Σπυράκια στο πρόσωπο: Τι δείχνουν ανάλογα με το σημείο που βγαίνουν

Σπυράκια στο πρόσωπο

Τα σπυράκια αποτελούν ένα από τα πιο ενοχλητικά δερματικά προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει ο άνθρωπος. Η δημιουργία τους οφείλεται σε πολλούς και διάφορους παράγοντες και οι θεραπείες για την αντιμετώπιση των σπυριών στην στιγμή είναι αμέτρητες. Ωστόσο η συστηματική εμφάνιση σπυριών σε συγκεκριμένα σημεία του προσώπου μπορεί να οφείλεται σε κάτι άλλο, πέρα από την λιπαρότητα της επιδερμίδας σας.

► Ποιοι είναι οι λόγοι που εμφανίζονται σπυράκια στο πρόσωπο;

Αν παρατηρήσετε εμφάνιση σπυριών στην περιοχή του μετώπου, των ζυγωματικών, της μύτης ή της ευρύτερης περιοχής γύρω από το στόμα, τότε ίσως ο οργανισμός σας να αντιμετωπίζει κάποιες ανισορροπίες και επομένως να χρειάζεστε μια διαφορετική αντιμετώπιση του προβλήματος.

Πιο συγκεκριμένα, το άγχος / στρες, οι αλλεργίες, η κακή διατροφή και οι ορμονικές διαταραχές είναι μερικοί μόνο από τους παράγοντες που αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και μπορούν να οδηγήσουν σε μια κρίση ακμής.

Γι’ αυτό καλό θα είναι να γνωρίζετε από πριν τι μπορεί να δείχνει η εμφάνιση ακμής σε συγκεκριμένο σημείο του προσώπου σας. Δείτε παρακάτω τη λίστα και ανακαλύψτε τους λόγους.

Σπυράκια στο πρόσωπο

Μέτωπο

Σε περίπτωση που δείτε να εμφανίζονται σπυράκια στο μέτωπό σας, τότε συνήθως φταίνε οι κακές διατροφικές συνήθειες. Προκειμένου λοιπόν να απαλλαγείτε από αυτά θα πρέπει να περιορίσετε την πρόσληψη λιπαρών και την κατανάλωση επεξεργασμένων τροφίμων. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσετε να απαλλαγείτε από τα άσχημα και ενοχλητικά αυτά σπυράκια. Επιπλέον, θα πρέπει να πίνετε περισσότερο νερό και να κοιμάστε πολύ καλά, τουλάχιστον 7 ώρες κάθε μέρα. Με αυτό τον τρόπο θα επαναφέρετε σε ισορροπία το γαστρεντερικό σας σύστημα.

Ζυγωματικά

Αν παρατηρήσετε την εμφάνιση ακμής στα μάγουλα σας, τότε ο νούμερο 1 λόγος είναι το άγχος. Ωστόσο, τα σπυριά σε αυτό το σημείο του προσώπου μπορεί να οφείλονται και σε αλλεργίες. Επομένως, προκειμένου να απαλλαγείτε ή να μην εμφανίσετε σπυράκια στα ζυγωματικά σας, θα πρέπει να διατηρήσετε το pH του οργανισμού σας σε πιο αλκαλικά επίπεδα. Αυτό μπορείτε να το καταφέρετε με την κατανάλωση πράσινων λαχανικών, την μείωση του κόκκινου κρέατος και των γαλακτοκομικών. Κάνοντας όλα τα παραπάνω, το δέρμα σας θα επαναφέρει την χαμένη του λάμψη και θα είναι λείο και όμορφο.

Μύτη

Αν εμφανίσετε σπυράκια στην περιοχή της μύτης, τότε συνήθως φταίει η κακή διατροφή, η διαταραχή της διαδικασίας της πέψης ή η κακή κυκλοφορία του αίματος.

Στόμα και πηγούνι

Τα σπυράκια που εμφανίζονται σε αυτά τα σημεία του προσώπου οφείλονται στο άγχος και τις ορμονικές ανισορροπίες. Ωστόσο, είναι πιθανό να οφείλονται σε κάποιου είδους αφυδάτωση, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε δυσλειτουργία των νεφρών. Και εν συνεχεία σε εξανθήματα στην περιοχή του πηγουνιού.