Γυναικεία κουρέματα 2019: Top τάσεις για κοντά, μεσαία ή μακριά μαλλιά

Γυναικεία κουρέματα 2019

Με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς όλες μας θέτουμε νέους στόχους και προσπαθούμε να τους πετύχουμε. Η αύρα αυτή της αισιοδοξίας και της ανανέωσης που φέρνει το νέο έτος, πολλές φορές αφορά και την εμφάνισή μας.

Τι καλύτερο άλλωστε για να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει, από την ανανεωμένη αυτοπεποίθηση που δίνει ένα φρεσκάρισμα στο look μας.

► UPDATE: Δείτε τις κορυφαίες τάσεις στα κουρέματα για το 2022.

Συνήθως αυτό ξεκινάει από την αλλαγή των μαλλιών μας τόσο σε χρώμα, όσο και στο κούρεμα.

Κάποιες γυναίκες προτιμούν να κάνουν πιο συντηρητικές αλλαγές, φοβούμενες την αποτυχία, ενώ άλλες τολμούν μια πιο ριζική μεταμόρφωση.

Η φράντζα ή οι αφέλειες, καθώς και το φιλάρισμα ή οι μύτες, αποτελούν αλλαγές που δεν είναι και τόσο δραματικές. Αν από την άλλη κόψετε τα μακριά μαλλιά σας σε ένα κοντό μήκος, τότε η αλλαγή είναι πολύ μεγάλη και, γιατί όχι, εντυπωσιακή.

Δείτε τη λίστα με τα κορυφαία γυναικεία κουρέματα 2019 που ακολουθεί, καθώς και τις top προτάσεις για κόψιμο μαλλιών σε κάθε μήκος και βρείτε την αλλαγή που θα σας ανανεώσει τόσο εξωτερικά, όσο και εσωτερικά, αυξάνοντας την αυτοπεποίθηση σας.

Μοντέρνα γυναικεία κουρέματα το 2019 για κάθε μήκος μαλλιών

Κουρέματα με μαλλιά ίσια στις άκρες και ενιαίο μήκος

Γυναικεία κουρέματα 2019 (10)

Το αυστηρό γυναικείο κούρεμα με ίσιο τελείωμα και ενιαίο μήκος αποτελεί για φέτος κορυφαία επιλογή. Επομένως, άσχετα με το μήκος των μαλλιών που θα επιλέξετε (κοντά, μεσαία ή μακριά) φροντίστε να τους δώσετε ένα κομψό και ίσιο φινίρισμα που θα τα απογειώσει.

Κουρέματα με μύτες

Γυναικεία κουρέματα 2019 (18)

Οι μύτες είναι ένα είδος φιλαρίσματος που πλαισιώνει με όμορφο τρόπο το πρόσωπο και του προσθέτει κίνηση. Μπορούν να συνδυαστούν το ίδιο εντυπωσιακά με όλα τα μήκη μαλλιών. Συνήθως βέβαια τις βλέπουμε σε κουρέματα με μακριά μαλλιά, το μάκρος των οποίων δίνει μεγαλύτερο περιθώριο για να φανούν.

Στολίστε λοιπόν το κόψιμο των μαλλιών σας με μύτες γύρω από το πρόσωπο, σε συνδυασμό με φράντζα ή αφέλειες και δημιουργήστε ένα μοντέρνο γυναικείο κούρεμα που θα κερδίσει πολλά κοπλιμέντα.

Φιλαριστά μαλλιά με επίπεδα – Layers

Γυναικεία κουρέματα 2019 (19)

Το φιλάρισμα στα μαλλιά θα αποτελέσει μια από τις κορυφαίες τάσεις στα γυναικεία κουρέματα για το 2019. Είναι μια τεχνική αραίωσης των μαλλιών ιδανική για να χαρίσει όμορφη κίνηση και πλούσιο όγκο σε ένα χτένισμα ίσιων, σπαστών ή σγουρών μαλλιών.

Είναι ένα από τα ιδανικά κουρέματα για πυκνά ή σγουρά μαλλιά που λόγω του βάρους τους τείνουν να πέφτουν προς τα κάτω χάνοντας την φόρμα τους και δείχνοντας άτονα. Επιλέγοντας λοιπόν ένα κόψιμο με έντονο φιλάρισμα σε σγουρά ή πολύ μακριά μαλλιά, μπορείτε να δώσετε ζωντάνια και πλούσιο όγκο στο χτένισμα σας. Μάλιστα λόγω της αραίωσης και του μικρότερου βάρους, οι μπούκλες στέκονται καλύτερα και δεν χάνουν το σχήμα τους.

Σε περίπτωση βέβαια που έχετε λεπτά μαλλιά, θα πρέπει να αποφύγετε το έντονο φιλάρισμα και να περιοριστείτε σε ένα πιο χαμηλό αραίωμα προκειμένου να μην κάνετε τα μαλλιά σας να δείχνουν ακόμη λιγότερα.

Φυσικά σπαστά / σγουρά μαλλιά

Γυναικεία κουρέματα 2019 (11)

Ξεχάστε την συνεχή χρήση του σεσουάρ και της πρέσας μαλλιών, τα φυσικά σγουρά ή σπαστά μαλλιά είναι must και φέτος. Επιλέξτε λοιπόν ένα από τα γυναικεία κουρέματα 2019 που να ταιριάζει με το στυλ των φυσικών σας μαλλιών και ξενοιάστε!

Επιμελώς ατημέλητες μπούκλες

Γυναικεία κουρέματα 2019 (12)

Η ανάλαφρη διάθεση και η χαλαρότητα που διακατέχει τη μόδα της νέας χρονιάς έχει επηρεάσει και τα μαλλιά. Αυτός είναι και ο λόγος που οι επιμελώς ατημέλητες μπούκλες αποτελούν κορυφαία τάση για το 2019. Το συγκεκριμένο στυλ χτενίσματος με τις χαλαρές και ανάλαφρες μπούκλες μπορεί να δημιουργηθεί σε κάθε μήκος μαλλιών, κάνοντας το look σας μοντέρνο και εντυπωσιακό.

Χωρίστρα στη μέση

Γυναικεία κουρέματα 2019 (13)

Η επιλογή ενός κουρέματος με χωρίστρα στη μέση μπορεί να σας βοηθήσει να επιμηκύνετε το πρόσωπο σας, αρκεί να έχετε επιλέξει ένα μεσαίο προς μακρύ μήκος μαλλιών. Επομένως αυτή η τάση της χρονιάς είναι ιδανική για στρογγυλά πρόσωπα, καθώς και για όσες έχουν σχήμα διαμαντιού ή καρδιάς. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δεν ταιριάζει και σε άλλα πρόσωπα. Μια δοκιμή θα σας πείσει!

Πλάγια χωρίστρα

Γυναικεία κουρέματα 2019 (14)

Η πλάγια χωρίστρα είναι κατάλληλη για να δημιουργεί ισορροπία στα χαρακτηριστικά ενός προσώπου. Συνδυάζεται υπέροχα με πλάγια φράντζα, προσθέτοντας στην εμφάνιση μιας γυναίκας όμορφο και μοντέρνο στυλ.

Η δημιουργία ενός πλάγιου χωρίσματος στα μαλλιά μπορεί να μεταμορφώσει πλήρως ένα στρογγυλό ή τετράγωνο πρόσωπο. Στο μεν πρώτο έχει την ικανότητα να τονίζει την μια πλευρά του, ενώ στο δεύτερο τείνει να απαλύνει τις γωνίες του.

Baby bangs – Κουρέματα με πολύ κοντές αφέλειες

Γυναικεία κουρέματα 2019 (15)

Τα Baby bangs είναι ένα πολύ ιδιαίτερο στυλ για αφέλειες που λίγες γυναίκες θα τολμούσαν να δοκιμάσουν. Ωστόσο, θα αποτελέσει ένα από τα κορυφαία γυναικεία κουρέματα για το 2019 που προσδίδει ένα πολύ ξεχωριστό ύφος στο πρόσωπο.

Όμως αυτό το κόψιμο των μαλλιών θα πρέπει να αποφεύγεται από γυναίκες που έχουν μακρόστενο πρόσωπο ή μεγάλο κούτελο, διότι θα τονίσει ακόμη περισσότερο το ιδιαίτερο αυτό χαρακτηριστικό. Επίσης, αν μια γυναίκα με τετράγωνο πρόσωπο κόψει τόσο κοντές αφέλειες, το μόνο που θα πετύχει είναι να κάνει τις έντονες γωνίες της ακόμη εντονότερες.

Curtain bangs – Κούρεμα με αφέλειες και χωρίστρα στη μέση τύπου φράντζας

Γυναικεία κουρέματα 2019 (16)

Μια από τις δημοφιλέστερες επιλογές σε αφέλειες – φράντζα είναι και οι τύπου κουρτίνας, όπως αλλιώς αποκαλούνται. Πρόκειται για ένα από τα πιο αγαπημένα γυναικεία κουρέματα που χαρίζει πολύ σε ένα πρόσωπο και θα δούμε αρκετά το 2019.

Οι αφέλειες αυτές είναι συνήθως λίγο μακρύτερες από εκείνες που καλύπτουν το μέτωπο, έτσι ώστε να μπορούν να διαχωριστούν στη μέση και να τραβηχτούν δεξιά και αριστερά. Η μορφή τους αυτή τις κάνει πιο ευέλικτες στα χτενίσματα. Μπορούν να πιαστούν ψηλά ή στα πλάγια, αλλά και να αφεθούν λιτές πλαισιώνοντας το πρόσωπο ενώ ταιριάζουν υπέροχα τόσο με κοντά, όσο και με μακριά κουρέματα.

Πολύ διαδεδομένη είναι και η επιλογή ενός κουρέματος με μύτες και πλάγιες φράντζες τύπου curtain bangs.

Γυναικεία κουρέματα με πλάγια φράντζα

Γυναικεία κουρέματα 2019 (17)

Η πλάγια φράντζα μπορεί επίσης να ταιριάξει σε όλα τα μήκη μαλλιών. Την έχουμε δει να κοσμεί με υπέροχο τρόπο αγορίστικα τύπου pixie κουρέματα, μεσαίου μήκους τύπου μακρύ καρέ, αλλά και πολύ μακριά μαλλιά.

Το συγκεκριμένο κόψιμο φράντζας κολακεύει κάθε σχήμα προσώπου, το κάνει να δείχνει νεότερο και είναι ιδανικό για να καλύπτει το μεγάλο μέτωπο.

Εντυπωσιακά και στυλάτα κουρέματα για μακριά μαλλιά το 2019

Φιλαριστά μακριά μαλλιά

Γυναικεία κουρέματα 2019 (8)

Τα φιλαριστά μαλλιά αποτελούν κορυφαία τάση για το 2019 στα γυναικεία κουρέματα. Όταν μάλιστα τα επίπεδα αυτά δημιουργηθούν σε μακριά μαλλιά, τότε το αποτέλεσμα είναι πραγματικά υπέροχο.

Δοκιμάστε λοιπόν αυτό τον τύπο και χαρίστε στα μαλλιά σας κίνηση και πλούσιο όγκο, απομακρύνοντας το μεγάλο βάρος που έχουν συνήθως τα μακριά μαλλιά. Ειδικά αν το φυσικό σας είναι σγουρό ή σπαστό, τότε το συγκεκριμένο κούρεμα είναι η ιδανική επιλογή για εσάς.

Σε περίπτωση βέβαια που έχετε λεπτή τρίχα, φροντίστε να κάνετε ένα χαμηλό ελαφρύ φιλάρισμα για να αποφύγετε να φαίνεται πως έχετε πολύ λίγα μαλλιά.

Μακριά μαλλιά με αφέλειες

Γυναικεία κουρέματα 2019 (9)

Ένα ακόμη στοιχείο που μπορεί να απογειώσει ένα κούρεμα σε μακριά μαλλιά είναι η φράντζα ή οι αφέλειες. Προσθέτουν υπέροχο στυλ και μπορούν να μεταμορφώσουν πλήρως την εμφάνιση σας.

Γυναικεία κουρέματα μεσαίου μήκους με κομψό και μοντέρνο στυλ για το 2019

Μακρύ καρέ με ενιαίο μήκος και ίσια μαλλιά στις άκρες

Γυναικεία κουρέματα 2019 (6)

Μια πολύ κομψή και αγαπημένη επιλογή κουρέματος για κάθε ηλικία είναι το lob με αυστηρό ίσιο τελείωμα. Διαθέτει τέτοιο μήκος ώστε να κολακεύει κάθε γυναίκα και να μπορεί να χτενιστεί με διάφορους τρόπους.

Το συγκεκριμένο κόψιμο μαλλιών δεν είναι δύσκολο και θα μπορούσατε να δοκιμάσετε να το κάνετε και μόνη σας αν εμπιστεύεστε το χέρι σας. Δείτε στο σχετικό άρθρο πως να κόψετε τα μαλλιά σας μόνη στο σπίτι, κάνοντας πολλά διαφορετικά γυναικεία κουρέματα.

Κυματιστά και φιλαριστά μαλλιά μεσαίου μήκους

Γυναικεία κουρέματα 2019 (7)

Ένα από τα επίσης κομψά και νεανικά γυναίκεια κουρέματα που θα δούμε πολύ μέσα στο 2019 είναι και το μακρύ καρέ με φιλάρισμα και κυματιστές ανάλαφρες μπούκλες. Το μοδάτο αυτό haircut μέχρι τον ώμο προσθέτει κίνηση και όγκο στο χτένισμα, κάνοντας έτσι την εμφάνιση σας εκθαμβωτική.

Οι κορυφαίες τάσεις στα κοντά κουρέματα για το 2019

Boy-Cuts και Buzz-Cuts – Μοντέρνα και πολύ κοντά αγορίστικα κουρέματα

Γυναικεία κουρέματα 2019 (1)

Αν σας αρέσουν τα κοντά γυναικεία κουρέματα και θέλετε να τολμήσετε μια ριζική αλλαγή στα μαλλιά σας για το νέο έτος, ζητήστε από τον κομμωτή σας ένα boy-cut είτε ένα buzz-cut. Πρόκειται για τα αγορίστικα κουρέματα που δημιουργούνται με την ξυριστική μηχανή, στα οποία τα μαλλιά κόβονται πολύ κοντά και ίσα που φαίνονται.

Για να κάνετε ακόμη πιο εντυπωσιακή και μοντέρνα την επιλογή σας αυτή, μπορείτε να βάψετε τα μαλλιά σας σε μια extreme μπλε, ροζ, μωβ κλπ απόχρωση. Ενώ για να δώσετε μια πιο κοριτσίστικη όψη στην εμφάνιση σας, δοκιμάστε τις στέκες, τις κορδέλες και γενικότερα τα αξεσουάρ μαλλιών.

Pixie – αγορίστικο γυναικείο κούρεμα

Γυναικεία κουρέματα 2019 (2)

Τα νεανικά αυτά κοντά κουρέματα έχουν γίνει πολύ δημοφιλή τα τελευταία χρόνια. Πρόκειται για ένα αγορίστικο και πάλι κόψιμο μαλλιών, που το μήκος του είναι ελαφρώς μακρύτερο και μπορεί να χτενιστεί με διάφορους τρόπους.

Τα pixie ανήκουν στα γυναικεία κουρέματα του 2019 που μπορούν να έχουν πολλά διαφορετικά στυλ. Ορισμένα χτενίσματα είναι ροκ και punk, ενώ άλλα πιο κομψά και σαγηνευτικά. Εξίσου εντυπωσιακά είναι όμως και τα αγορέ κουρέματα τύπου μοϊκάνα που θα φορεθούν επίσης πολύ φέτος.

Κοντά καρέ μαλλιά με χωρίστρα στη μέση ή στο πλάι

Γυναικεία κουρέματα 2019 (3)

Μια διαχρονική και πολύ όμορφη επιλογή για κοντά μαλλιά είναι και το καρέ. Το συγκεκριμένο γυναικείο κούρεμα έχει πολλές παραλλαγές και νεανικό στυλ. Μπορεί να δημιουργηθεί τόσο με χωρίστρα στη μέση ή το πλάι, όσο και με φράντζα ή αφέλειες.

Πέρα όμως από αυτές τις διαφορετικές επιλογές, ένα κοντό καρέ μπορεί να έχει ενιαίο μήκος ή ελαφρύ φιλάρισμα. Το τι ταιριάζει σε κάθε γυναίκα έχει να κάνει με τον τύπο της τρίχας (λεπτή, παχιά), το σχήμα του προσώπου, αλλά και το είδος των μαλλιών (ίσια, σπαστά, σγουρά).

Ασύμμετρο καρέ κούρεμα, το λεγόμενο τριγωνικό

Γυναικεία κουρέματα 2019 (4)

Πέρα από το αυστηρό ίσιο κόψιμο στο τελείωμα, ένα κοντό καρέ μπορεί να γίνει ακόμη πιο εντυπωσιακό αν δοκιμάσετε την ασύμμετρη εκδοχή του. Πρόκειται για ένα από τα πιο κομψά γυναικεία κουρέματα του 2019 που μπορεί να απογειώσει την εμφάνιση μιας γυναίκας.

Δοκιμάστε λοιπόν να κάνετε ένα πιο κοντό στο πίσω μέρος και πιο μακρύ μπροστά κούρεμα, το οποίο δείχνει εκπληκτικό τόσο με ίσια, όσο και με κυματιστά ή σγουρά μαλλιά.

Messy bob – Επιμελώς ατημέλητο κοντό καρέ κούρεμα

Γυναικεία κουρέματα 2019 (5)

Επειδή γενικότερα το ανέμελο στυλ τόσο στο χτένισμα, όσο και στα ρούχα είναι must για την χρονιά, ένα επιμελώς ατημέλητο καρέ είναι ιδανικό για να ολοκληρώσετε το μοντέρνο look σας. Διαλέξτε λοιπόν ανάμεσα στο αυστηρό, φιλαριστό και ασύμμετρο το σχέδιο του καρέ που προτιμάτε και χτενίστε το με ανέμελο στυλ.

Αυτά ήταν λοιπόν τα κορυφαία γυναικεία κουρέματα 2019 για κάθε μήκος μαλλιών! Εσείς ποιο λέτε να δοκιμάσετε για τη νέα χρονιά;