Space buns: Πως να κάνεις κεφτεδάκια στα μαλλιά και trendy παραλλαγές

Space buns: Πως να κάνεις κεφτεδάκια στα μαλλιά και trendy παραλλαγές

Ένα από τα πιο trendy και όμορφα χτενίσματα για το καλοκαίρι και όχι μόνο είναι τα space buns! Ο λόγος για τα γνωστά και από την παιδική μας ηλικία κεφτεδάκια στα μαλλιά που δίνουν στην εμφάνιση μας μια πιο girly και παιχνιδιάρικη όψη.

Είναι ιδανικά για κάθε μήκος αλλά και κάθε τύπο μαλλιών αφού θα τα δεις να δημιουργούνται σε ίσια, σπαστά, αλλά και σγουρά μαλλιά με εξίσου εντυπωσιακό τρόπο.

Και μην βιαστείς να πεις πως το χτένισμα αυτό είναι πολύ παιδικό, διότι πολλές διάσημες το έχουν δοκιμάσει κερδίζοντας τις εντυπώσεις. Μια από τις χαρακτηριστικές fans του συγκεκριμένου hairstyle είναι και η Cara Delevingne.

Στην ουσία πρόκειται για ένα χτένισμα με διπλό κότσο, συνήθως ψηλά στο επάνω μέρος του κεφαλιού. Υπάρχουν βέβαια και περιπτώσεις που τα space buns κοσμούν πιο χαμηλά τα μαλλιά, δηλαδή σχεδόν στον σβέρκο.

Ας δούμε λοιπόν τον τρόπο δημιουργίας της βασικής εκδοχής, αλλά και όμορφες παραλλαγές για ακόμη πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Βήμα βήμα πως να κάνεις Space Buns (κεφτεδάκια στα μαλλιά)

Ο τρόπος για να κάνεις τα δικά σου όμορφα κεφτεδάκια στα μαλλιά είναι απλός. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ακολουθήσεις μερικά εύκολα βήματα και το χτένισμα σου θα είναι πολύ γρήγορα έτοιμο.

Το βίντεο που ακολουθεί, παρουσιάζει τον βασικό τρόπο για την δημιουργία των space buns με 3 ελαφρώς διαφορετικές τεχνικές.

  1. Αρχικά θα πρέπει να κάνεις μια χωρίστρα στη μέση, η οποία να ξεκινάει από το μέτωπο και να καταλήγει στο σβέρκο.
  2. Αν θες, μπορείς να αφήσεις τη φράντζα σου ή κάποια τουφάκια να κρέμονται μπροστά στο πρόσωπο, προσθέτοντας περισσότερο στυλ στο χτένισμα σου.
  3. Αφού τα χωρίσεις σε δυο μέρη, πιάσε ψηλά τα μαλλιά κάθε πλευράς με ένα λαστιχάκι, δημιουργώντας κοτσιδάκια.
  4. Στη συνέχεια στριφογύρισε τα για να κάνεις τα κοτσάκια. Αν θέλεις τα κεφτεδάκια στα μαλλιά σου να έχουν περισσότερο όγκο, κρέπαρε τα ελαφρώς πριν το τύλιγμα.
  5. Σταθεροποίησε τα στη θέση τους με τσιμπιδάκια και είσαι έτοιμη! Για το φινίρισμα, προαιρετικά πρόσθεσε λίγη λακ.

Πέρα από την βασική εκδοχή όμως για τα space buns, υπάρχουν και πολλές φανταστικές παραλλαγές, όπως αυτές που θα βρεις στη συνέχεια. Επίλεξε αυτή που σου ταιριάζει και σε βολεύει για να φτιάξεις ένα εντυπωσιακό καλοκαιρινό και όχι μόνο χτένισμα!

Πως φτιάχνονται τα κεφτεδάκια στα μαλλιά με ανάποδη ολλανδική πλεξούδα

Μια όμορφη παραλλαγή για κοτσάκια τύπου space buns είναι ο συνδυασμός τους με ολλανδική πλεξούδα.

  1. Ξεκίνησε χωρίζοντας τα μαλλιά σου σε δυο πλευρές (μπορείς να το κάνεις είτε σκυφτή είτε όρθια).
  2. Για να κάνεις όμως το πλέξιμο θα πρέπει να σκύψεις ανάποδα και να ξεκινήσεις την ολλανδική πλεξούδα από το σβέρκο προς τα πάνω, όπως θα δεις στο βίντεο.
  3. Μόλις φτάσεις στο επάνω μέρος του κεφαλιού, πιάσε ένα ψηλό κοτσιδάκι.
  4. Μετά κάνε το ίδιο και από την άλλη πλευρά.
  5. Έπειτα κρέπαρε ελαφρώς τα μαλλιά και στριφογύρισε τα για να δημιουργήσεις έναν μικρό κότσο.
  6. Ασφάλισε με μερικά τσιμπιδάκια και κάνε το ίδιο και από την άλλη πλευρά.

Space buns με τα μισά μαλλιά πάνω και τα μισά κάτω

Αν δεν θέλεις να πιάσεις όλα τα μαλλιά σου ψηλά, μπορείς να κάνεις τα κεφτεδάκια αφήνοντας τα μισά κάτω και πιάνοντας μόνο τα υπόλοιπα σε δυο ψηλούς κότσους.

Δες αναλυτικά τα βήματα για το χτένισμα μισά πάνω μισά κάτω με κεφτεδάκια στο παρακάτω βίντεο.

  1. Αρχικά αποφάσισε πόσα μαλλιά θέλεις να πιάσεις και που θέλεις να κάτσουν τα κοτσάκια σου.
  2. Μετά κάνε μια χαλαρή χαμηλή κοτσίδα με όσα μαλλιά δεν θα πιαστούν και χώρισε τα υπόλοιπα σε δυο ίσα μέρη κάνοντας δυο κοτσιδάκια.
  3. Σε αυτό το σημείο μπορείς να τα τυλίξεις κάνοντας τα κεφτεδάκια σου, είτε να τα κάνεις πλεξούδα και μετά να τα στριφογυρίσεις.

Εντυπωσιακές παραλλαγές για κεφτεδάκια στα μαλλιά

Πέρα από τα παραπάνω χτενίσματα για space buns, υπάρχουν πολλά ακόμη όμορφα πιασίματα. Κάποια εξ αυτών είναι απλά και αλλά πιο εντυπωσιακά. Δεν λείπουν βέβαια και τα πιο ιδιαίτερα και περίτεχνα σχέδια στα κεφτεδάκια. Το μόνο που χρειάζεται είναι να βάλεις τη φαντασία σου να δουλέψει και το αποτέλεσμα του χτενίσματος με τα κοτσάκια ψηλά ή χαμηλά, θα είναι μαγευτικό.

Γνωρίζοντας λοιπόν τα βασικά βήματα για τα space buns, αλλά και για το πλέξιμο διαφορετικών πλεξούδων έχεις τη δυνατότητα για αμέτρητα διαφορετικά χτενίσματα. Από τα επιμελώς ατημέλητα καθημερινά hairstyles, μέχρι τα πιο στυλιζαρισμένα μαλλιά, τα κεφτεδάκια μπορούν να φορεθούν όχι μόνο από μικρά κορίτσια, αλλά και από μεγαλύτερες κοπέλες. Αρκεί να μπορούν να τα υποστηρίξουν με το ανάλογο ντύσιμο.

Συνδύασε λοιπόν ανάποδες ή κανονικές ολλανδικές και γαλλικές πλεξούδες με τα κοτσάκια σου και εντυπωσίασε με την παιχνιδιάρικη, αλλά στυλάτη εμφάνιση σου. Άλλωστε και τα top knots είναι must τις τελευταίες σεζόν. Γιατί να μην πας ένα βήμα παραπέρα, κάνοντας ένα διπλό top knot;

Δες τη συλλογή με τις εντυπωσιακές παραλλαγές για όμορφα χτενίσματα με κεφτεδάκια στα μαλλιά και πάρε ιδέες!

Space buns - Κεφτεδάκια στα μαλλιά (2)

Space buns - Κεφτεδάκια στα μαλλιά (3)

Space buns - Κεφτεδάκια στα μαλλιά (4)

Space buns - Κεφτεδάκια στα μαλλιά (5)

Space buns - Κεφτεδάκια στα μαλλιά (6)

Space buns - Κεφτεδάκια στα μαλλιά (7)

Space buns - Κεφτεδάκια στα μαλλιά (8)

Space buns - Κεφτεδάκια στα μαλλιά (9)

Space buns - Κεφτεδάκια στα μαλλιά (10)

Space buns - Κεφτεδάκια στα μαλλιά (11)

Space buns - Κεφτεδάκια στα μαλλιά (12)