Τα μυστικά του μακιγιάζ για ξανθιές και ιδέες για τέλειο look

Μακιγιάζ για ξανθιές (34)

Το ξανθό χρώμα μαλλιών έχει μια ευρεία γκάμα σε τόνους που κυμαίνονται από τα ανοιχτόχρωμα σχεδόν λευκά σταχτί μαλλιά μέχρι τα καστανόξανθα. Όποια κι αν είναι πάντως η απόχρωση των μαλλιών σας, τα μυστικά μακιγιάζ για ξανθιές που θα δείτε στη συνέχεια, θα σας βοηθήσουν να κάνετε πάντα εκθαμβωτικές εμφανίσεις.

Μάθετε λοιπόν όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το βάψιμο σας, ξεκινώντας από την βάση του μακιγιάζ και καταλήγοντας σε ένα ολοκληρωμένο look. Ανακαλύψτε τα κατάλληλα χρώματα σε σκιές ματιών και ρουζ που ταιριάζουν σε κάθε ξανθιά, αλλά και ποιο είναι το ιδανικό κραγιόν που θα απογειώσει τα χείλη σας.

Αφού δείτε τα βασικά μυστικά μακιγιάζ για ξανθιές, συνεχίζοντας μπορείτε να πάρετε ιδέες για το καλύτερο νυφικό βάψιμο, καθώς και τι ενδείκνυται για μια καθημερινή ή βραδινή εμφάνιση.

Η κατάλληλη βάση μακιγιάζ για ξανθιές:

Ο σημαντικότερος παράγοντας για την επιλογή της ιδανικής βάσης του μακιγιάζ είναι ο τόνος της επιδερμίδας. Αν έχετε ψυχρό τόνο τότε προτιμήστε ένα makeup με βάση το ροζ, ενώ αν έχετε θερμό τόνο κάποιο με κιτρινωπή βάση. Αντίστοιχα θα διαλέξετε και το χρώμα της πούδρας σας, εκτός αν χρησιμοποιήσετε κάποια διάφανη.

Εαν δεν γνωρίζετε τον τόνο του δέρματος σας, ένα απλό κόλπο για να τον ανακαλύψετε είναι να κοιτάξετε τις φλέβες στο εσωτερικό μέρος του καρπού σας. Αν φαίνονται μπλε, τότε έχετε ψυχρό υποτόνο, ενώ αν είναι πράσινες έχετε θερμό.

Πέρα όμως από την κατάλληλη απόχρωση της βάσης, σημαντικό ρόλο παίζει και το είδος του makeup που θα επιλέξετε. Αυτό που προτείνουμε εδώ στο beautetinkyriaki.gr είναι να προτιμήσετε κάποιο που χαρίζει φυσικό και όχι βαρύ αποτέλεσμα.

Επομένως, αν το πρόσωπο σας δεν έχει σοβαρές διχρωμίες, αποφύγετε τα foundation πλήρους κάλυψης. Εκτός βέβαια αν πρόκειται για μια επίσημη εμφάνιση που θέλετε το μακιγιάζ να είναι αψεγάδιαστο. Και πάλι όμως, θα πρέπει το προϊόν που θα εφαρμόσετε να μην δείχνει σαν μάσκα, αλλά να καλύπτει φυσικά την επιδερμίδα σας.

Σε περίπτωση που έχετε διχρωμίες, θα μπορούσατε να επενδύσετε σε ένα corrector, δηλαδή ένα χρωματιστό concealer. Κάθε χρώμα μπορεί να καλύψει συγκεκριμένες ατέλειες και να κάνει την επιδερμίδα ομοιόμορφη. Μάθετε περισσότερα για τα χρωματιστά κονσίλερ και την χρήση τους.

Μακιγιάζ για ξανθιές (36)

Ξεκινήστε την δημιουργία της βάσης σας εφαρμόζοντας την ενυδατική κρέμα προσώπου και ματιών. Έπειτα, χρησιμοποιήσετε ένα primer που θα κάνει την επιδερμίδα πιο λεία, αυξάνοντας παράλληλα την διάρκεια του μακιγιάζ σας. Αυτό το βήμα ωστόσο είναι προαιρετικό και μπορείτε να το παραλείψετε.

Σειρά έχει τώρα η διόρθωση και η κάλυψη για τους μαύρους κύκλους, τις κοκκινίλες και τα σημάδια. Επιλέξτε λοιπόν τον ιδανικό κορέκτορα για τις ανάγκες σας και εφαρμόστε τον ταμποναριστά στα σημεία όπου χρειάζεται. Μετά εφαρμόστε το απλό concealer σας και το makeup, κλειδώνοντας το αποτέλεσμα με λίγη πούδρα. Τώρα είστε έτοιμη να συνεχίσετε με το βάψιμο των ματιών σας.

Αξίζει να σημειωθεί πως για το καθημερινό μακιγιάζ μπορείτε να βάλετε απλά μια BB cream και να μην εφαρμόσετε makeup. Πρόκειται για ένα μυστικό που θα σας δώσει ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα.

Το ιδανικό μακιγιάζ ματιών για ξανθιές:

Μακιγιάζ για ξανθιές (35)

Το φυσικό μακιγιάζ σε γήινους τόνους είναι η πιο safe επιλογή για κάθε ξανθιά. Πρόκειται για χρώματα σκιών όπως μπεζ, καφέ, ροζ, ροδακινί, τα οποία προσθέτουν χρώμα και απογειώνουν το βλέμμα με ένα φρέσκο μακιγιάζ ματιών. Μάλιστα αν η επιδερμίδα σας είναι σκούρα, τότε είναι προτιμότερο να διαλέξετε μπεζ, καφέ ή λαδί σκιές.

Αν βέβαια ψάχνετε για κάτι πιο ιριδίζον και λαμπερό, το σαμπανιζέ και μπρονζέ μακιγιάζ είναι ιδανικό. Όλα αυτά τα χρώματα σκιών βέβαια αποτελούν και τις κορυφαίες επιλογές μιας ξανθιάς νύφης.

Από εκεί και πέρα, οι γυναίκες με σταχτί ξανθά μαλλιά είναι προτιμότερο να φορούν αποχρώσεις σκιάς ματιών που προσθέτουν λίγη λάμψη στο πρόσωπο τους, αφού η βαφή τους είναι αρκετά άτονη. Οι μπρονζέ, σαμπανιζέ και χρυσές αποχρώσεις για παράδειγμα είναι τέλειες επιλογές. Αντίθετα, οι ασημί και ιριδίζουσες – περλέ σκιές ματιών μπορούν να κάνουν το πρόσωπο να φαίνεται χλωμό. Το ίδιο μάλιστα ισχύει και με τις ανοιχτόχρωμες πλατινέ ξανθιές.

Σε περίπτωση ωστόσο που έχετε επιλέξει μια πιο μελί – καραμελέ απόχρωση ή το φυσικό σας ξανθό πλησιάζει περισσότερο σε αυτά τα χρώματα, τότε ιδανικό χρώμα σκιάς για τα μάτια σας είναι το ροζ ή ροδακινί. Εξίσου όμως εντυπωσιακά δείχνουν στα βλέφαρα σας και τα μωβ ή σκούρα ροζ τύπου magenta χρώματα.

Αν έχετε καστανά μάτια, πέρα από τις γήινες και απαλές ροζ σκιές ματιών μπορείτε να δοκιμάσετε μωβ, δαμασκηνί, μπλε και γκρι. Αν από την άλλη έχετε ανοιχτόχρωμα μάτια, τότε είναι προτιμότερο να αποφύγετε τα πολύ έντονα χρώματα.

Για να ολοκληρώσετε το μακιγιάζ των ματιών σας όμως θα χρειαστεί να βάψετε τις βλεφαρίδες σας. Πρόκειται για ένα βήμα που είναι απαραίτητο προκειμένου να απογειώσετε το βλέμμα σας. Μπορείτε να εφαρμόσετε μαύρο χρώμα μάσκαρα για έντονο αποτέλεσμα ή να επιλέξετε ένα καφέ σκούρο, προκειμένου να κάνετε ένα πιο φυσικό και διακριτικό look.

Μακιγιάζ για ξανθιές (37)

Μακιγιάζ φρυδιών για ξανθές:

Το γέμισμα των φρυδιών είναι ένα βήμα που δεν πρέπει να παραμελείτε. Έχει την ικανότητα να πλαισιώνει το μάτι και να το τονίζει κάνοντας το μακιγιάζ για ξανθιές πιο φυσικό και όμορφο. Η απόχρωση που θα χρησιμοποιήσετε πρέπει να είναι ελαφρώς (1-2 τόνους) πιο σκούρα από αυτή των μαλλιών σας έτσι ώστε να δημιουργεί μια αντίθεση με το ανοιχτό χρώμα τους.

Για να δώσετε λοιπόν το ιδανικό σχήμα στα φρύδια σας με όπλο το μακιγιάζ θα χρειαστείτε ένα μολύβι, μια σκιά ή τζελ συνήθως σε γκριζωπό καφέ χρώμα. Κάνοντας μια επίσκεψη στα καταστήματα καλλυντικών μπορείτε να βρείτε την κατάλληλη απόχρωση για εσάς, δοκιμάζοντας την. Εξάλλου πλέον οι εταιρείες βγάζουν πολλά διαφορετικά χρώματα σε καλλυντικά προϊόντα για τα φρύδια ξανθών γυναικών.

Οι καλύτερες αποχρώσεις ρουζ για ξανθιές:

Η ανοιχτή απόχρωση των μαλλιών σας πλαισιώνει το πρόσωπο χωρίς να προσθέτει χρώμα. Επομένως, το ρουζ αποτελεί ένα βασικό όπλο για να δώσετε στο μακιγιάζ σας μια πιο φρέσκια και ζωηρή όψη.

Μια ροζ απόχρωση στα ζυγωματικά θα απογειώσει την εμφάνιση σας με τον καλύτερο τρόπο. Πιο συγκεκριμένα, στις ανοιχτόχρωμες ξανθές ταιριάζουν περισσότερα χρώματα ρουζ όπως το απαλό ροζ, ενώ σε όσες έχουν χρυσό τόνο μαλλιών πηγαίνουν καλύτερα οι ροζ και ροδακινί αποχρώσεις. Όσον αφορά τις πιο σκούρες ξανθές ή καστανόξανθες, κατάλληλο είναι ένα καφετί ροζ χρώμα και όχι το απλό ροζ διότι τείνει να κάνει το look υπερβολικά γλυκό.

Τέλος, θα πρέπει να έχετε υπόψιν σας πως τα χρώματα της τερακότα και τα χάλκινα κάνουν τις ξανθές να δείχνουν χλωμές. Μπορείτε όμως να τα χρησιμοποιήσετε σε μικρές δόσεις προκειμένου να δημιουργήσετε το ηλιοκαμένο λουκ.

Ιδανικά χρώματα κραγιόν για ξανθιές:

Μακιγιάζ για ξανθιές (38)

Τα ροζ χρώματα στα χείλη αποτελούν μια από τις κορυφαίες επιλογές για μια ξανθιά. Επιλέγοντας οποιονδήποτε τόνο, από τους πιο ανοιχτούς μέχρι τους πιο σκούρους, μπορείτε να κάνετε το μακιγιάζ σας εκθαμβωτικό. Ωστόσο, για ένα φυσικό καθημερινό μακιγιάζ πολύ καλή επιλογή αποτελούν οι απαλές και nude αποχρώσεις, χωρίς αυτό να είναι απόλυτο, ενώ για τις βραδινές σας εξόδους μπορείτε να επενδύσετε σε ένα πιο σκούρο χρώμα χειλιών.

Πιο συγκεκριμένα, τα ροζ κραγιόν με μπεζ ή καφέ υποτόνους είναι ιδανικά για γυναίκες με ανοιχτόχρωμα χρυσαφένια μαλλιά. Από την άλλη μεριά, αν είστε μια πλατινέ ξανθιά μπορείτε να δοκιμάσετε και ένα πιο σκούρο ροζ ή κόκκινο με μπλε υποτόνο στα χείλη.

Επίσης, στις ξανθές με μελί ή καραμελέ απόχρωση ταιριάζουν το κερασί κόκκινο κραγιόν ή μια απόχρωση με χρυσές νιφάδες. Αντίθετα, οι γυναίκες με πιο ανοιχτόχρωμη μελί βαφή μαλλιών έχουν μεγάλη γκάμα επιλογών, αφού τους ταιριάζουν σχεδόν όλα τα χρώματα, με το πορτοκαλί ή κοραλί και τα μπλε-κόκκινα να είναι πιο εντυπωσιακά. Τέλος, η πιο ασφαλής επιλογή για ξανθές με χρυσό ή κοκκινωπό τόνο είναι το ροδακινί κραγιόν.

Παρακάτω θα βρείτε μια σειρά από προτάσεις με εντυπωσιακά μακιγιάζ για ξανθιές σε κάθε περίσταση, αλλά και ανάλογα με το χρώμα ματιών.

Νυφικό μακιγιάζ για ξανθιές:

Μακιγιάζ για ξανθιές (1)

Μακιγιάζ για ξανθιές (2)

Μακιγιάζ για ξανθιές (3)

Μακιγιάζ για ξανθιές (4)

Μακιγιάζ για ξανθιές (5)

Μακιγιάζ για ξανθιές (6)

Ανακαλύψτε περισσότερες ιδέες και μυστικά για το νυφικό μακιγιάζ.

Μακιγιάζ γάμου για ξανθιές (καλεσμένη, κουμπάρα ή ακόμη και νύφη):

Μακιγιάζ για ξανθιές (7)

Μακιγιάζ για ξανθιές (8)

Μακιγιάζ για ξανθιές (9)

Μακιγιάζ για ξανθιές (10)

Μακιγιάζ για ξανθιές (11)

Ακόμη περισσότερες ιδέες μακιγιάζ για γάμο.

Μακιγιάζ για ξανθιές με πράσινα μάτια:

Μακιγιάζ για ξανθιές (12)

Μακιγιάζ για ξανθιές (13)

Μακιγιάζ για ξανθιές (14)

Μακιγιάζ για ξανθιές (15)

Μακιγιάζ για ξανθιές (16)

Δείτε μερικές ακόμη ιδέες με μακιγιάζ για πράσινα μάτια.

Μακιγιάζ για καστανά μάτια και ξανθά μαλλιά:

Μακιγιάζ για ξανθιές (17)

Μακιγιάζ για ξανθιές (18)

Μακιγιάζ για ξανθιές (19)

Μακιγιάζ για ξανθιές (20)

Μακιγιάζ για ξανθιές (21)

Ανακαλύψτε 10 μυστικά μακιγιάζ για καστανά μάτια που απογειώνουν το βλέμμα.

Μακιγιάζ για ξανθιές με γαλανά μάτια:

Μακιγιάζ για ξανθιές (22)

Μακιγιάζ για ξανθιές (23)

Μακιγιάζ για ξανθιές (24)

Μακιγιάζ για ξανθιές (25)

Μακιγιάζ για ξανθιές (26)

Μακιγιάζ για ξανθιές (27)

30+1 ακόμη προτάσεις μακιγιάζ για γαλάζια μάτια.

Βραδινό μακιγιάζ για ξανθιές:

Μακιγιάζ για ξανθιές (28)

Μακιγιάζ για ξανθιές (29)

Μακιγιάζ για ξανθιές (30)

Μακιγιάζ για ξανθιές (31)

Μακιγιάζ για ξανθιές (32)

Μακιγιάζ για ξανθιές (33)

Μάθετε περισσότερα τρικ για την σωστή επιλογή βραδινού μακιγιάζ και πάρτε ιδέες!