Πως γίνεται το wet look hair + 15 τέλεια χτενίσματα που μπορείτε να κάνετε

Wet look χτενίσματα (24)

Ένα χτένισμα κομψό, σαγηνευτικό και εύκολο στην δημιουργία του, που όμως πολλές γυναίκες δεν τολμούν να δοκιμάσουν. Ο λόγος για το wet look! Μπορεί να θυμίζει καλοκαίρι και θάλασσα, ωστόσο τα τελευταία χρόνια το βλέπουμε σε όλη τη διάρκεια του έτους. Πρόκειται για μια τάση στα μαλλιά που μπορεί να ολοκληρώσει τόσο την καθημερινή, όσο και μια πιο επίσημη εμφάνιση.

Το εφέ του βρεγμένου σε αυτό το τόσο εντυπωσιακό χτένισμα ταιριάζει σε όλες τις γυναίκες, ενώ μπορεί να γίνει το ίδιο επιτυχημένα τόσο σε νωπά, όσο και σε στεγνά μαλλιά. Μάλιστα συνδυάζεται υπέροχα με ίσια μαλλιά, αλλά και με μπούκλες ή κυματιστά. Απλώς, αν τα φυσικά μαλλιά σας είναι σγουρά ή σπαστά και θελήσετε να κάνετε ένα ίσιο wet look, θα πρέπει πρώτα να τα ισιώσετε για να πετύχετε ένα πιο sleek αποτέλεσμα.

Όσον αφορά το μήκος των μαλλιών, μη σας απασχολεί. Τα κοντά, καρέ ή μακριά μαλλιά μπορούν να αποτυπώσουν με ευκολία και μεγάλη επιτυχία το wet look.

Στη συνέχεια θα δούμε τα βήματα και τα προϊόντα που χρειάζονται για την δημιουργία του wet hair look, όπως και μερικές παραλλαγές της κλασσικής sleek back εκδοχής του.

Βήμα βήμα πως γίνεται το wet look hair

Wet look χτενίσματα (23)

Για να πετύχετε το τέλειο wet χτένισμα στα μαλλιά θα χρειαστείτε δυο προϊόντα με δυνατό κράτημα, ένα ανάλαφρο τζελ και μια λακ. Αν βέβαια επιθυμείτε να κάνετε ένα λιγότερο βρεγμένο – γυαλιστερό look μπορείτε αντί για gel να χρησιμοποιήσετε έναν πηλό για wet look.

Ακολουθούν τα βήματα για τη δημιουργία του εντυπωσιακού αυτού εφέ σε στεγνά μαλλιά. Σε αυτή την περίπτωση είναι προτιμότερο να μην είναι φρεσκολουσμένα, αλλά 2ης ή 3ης μέρας. Αν όμως τα έχετε λούσει, κανένα πρόβλημα. Στεγνώστε τα καλά, ισιώστε τα αν χρειάζεται και ξεκινάμε!

  1. Χτενίζουμε πολύ καλά τα μαλλιά προς τα πίσω για να ξεμπερδευτούν.
  2. Προαιρετικά κρεπάρουμε στα σημεία που θέλουμε να δώσουμε όγκο.
  3. Στη συνέχεια παίρνουμε μια μικρή ποσότητα τζελ στα χέρια μας και αρχίζουμε να το απλώνουμε στα μαλλιά. Οι κινήσεις μας θα πρέπει να είναι προς την φορά που θέλουμε να τα στρώσουμε, ξεκινώντας από τις ρίζες και καταλήγοντας λίγο πίσω από τα αυτιά. Για παράδειγμα για ένα sleek back hairstyle δουλεύουμε προς τα πίσω.
  4. Προσοχή, ξεκινάμε με μικρή ποσότητα gel και αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο λίγο για να αποφύγουμε το να φαίνονται κολλημένα τα μαλλιά μας. Εξάλλου πιο εύκολα προσθέτεις παρά αφαιρείς προϊόν.
  5. Για καλύτερο αποτέλεσμα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια τσατσάρα. Έτσι θα απλωθεί καλύτερα το ζελέ.
  6. Αν θέλουμε τα μαλλιά να παραμείνουν στην θέση τους, τα ασφαλίζουμε με τσιμπιδάκια πίσω από τα αυτιά.
  7. Αφού ολοκληρώσουμε το wet look hair, ρίχνουμε λίγη λακ πριν στεγνώσει το τζελ για να το σταθεροποιήσουμε ακόμη περισσότερο.

Πως γίνεται το sleek back wet hair look της Kim Kardashian

Η Kim Kardashian, αλλά και πολλές ακόμη διάσημες όπως οι αδερφές της, έχουν υιοθετήσει το χτένισμα αυτό σε πολλές επίσημες εμφανίσεις τους. Δείτε στο παρακάτω βίντεο πως θα το κάνετε κι εσείς!

Εναλλακτικός τρόπος για να κάνετε ένα wet sleek back χτένισμα χωρίς gel

Η τεχνική και τα βήματα είναι ίδια με την κλασσική διαδικασία. Απλά αντί για ζελέ μαλλιών χρησιμοποιείται έλαιο καρύδας και ξηρό λάδι. Όπως θα δείτε το αποτέλεσμα είναι εξίσου εντυπωσιακό.

Ιδέες για εντυπωσιακά wet look χτενίσματα

Το τράβηγμα προς τα πίσω σε συνδυασμό με ίσιωμα, είναι ίσως το πιο κλασσικό χτένισμα. Υπάρχουν όμως αμέτρητες ακόμη ιδέες που μπορείτε να δοκιμάσετε με αυτό το «βρεγμένο» εφέ. Οι αλογοουρές και οι κότσοι είναι εξίσου δημοφιλή wet hairstyles.

Από εκεί και πέρα, μπορείτε να συνδυάσετε το μοντέρνο και μοδάτο αυτό καλοκαιρινό, και όχι μόνο, look με μπούκλες, beach waves, αλλά και πιασίματα στο πλάι.

Επίσης, χρησιμοποιώντας αυτή την τεχνική στο styling των μαλλιών μπορείτε να δημιουργήσετε και πολλά όμορφα vintage χτενίσματα.

Οι παρακάτω φωτογραφίες παρουσιάζουν μερικές όμορφες ιδέες για wet hair look, όπως τις δοκίμασαν οι διάσημες του Hollywood.

Wet look χτενίσματα (1)
Wet look χτενίσματα (2)
Wet look χτενίσματα (3)
Wet look χτενίσματα (4)
Wet look χτενίσματα (5)
Wet look χτενίσματα (6)
Wet look χτενίσματα (7)
Wet look χτενίσματα (8)
Wet look χτενίσματα (9)
Wet look χτενίσματα (10)
Wet look χτενίσματα (11)
Wet look χτενίσματα (12)
Wet look χτενίσματα (13)
Wet look χτενίσματα (14)
Wet look χτενίσματα (15)
Wet look χτενίσματα (16)
Wet look χτενίσματα (17)
Wet look χτενίσματα (18)
Wet look χτενίσματα (19)
Wet look χτενίσματα (20)
Wet look χτενίσματα (22)

Αξίζει να σημειωθεί πως το ιδανικό μακιγιάζ για ένα wet look χτένισμα είναι το φυσικό. Αν μάλιστα επιλέξετε μπρονζέ αποχρώσεις σκιών και βάψετε nude τα χείλη σας, τότε το αποτέλεσμα θα είναι μαγευτικό. Τολμήστε το λοιπόν και θα τραβήξετε τα βλέμματα πάνω σας!