου τους.

Τα σχέδια σε μίνι ή μίντι νυφικά φορέματα είναι εξίσου πολλά δίνοντας έτσι μια πληθώρα επιλογών για να βρείτε το στυλ που ταιριάζει στον σωματότυπο σας. Ορισμένα είναι πιο φουσκωτά και άλλα πιο αέρινα, ενώ υπάρχουν και εκείνα που είναι εφαρμοστά. Επιλέξτε το ιδανικό κοντό νυφικό φόρεμα για το γάμο σας και κλέψτε τις εντυπώσεις.

Νυφικά με crop top και φούστα:

Νυφικά 2019 (5)
Νυφικό με crop top και φούστα σε boho στυλ – CONSTANTINO

Τα νυφικά που αποτελούνται από δυο κομμάτια έχουν γίνει πολύ αγαπητά τα τελευταία χρόνια. Διαθέτουν έναν boho αέρα και έχουν μεγάλη ποικιλία σε σχέδια.

Συνήθως η φούστα διατηρεί ένα πιο απλό στυλ και το crop top είναι δαντελένιο. Αυτό όμως δεν είναι απαραίτητο, αφού υπάρχουν πολλές διαφορετικές επιλογές που μπορείτε να κάνετε.

Υπάρχουν φούστες ριχτές, αέρινες, αλλά και φουσκωτές και crop top από δαντέλα, διαφάνεια ή απλό ύφασμα διακοσμημένο με κεντήματα και άλλες λεπτομέρειες.

Βρείτε τον ιδανικό για εσάς συνδυασμό και ολοκληρώστε τη νυφική σας εμφάνιση.

Λεπτές τιράντες στα νυφικά του 2019:

Νυφικά 2019 (6)
Νυφικό από δαντέλα με λεπτή τιράντα – Sposa Moda

Μια από τις κορυφαίες τάσεις στα νυφικά 2019 η οποία ξεχώρισε, είναι οι λεπτές τιράντες. Φορέματα δαντελένια, αλλά και φτιαγμένα από μουσελίνα, ταφτά ή σατέν ολοκληρώνονται με ένα διακριτικό και κομψό λεπτό τιραντάκι.

Τα σχέδια και σε αυτή την περίπτωση μπορούν να είναι τόσο πριγκιπικά και αέρινα, όσο και αρχαιοελληνικά ή boho.

Νυφικά με βαθύ V ντεκολτέ:

Νυφικά 2019 (7)
Νυφικό με βαθύ V ντεκολτέ και δαντέλα στο επάνω μέρος – CONSTANTINO

Τα νυφικά φορέματα με βαθύ V ντεκολτέ είναι μια πολύ όμορφη επιλογή για δυο λόγους. Κολακεύουν και επιμηκύνουν το επάνω μέρος του σώματος. Επομένως, ένα τέτοιο ρούχο είναι ιδανικό για μια νύφη που θέλει να δείχνει πιο ψηλή και λεπτή, ενώ παράλληλα θα αποπνέει θηλυκότητα, κάνοντας μια έξτρα σαγηνευτική εμφάνιση.

Βέβαια, τα μεγάλα V ντεκολτέ δεν συνίσταται για γυναίκες με πλούσιο μπούστο, διότι υπάρχει ο κίνδυνος των αποκαλύψεων. Εκτός φυσικά αν υιοθετήσετε το τρικ των διάσημων γυναικών με την ταινία διπλής όψεως που θα διατηρήσει το βαθύ άνοιγμα στη θέση του. Και σε αυτή την περίπτωση όμως θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτική.

Νυφικά με επίπεδα:

Νυφικά 2019 (8)
Νυφικό από δαντέλα με επίπεδα – Σήλια Κριθαριώτη

Τα ρούχα με επίπεδα είναι φέτος μια από τις κορυφαίες τάσεις της μόδας, η οποία επηρέασε βέβαια και τα νυφικά του 2019.

Επιλέγοντας ένα νυφικό φόρεμα με το κάτω μέρος να αποτελείται από επίπεδα, προσθέτετε κίνηση χωρίς βάρος στη σιλουέτα σας. Η δαντέλα δημιουργεί μια φανταστική εικόνα, ενώ τα κρόσσια είναι ιδανικά για εντυπωσιακές στροφές.

Νυφικά διακοσμημένα με τρισδιάστατα λουλούδια ή πέρλες:

Νυφικά 2019 (9)
Πριγκιπικού στυλ νυφικό φόρεμα με τρισδιάστατα φύλλα – Demetrios

Στα νυφικά 2019 αισθητή έκαναν την παρουσία τους και τα τρισδιάστατα λουλούδια. Φτιαγμένα από σιφόν, τούλι και άλλα αέρινα υφάσματα, τα λουλούδια κάνουν ένα νυφικό πολύ εντυπωσιακό προσθέτοντας του στυλ και κομψότητα. Κάποια φορέματα είναι διακοσμημένα μόνο με τα λουλούδια αυτά, ενώ άλλα τα συνδυάζουν με στρας, φτερά και ότι μπορείτε να φανταστείτε.

Εξίσου κομψές και πολυτελείς είναι όμως και οι πέρλες που θα κοσμήσουν τα νυφικά φορέματα της χρονιάς δημιουργώντας μια ρομαντική εμφάνιση και ένα vintage στυλ, ιδανικό για boho style και ρετρό γάμους. Σε αυτή την περίπτωση ιδανική επιλογή για να ολοκληρώσετε το νυφικό look σας αποτελεί ένα vintage χτένισμα.

Ρομαντικά νυφικά με φουσκωτά μανίκια:

Νυφικά 2019 (10)
Νυφικό φόρεμα 2019 σε γοργονέ στυλ με φουσκωτά μανίκια – Nicole

Τα μεγάλα και φουσκωτά μανίκια από τούλι, σιφόν και δαντέλα μπορούν να κάνουν ένα νυφικό πολύ ιδιαίτερο και εντυπωσιακό. Αποπνέουν έναν ρομαντισμό και τον αέρα της βικτοριανής εποχής. Αν λοιπόν σχεδιάζετε ένα boho ή ρετρό ανοιξιάτικο – φθινοπωρινό γάμο, το συγκεκριμένο στυλ νυφικού είναι ιδανικό για εσάς.

Θα μπορούσαν να φορεθούν και σε έναν γάμο το καλοκαίρι, ίσως όμως δεν είναι και ότι καλύτερο για την ζέστη. Εκτός βέβαια αν πρόκειται για ένα σχέδιο νυφικού με κοντό φουσκωτό μανίκι.

Μεγάλοι φιόγκοι στα νυφικά 2019:

Νυφικά 2019 (11)
Ρομαντικό νυφικό φόρεμα με μεγάλο φιόγκο πίσω, δαντέλα στο μπούστο και τούλινη φούστα – Yianna Couture

Ένα ακόμη ρομαντικό στοιχείο που εμφανίστηκε πολύ στα νυφικά είναι οι φιόγκοι. Συνδυάζονται υπέροχα τόσο με τα μινιμαλιστικά νυφικά της σεζόν, όσο και με τα υπόλοιπα σχέδια.

Ορισμένοι οίκοι επέλεξαν να στολίσουν τα φορέματα τους με τεράστιους και επιβλητικούς φιόγκους στο πίσω μέρος του νυφικού, αλλά και στο μπροστά. Υπήρχαν όμως και σχεδιαστές που χρησιμοποίησαν μικρότερους και περισσότερους φιόγκους.

Η μοντέρνα αυτή πινελιά μπορεί να απογειώσει την εμφάνιση μιας νύφης και να την κάνει άκρως εντυπωσιακή.

Λαμπερά νυφικά με παγιέτες και μεταλλικά στοιχεία:

Νυφικά 2019 (12)
Λαμπερό νυφικό φόρεμα με διακοσμητικά στρας – Demetrios

Αν είστε λάτρης των λαμπερών εμφανίσεων. Τα νυφικά της σεζόν που είναι διακοσμημένα με παγιέτες, στρας και μεταλλικά στοιχεία είναι αυτό που ψάχνετε. Θα σας κάνουν να λάμψετε στο γάμο σας καθηλώνοντας τους καλεσμένους.

Στην περίπτωση όμως που επιλέξετε ένα τόσο αστραφτερό νυφικό φόρεμα, φροντίστε να διατηρήσετε τα κοσμήματα σε μίνιμαλ στυλ, έτσι ώστε να μην είναι παραφορτωμένη η εικόνα σας.

Νυφικά – ολόσωμη φόρμα ή κοστούμι:

Νυφικά 2019 (13)
Ολόσωμη νυφική φόρμα με διαφάνεια στη λαιμόκοψη – Pronovias

Μια πιο πρωτότυπη ιδέα νυφικού, ιδανική για τις γυναίκες που δεν συμπαθούν πολύ τα φορέματα είναι οι ολόσωμες φόρμες. Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει μια εναλλακτική και ενδιαφέρουσα επιλογή που προτείνουν ολοένα και περισσότερο οι διάσημοι οίκοι μόδας.

Μάλιστα υπάρχουν σχέδια στις νυφικές ολόσωμες φόρμες με αποσπώμενη φούστα. Μπορείτε λοιπόν να την φορέσετε κατά τη διάρκεια του μυστηρίου και στη συνέχεια να την αφαιρέσετε για να απολαύσετε ξέγνοιαστη και άνετη το γαμήλιο πάρτι.

Πέρα όμως από τις ολόσωμες φόρμες – νυφικά, οι σχεδιαστές μόδας προτείνουν και τα νυφικά κοστούμια.

Χρωματιστά νυφικά:

Νυφικά 2019 (14)
Ροζ νυφικό φόρεμα με σατέν μπορντό ζώνη και επίπεδα στη φούστα – Milena

Μια ακόμη ξεχωριστή επιλογή για νυφικό αποτελεί και το χρωματιστό. Αν λοιπόν δεν θέλετε να βάλετε ένα κλασσικό λευκό ή ιβουάρ φόρεμα, μπορείτε να επιλέξετε κάποιο σε παστέλ απόχρωση. Μάλιστα τα ροζ νυφικά είναι μια αρκετά δημοφιλής επιλογή.

Από εκεί και πέρα, έχουμε δει κατά καιρούς να φοριούνται γαλάζια, λιλά και γκρι νυφικά, ωστόσο αυτό που ξεχώρισε στις νυφικές πασαρέλες ήταν τα μαύρα και τα σκούρα νυφικά φορέματα σε αποχρώσεις των πολύτιμων λίθων. Εσείς θα το τολμούσατε ή θα επιλέγατε κάτι πιο κλασσικό;

Νυφικές κάπες:

Νυφικά 2019 (15)
Νυφική κάπα από διαφάνεια με εξώπλατο κομψό φόρεμα – Demetrios

Η προσθήκη της κάπας στα νυφικά 2019 προσθέτει κομψότητα και δημιουργεί μια αιθέρια και σαγηνευτική εμφάνιση. Είναι ιδανική για τις γυναίκες που θέλουν να καλύψουν ελαφρώς τα χέρια τους, κάνοντας μια εκθαμβωτική εμφάνιση. Επίσης, αποτελούν και μια πολύ όμορφη ιδέα για τις κρύες ημέρες της άνοιξης και του φθινοπώρου, καθώς και για χειμερινούς γάμους.

Τα σχέδια στις νυφικές κάπες είναι πολλά. Κάποιες έχουν κοντό μήκος απλά για να καλύπτουν τα χέρια και να προσθέτουν υπέροχο στυλ, ενώ άλλες είναι πιο μακριές και δημιουργούν μια επιπλέον ουρά. Τα υλικά από τα οποία είναι φτιαγμένες, είναι συνήθως δαντέλα και σιφόν. Βέβαια υπάρχουν και πιο λαμπερές νυφικές κάπες διακοσμημένες με παγιέτες ή στρας.