Τι να φορέσω το Πάσχα; 30 προτάσεις για ντύσιμο με στυλ!

Τι να φορέσω το Πάσχα

Μια από τις συχνότερες στιλιστικές απορίες που μας απασχολούν αυτές τις μέρες είναι το «Τι να φορέσω το Πάσχα»; Είτε πρόκειται για τις μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας ή για το ντύσιμο στην εκκλησία την Ανάσταση και ανήμερα την Κυριακή του Πάσχα, οι προτάσεις του Beaute την Κυριακή θα δώσουν μερικές ιδέες.

Αν και πρόκειται για γιορτινές μέρες, τα ρούχα για το Πάσχα δεν είναι υπερβολικά λαμπερά. Για παράδειγμα, δεν βλέπουμε παντού παγιέτες και γκλίτερ, όπως στα Πρωτοχρονιάτικα σύνολα. Συνήθως κάνουμε ένα ανοιξιάτικο ντύσιμο με casual ή πιο chic στυλ που καλύπτει όλες τις περιστάσεις και τα γούστα.

Ας ρίξουμε λοιπόν μια ματιά στην φωτογραφική συλλογή με τα όμορφα ρούχα που μπορούμε να φορέσουμε στην Ανάσταση και την Κυριακή του Πάσχα. Πρώτα όμως ας δούμε κάποιες στιλιστικές συμβουλές για το Πάσχα ανάλογα με το μέρος στο οποίο θα βρισκόμαστε.

Πάσχα στο νησί, την πόλη ή το χωριό: Τι να φορέσω;

Αν πρόκειται να πάμε σε κάποιο νησί, το ντύσιμο μας θα προσαρμοστεί στα δεδομένα αυτά. Τα παπούτσια που επιλέγουμε θα πρέπει να είναι άνετα για τα πλακόστρωτα σοκάκια. Επομένως ιδανικά είναι τα sneakers και οι πλατφόρμες. Εναλλακτικά, μπορούμε να βάλουμε πέδιλα με χοντρό χαμηλό τακούνι. Από εκεί και πέρα, τα ρούχα που θα φορέσουμε είναι συνήθως πιο αέρινα ή σε navy style.

Στην πόλη το ντύσιμο για το Πάσχα είναι συνήθως πιο κομψό, ακόμη κι αν πρόκειται για ένα casual σύνολο. Αυτό σημαίνει πως μπορούμε να φορέσουμε ακόμη και τις ψηλοτάκουνες γόβες μας.

Από την άλλη, στο χωριό τα ρούχα δεν θα πρέπει να είναι υπερβολικά. Ένα μακρύ φόρεμα ή μια ολόσωμη φόρμα είναι ότι πρέπει για την περίσταση.

Casual ντύσιμο για το Πάσχα

Αν σας αρέσει το άνετο ντύσιμο επιλέξτε ένα sport chic ή casual σύνολο με τζιν και sneakers. Συνδυάστε το με ένα T-shirt ή ένα απλό μπλουζάκι και είστε έτοιμη.

Σχετικό άρθρο: 60 τέλειοι συνδυασμοί με τζιν παντελόνι.

Εξίσου όμορφη επιλογή για την εποχή είναι και το πουκάμισο. Ταιριάζει πολύ τόσο με το κλασσικό τζιν, όσο και με ένα χρωματιστό παντελόνι. Για να ολοκληρώσετε το συγκεκριμένο πασχαλινό σύνολο φορέστε αθλητικά παπούτσια. Βέβαια θα πρέπει να έχετε υπόψιν σας πως του πηγαίνουν πολύ και οι μπαλαρίνες ή τα oxford shoes.

Σε περίπτωση όμως που θέλετε ένα πιο θηλυκό casual ντύσιμο για το Πάσχα, προτιμήστε ένα απλό φορεματάκι σε συνδυασμό με τα sneakers σας. Μια όμορφη πρόταση είναι το πουκάμισο φόρεμα σε τζιν ή άλλο ύφασμα. Εναλλακτικά, φορέστε πιο ανάλαφρα φλοράλ ή παστέλ σχέδια.

Και βέβαια να μην ξεχνάμε και τα απαραίτητα για την εποχή πανωφόρια. Ποια είναι αυτά; Φυσικά η κομψή καμπαρντίνα και το σακάκι.

Κομψό ντύσιμο για το Πάσχα

Ιδιαίτερα κομψές επιλογές στα ρούχα για το Πάσχα αποτελούν οι ολόσωμες φόρμες και τα φορέματα. Είτε πρόκειται για μονόχρωμα κομμάτια ή για φλοράλ σχέδια, ο συνδυασμός τους με πέδιλα, πλατφόρμες ή γόβες κάνει το αποτέλεσμα πολύ εντυπωσιακό. Ωστόσο, το ιδανικό τακούνι δεν είναι το πολύ λεπτό στιλέτο, αλλά ένα λίγο πιο χαμηλό και χοντρό. Αυτό βέβαια δεν καθιστά απαγορευτικές τις κλασσικές γόβες που όλες αγαπάμε.

Από εκεί και πέρα μπορείτε να φορέσετε ένα παντελόνι ή μια φούστα με ένα απλό και αέρινο μπλουζάκι. Ολοκληρώστε το σύνολο σας με ένα ζευγάρι κομψά άνετα παπούτσια και είστε έτοιμη.

Τα χρώματα που επικρατούν συνήθως στο ντύσιμο για το Πάσχα είναι οι απαλές γήινες και παστέλ αποχρώσεις, αλλά και οι έντονοι ανοιξιάτικοι χρωματισμοί. Όσον αφορά τα κορυφαία μοτίβα, θα φορεθούν πολύ τα φλοράλ, πουά, ριγέ, animal print και λαχούρι.

Δείτε ακόμη: 50 τέλειοι συνδυασμοί με φλοράλ ρούχα για κάθε στυλ.

Προτάσεις και συνδυασμοί ρούχων για να φορέσετε την Ανάσταση

Ακόμα και το βράδυ της Ανάστασης τα ρούχα που θα φορέσουμε στην εκκλησία είναι άνετα, κομψά και πολλές φορές casual chic.

Σίγουρα θα έχετε προσέξει πως υπάρχουν γυναίκες που φοράνε τα καλά τους, δηλαδή ένα σικάτο φόρεμα με πέδιλα, πλατφόρμες ή χαμηλό τακούνι. Από την άλλη μεριά, υπάρχουν κι εκείνες που προτιμούν κάτι πιο χαλαρό όπως το τζιν τους με ένα σακάκι και sneakers.

Εξίσου όμορφη πρόταση αποτελεί και το κομψό γυναικείο κοστούμι που είναι must για την εποχή.

Τίποτα λοιπόν δεν είναι απαγορευτικό στο ντύσιμο του Πάσχα, αρκεί να νιώθετε άνετα και όμορφα για να γιορτάσετε την Ανάσταση.

Exit mobile version