Τα πιο hot χρώματα της σεζόν Φθινόπωρο / Χειμώνας 2019 – 2020

Τα κορυφαία χρώματα για την σεζόν Φθινόπωρο / Χειμώνας 2019 - 2020

Πέρα από το στυλ ντυσίματος και τα top ρούχα, οι διάσημοι σχεδιαστές παρουσίασαν στις εβδομάδες μόδας και τα κορυφαία χρώματα για τη σεζόν Φθινόπωρο / Χειμώνας 2019 – 2020. Ποιες είναι λοιπόν οι αποχρώσεις που θα φορεθούν περισσότερο αυτή την περίοδο;

Όπως θα δούμε υπάρχουν κλασσικά και ουδέτερα χρώματα, αλλά και κάποια που ξεχωρίζουν λόγω της ιδιαίτερης απόχρωσης τους. Τόνοι του ροζ, μωβ, μπλε και πράσινου είναι μόνο μερικές από τις βασικές ιδέες για τη σεζόν. Εξίσου αισθητή και η παρουσία πιο έντονων χρωμάτων όπως το κόκκινο, το κίτρινο και το χρυσό. Από τη λίστα βέβαια δεν θα λείψουν και οι γήινες αποχρώσεις.

Φθινοπωρινά και χειμωνιάτικα χρώματα για το 2019 – 2020

Σκούρες, αλλά και ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις θα επικρατήσουν και στη μόδα Φθινόπωρο / Χειμώνα. Πρόκειται για μια μεγάλη γκάμα χρωμάτων που καλύπτει κάθε γούστο και περίσταση.

Ας δούμε αναλυτικότερα τα top color trends στα γυναικεία ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ της σεζόν.

Ροζ με ανοιχτούς τόνους ροδακινί: Peach Pink & Crabapple

Τα κορυφαία χρώματα για την σεζόν Φθινόπωρο / Χειμώνας 2019 - 2020 (1)

Αν και το living coral αποτελεί το κορυφαίο χρώμα για το 2019, το peach pink είναι η πιο απαλή εκδοχή του, την οποία πρότειναν οι ειδικοί για το φθινοπωρινό και χειμωνιάτικο ντύσιμο της σεζόν. Πρόκειται για ένα συνδυασμό του ροζ με το ροδακινί που θυμίζει το crabapple, το οποίο όμως είναι ελαφρώς πιο σκούρο και λιγότερο θερμό σαν χρώμα.

Και οι δυο αυτές κορυφαίες αποχρώσεις του ροδακινί – ροζ είναι πολύ θηλυκές και απαλές. Ίσως βέβαια να είναι ασυνήθιστες για μια φθινοπωρινή και χειμωνιάτικη σεζόν, αλλά θα τις δούμε να φοριούνται κατά κόρον φέτος.

Σκούρες ροζ αποχρώσεις: Fruit Dove & Cranberry

Τα κορυφαία χρώματα για την σεζόν Φθινόπωρο / Χειμώνας 2019 - 2020 (2)

Το Fruit Dove είναι ένα εντυπωσιακό χρώμα για το Φθινόπωρο / Χειμώνα που μπορεί να θεωρηθεί κάλλιστα ως μια μεταβατική απόχρωση από τους θερμούς προς τους ψυχρούς μήνες του χρόνου. Η φωτεινότητα και η ζωηράδα του μπορεί να προσθέσει στο φθινοπωρινό και χειμωνιάτικο συνήθως μουντό ντύσιμο, αυτό ακριβώς που χρειάζεται για να τραβήξει τα βλέμματα.

Από την άλλη μεριά, το απαλό ροζ – κόκκινο θηλυκό χρώμα cranberry είναι εξίσου εντυπωσιακό. Αποτελεί μια πιο μουντή απόχρωση σε σχέση με τα έντονα κόκκινα και μπορντό που θα δούμε στη συνέχεια της λίστας με τα κορυφαία χρώματα για το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2019 – 2020. Ωστόσο, φορώντας το μπορείτε να μαγέψετε τα πλήθη!

Καυτό κόκκινο χρώμα της πιπεριάς τσίλι: Chili Pepper

Τα κορυφαία χρώματα για την σεζόν Φθινόπωρο / Χειμώνας 2019 - 2020 (3)

Ένα από τα πιο έντονα, εκθαμβωτικά και άκρως σαγηνευτικά χρώματα της σεζόν είναι το κατακόκκινο. Πρόκειται για μια πρόταση που έρχεται από την εβδομάδα μόδας στη Νέα Υόρκη και θα δώσει χρώμα στον μουντό φθινοπωρινό και χειμωνιάτικο καιρό.

Στην ουσία είναι μια κλασσική και διαχρονική απόχρωση που δεν θα μπορούσε να λείπει από την λίστα. Δείχνει εκπληκτικό στα βραδινά φορέματα, αλλά και σε συνδυασμό με ουδέτερους ή θερμούς τόνους.

Μπορντό αποχρώσεις για το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2019 – 2020: Merlot & Biking Red

Τα κορυφαία χρώματα για την σεζόν Φθινόπωρο / Χειμώνας 2019 - 2020 (4)

Οι σκούροι κόκκινοι τόνοι του κρασιού με την ελάχιστη αυτή δόση καφέ, γνωστοί και ως merlot, αποτελούν μια πολύ όμορφη πρόταση για τα χρώματα των ψυχρών μηνών. Αποπνέουν έναν αέρα πολυτέλειας και προσθέτουν στο ντύσιμο ένταση και κομψότητα.

Εναλλακτικά μπορείτε να δοκιμάσετε ένα πιο ψυχρό μπορντό χρώμα, όπως το biking red. Το είδαμε κυρίως στις πασαρέλες της Νέας Υόρκης και θα φορεθεί κατά κόρον τη φετινή χρονιά.

Κίτρινα – πορτοκαλί χρώματα: Butterscotch, Dark Cheddar, Orange Tiger & Antique Moss

Τα κορυφαία χρώματα για την σεζόν Φθινόπωρο / Χειμώνας 2019 - 2020 (5)

Ένα από τα κορυφαία χρώματα φέτος για το Φθινόπωρο / Χειμώνα είναι και το butterscotch. Πρόκειται για μια πλούσια χρυσοκίτρινη απόχρωση που πλησιάζει πολύ στο dark cheddar, αλλά είναι λίγο πιο ανοιχτή. Τα δυο χρώματα είναι αρκετά θερμά και θα φορεθούν πολύ αυτή την περίοδο του χρόνου. Βέβαια το σκούρο τσένταρ πλησιάζει προς το πορτοκαλί, σε αντίθεση με το butterscotch που είναι πιο κιτρινωπό.

Ακόμη πιο πορτοκαλί είναι και το orange tiger που θα αποτελέσει εξίσου μια πολύ εντυπωσιακή θερμή απόχρωση στην φετινή μας γκαρνταρόμπα.

Τέλος, το antique moss είναι ένα χρώμα που δεν είναι ακριβώς κίτρινο, ούτε όμως πράσινο. Είναι στην ουσία μια ενδιάμεση απόχρωση. Έχει έντονο τόνο και μπορεί να δημιουργήσει εντυπωσιακές αντιθέσεις με τα υπόλοιπα χρώματα της σεζόν.

Το χρυσό θα φορεθεί πολύ φέτος

Τα κορυφαία χρώματα για την σεζόν Φθινόπωρο / Χειμώνας 2019 - 2020 (6)

Μπορεί την Άνοιξη και το Καλοκαίρι να επικράτησε η μεταλλική απόχρωση του ασημί, αλλά το Φθινόπωρο και το Χειμώνα την τιμητική του θα έχει το χρυσό. Αυτή η πλούσια και πολυτελής λαμπερή απόχρωση είναι ιδανική για εντυπωσιακές βραδινές εμφανίσεις. Μπορείτε βέβαια να το φορέσετε και την υπόλοιπη μέρα για να προσθέσετε λίγη λάμψη στο κατά τα άλλα ήσυχο ντύσιμο σας.

Μπλε αποχρώσεις στο φθινοπωρινό και χειμωνιάτικο ντύσιμο: Bluestone, Galaxy Blue & Evening Blue

Τα κορυφαία χρώματα για την σεζόν Φθινόπωρο / Χειμώνας 2019 - 2020 (7)

Το μπλε είναι ένα χρώμα που θα φορεθεί πολύ αυτή την εποχή. Θα δούμε μια μεγάλη γκάμα αποχρώσεων που ξεκινάει από το ανοιχτόχρωμο bluestone (σκούρο γαλάζιο) και καταλήγει στο σκούρο evening blue, περνώντας ενδιάμεσα από το Galaxy blue.

Πιο συγκεκριμένα, το bluestone είναι ένα ψυχρό μπλε γαλάζιο με μια μικρή δόση γκρι. Αυτή η μικρή προσθήκη το κάνει ιδανικό για το χειμωνιάτικο ντύσιμο.

Από την άλλη μεριά, το galaxy blue είναι μια πιο «βασιλική» θερμή απόχρωση που θα σας δώσει την ευκαιρία να τραβήξετε τα βλέμματα. Τέλος, το σκούρο navy μπλε παρουσιάστηκε στις περισσότερες πασαρέλες ως ουδέτερο χρώμα και είναι πολύ σημαντικό αυτή την σεζόν. Συνδυάζεται εύκολα, αν και το ιδανικό είναι με τζιν.

Μωβ χρώματα: Soft Lavender, Grapeade & Tyrian Purple

Τα κορυφαία χρώματα για την σεζόν Φθινόπωρο / Χειμώνας 2019 - 2020 (8)

Το απαλό μωβ, λιλά, γνωστό και ως soft lavender, που φορέθηκε πολύ την Άνοιξη και το Καλοκαίρι, παραμένει στα top color trends και αυτή τη σεζόν. Ο συνδυασμός του με κίτρινο και καφέ οδηγεί στην δημιουργία όμορφων φθινοπωρινών συνόλων, ενώ αν φορεθεί με τα μπλε και γκρι χρώματα της περιόδου, γίνεται πιο χειμωνιάτικο.

Επίσης, θα ξεχωρίσει στη γυναικεία γκαρνταρόμπα της σεζόν το μουντό grapeade μωβ. Όπως θα διαπιστώσετε, δεν είναι ούτε αρκετά σκούρο, ούτε ανοιχτόχρωμο, αλλά διαθέτει έναν ψυχρό τόνο. Ταιριάζει εκπληκτικά με όλα τα μπλε που θα φορεθούν αυτή την εποχή, αλλά πηγαίνει εξίσου πολύ και με τις κίτρινες ή τις ουδέτερες αποχρώσεις.

Πέρα όμως από τα παραπάνω, το tyrian purple είναι μια ακόμη μωβ απόχρωση πιο βαθιά και πιο σκούρα, που θα δούμε στα γυναικεία ρούχα του Φθινοπώρου και του Χειμώνα.

Paloma & Frost Gray: Τα δυο γκρι χρώματα για τον φετινό Χειμώνα

Τα κορυφαία χρώματα για την σεζόν Φθινόπωρο / Χειμώνας 2019 - 2020 (9)

Αποπνέοντας κομψότητα και λιτότητα, η γκρι απόχρωση paloma είναι ανοιχτότερη από το frost gray, η οποία είναι επίσης πολύ εντυπωσιακή. Πρόκειται λοιπόν για δυο chic χρώματα που θα φορεθούν κατά κόρον τόσο στα πανωφόρια, όσο και στα υπόλοιπα γυναικεία ρούχα. Συνδυάζονται εύκολα με τις ουδέτερες, αλλά και τις έντονες αποχρώσεις της σεζόν και η επιλογή τους θα σας βγάλει ασπροπρόσωπες σε κάθε περίσταση.

Ουδέτερα και γήινα χρώματα για την σεζόν Φθινόπωρο / Χειμώνας 2019 – 2020

Πέρα από τα έντονα, παστέλ, αλλά και σκούρα χρώματα που είδαμε να παρουσιάζουν οι διάσημοι σχεδιαστές μόδας, φέτος θα φορεθούν πολύ και κάποιες καφέ, μπεζ και γενικότερα γήινες αποχρώσεις, καθώς και ορισμένα κλασσικά ουδέτερα χρώματα. Ποια είναι αυτά; Δείτε τα αναλυτικά στη λίστα που ακολουθεί.

Ουδέτερες αποχρώσεις σε μπεζ τόνους: Vanilla Custard, Rutabaga & Crème de Pêche

Τα κορυφαία χρώματα για την σεζόν Φθινόπωρο / Χειμώνας 2019 - 2020 (10)

Τα τρία αυτά χρώματα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά και προσθέτουν φως σε κάθε φθινοπωρινό / χειμωνιάτικο ντύσιμο. Είναι κομψά, θηλυκά και μπορούν να φορεθούν όλες τις ώρες.

Πρόκειται για μια γκάμα χρωμάτων που κυμαίνεται από το off-white / κρεμ της βανίλιας, το απαλό μπεζ rutabaga και το πιο σκούρο μπεζ με ελαφρώς ροδακινί τόνους που ονομάζεται crème de pêche. Όλα τους συνδυάζονται υπέροχα με τις υπόλοιπες τοπ αποχρώσεις της σεζόν.

Ανοιχτόχρωμα και γλυκά καφέ χρώματα: Hazel & Sugar Almond

Τα κορυφαία χρώματα για την σεζόν Φθινόπωρο / Χειμώνας 2019 - 2020 (11)

Οι απαλές καφέ αποχρώσεις του φουντουκιού και του αμυγδάλου θα φορεθούν πολύ αυτήν την περίοδο. Πρόκειται για δυο γήινα χρώματα που συνδυάζονται εκπληκτικά με τους ουδέτερους μπεζ τόνους, αλλά και τα υπόλοιπα σκούρα καφέ, όπως το chicory coffee και το rocky road.

Το μεν hazel διαθέτει αμυδρά έναν ροδακινί τόνο, ενώ το sugar almond λίγο κόκκινο. Και τα δυο όμως χρώματα είναι πολύ εντυπωσιακά και σαγηνευτικά.

Σκούρες καφέ αποχρώσεις: Chicory Coffee & Rocky Road

Τα κορυφαία χρώματα για την σεζόν Φθινόπωρο / Χειμώνας 2019 - 2020 (12)

Σε σχέση με το φουντουκί και το χρώμα του αμυγδάλου, οι δυο αυτές καφέ αποχρώσεις είναι αρκετά πιο σκούρες, αλλά εξίσου όμορφες. Ταιριάζουν ωραία με όλα τα γήινα χρώματα, κάτι που δεν θα λέγαμε ότι ισχύει με το μαύρο.

Επιλέξτε λοιπόν γυναικεία ρούχα και αξεσουάρ σε τόνους του καφέ ή του σοκολατί και θα ντυθείτε με στυλ, σύμφωνα πάντα με τις προτάσεις των ειδικών.

Ένα έντονο και θερμό κόκκινο που ακούει στο όνομα Summer Fig

Τα κορυφαία χρώματα για την σεζόν Φθινόπωρο / Χειμώνας 2019 - 2020 (13)

Πρόκειται για ένα έντονο και θερμό κόκκινο τόνο με λίγο πορτοκαλί που πηγαίνει θαυμάσια με τα κίτρινα και τα γήινα χρώματα της σεζόν. Διαθέτει έναν εξωτικό τόνο που δεν συνηθίζεται κατά τους φθινοπωρινούς – χειμερινούς μήνες. Ωστόσο, φέτος θα το δούμε να φοριέται πολύ.

Green Olive, Guacamole, Chartreuse, Forest Biome & Eden: Οι πράσινες αποχρώσεις της σεζόν

Τα κορυφαία χρώματα για την σεζόν Φθινόπωρο / Χειμώνας 2019 - 2020 (14)

Στα κορυφαία χρώματα για τη σεζόν Φθινόπωρο / Χειμώνας 2019 – 2020 υπάρχουν πολλές διαφορετικές αποχρώσεις του πράσινου. Κάποιες είναι έντονες και ζωηρές, ενώ άλλες είναι πιο σκούρες και μουντές.

Πιο συγκεκριμένα, το πράσινο της ελιάς θα είναι ένας από τους τόνους που θα δούμε να φοριέται συχνά. Ταιριάζει απόλυτα με την military τάση στα ρούχα και μπορεί να συνδυαστεί εύκολα με τα υπόλοιπα γήινα χρώματα και όχι μόνο.

Αντίστοιχα δημοφιλές θα είναι και το πράσινο χρώμα του αβοκάντο αυτή την περίοδο, το οποίο μπορεί να απογειώσει τα ντυσίματα σας.

Αν πάλι ψάχνετε για κάτι πολύ φανταχτερό που θα τραβήξει τα βλέμματα, προτιμήστε το νέον πράσινο chartreuse. Φορώντας το με τα άτονα και χειμωνιάτικα γκρι μπορείτε να δημιουργήσετε ένα εξαιρετικό σύνολο που θα κερδίσει τις εντυπώσεις.

Τέλος, οι πιο σκούρες πράσινες αποχρώσεις της σεζόν είναι το forest biome και το eden. Το μεν πρώτο είναι ότι το navy για το μπλε, ενώ το δεύτερο είναι πιο ουδέτερο και ελαφρώς θερμότερο.