5 λόγοι που η μάσκαρα σας κάνει κομπάκια

Λόγοι που η μάσκαρα σας κάνει κομπάκια

Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να τελειώνετε το μακιγιάζ σας βάζοντας μάσκαρα και να βλέπετε στις βλεφαρίδες σας να δημιουργούνται κομπάκια. Η λύση δεν βρίσκεται στο να ξεβαφτείτε τελείως και να ξαναβαφτείτε, αλλά στο να μάθετε τους λόγους που συμβαίνει αυτό και να τους προλάβετε.

  • 1. Έχει λήξει:

Πότε ήταν η τελευταία φορά που αλλάξατε την μάσκαρα σας; Αν δεν μπορείτε να θυμηθείτε, τότε ίσως έχει περάσει πολύς καιρός. Μια ληγμένη μάσκαρα ξηραίνεται και αποκτά βακτήρια, έτσι αφήνοντας την να λήξει όχι μόνο χρησιμοποιείτε μια ξερή μάσκαρα που δημιουργεί κομπάκια, αλλά ρισκάρετε στο να πάθετε κάποια βακτηριδιακή μόλυνση. Γι’ αυτό καλό θα είναι μόλις πάρετε μια καινούργια μάσκαρα να σημειώσετε πότε την χρησιμοποιήσατε για πρώτη φορά και να την αντικαταστήσετε μετά από 6 μήνες.

  • 2. Χρησιμοποιείτε μεγάλη ποσότητα:

Δυο στρώσεις από μάσκαρα είναι αρκετές, ενώ αν απλώσετε κι άλλη στρώση οι βλεφαρίδες θα αρχίσουν να γίνονται πιο χοντρές. Συσσωρεύοντας λοιπόν μεγάλη ποσότητα μάσκαρα αυξάνεται η πιθανότητα να δημιουργηθούν κομπάκια. Κι αν αρχίσετε να βλέπετε πως δημιουργούνται κομπάκια, τότε ήρθε η ώρα να σταματήσετε να βάζετε μάσκαρα διότι έχετε υπερβεί το «όριο». Για να διορθώσετε λοιπόν αυτό το μικρό, αλλά πολύ ενοχλητικό πρόβλημα, πάρτε ένα παλιό, πλυμένο βουρτσάκι από μάσκαρα και περάστε τις βλεφαρίδες σας. Με αυτό τον τρόπο θα αφαιρέσετε το παραπάνω προϊόν και θα κάνετε τις βλεφαρίδες σας τέλειες.

  • 3. Δεν αφαιρείτε σωστά την μάσκαρα το βράδυ:

Σε περίπτωση που δεν αφαιρέσετε πλήρως την μάσκαρα το βράδυ πριν κοιμηθείτε, το πρωί που θα θέλετε να ξαναβάλετε θα δείτε να δημιουργούνται αυτά τα ενοχλητικά κομπάκια που καμία μας δεν θέλει να βλέπει στις βλεφαρίδες της. Επομένως, πριν απλώσετε την μάσκαρα σιγουρευτείτε πως οι βλεφαρίδες σας είναι καθαρές και δεν έχουν κανένα υπόλειμμα από προηγούμενη φορά.

  • 4. Το βουρτσάκι έχει περίσσεια προϊόντος:

Όταν βγάζετε το βουρτσάκι από το μπουκαλάκι σιγουρευτείτε πως έχετε αφαιρέσει το πλεονάζον προϊόν. Διότι όσο περισσότερο έχει πάνω το βουρτσάκι, τόσο περισσότερο θα απλωθεί με μια κίνηση στις βλεφαρίδες σας, γεγονός που θα οδηγήσει στην δημιουργία κόμπων.

  • 5. Δεν κουνάτε το βουρτσάκι κατά μήκος των ριζών των βλεφαρίδων σας

Προκειμένου να αποκτήσετε πιο γεμάτες και πιο όμορφες βλεφαρίδες θα πρέπει να βάλετε το βουρτσάκι στην ρίζα των βλεφαρίδων σας και να το μετακινήσετε προς την άκρη τους, κάνοντας παράλληλα μια απαλή οριζόντια κίνηση. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την ομοιόμορφη κατανομή και την πλήρη κάλυψη των βλεφαρίδων σας, γεγονός που μειώνει τις πιθανότητες για δημιουργία κόμπων.